Selam👋😇
Çok zengin olmak bile bir dert aslında. Ayrıca zengin olup bir çok derdi olan insanları da tanıyorum, mahallemde tanıdığım bir insan bir ton arsası var ama eşi yatalak. Eşine hiçbir tedavi yolu bulamadılar, o kadar para boş yani.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılZenginlerin derdi daha çok olur Mafya denin peşindedir seni kullanmak isteyenler ya da kariyerini bitirmek isteyen rakiplerin vardır etrafta lüx aracınla gezerken veya lüx villana girerken seni görüp kıl olan çok sayıda insan olur hatta özel şöföründen bile şüphelenir hale gelip paranoyak olursun sonra bu kadar bollukta yeme içmene dikkat etmez hobidi gırtlak yediğin için muhtemelen sağlık sorunları yaşarsın…O yüzden iyi kötü yuvarlanıp gitmek daha iyidir bile bence…
00 Yorumla
+1 yılZenginiz diye insanlar bizi dertsiz sanıyor her gün bir fakirle karşılama riski taşıyoruz düşünsene Barie ye (köpeğim) dünyanın ne kadar adaletsiz olduğunu, insanların kötü olduğunu anlatamamak nasıl bir duygu :)) ya da durmadan bakımlı ve şık görünmek ve eşofmanla markete gidememek korkunç bir durum. :))
118 Yorumla- +1 yıl
@Nosad ironi yapmıştım ama yine de ciddi ciddi cevap vereyim hadi bu soğukta gidersek üşürüz mesela o olur ☺️
- +1 yıl
Olabilirdi eğer istediğimiz kişiyi bulamadıysak eğer ya da bulduğumuz halde onu gerçekten sevmiyorsak...
- +1 yıl
@gamzesönmez eşofmanla bunun alakası nedir 😄
- +1 yıl
Sende hasofmansız git😂
- +1 yıl
@gamzesönmez dalga geçmek için yazdığım yorumdan buraya geldik tamam öyle giderim😄
- +1 yıl
bizde dalga geçmek için söylüyoruz niye bu kadar kasıyosun
- +1 yıl
@gamzesönmez kasmıyorum gülücük koydum zaten 😄
- +1 yıl
Olabilirdi eğer istediğimiz kişiyi bulamadıysak eğer ya da bulduğumuz halde onu gerçekten sevmiyorsak. Bu yorumun kafamı yaktı ama :))
- +1 yıl
Hahhah uykulayarak yazdım sanırım
- +1 yıl
@gamzesönmez buna inanmak istiyorum yoksa translate kullanan Çinli dolandırıcı olduğunu düşünebiliriz😄
- +1 yıl
O ne demek 🤣
- +1 yıl
@gamzesönmez Türkçe bilmediği için çeviri ile iletişim kurmaya çalışanlar demek 😄
- +1 yıl
Hmm şimdi anladm
- +1 yıl
@Nosad pardon!
- +1 yıl
@Nosad Hayrolaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok fazla derdim olacağını sanmıyorum
çünkü hayatta para %80 her kapıyı açar.
eğer param olsaydı fazlasıyla bol zamanım olurdu.
daha çok arkadaşım olurdu.
Vaktim çok olduğu için daha çok sosyalleşirdim.
sağlık sorunum falan yoksa derdim olacağını da sanmıyorum.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılZengin olsaydım derdim olmazdı.. derdim olsaydı da bugün hangi aracıma binsem gibi küçük dertler olurdu
10 Yorumla
+1 yılİllaki olurdu dünyanın dertleri bitmez zengin olmak herkese mutluluk getirmiyor, örnek zenginsin ama çocuğunun doğuştan veya sonradan olan bir hastalığı var, özürlü olarak doğdu veya als oldu fakat tedaviye cevap vermiyor. Hayatın çocuğunun iyileşmesi için çabalamakla geçiyor. Her günün evladın veya eşin için ya da bu kardeşin ebeveynlerinde olabilir. Onlara üzülerek geçiyor çocuğuna veya eşine doya doya sarılamıyorsun. Zenginsindir ama seni seven yoktur sevgi yoksa, sağlık yoksa zenginlikte bir yere kadar. Deşarj olursun illaki paranla kafanı dağıtabilirsin ruhunu bir şekilde besleyenilirsin dünyayı dolaşırsın, yardıma muhtaç insanlara maddi manevi destek olursun ama genede bir şeyler eksik kalır
31 Yorumla- +1 yıl
İnsanın ayak bastığı yerde dert bitmez, zengin olsaydım şehirden uzak kimsenin kolay kolay ulaşamayacağı bir yere bütün ihtiyaçlarımı karşılayabilecek büyük bir ev yaptırır ölene kadar orada yaşardım
Para & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. Olurdu; ama aşk ve arabalardan dertlenirdim. Lüks araba sevmiyorum, gönlüm hep eski arabalarda. İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle büyük motorlu araç kullanamıyorum. Örneğin Mercedes G yasak, Peugeot 408 serbest. En sevdiğim arabalar da genelde 80'li ve 90'lı yıllarda üretilmiş ve bildiğimiz her türlüsünden olanlar. (Renault 9 Broadway, Suzuki Super Carry gibi) Bir zengine bunlar nasıl yakışır dedirtiyor. Bu arabaları almış olsaydım, aşkı nasıl bulacağım? Her gün değişik arabayla gezmek istiyorum. İlla hayalimdeki Peugeot 408'le mi piyasa yapıp kız bulacağım? Diğer arabalar bakımsızlıktan çürüyecek mi?
