Ne üstüne takılalım.
Hatay Döner
Tavuk Pilav
Salata Diyet
Ev Yemekleri
Kebapçı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne üstüne takılalım.
Rızık olduktan sonra hepsi kazandırır ama benim tercihim şöyle sıralama olurdu.
1-Ev yemekleri ama sarmasından dolmasına, mezeciler gibi tüm mezelerine, kısırından, mercimek köftene, anne köftesi kızartmasına kadar yani gerekirse lokantaları tek tek gezip, mezecileri tek tek gezip olanı listeye ekleyip sınırsız seçenek ile sunacaksın.
2-Öyle bir ayar yapman lazım ki esnaf lokantası tarzı olacak ve yemek çeşidini bol tutacaksın dükkanına gelen müşteri en az 30-40 çeşit yemek görebilecek, pilav çeşidini ayrı tutacaksın ana yemeklere pilav çeşitliliğini saymayacaksın pirincin de bulgurun da her türlüsü olacak. Çorba çeşidin de aynı şekil yani gelen 1000'lerce kombinasyon yapabilecek ve ana yemeklerin ve minimum 1-1,5 ay her gün farklı yiyebilecek.
3-Et ve et ürünleri şöyle ki; Tavuk döner, et döner olacak yanında köfte, tost, çorba, birkaç çeşit pilav, antakya tarzı kebaplar, hayat usulü döner, her çeşit ekmek, kendince soslar, patates kızartması, salata ve mezeler olacak. Tavuk şişte yapabil, kebapta yani yine esnaf tarzı ama et üstüne bol çeşit ve seçenekleriyle hani gelen müşteri 3-4 gün kebap yiyecek olsa dahi her seferinde farklı çeşit bulabilsin. Pirzolasından, kanadına kadar. Yine gelen müşteri çeşitliliğine hayran kalacak.
4-Facefood onda da markaya bağımsız olmaksızın burger, mc, dominos, terra, kfc, popeys vs bunların menülerini asla tutturamazsın ancak bunların hepsini bir restoranda toplayabilirsin. Kendi markanı oluşturur kendi kaliteni tüm gücünle sunarsın.
Not: Hepsinde kendilerine uygun sabah kahvaltılıkta sunacaksın öyle hazır değil hep böyle özellikle tek tek alınmış kaliteli ve tarzlarına göre çeşitlendirilmiş ürünler. Hepsinde de öyle titiz ve ince ayar yapmalısın ki giren ferah ve temiz bir mekana girmeli ve tek gelen bile burası aile mekanı düzgün oturmak efendi olmak gerek diyebilmeli. Dediklerimi ne kadar anlatabildim ama param olsa rızık ve nasipte varsa hangisini açarsan aç yürürsün. Hatta kimi yürüyünce ev araba vs alır ben diğerini açmak için para biriktirirdim. 4 dükkan tarzını da böyle bir birine yakın açar, sonra büyük şehirlere girmeye çalışırdım. Her ilde lezzetimin aynı olması için de her şeyi gramaj gramaj yapar sözleşme ile çalışanlarıma rahatlıkla verirdim. Bu dediğim zor süreç ama tek tek uğraşılıp yapılsa 10 senede TR'de çoğu yere açılırsın. Ancak ne olursa olsun sürümden yürütmelisin yani para kazanma derdin asla olmamalı sürüm olmalı ki 1 müşteri gelip 100 kazandıracağına 10 müşteri gelip 200 kazandırsın. O 1 müşteri gibi durumu olan insanları zor bulursun. Ama diğer türlü 10 müşteriden 200 kazanmaya razı olursan hem yemeklerin ve emeğin boşa gitmez, hem insanlar doyar, hem adın duyulur, hem de kazanırsın inan.
