Bu arada bazıları ben şurada şu kadar kiraya oturuyorum yazmış sözce zenginlik taslamış.
Allah kibiri sevmez bir bakmışsın o paranın yüzde birine muhtaç olmuşsun. Bu sonradan görmeler neden bu kadar avam?
Sizin ne kadara oturduğunuzu sormadım ki?
5 sene dolunca zam yapma hakkı var tabi ama 12 bin nerede 35 bin nerede.
Üstelik ev baya eski bir ev.
Bu parayı ödeyemem ev bulamıyorum istanbuldayım.
6-7 aya ihtiyacım var. Avukat olan var mı yasal haklarım neler?
Bu şekilde zam yapamaz.
o civardaki raiç bedel neyse o olmak zorunda, civardaki benzer evlerin kiraları belirttiğin gibiyse kabul etmek gerekiyor.. kabul etmesen o sana dava açabilir ve ne kadar sürer bilmem ama bittiğinde kazanma ihtimali yüksek o zaman masraflarda dahil ödüyorsun, avukat değilim ama benzer durum yaşadım
Avukat değilim. kira sözleşmeniz var mı. ödemeler banka hesabına kira bedeli olarak mı gönderdiniz. Benim tavsiyem yıllık eflasyon artışı kadar artış makul bu ay banka hesabına kira bedeli 19.680 not: yıllık eflkasyon %64 artış yapıldı yaz gnder
çevresindeki evler o değer demi? bence taşınmalısın. daha uygun bir ev bul. çevresindeki evlerde benzer kiralar ödeniyorsa davayı kazanabilir , avukata gereksiz para harcamış olursun. bence süre iste ev bul. hangi yakadasın?
bulamıyorum işte hepsi pahalı ve nakliyat çok pahalı depozito çok pahalı en az 6 ay burdan taşınamam maddi olarak uygun degilim
haklısın evet hepsi masraf ama ev sahibinde kazanabilir davayı
napıcam ben ya
tekmi yaşıyorsun?
Mahkemeye verse bile seni mahkeme en az 1 yıl sürer öyle kolay çıkaramaz.. bir anda o kadar yükseltmeye hakkı yok 35 bin nedir yahu nerede oturuyorsun.
Cevap
10Cevap
Vicdansızlik yeminle ne kadar kazanıyorsun da 35 demiş vicdansız herif avukata durumu anlat gerekirse polise git kardeşim işin zor Allah yardımcın olsun
% de 25 resmi arttırım. Üstünü yapamaz. Belediye ye başvurun bakalım vergilerini ödüyor mu? Bi kontrol etsinler bunu..
5 sene dolduğunda güncelleme hakkına 10 sene dolduğunda ise çıkarma hakkına sahip.
@oldcity026 yeni kanunlar çıkıyor sürekli. Ama öncelikle gidip belediyede araştırılması lazım. 👍🏻
Dostum yeni kanun değil. senin söylediğin %25 senelik zammın tavan fiyat olarak kanunla belirlenmesi.5. Sene dolduğunda ise yine kanuna göre ev sahibi kira fiyatında güncelleme yapma hakkına sahip. belediyeyle bu işin alakası yok..
@oldcity026 o zaman yapılacak bişey yok. Başka bir eve çıkacak. 👍🏻
Öyle kafasına göre yapamaz ki. Sen kirasını gününde yatırmaya bak. Senin yapman gereken bir şey yok bırak O gitsin. öyle bisey yapamaz.
Avukat gerek yok böyle bir zam yapmasına hakkı yok şikayet devlete gerekini yapsınlar
nasıl yani 5 sene doldu ama? ne gibi yasal haklarım var
bu arada aidat 6 bin küsür düşün toplamda 42 bin falan ediyor toplam bittik yani
yüzde 25 yap geç fazlası yasal değil bir şey yapamaz
% 25 zam sınırı Temmuz ayında sona eriyor, daha da uzatılmayacak
10 yıl sonra evden çıkarabilir seni, 5 . yılda rauiç için dava açabilir, 25%zam yap bırak mahkemeye gitsin
Öyle bir hakkı yok avukata git çözülür.
Cinayetlik yemin ederim
Kira tespit davası halleder olayı
Çok kötü olmuş allah yardımcın olsun
Ödeme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?