02 Yorumla- +1 yıl
Bizde chevrolet caprise Classic var sever misin
- +1 yıl
@Firdevsamafiro Severim; ama kullanamam. Şahsen engelim nedeniyle 1,9 litreden düşük motor hacmine sahip otomobillerin tamamı ile bazı araçları (cip, hafif ticari araç) kullanabilirim. Siz bu klasik aracı kullanıyorsanız, yalnızca beni gezdirirsiniz.
Para & Ekonomi konusunda 363 cevap paylaştı. Asla olmazdı, zengin olmayı çok istiyorum ben her namaz bittikten sonra ellerimi açıp "Allahım beni zengin yap varlıklı bir insan olmayı maddi açıdan hiçbir sıkıntı çekmemeyi nasib eyle, eğer bu zenginliğim ile harama veya zinaya elimi sürersem o zenginliği benden al bir daha da elime verme" diyorum 😊
23 Yorumla- +1 yıl
zengin olursan belki ilerde senden rica ediyorum namazdan vazgeçme benim hayalim ama duvaları ezberleyemiyorum
+1 yılDertli olur muydum olmaz mıydım bilmiyorum ya da zenginlikte ne kadar dertli olup olamayacağımı... Ama şundan eminim. Şimdi gerçek dostlarım, sahte düşmanlarım var ama zengin olursam sahte dostlarım, gerçek düşmanlarım olacak. Bundan eminim.
10 Yorumla
+1 yılşu an bile çok zengin değilim ama şükürler muhtaçta değilim, insanın içinde edep haya gibi manevi değeri yüksek şeyler yoksa çok para istisnasız bütün insanları bozar ki günümüzde örnekleri çok...
Sevişmek için evlenmeyin, evlendiginiz ve dünya ya bir birey getirdiginiz zaman o bireyin öncelikle ahlaklı olması için çabalayın...20 Yorumla
+1 yılOlurdu tabi tek eksiğimiz para mı vırt zırt diyenler, uzayda mı ikamet ederler?
Tabiki olmazdı, bugün en ufak hastalıkta bile doğru tedaviye ve ilaca ulaşabilmek için PARA lazım. Her şeyden önce sağlık diyoruz ya işte o bile parayla doğru orantılı artık günümüzde.
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumum ne kadar iyileşirse içsel sorunlarım da o kadar arttı. Aslında hayatıma insan sokmasam böyle olmazdı herhalde. Maddiyatın tek yararı hasta filan olursan rahst edersin. Zaten kafaca tüketim alışkanlığı olan biri olmadığımdan, parayı harcayacak yerim de yok: d bir artısı da yatırımın piiri oldum. Hisse senedi piyasasında bilmediğimiz nane kalmadı. Heyecanımız bu
00 Yorumla
+1 yılBu hayat sadece belirli şartlara sahip bir kesimin sınandığı bir yer değil ki. Zengini, fakiri, güzeli, çirkini, iyisi, kötüsü, çocuğu, genci, yaşlısı.. herkes sınanıyor. Sınanılan bir yerde dert biter mi hiç
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl" Bekar, mutluluğu evlilikte zanneder.
Hasta, mutluluğu sağlıkta zanneder.
Mahkum, mutluluğu afta zanneder.
işsiz, mutluluğu çalışmakta zanneder.
Fakir, mutluluğu zenginlikte zanneder.
Kiracı, mutluluğu ev almakta zanneder. "
Mutluluk ancak
ve ancak Allah'ı unutmamaktadır.
