Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani artık kültür durumuna gelmiş bir şey bu, erkek öder. Şart değil tabii ki, örneğin ortak ödemek isteyen iki cinsiyetten bir sürü kişi var, ama jesttir yani.
Tabi sürekli jest olan bir şey değil bu, bu kültürün başlamasının da birkaç sebebi var,
Tarih boyunca cinsel gruplaşmalar
Çok yakın vakte kadar 21. yya kadar bir ilişkide evin geçimini ve genel geliri erkekler sağlamaktaydı. Bu para içeren işlerin erkeklerin yapmasını ve para gerektirmeyen işlerin kızlar tarafından yapılması anlamına geliyordu, bu yıllar boyunca kültür yerine aile içi gruplaşmadan ötürü yapılan bir şeydi, bu aile içi gruplaşmalar yeni yeni değişmeye başladığı için de bu olay bir kültür olarak yerleşti, zamanla da fark edersiniz ki yok oluyor, artan eşitlikçi kültürü cinsiyet ayrımcı kültürden çok daha hızlı bir şekilde büyüyor.
Beklentiler
Genelde bu türlü flörtleşme ve buluşmalarda erkeklerin liderlik yapmaları beklenir, liderlik yapan kişi ise her türlü şeyi karşılamak zorunluluğundadır.
Ben şunu anlayamıyorum, madem ki eşitiz (Aslında değiliz. Onların söylemi bu.) o zaman niye "eRkEk ÖdEr" diyorlar anlam veremiyorum... İçinden geldiyse zaten der ben öderim diye. Ödemek istemiyorsa bir şey demez. Anlaşılır ki herkes kendi yediğini öder.
erkek gibi bir erkekse öder. ama dişil özellikleri yoğunsa ödese bile biraz bir kenara yazar bunu canı sıkılır ne bileyim..
@socratesx geri de isteyebilir yani ahahaha 😅
@socratesx ben eski sevgilime bana kahve ısmarlar mısın demiştim. dışarı çıkalım falan diye konuşuyorduk.. o bile sorun oldu. böylelerine ilk buluşmada beni tavuk donerciye getirdi iy kiro diyen kizlar lazım. her erkekten romantik akşam yemeği bekleyen prensesler 😅
@socratesx başka bir kız olsa bana kahve ısmarlar mısın diye bile sormaź. tabi ki ismarlicaksin o senin görevin der 🤣
@socratesx eyw 😅 ya bana kalırsa bir ilişkide kadının zaten bana kahve ısmarlar mısın diyecek kadar irrite edilmemesi lazım
zaten bilmeliyim yani sevgilimin bir kahve ismarlayabilecegini
Ne fark eder ya herkes zıkkımlandığını ödesin amma kastınız
Yapma ablacığım ekonomi kötü
Tamam alman usulü ödeyin işte 🙄😂😂
Üstümde para yoksa napcezzzzz 😢
Zıkkımın kökü buluşma o zaman evde otur 😂😂😂😂 kafayı yedirtirsin haaa
Diyelim senle buluşacaz evde mi buluşacazzzzz bizzz 🤨🤨🤨🤨🤨
Aynen eve gidelim film falan izleriz 😂😂😂😂🙄🤣🤣🤣
Olmaz sonra zina olma ihtimali var günah 🥺
Sen fesatttttt aaaa ben öyle bir şey demedim masumane film izleyelim dedim 😂😂😂
Hayır çayıma uyku ilacı atarsın sen 😡
Ben gazoz verecektim ama neyse 😂😂
Asitli içecek sevmem ☹️
Şansıma kuseyim o zaman 😂
Soda olabilir 😟
Hmm tamam o zaman 🤔😉
Aha gitti bizim namus 😫
😂😂 ayy tamam ağlama gidiyorum ben 😂😂
Sapık kadın 😤
Pardon sen istedin zoraki bir şey olmadı ama neyyyysseee 😂
Cevap
26Cevap
Erkek öder tabi
Bu bir adâptır. İlk buluşmada hesap erkek tarafından ödenir. Ve hatta diğer 2-3 buluşmada da. Sonrasını zaman gösterir.
Sene 2004 lerden yazıyorum :) hesapları erkek öder ozamanlar racon buydu. Şimdi kimin ne yaptığı belli değil.
Türk erkekleri centilmendir, Her ne kadar öyle bir kanun kural olmasada türk erkegi öder ödemekte ister.
Kabarıksa ortak ödenir, kız da senden bekliypda o iş olmaz. Cüzdanına bakıp senşn ödemeni belleyenden olmaz. Adam olcak para geitrcek bir seferlik
Çok takılmamak lazım buna, kız isterse öder istemezse de ne için istemediğine bakmak lazım
Yiyici olursa napalım
Slak değilsen göndercen napacan 😀 ya da tek sefer takîlcan
Ne alaka ben kendi yediklerimin parasını kendim öderim 😒😒😒🙄
Devlet ödesin. Bu mevzu sonsuza dek kapansın 🙅
Özellikle ilk buluşma alman usulü olurki kişilik tanımada manipüle olunmasın
Öder de kız biraz ısrar ederse de uzatmanın manası yok
Evet. Paramız olmadığından değil, adet budur.
ortak ödenmeli. ya da herkes kendi yediği şeyin fiyatını ödemeli
Kim davet ettiyse o ödesin. Ama ilk buluşma çok yüksek abartı bir hesap gelmediyse bence erkek ödemeli randevuya çıkmışsın arkadaşla buluşmaya değil ki yarı yarıya ödeyelim diyorsun sürekli olmasada ilki yani yapabilirsiniz bunu 😂
ilk buluşmada herif ödesin. ki ortamda erkek olduğu belli olsun. sonrasında ortak. eşitliği yaşatalım yayalım
erkek öderse kibarlıktır. bütün buluşmalarda erkek öder
İlk olarak erkek ödemeli bence sonra ortak ödenmesi. Fakat durum ileri gitmeyeceksin bence ortak
İlk çiçeği verdiği için olabilir mi, ilk teklifi erkek yaptığı için olabilir mi, o zaman ilk hesabı erkek ödemeli.
Erkek öder, kadın paylaşmayı teklif eder, erkek kibarca reddeder.
Bence erkek ödemeli. Dönüşünü şık bir şekilde yaparım
Kim davet ettiyse o öder..
Davet ne ya ilk buluşmada iki kişinin rızası ile olur 😒
Buluşma ayarlamak için taraflardan biri teklif eder... yoksa iki kişinin rızasını 3. kisi alıp yer ve zamanı belirlemez..
Üfff ödeyeceği bir kahve ödesin ya
Para kimdeyse o öder diyelim 😅
Hızlı koşabiliyorsa gerek yok
5 binlik hesap çıkmadıysa bi zahmet erkek ödesin
Erkeğin ödemesine mecbur değiliz.
Zorunluluk değil bence
O adam olsun ben öderim
Evet erkek öder bence
Kız davet etmişse esneme payı var bu kuralın 😊
Ödemek isterse erkek ödesin ama bilemem 😅
Gururlu erkek hesap ödetmez
Çok isteyen ödesin