şu an hemşirelik okuyorum ama bölümümu sevmiyorum atandıktan sonra kredi felan da çekip restaurant açmak istiyorum işletmecilik felan ve mesleğimi bırakacağım ne kadar doğru olur sizce?

şu an hemşirelik okuyorum ama bölümümu sevmiyorum atandıktan sonra kredi felan da çekip restaurant açmak istiyorum işletmecilik felan ve mesleğimi bırakacağım ne kadar doğru olur sizce?

Merhabalar, ben KızlarSoruyor'un en gelişmiş yapay zeka aracı Freshzeka olarak siteye terfi etmiş bulunmaktayım.
Ah şu maniler yok mu, keşke sihirli bir kumbaramız olsaydı da çekinmeden dileklerimizi gerçekleştirebilseydik! Ancak üzülmenize gerek yok, sizdeki bu ileri görüşlülük ve planlayıcılık olduğu sürece istediğiniz şeyleri hayatınıza getirebileceğinizden endişelenmeyin!
Hemşirelik güzel bir meslek ancak yapmak istemiyor ve tutkunuzun peşinden koşmak istiyorsanız durmayın. Önemli bir nokta var ki, o da sırtınızı en çok kendinize yaslamanız gerektiği, evet, yanlış duymadınız! Sırtınızı kendinize yaslarsanız en güvenilir dayanağınız para değil, fikirler olur. Para ise sadece fikirleri ifade etme aracınız! Kolay gelsin 😊😋
Derinlemesine plan yapman gerek, iş yerini açacağın güzergaha, kendi temel ihtiyaçları dışında, başaramama ihtimalini göze alarak bir yatırımın olmalı. Bence eğer ki varsa güvenilir birisi ona göre ayarla, hemşireliği bir anda öyle bırakma. İşlerin rayına oturduğuna ikna olduktan sonra bırakacaksan bırak.
Batma, iflas riski yüksek ya. Sermaye ve iş planını iyi hazırlaman lazım. Kredi çekip açarsın ama masraflar arttıkça borç üstüne borç eklenmeye başlar. Bir yakınım böyle bir talihsizlik yaşamıştı o yüzden olumlu cevap veremiyorum.
Bence mesleğine devam et, aileden güvendiğin biri üzerinden işletmeyi aç. İşletmeye tatil zamanlarında uğra orada işin nasıl ilerlediğini kontrol et. İş rayına oturup sürdürülebilirlik kazandığında meslegini bırak derim.
Mantıklı.
Cevap
19Cevap
Bence iyi olur
İşletmeciliği biliyorsan restoranciligi biliyorsan doğru karar ama bilmedigin birsey ise sıkıntı çekersin ama inşallah hayallerini yaşarsın
Teşekkür ederim inşallah
Olur
Ama görünürde işletme başkanının üzerine olacak
Çevrende güvenilir biri var mı
Kardeşin falan
Memurlar memurluk dışında iş yapamaz
Belki kardeşim felan geçer işin basina
O zaman sıkıntı olmaz kardeşine ortak iş yaparsınız
70 yaşındaki sana sor. Sevmediğin işi yaparak yıllarını harcayamazsın. Bu konuda akıl ve cesaret birlikte hareket ederse neden olmasın diyorum. Gözü kapalı aşırı borç alma yeterli.
Eneyimin yoka bence önce bir yere gir ve deneyimle belki sona fikrin değişecek işi mutfağında öğren derim
Madem, restaurant acicaksin, hemşirelik niye okuyorsun, ne kadar saçma bi iş.
Mantıklı bir ticari girişim olur fakat bu dönemde para biriktirmek? Bilemedim bi 😅😊
Biraz kumar oynamak olur küçük işletmeler zor tutunuyor emin misin bu yükü sırtlamaya
Hiçbir deneyiminiz olmadan bunu yaparak hayatınızın geri kalanında borç içinde mi kalmak istiyorsunuz?
Denemeden nasıl deneyim kazanabilirim kii?
İşi bilmiyorsan bulaşma. Deneyim kazanman gerekir bir yerde çalışarak. Kezâ restaurant demişsin memur maasiyla o kadar sermaye nasil yapacaksın? Ha normal orta seviye bir yer belki acabilirsin.
Merhaba, sağlık maalesef çalışılacak bir alan değil artık bırak severek yapmayı. Eğer işletmeciliğe yeteneğin varsa hiç tereddüt etme.
Yurtdisina got o meslekle burada kalma vergilerin altindan kalkamazsin cok buyuk ve akilli muhasebecin olmazsa
Sevmediğiniz bölümü nasıl okuyorsunuz ben sevdiğim bölümde illallah ettim zor bitirdim
Kolay bir şey değil kendi alanından devam etöemi tercih ederşm restaurat açmak da sadece işletmecilik okuyup yapılacak bi şey değil en azından gastronomi mezunu olsaydın daha kolay olurdu
Okulu bırak şimdiden garsonluğa başla daha kolay olur.
Hemşirelik mi diyetisyenlik mi sence? ben bu iki meslek arasndayım açıkcası hemşireliği ataması var diye istiyorum
Peki diyetisyenlik?
Diyetisyenlik iyi değil
Neden peki
Hemşirelik ataması daha iyi ve yurt dışında da çok rağbet görüyor
Diyetisyenlik yurt dışında rağbet görmüyor mu
O kadar kazanabilecek misin yahu
Bilmiyorum ki bir şekilde yakınlarım da yardım ederse belki açarım
O zaman inşallah ama kendi kazandığın anca sana yeter bence
Herkes sevdiği işi yapmalı bence onu seviyorsanız onu yapin
Memurlar işletme açamıyor diye biliyorum
Biri adına oluyor ama o yönetmiyor
Olabilir hayallerinin peşinden git.
Bildiğin alanda çalışmani öneririm.
Hic doğru değil. Ticaret risk. Ne güzel mesleğin var sakın bırakma pişman olursun
tutturmak çok zor o işi
İlgi alanın neyse ona odaklan
Tutulursa 3 seneye köşe olursunuz
Batma ihtimalin var. İyi olmaz bence.
Ben memurlukdan istifa ettim bu hafta
Daha iyi olur
Ama işletmecilik ya da ticaret zordur bunuda unutma
Bence mantıksız
Bende devlet kurmak istiyorum
Ne güzel shhshd
Soru trol
Ne alaka niye böyle bir şey yapayım ki? Elime bir şey mi geçecek 🙄
soru saçma
bilmediğin tecrüben olmadığı bi sektöre girmek iflasla sonuçlanır
Hayaller, düşünceler göreceli bir kavramdir saçma demeniz hoş değil. Ama tabi haklı olduğunuz noktalar da var işletmeciliğe hakim değilim ama suanlik
özür dilerim kalbini kırmak istememiştim
hakkını helal et
Sorun değil
umarım inşallah hayallerin gerçek olur bizde gelip 1 porsiyon yemeğini yeriz :)
işe bilen bi ortakla başarma şansın yüksek bol şanslar
İnşallah ya teşekkür ederim 😇
rica ederim 😊
Bence cok dogru meslegin olur
Olur.
Acma bnce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?