Bu bir dolandıcılıkmıdır?

iyi akşamlar. aracımızı satmak üzere internete ilan koyduk eşimi aramış bugün biri. Hakkari'de askerim demiş arabayı sormus sorun var mı anlatmış. exper raporu falan var zaten eşime pazarlik fiyat ne düşünüyorsun falan beş bin kırmış fiyatta. tamam demiş ben bunu komutanima alacağım. biraz kar edicem falan. ama ben gelmeyecem iki arkadaşım var onları göndericem arabaya bakmak ve almak icin. parayı ben göndericem ibanina. sonra satışı yaparsiniz. sonra yarım saat bir saat sonra aramış. beş binide kirmiyorum fiyattan veririm arabayı ilandan kaldır illaki kaldır komutanım görmesin demiş. eşim demiş kapora at kaldirayim. çok bulmus. Facebook'tan fake hesapla istek attı biraz önce.. şimdi tekrar konusmadilar birdaha ama. sorun şu. arabayı baskasinin üzerine olacak sanırım gönderdiği arkadasinin üzerine tam konusulmamis bu konu ama. parayı kendi hesabindan gönderecek ama üzerine almayacak arkadaşını yollayacak. bir kaç arkadaşı aradık olayı anlattik. parayı atarken sadece para yatirma derse bizim hesaba atarken araba elden ele geçirip plaka falan el değiştirdikten sonra bize dava acicaklar borcumu verdim alamıyorum ya da yanlışlıkla attım parayı ibana geri talep ediyorum diyerek hem arabayi alıp hem parayi isteyeceklerdi. bu şekil dolandiriciliklar varmış. biz dolandırıcı olduğunu dusunuyoruz. cok kötü bişey basimiza gelebilirdi. hem fikir almak hemde bilgilendirmek amaçlı paylaştım bu şekilde arkadaşların başına da. Gelmiş. uyarı niteliğinde olsun. insallah anlatabilmişimdir

Bu bir dolandıcılıkmıdır?