Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadının durumu iyiyse nafaka verilmemeli nafakanın amacı zaten kadının boşandıktan sonra işi yoksa eğer iş bulana kadar hayatını idame ettirmeye çalışmasına yarar aksi takdirde para yiyiciye döner ki bu da erkek için gerçek bir eziyet...
Tabi kardeşim eziyet değil revadır versinler pislikler
Boşanma erkek yüzündense (aldatma, ilgisizlik, şiddet vs.) o evlilikten alınan hasar için nafaka alınmalı ve ortada çocuk varsa onlar için de alınmalı.
Kadının daha çok kazandığı bir hanede boşanma kadın yüzündense erkekler de nafaka alabilmeli, çocuğa erkek bakıyorsa kadın erkeğe nafaka ödemeli.
Hizmet etmediğim hayrını görmediğim adamın kuruşuna teneźzül etmem, merdiven silerim , evlere temizliğe giderim 1 lira sını boğazimdan geçirmem. Evlilik bitmişse para muhabbeti de bitmiştir benim icin.
Çocuk varsa alınmalı. Öteki türlü doğru bulmuyorum.
Cevap
20Cevap
Evet bence de doğrudur.
Çocuk varsa evet alınmalı veya evliyken adam karına " sen evde otur çalışmanı istemiyorum" dediyse ve kadın da onun için ekonomik özgürlüğünden vazgeçtiyse o yeni bir iş bulana kadar kendini geçindirene kadar nafaka ödemeli bence. Kadının kimsesi yoksa yine ona destek olmak zorunda çünkü onunla bir hayat kurmayı seçmiş ayrılınca da sorumluluk almasını bilmeli.
Belirli şartlarda çok doğru belirli şartlarda çok yanlış buluyorum.
Mesela evlenmiş ve eşin çalışmana her zaman hayır demiştir üstüne çocuk yapmışsındır ama gördüğün şiddetin haddi hesabı yoktur boşanmak istersin. E boşanınca pat diye kimse sana iş vermiyor birde çocuklar var nereye bırakıcaksın? Böylesi durumda şart.
Çocuğa mutlaka ödenmeli, ancak kadına tamamen ödenmemeli diyenlere de şöyle karşıyım, kadın yeni bir düzen ve hayat kurana kadar maksimum iki yıl nafaka ödenmelidir. Kolay değil öyle düzenin alt üst olup yeniden yaşama bambaşka yıkılmış bir halde başlamak.
bir yakımım boşanırken ev araba vermesine rağmen kadın eski eşi evlenince kudurdu çocukları vardı ama büyüktü biri 30 biri 25 falandı 7,5 yıl sonra nafaka davası açtı adam kanserdi çalışamadığını kanser raporlarını falan hep sundu adamın toplu iğnesi dahi yoktu kirada oturuyordu buna rağmen kadın çalıştığı ve evi olduğu halde devlet kadına nafaka bağladı ben buna karşıyım bir kadın olarak 3-5 yıl evli kal ömür boyu adamın malına ortakçı ol var mı böyle bir dünya
Evet verilmeli Ama Öyle 2 günlük evlilikler değil
3-4 yıl geçmiş Ve kadınında Mesleği para kazanacak bir yeri yoksa verilmelidir yoksa elin kızına millet niye 1 günlük evlilik yüzünden nafaka versin
Belli bir süre doğru oda mesela bir yıl olabilir, ama süresiz nafaka yanlış birde şu var her boşanan kadını kötü bilmeyelim ülkede kardeşim adam da çok, sen kadını kullan kullan at bir süre nafaka tabi alacak ama süresiz değil
Eğer çocuk varsa ve çocuk anne tarafında kalıyorsa ayrılıkta ihanet yoksa bence verilmeli ama maalesef bunun kanunu bizim elimizde değil saçma şekilde bana göre kadın her türlü nafakayı alıyor ama gerçekte olması gereken tam olarak böyle
Heleki günümüzde sebepsiz ayrılıklar çokken nafaka erkeğe eziyet oluyor. Aldatma veya şiddet harici nafaka alınmamalı bence
Boşandıktan sonra ister çocuğu olsun ya da olmasın nafaka alan bir kadının kendine saygısı yoktur bence.