Daima her halimize şükredip yola devam edersek mutlu oluruz.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltamam
- Para & Ekonomi konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılOlurdu, kesin hasta olur onunla uğraştırdım, ama haram parayla zengin olmuşsan büyük bir zevkle ve hiçbir şekilde karşına sorun çıkmadan onun keyfini surersin helal paran varsa Tanrı onu kolay kolay yedirmez afiyetle
00 Yorumla
+1 yılParam bitcek veya çalıncsk korkum olurdu.. tüm zenginler gibi paranoyak sekilde yaşardım full güvdnlikli site ve evde yasamama ragmen gene korkardım.. insanlara eski gözle bakamaz zamanla insanlıktan çıkardım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılFakirin derdi daha az
Az önce arabama benzin aldim sonra mtv vergisi ödedim 17 bin tlye yıllık sigortasini yapacağim 2 hafta sonra
Hiç arabasi olmayan insan bu masrafları yapmiyor
Derdi daha az
Ne kadar çok para o kadar çok dert00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılÇok şükür iyi bir anne babam abim ve kardeşim var sağlığım yerinde işimde var borcumda alacagimda yok istemiyorum zenginliği ben halimden memnunum şükürler olsun.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılO parayı yönetmek önemli olan. Parayı yönetemezsen derdin çoğalır. Bence okullarda finansal yönetim dersi olmalı ve herkes parayı yönetmeyi öğrenmeli. Az da, çok da olsa bu mümkün.
10 Yorumla
+1 yılherkesin derdi vardır ama ben zengin olsaydım aç olanları doğururdum evsizlere ev bulurdum yitimanede olanlara yardım ederdim bu dünyada iyilik yaparsan iyilik bulursun zengin ama görgüsüz olmak çok aptalca bişey zengin ol ama iyi insan ol çevrene yardım et benim en çok dertlerimden bitanesi her yemek yedimde diyerleri aklıma geliyor hayvanlar çocuklar insanlar elimden geldi kadarıyla yardım ediyorum yani anlıcanız iyilik yapın bu dünyanın diyer dünyasıda var
00 YorumlaHerkesin kendine göre bir derdi olur. İnsanın geliri kadar gideri olur derler. Dertsiz kalmayız o kesin de sıkıntı derdin ne kadar büyük olacağı. Ufak, çözülebilecek dertler olduğu sürece sıkıntı yok.
00 Yorumla
+1 yılOlurdu tabi ki, şu anki hiçbir derdim parasızlıkla alakalı değil, parayla hayal de kurmam, zengin olsam da bu dertlerim devam edecek bir şey değişmezdi
00 Yorumla
+1 yılDert fakirlikle gelip zenginlikle gitmiyor maalesef öyle bir dünya yok.
Bu dünyada ki dertlerin kaynağı insanlar. O kaynak yok olduğu gün dert diye bir şey kalmayacak.
00 Yorumla
+1 yılEvet olurdu. Parayı yönetmek kolay değil çünkü. 20 milyon doların üzerinde serveti olan insanlar günün önemli bir kısmını avukatlarla muhasebecilerle geçirmek zorundadır.
00 Yorumla
+1 yılOf tırnağım kırıldığğ 😢💔
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaha🤣🤣
+1 yılGerçek bir derdi olan insanlar çok az zaten. Onun için çok zengin de olsa, fakir de olsa bir insan aptalsa, kendine suni dertler edinecektir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılEtrafımda gereksiz insanlar olurdu o yüzden rahatsız olurdum.
Kendini yamamak için olan Cok insan olur.00 Yorumla
+1 yılDert sana uğramadımi sen yan hâline gözden çıkmışsındır demek.. Rabbim sevdiği kulunu dert tasa ile sınar
00 Yorumla
+1 yılYine olurdu parayla olmayacak takıntılarım var ayrıca bir estetiğe ihtiyacım var bu parayla olabilecek şey evet ama benim bünyem kaldırmaz estetiğe
00 Yorumla
+1 yılParayı muhafaza etme kaybetme dertleri yer bitirir insanı. Çünkü bi kaybetse o gücü depresyona girip intihara götüreceğini bilir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılNereye harcayağımı şaşırırdım😂 düşünsene herşeyin var alacak birşeyin hevesin ihtiyacın yok kalmamış😂 al sana mis gibi dert
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 718 cevap paylaştı.
u +1 yılBende bu kafa olduğu sürece benim derdim eksik olmaz😂
03 Yorumla- +1 yıl
Her şeyi kafaya takabilirim
+1 yılzenginin de kendi en göre derdi var. her şey para değil. Parası olanın derdi başka olmayanın deri para :)
00 YorumlaZenginlerin de kendilerine göre dertleri var. Maddi zenginlik maddi sorunları sorunları bir nebze örter ama manevi dertlere merhem olamaz.