Yazdıkların güzel. Ama dediğin şekilde günde en az 3000 adisyon kesmen gerek. O geniş skala müşteriyi de yorar seni de yorar. Bin çeşit çıkarmak sorun değil satılmazsa çöp. Meze ayrı ustalık, ev yemeği ayrı ustalık falan o kadar adamı besleyeceksin. Fikir güzel ama piyasa bilgisi zayıf.
Konum, büyük şirketlerle anlaşma ile de yürütebilinir. Aylık fiş, kesin dağıtım vs. Yani dükkanı açıp beklemek değil benim kastım hangisi olursa olsun yaygın şekilde her alana girmek. Hani öyle bir durum yapacaksın ki konumu itibariyle günde çıkaracağın adisyonu garanti altına alman gerekecek zaten. O kadar adamı besleyerek kazanacaksın zaten. Ne kadar çalışan, ne kadar çalışma o kadar kazanç.
O işleri bağlayacak bir adam lazım. Kabiliyet isteyen bir mesele. Kapı kapı gezeceksin. Adam seni tanımıyor. Zor ustam. Ama yine güzel fikir.
Sanırım benim maddiyat hariç imkanlar olduğu için rahatlıkla fikirleri verebiliyorum. :D
Dünya mutfağı olabilir ama yarısı yerel olsun absürt şeylerin kaçık fiyatlara satıldığı bir yerde olmasın ve en az o kadar önemli olan bir diğer husus ise konumudur denge noktası olmalı çok kenara kalan bir yerde olmamalı diğerlerinin dibinde bir yerde olmamalı.
Bu kadar seçenek sunumuşsunuz da en iyisi hangisini yapabilirsiniz açıklamamışsınız şimdi diyelim ki ben ev yemeklerini seçtim bunu siz yapabilirmisiniz hangisinden yana daha çok kendinize güveniyorsanız onu açın..
Hataylı ustalar var tanıdık. Baya iyiler. Anne tarafı full aşçı zaten. Ev yemeklerinde iddialıyız. Kebapçıyı çeşit olsun diye yazdım biraz nabız yokluyorum.
Teşekkür ederim :)
Hatay döner / kepabci
Simdiden hayirli olsun
Iyi bi yere açarsan işlek bi caddeye ve temiz calisirsan musteriyi cekersin 👍
Müşteri yeterki dükkana girsin kesinlikle mutlu ayrılacaktır 🥳
Yaparsin sen
😌👍
Lezzetli yemek, hızlı servis, temiz bir salon, güler yüz, temiz tuvaletler, bir de işini bilen bir satış elemanı. Satışı ben yaparsam patlayana kadar yerler ama o zaman çok yoruluyorum. Bin kişiyle konuş konuş şaşı bakıyorum akşam olunca. Sadece sorun olunca devreye giresim var. İki kuruş az olsun kafa rahat olsun :)
Haklisin en dogrusunu düşünüyorsun👍☺️
Teşekkür ederim 🥰
Cevap
16Cevap
Hatay Döner
Esnaf lokantası tarzı, karnıyarık kuru fasulye pilav sac kavurma, biber dolması, kuzu haşlama, incik vs çorba çeşitleri
Döner ve kebap iyi iş yapar. Ama nerede açacağına bagli. Bir kebapcinin olduğu yere açarsan olmaz. Böyle güzel bir yere açmaya çalış iyi iş yaparsın.
Ev yemekleri üzerine olsun çok yapan yok daha çok insan gelir bence
zor is ama bunlarin icinde bildigini yapmak en dogrusu :)
Ev yemekleri olabilir birde o bölgede olmayan bir şey açarsan daha iyi olur
Vay arkadas bunu bile biz belirliyoruz ne mutlu bize
mekanı açacağın yerin profiline göre değişir
Tavuk pilav mantıklı bence herkese hitap eder sporcu vb
Salata diyet
Rövanşta son zamanlarda
Ev yemekleri bence
#Mirliva
Ev yemekleri ben e
ev yemekleri esnaf lokantası olursa tutar
Hatay dönerden yürü sen
Hiç düzgün Hatay döner yapan yok ya