Alıyorlar sen öyle san
Diyelim seni aldattı ve sen öğrendin boşanma davası nafaka istemez misin ben olsam isterim sürünsün 😂
Bir cesaret gitmiş aldatmış parayı da takır takır ödesin
Sende aldat
Ben niye aldatayım benim kendime saygım var kendine saygısı olmayan aldatır
Beni aldatan adamdan niye para nafaka isteyimki😂😂 Kendine özgüveni olan saygısı olan kadınlık gururu olan istemez diye düşünüyorum 😂
@Zses_S 😂😂😂 Buna petty olmak deniyor işte, bayılıyorum benim gibi düşünenlere 😁
Duruma göre değişir eğer arada çocuk varsa nafaka Allah'ın emri ama böyle bir durum yoksa gerek yok
Çocuk için alırdım eğer çocuk varsa onun dışında istemem tabi boşanma nedenim ne bilmiyorum. Eğer beni aldattıysa alırdım. 😂
Sen evde kalırsın bu gidişle
Oda var onu hiç düşünmedim bak ben ce hukuk bu konu da eksik
İnsanları eşit tutup böyle ayrılar garip yani
Ömür boyu almazdım bence ya napcam ömür boyu onu parasını bişey diycem ben almam aslında ya beni aldatmış bide parasını mı alacam
Ben 😂😂 dün direksiyon sınavına girdim ordan kaldı demekki
Yazılıyı da direksiyonu da tekte verdim çok şükür kurtuldum
Babamın varda citroen ben kursta öğrendim araba sürmeyi babamın arabasını hiç sürmedim
Nasıl verdim bilmiyorum sınavı ama çok mutlu oldum 😂
😂 😂
Yazma yazma senin adına yüz tane lahmacun siparişi verirler görürsün 😂😂
Çocuk varsa alınmalı çocuk yoksa alınmamalı çocuk olmadığı halde nafaka istemek çok saçma adamdan ayrılmak için boşanıyorum bana baksın die nafaka istiyorum tuhaf 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Avrupa’da kadınım işi yoksa erkek maaşının 4/1 oranını kadına veriyor. Devlette kadına para veriyor biraz. Hayatını idame ettirsin diye ama bu süre 1 yılı geçmiyor hukuken . Bir yıl sonra devlet desteği ve erkeğin verdiği para ortadan kalkıyor kadın kendi ayakları üstünde bir yıl içinde düzenini kurmuş olur diye düşünüyor. Cidden bizim Türkiye’de kanunlar aşırı saçma
Sacma bence nafaka veren insna virt hayat kuramayacakmi kendine bir kulfet arkadasim bosandinnafaka vs yasamk icin cok zorlaniyor ex karisi gununu gun ediyor
Çocuk varsa evet ama bu nafaka geçinme parası olmamalı yani büyük rakamlar değil okuluna kayıt icin olur bebek bezi olur öyle bir mebla olmalı..
Çocuk varsa eğer onun için olabilir ama çocuk yoksa olmamalı
Tabiki evet hem aldatsın hemde bişey yok gibi sadece boşanmak olsun aldattığı kadına dava açtım hak ettiler paralarınıda bı kuruma yollucam herşeyini aldım evini arabasını kusra bakmasın
Kadın çalışmıyorsa bir de çocuk varsa doğru karar.
Çocuk varsa nafaka alınmak zorunda yoksa nafakası gerekmiyor
Bence doğru değil mehir hakkı neyse onu vermek dışında gerisi hak değil helal bile değil bana göre
Nafaka olmalı ama süresiz nafaka bildiğin erkekten emekli olmak gibi bir şey.
Evlenenler söz verdikleri halde sözlerinde durmuyorlar hakimler savcılar neyi tartıya koyuyor
Çocuk varsa ve kadında ise olabilir ama diğer türlü saçma
Ekonomik sıkıntın yoksa almayın verdikleri 2 kuruş için arkalarından gezdiriyorlar ben boşandım almıyorum iş yerimde alan var kadın mahvoldu çocukları getir sana para vercem diye diye elin altında tutuyorlar
Boşandıktan sonra ister çocuğu olsun ya da olmasın nafaka alan bir kadının kendine saygısı yoktur bence.
Yanlış yere yorum yaptım sorry 😂😂
Doğru, çünkü buradaki her hayir diyenler bu duruma gelmemiş bol keseden atıyor. Detay konuşmak istemiyorum boş ver
Erkek kadının babası değil ki baksın, bence yanlış
Hayır bence evlilik bir seçimdir mecburiyet gibi para almak güçsüzlüktür kişinin özğür iradesini ayaklar altına almaktır çocuk yoksa tabii
Bence ortada çocuk varsa alınmalı tabi kimde kalacağına göre değişir onun haricinde nafakayı yanlış buluyorum
Çocuk varsa alınır yoksa hayır alınmamalı
Bu durumu fırsata çevirenler için hayır.
Her kadın için geçerli olmamalı bence
Şartlar düzeltilmeli sadece
Boşandıktan sonra alınır 😊😊
Bazende nikah kırıldıktan sonra alan var
Duruma göre değişir bence
Kadın kendisğne baksın
Çocuk varsa onlar için nafaka alınmalı.
Cocuk varsa evet
Ömür boyu alması doğru değil
Erkeğe yük gereksiz
Hayir
Nafaka saçma ve asla alinmamali
Zaten medeni kanun sadece Türkiye Türkiye’de bu şekilde saçma saçma şekil işliyor Avrupa ülkelerinde medeni kanun bu şekilde işlemiyor
Hayır değildir
Ben almazdım.
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?