Maaşımın yarısını artırıyorum bununla yükselme potansiyeli olan şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapıyorum. Sizce sorun olur mu ileride?

Maaşımın yarısını artırıyorum bununla yükselme potansiyeli olan şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapıyorum. Sizce sorun olur mu ileride?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hisse senedi uzun vade'dir uzundan kasıt 5-10 yıl ufak ufak birikim ile çok iyi bir yere gelebilirsiniz.
Benim portföy'de 41 hisse senedi var uzun vade topluyorum. Saygılarımla
tüm yumurtaları aynı sepete koyarsan olacağı belli bu yüzden tavsiye edilmez.
Evet aşırı zengin olursunuz, o da büyük bir sorun
Tüm yorumları okudum, Yorumda kaybeden arkadaşların çoğu senin yaptığını yapmadıkları için o durumdalar, sen ya bilerek ya da bilmeden doğrusunu yapıyorsun.
Diğer arkadaşlar borsa işlemleri içinde al sat yaptıkları için o durumdalar. Benim anladığın sen büyük firmaların hisselerinden elindeki paranın artırdığın kısmı ile alıyorsun ,
Sadece şuna dikkat et tüm yumurtayı tek sepete koyma, değişik hisseler al, ve gerçekten güçlü hisselerden al.
Materyallerden de al, örneğin altın gümüş btc, dolar euro
Sepet yap ve her sepette farklı materyaller olsun,
Arkadaşımın babası 2 milyon TL kaybetti bilmeyen yapmasın bence
Ben 2.5 milyon TL kaybettim
@kdsljdkspalsls nasıl yaşıyorsun hala çok kötü
Kanka piskolojik olarak zaten pek iyi değilim ama pes etmedim yani ölüm değil sonuçta bide borç para değildi en azından şu an 70 bin borcum var sadece işsizim iş bulup hayatımı rayına oturtacağim
Bide 19 yaşındayım 30 yaşında kaybetmiş olsam kafaya sıkardim bu arada
@kdsljdkspalsls geçmiş olsun tekrarlama bari
Sorun etmiyorum çünkü borsada kazandığım paraydi 8 bini 2 milyon yaptım 1.5 ayda sonra kaybettim ama keşke kenara 200 300 bin atsaydim hayatımda bir arada görmediğim parayı kaybetmek çok koyuyor
@kdsljdkspalsls kazandıktan sonra devam etmeseydin paranı çekseydin ya insan işte doyumsuz yani o yüzden
İnan gözün dönüyor 2 milyonum varken 100 200 bin para değilmiş gibi geliyordu
Şimdi asgari ücrete iş arıyoruz işte hayat
@kdsljdkspalsls o parayı çekip yatırım yapabilridin araç ev falan işte insan hep daha fazlasını isteyince sonucu böyle oluyor geçmiş olsun tekrardan akillanmisindir bence
Akıllanmadim daha 2 gün önce de 70 bin kaybettim yani artık olay boka sardı 3 5 bin lira para gibi gelmiyor
@kdsljdkspalsls hala devam etmen çok ilginç
Bağımlılık
@kdsljdkspalsls hiç bir zaman kazandığında yetinemeyeceksin o zaman
Dersimi aldım artık kazandığımi bankaya çekeceğim şöyle düşün 19 yaşında 2 milyona sahip olmuşsun para dert olmaktan çıkmış hayatın anlamı kalmamıştı şimdi tekrar hayata döndüm
Hiçbir sorun olmaz ama kendinize aktif ve guvelinir bir cüzdan indirin ve bnb olarak para aktarımı sağlayın bu sekilde hiç bir dışarıdan tehdit paranıza erisemez
Borsaya yatırmayın altın alırsanız daha avantajlı olursunuz. Borsa aşırı riskli.
Altın alırsan bu günden daha iyi olmaz sadece değerini korur
İlerde zengin olursun eğer sağlam şirket ise
Hangi hisselere yatırım yapıyorsun?
Tüpraş isdemir koç karışık
Bu hisseler kısa vadede kazandırıyor gibi görünür ama spekilasyona açık kağıtlardır, bir anda tavan veya taban yeme durumun var.
Bist 30-Bist50 kağıtlarını tercih uzun vade yatırımcı isen.
Yoksa yukarıdaki örneklerden birinide sen yaşayabilirsin.
ne sorunu olacak? bi soyle