%400 zam yapıyor ve bu yasak. Eğer 10.000 vermezsen evi satılığa çıkartıcam diyor. Yasal yollardan nasıl çözebilirim napmam gerekiyor
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
%25 den fazla yapma gerekirse dava açacağını söyle bu arada da kiranı faturanı aksatma zamanında öde geciktirme
Yüzde yirmi beş kiranı arttır devam et 10 yıl bişey yapamaz 10 yıl sonra senden kira deger artışı ister o bile mahkemede 2 yıl sürer
Ahh su ev sahipleri fırsatçılar ne öğrenci ne çalışan işçi hiç düşünmüyorlar yazık 😡
Maalesef😞. Öğrenciyim ben de şu an nasıl napıcağımı hiç bilmiyorum
Ailen vs destek çıkmıyor mu
Kontrat imzaladiysan 1 senelik ya da kaç aylık ise o kadar vermen lazım fazla alamaz
Nerede okuyorsunuz da birden bu kadar bu fiyata çıkardı gerçi bizim buranın kiralari da uçtu gitti
bütün türkiye yaptı o işi ya sen hala yasa masa bişeyler diyosun.
Öğrenci olduğum için ev sahibi bana ilk başta en fazla 5.000 tl yaparım demişti daha sonra 10.000 e yükseltti %25 zam yapması gerekirsen %400 yapamaz. 1+1 ev
Dava aç zaten sonuçlanana kadar 1 sene geçer. Şu an yasal oran %25 diye hatırlıyorum. Ev sahibine bunu söyle yoksa dava açacağını söyle. Geri adım atmazsa dava açarsın
Acaba dava süresi boyunca 10.000 tl yatırmak zorunda mıyım
Hayır tabii ki bunu kabul etmeyeceksin. Eski kiranı yatırırsın ya da %25 kabul ederse ona göre yatırırsın. Asla evden çıkaramaz bu süreçte ayrıca. Sakın aldanıp çıkma
Yani genelde mahkemeye verilir 1 yıl falan sürer mahkeme. Bi avukatla görüş
3 Yıl sürer.
Abart
Mahkeme süresi boyunca kirayı 10.000 tl yatırmak zorunda mıyım
Hayır. Mahkeme sonucu kira artmaz evi tahliye kararı verilir. Ancak kontrat bitiminde kirayı yasal zamla ödemelisin. Aksi halde hemen evi boşaltmak zorunda kalırsın.
Onu bilmiyorum avukatla görüş bence
Görüşüyor zaten :D
Avukat mısın
Diplomamı koyacağım PP ye. :D
Kullanıcı adın okumuş birinin izlemini vermemişti napabilirim
@boslukhs o kadar haklısın ki 😂😂
Herkesin gizli bir dünyası vardır. Sen beni sokak apaçisi mi zannettin :D
Sitenin sapiklarindan
Sen sapık olmadığın mı iddia ediyorsun?
İsminden öyle olduğunu düşündüm diyorum gerçekte nasılsın Allah bilir
Önyargılarınla mı hayatını yaşarsın?
Kullanıcı adının normal olmadığını kabul et
Şu soruda sana ihtiyacın olan cevabı yorum olarak yazmışım. Bu siteye girince kafayı yememek elde değil di mi? ↗
Ne alaka ya millet cevap versin diye niye kendini bozuyorsun hala saçma geliyor bana
Bu sitedeki ben, bend değilim artık diyorum. Rumuzum da sensin diyorum ;)
Yataktaki hayvan ben mi oldum aww sjsj
Yorumumu okuduysan ne demek istediğimi anlarsın.
Valla okudum anlamadim. Bana uymayan bi bakış açısı
Anlamadıysan daha fazla muhabbete gerek yok. Sana ön yargılarınla hayatta başarılar dilerim.
Önyargıyla ilgisi yok sorularında hep cinsellik üzerine
Hep? Emin misin? Muhtemelen okumadın bile sorularımı.
Ciddi ciddi okudum hepsini olmasada yorumlarada baktim
Okumuş olsan bunu yazmazdın.
Senin için okuyacağım bir kez daha
Okudum hakkında daha kötü düşünüyorum artık iyi günler
Ev sahibine söyle ve bedava oturmayı talep et, 3 bin lira çok veriyormuşsunuz.
İyide küçük gelişmemiş bi ilçede belki 1+1 de kalıyor ne belli
Kardeşim ev 1+1 yani çok iyi bir şey değil dıştanda içten de ve öğrenciyim
1+1 için kiralar 10 bin lira gayet normal zaten, en gelişmemiş itin kopuğu olduğu yerlerde bile 10 binden başlıyor evler.
Ev sahibi kira emsal davası açabilir ve açarsa kira yeniden belirlenir, evin devri bir başkasına yapılır ve ihtar çekilirse evi belirtilen süre içinde boşaltmanız gerekmekte.
%25 zam yapması lazımken %400 zam yapması mı normal?
Kira Emsal davası açabilir, bu dava açılırsa eğer kira yeniden belirlenir ve bunda bir limit olmuyor.
Sacmalama 1+1 ler 10 binden falan başlamıyor çoğu yerde
@boslukhs haklısın, soran'a buluver birtane 3 bin liraya ev.
@agentkid laf anlamıyorsun sanırım içi de dışı da 10.000 tl edicek bir ev asla değil
@soran nerede yaşıyorsunuz, ev nerede yani?
3000 de az ama 10000 de fazla
Kaç yıllık kiracısın? Civarda emsal kiralar nedir?
2 yıllık kiracıyım öğrenciyim evim 1+1 etrafımda büyük evler 4+1 ya da 3+1 olan evlerin kirası ortalama 15 bin falan
Kira kontratı hangi ay güncellemiyor? Kira artışı yasal % 25 dir ve Akp iktidari milletin malı ile enflasyonu düşürmek istiyor. Devlet geçen yıl yeniden değerleme oranı geçen yıl % 122 ve bu yıl % 60 yaparken ve enflasyon TUİK in sahte verileri ile % 65 iken kira artışı % 25 elbette hiç adil değil. Şayet bunda diretirsen ev sahibi yıllarca çalışarak aldığı malını sana yedirmez. Yasa dışı işlere tevessül edebilir. Bence 5.000 - 6.000 aylık kira gayet normal olabilir. Teklifini bu doğrultuda yaparsın ve eğer kabül etmese % 25 artış ile kiranı yatırıp yasal hakkını kullan da diyebilirsin. Eğer kira süresi 5 yıl dolmuşsa kira kontratı emsal kiralara göre güncellenir. Eğer kira süresi 10 yıl dolmuşsa direk tahliye istenebilir. Konut fiyatları son 1 yıl içerisinde 3 kat artmışsa kira oranlarının da artması doğaldır. Sahibinden. com emlak kiralamada 1 km çevrenin kira oranlarına bakarsan emsal kiraları ödediğin kirayla mukayese edebilirsin. Yinede anlayamıyorsan senin ve ailenin son 20 yılda kime oy verdiğine bakman gerekecek.
Satamaz. Satsa da senin için bir değişiklik olmaz.
Kanunen yapabilir
Hangi il