Cumhurbaşkanı SSK ve Bağkur emekli maaşlarına %5 ek zam yapıldığını açıkladı. Bu açıklamaya göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Sizce yeterli mi?
SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı 10.000 TL oldu.
— Pusholder (@pusholder) January 16, 2024

Cumhurbaşkanı SSK ve Bağkur emekli maaşlarına %5 ek zam yapıldığını açıkladı. Bu açıklamaya göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Sizce yeterli mi?
SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı 10.000 TL oldu.
— Pusholder (@pusholder) January 16, 2024

Emekli olacağımı düşünmüyorum o yüzden pek ilgilendiğim bir konu değil. Ricam boş yere polemik ve sataşma amaçlı görüşler atıp kimse kimseyi kırmasın zaman çok hızlı gidiyor neyin ne olacağı belli değil dünya karışık birbirinize boşuna girmeyin. Yarın savaş çıksa kendi içinizde taraf mı olacaksınız?
2024 emeklilerin yılı olacak dedi ya orada koptum cidden öldükten sonra yaklaşık 28 milyon kişi sevinecek bu da onun ne kadar berbat biri olduğunu gösteriyor bence
Onla kim geçirebilir bir de kirada olduklarını düşünün. Aşkale ücret ile arasında 7 bin lira fark var çok fazla. Çöpleri karıştıran emekliler oluyormuş öyle diyenler var, olur tabi.
Cevap
42Cevap
Yetmez bence ama olan gençlere oluyor
hayat oldukça zorlaştı ki..
her markete gittiğinde etiket fiyatları farklı oluyor
bir daha bu fiyata alamam diye bir çok şeyi alıyorum bazen ufak bir alışveriş 500 tl tutuyo
zor geçinecekler valla
çalışan geçinemiyor ki.
Allah yardımcımız olsun
Başka adam mi var, yağı tüpü karne ile alırdık müslüman adam, Kur'an'ı Kerim okuyor diyerek oy verirdiniz dayılar hiç üzülmedim size iyi olur... Oy verenler yüzünden vermeyen insanlar da mağdur oluyor...
boş ver emeklileri olan gençlere oluyor onlar yaşayacağını yaşamış zaten
Babadan emekli maaşı alıyorum verdikleri para da 7 bin oldu galibaa Anne yok abiler var yetmiyor ev kira alışveriş faturalar ay başını getiremiyorum. Zor
30-40 binlik memur maaşlarının yanında emekliye 10 bin hak mı adalet mi? enflasyon 65 iken ki hissedilen enflasyon çok daha yüksek iken %5 zamdan bahsetmek nedir
Hayır neye yetecek dalga geçer gibi yüzde 5 zam yapıyor yazık okadar çalış emekli ol yine çalış böyle değersiz bir ülke yönetimi yok herkesin ağzında hak hukuk ama öyle bir şey yok sadece bu dünya yok
el ele tutuşup parka gitsinler otobüslere bedava binip gezsinler artık kabullenin olm siyasal islamcı ülkeler hep böyle coğrafya kader balon balıkları kader sqym böyle kaderi de neyse
Kahvatımımız boğazda yaparız, akşam yemeği çıragan sarayında yeriz.. yaz yatili için hawai gideriz.. kış tatili için kutuplara gideriz. özel jetimizle sıkılırsak italyada pizza yemeğe gideriz
Kendileri bir ay bu maaşla geçinsin bakalım söz birdaha kimse ağzını açmıycak
Bi saniye. Ufak bi kutlamadayım
https://www.youtube.com/embed/0RyGXOMBFA8Bu sefer yerel seçimleri alma şansları kalmadı diye düşünüyorum. Bugünün şartlarında İzmir’de min yaşam maliyeti 2 kişi 20bin tl.
Yerel seçimlerde İstanbul chpye hayırlı olsun diye yorumladım hdjdjsj
Adı üstünde “emek” lilik. Ülkeye verdiğin emeğin karşılığı. Buyur
Çok bilene Allah sayın cumhurbaşkanımıza zeval vermesin onlar konuşur akp yapar hüloooooo
Emeklilerin küfürleri çoktan semaya ulaşmıştır😂
emekliler ek iş yapacaklar ya da çocukları bakacak
Sorunun cevabını bilipte sormak ayrı bir zevk katıyor değil mi?
😀
Tek başına bile yeterli değil bu para kiralar tavan
10.000 kiraya bile yetmez evi olan yine bir şekilde geçinir de kiracı zor
Maaşı aldıktan sonra 1 hafta idare eder işte daha ne istiyorlar
Yabancılarda emekliler dünyayı geziyor bizimkiler banka sırasında sence yeterli mi
Yazacak çok şey var ama işte merhamet. Allah ümmet-i Muhammed'e feraset, afiyet nasip etsin inşallah.
buna bile şükredenler var kimin ne hali varsa görsün diyorum artı
Malum partiye oy verenler gün yüzü görmeyecek işte kendi kendilerini vurdular.
Oy veren emekliler dürüp büküp şimdi g ö t l e r i n e sokabilirler
sanırım emeklıleri peyderpey yok etmeye çalışıyorlar , başka bır açıklaması yok
Oldu olmaya da paranın kıymeti yokki. Ne kadar emekli maaşı alacağınızı buradan hesaplayabilirsiniz.
Onca sene çalışıp bir ev alamayan adama ne dedir. Benim dedem lokanta aşçılık yaparak kendine 2 katlı 4 daireli ev yapmış
En düşük kira da 15.000 TL oldu. Rhata bir emeklilik yok bence.
20k olması lazım emekli maaşı en az asgari ücrette 30k olması lazım en az
İnsanın aklıyla alay ediyorlar
Gayet yeterli bir miktar bence.
Bir kira olmuş 10 bin zor yeter
Az ülke şartları belli
Yetersiz yine tüm para vergiye
Az ya Allah yardımcıları olsun
çok az ülke şartlarında en az 100 bin olmalı
Degil tabi ki resmen aclik.
Yetersiz bence cok az 15 bin olmaliydi
Kira da ise zor ayakta kalır
Emeklilik bitmiş durumda