00 Yorumla
+1 yılderdi olmayan canlı varlık olmaz mı olur tab
Mevlâm birçok dert vermiş
Beraber derman vermişi00 YorumlaOlmaz sanmazdım. Her seçimin olduğu gibi zengin olmanın da bir bedeli muhakkak vardır. Zenginlik cenneti yaşamak olamaz
00 Yorumladerdi para olanın derdi bitmez.
1 varken neden 2 değil, 2 varken neden 3 değil...100 varken neden 200 değil diye devam eder gider bu.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zengin olsaydım hayatım yine aynı olurdu. Masraflarım artardı, daha fazla stres binerdi, parayı kontrol etmek zordur diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılZengin olmak, kişisel tatmin ve mutluluğu garantilemez. Zengin bireyler de hayatlarında anlam ve huzur arar
10 Yorumla
+1 yılGüzel bir soru sormuşsun. Derdi dert olarak görmez bence insan çok zengin olduğunda.
Dert yok tecrübe vardır. Ve biz tecrübelerle büyürüz.00 Yorumla
+1 yılDertsiz insan yoktur bu dünyada zengin olupta derdi daha çok insanlarda var
03 Yorumla- +1 yıl
Mutlaka vardır
- +1 yıl
Zenginlerin derdi mi çok oluyormuş çevremde çok zengin var fakirler kadar derdi olmaz emin ol. Onlar her konumdan bizden iyi ve rahatlar her sorunun para ile üstesinden gelirler herkes onların yanında
+1 yılParayla mutluluk olur evet ama iç huzur olur mu emin değilim
00 Yorumla
+1 yılOlmazdı
Kendime bir köyün tüm Arazisini Alır orada yaşardım00 YorumlaDert biter mi? Dünya kadar param da olsa muhakkak derdim olurdu.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 874 cevap paylaştı. Evet yine olurdu çünkü derdim para degilki param olunca derdim gitsin 😅😅
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
+1 yılYani olurdu ama para açısında olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla zenginlerin derdi genelde daha çoktur. nerde çokluk orada bkluk demişler 😂
00 YorumlaHastalık zenginliğe bakmıyo ya illaki olurdu
00 Yorumlabu hyattaki en büyük derdim dostum olmamasıdır. zengin olunca dostum olacak mı
03 Yorumla
+1 yılHerkesin ufak da olsa bi derdi sorunu oluyo bu maddiyatla ilgili olmaz bazen
00 Yorumla
+1 yılPara herşeyi satın alamaz.. herkesin muhakak derdi olur
00 Yorumla
+1 yılOlurdu tabi her şey para değil dertsiz dünya mı var
00 Yorumla
+1 yılOlurdu kesin ama maddiyata bağlı dertler son bulurdu.
00 Yorumla
+1 yılZenginin de derdi var… Mesela daha da zengin olmak🤣
00 Yorumla
+1 yılBu parayı nasıl harcayacağım derdine düşerdim🥲
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılJack Reacher gibi bir hayat, Hz Ömer gibi adalet duygusuyla yaşanırsa mutlu olursun.
00 Yorumla sanmıyorum. Çünkü bütün problemlerimin başında maddiyat duruyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yıl''Bu kadın param olmasa yüzüme bakar mıydı?'' derdi.
00 Yorumla
+1 yılMutluluk para ile elde edilebilen bir şey gibi gözüksede hiçte öyle değil
00 Yorumla
+1 yılPara her sorunu çizer arkadaşlar kimse edebiyat yapmasın
06 Yorumla- +1 yıl
Nasil çözer
- +1 yıl
@sendekiben123 herseyi çözer sağlık eğitim zaman
- +1 yıl
Şimdi para her şeyi çözmez ahlakta erozyon varsa çözmez sağlıkta problem varsa çözülmeyeceği çözemez ne bileyim kopan parmağını geri getiremez bana bir araştır sadece yersin içersin gezersin hayatını idame ettirmek için sadece bir araç
- +1 yıl
@sendekiben123 paran varsa iyi bir eğitimle buna ahlak egitimide dahil çözer devlet hastanelerinde olamayacağın tedavileri olursun en az arada 10 15 yıl fark olur kopan parmaginla yapabileceğin her işi yapabilecek parmaklar kiralarsin
- +1 yıl
Sen dersini almışsın yapacak bir şey yok
- +1 yıl
@sendekiben123 öyle. paran varsa tüm kapılar sana açılır. paran yoksa iyi bir restoranta bile almayabilirler
Olurdu misal su an içinde bulunduğum durumu dünyanın en zegnini gelse halledemez.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi açıdan derdim olmazdı ama manevi açıdan olabilirdi
00 Yorumla
+1 yılBenim olur :) Parayı değerlendirip üstüne katlamak isterim
00 Yorumla
+1 yılDaha fazla sorumluğum olurdu seviyorum ben zorlamayı dertsiz hayatta olmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (207)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat