Arkadaşlar ayrı eve çıkasim var.
Maddi yönden çok zorlanır mıyım?
Memur adamım aslında yaparım gibi ama hep tek başıma olucam bundan önce hep ailemle yaşadım
Arkadaşlar ayrı eve çıkasim var.
Maddi yönden çok zorlanır mıyım?
Memur adamım aslında yaparım gibi ama hep tek başıma olucam bundan önce hep ailemle yaşadım
Sana en mantıklı şeyi söyleyeyim. Deli gibi yatırım yapmaya başla. Eve destek ol kalan parayla yatırım. Maaşının en az yüzde 60 ını güzel bir yatırım seç yapıştır. Evlenme zamanın geldiğinde elinde cilginca bir para olur. şu an Türkiye sartları lüks davranmaya değil akıllı davranmaya müsait. Senin gibi bir arkadaşım vardı, sözümü dinlemedi parasını nasıl olsa kazanıyorum diye savurdu sonra işten ayrilmak zorunda kaldı. 6 yıllık memurluk hayatından elde var 0 la çıktı. Lütfen sen yapma bunu. Arkadaşlar cartlar curtlar hepsi hikaye. Lütfen yatırım yap.
Bence hiçbir zorluk çekmessiniz yani daha önce hiç tek başinıza yaşamadıysanız belki zorlanırsınız başlards ama üniversitede filan evde kaldıysanız hiç bir zorluk çekmezsiniz
Not: müsait bir zamanınızda bana mesaj ile ulaşabilirmisiniz lütfen konu dışında benimde size danışmak istediğim bir konu var
Cevap
8Cevap
zorlanabilir
Ne gereği var? Oturun para biriktirin. Kendi evinizi alıp öyle çıkarsınız.
Güzel bir düzen kurup ve makul bir kirası olan ev bulursan rahat geçinirsin. Senin yaşam tarzına bağlı
Bende ailemden ayrı yaşıyorum aile evine girsem çok rahat birikim yaparım ama işte kafa olarak rahat olamam o yüzden gitmiyorum. Sen rahatsan kalmak mantıklı
Kafa yapılarımız çok farklı o yüzden 😂
Ben asgari ucretle bile ayri eve cikmayi düşünüyorum azcik cesaret lazim sen erkeksin korkma
Akıl mantık işi değil. Maddi açıdan kurtarırsın kendini ama birikim yapamazsın ve tüm ev işi yemek vs sende olucak o yüzden tavsiye etmiyorum
Her ay neden o kadar parayı boşa harcayasın? Üstüne elektrik su İnternet doğal gaz yemek vs masraflar var
Asgari ücretli olsun 20 bin liraya çalışan bile tek yapıyor sen de yaparsın memur maaşı en az 38 bin tl
Istanbuldaysan kira odeyemezsin. kucuk sehirlerde sorun olmaz
22 yasında nasıl memur oldun? Okul bıter bıtmez atandınmı?
Kesinlikle ayrılmalısın
Kafan çok rahatlayacak
Başta biraz zor olabilir alışana kadar
Kiraya falan bağlı
Zorlamaz bence o kadar da
Yaoamaz değil de
Şimdiki kadar yapamazsın
Kişi kendine güveniyorsa herseyi başarır
Aileyle birlikte yaşayıp birikim yapardım.
Hangi şehirdesin
Zorlanırsın
Gecinebilir
Bişey olmaz
Gideceği Yere bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?