Arkadaşlar ticarette matematik basittir ve işlem önceliği yoktur.
Eğer işlem önceliğine göre hesaplarsanız TİCARETTE 50₺ zarar etmiş olursunuz
50 + 50 x 2 =
Bu işlemi önce aklınızdan yapın sonra da telefonunuzun hesap makinesi ile yapın bakalım hesabınız doğru mu? :D
Ticarette matematik ve hesap makinesi kullanımının önemi :D :D
Bazı telefonlarda yanlış yapıyor işlem sırasını almadan yapıyor bunu sadece bu iş için tasarlanmış hesap mekinleri ya da işlem sırasına önem veren yazılım bir telefondan yapmak lazım çoğu telefon parantez koysan bile görmezden geliyor Buda ek bilgi olsun
Şimdi hesap makinesinden baktım doğru yaptı
Bir çok telefon ya da hesap makinesi matematik de çarpma ile toplama aynı işlemde ise önce çarpma yapılır sonra toplanır kuralını görmezden geliyor sen bu soruyu anca söyle sorarsın fiyatları 50 olan iki farkı üründen 2 şey tane olacak diye böylece aradığın cevap 200 e ulaşırsın 50x2 =100 50x2=100 100+100=200 ya da matematik olarak soracam dersen (50+50) X2 dersin ki bununda cevabı 200
Ama yukardaki işlem 150 dir
@bana1caykoy bazı telefonlar dedim bende zaten yanlış yapan bende Apple var 150 cevabını veriyor oda 50+50 önce girsen bile
@İzmirliPrenses00 takip isteğimi kabul etsen 🥺
@Bana1caykoy ediyim
Cevap
3Cevap
Matematik özürlüsüyüm ama ben bile biliyorum çarpmanın işlem önceliğine girdiğini 50 (50.2) = 150 eder efenim
rakamlara ve probleme yöneliyorsunuz aslında soruya dikkat edip ayrıntılara değil :)
ticarette maalesef bu hesap her zaman yanlıştır 50₺ lik bir üründen 4 adet satış yaptığınızı gösterir
Ha bu arada varsa hesap makinesi ile ya da bilgisayarın hesap makinesi ile hesaplamayı denermisin ticaret matematiği sonucunu görmen için :)
Cevap 150, bunu yapamayan insanı işe bile almasınlar, sınır dışı etsinler.
Ben genel düşünüyorum
bu beyin yakan soruysa türev çözen ben ne yapsın? Cevap 150
işlem önceliğini ortaokulda öğretiyorlar bay ticaret
o zaman parantez kullanın bay ticaret çünkü matematikte bu sorunun cevabı 150’dir hiçbir zaman matematik başka şeylere göre değişmez
sadece rakamlara dikkat eder yazılanı ya da sorulana dikkat edip okumazsan eğer ticarette matematik kısmını görmezden gelirsin ve yanlış hesap yaparsın.
Ve ticarette parantez kullanılmaz işlemlerde bayan işlem önceliği :)
Ticarette matematik basittir işlem önceliği yoktur işlem önceliği yaparsan zarar eder ve batarsın her zaman!..
ne olursa olsun matematikte o sorunun cevabı 150’dir bay ticaret konu kapanmıştır
bay ticaret o zaman sorunuzu (50+50).2 diye yazacaksınız
bay ticaret beni delirtmeye mi çalışıyorsunuz
denedim ve 150 çıktı bay ticaret bence siz delirin
gayet de çalışıyor bir taraflarınızdan element uydurmayın bay ticaret
doğruları söylemek suç mu oldu bay ticaret
bak kafayı yememek için kendimi zor tutuyorum yaptım ve 150 çıktı demek ki her hesap makinesi aynı değilmiş bunu anlamak zor olmamalı sayın bay ticaret
ticaret okumuş ve ticaret işiyle uğraşan hergün defalarca hesap makinesi kullanan birine kalkmış bunu dersen sana ağzını bırak başka yeriyle güler
sana iki basit örnek
1- ticarette kullanılan hesap makinesi: https://hesapmakinesi.org/
2- bilimsel hesap makinesi: https://hesapmakinesi.com/bilimsel.html
Belki idrak etmeyi başarırsın bayan işlem önceliği! :D :D :D
150 eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?