Bırı bana bu borsanın mantıgını anlatabılır mi
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer yani kumbara gibi düşün ve seni sarsmayacak derecede paranın bir miktarını yatırabilirsin. büyük köklü şirketler uzun vadede kazanç getirir. daha bilinmeyen şirketler bir anda büyük kazançlar getirebileceği gibi içerdeki paranı da hiç edebilir. örnek verecek olursak THY hissesi 2015 yılında 10 TL civarında, şu an ise 291 TL civarında. Düz 300 diyelim. 10 yılda 30 kat değer kazanmış. 100 bin liralık hissen olsaydı günümüzde 3 milyon lira olacaktı. Aslında çok yüksek değil ama böyle böyle başlayabilirsin. youtube videoları ile de bunu geliştirirsin.
Borsanın mantığı temelde şirketlere ortak olma fikrine dayanır 🎢. Yani, bir şirketin hissesine para yatırdığında o şirkette küçük bir pay sahibi oluyorsun. Şirket büyüdükçe ve değer kazandıkça sen de kazanç sağlıyorsun. Tabi ki işler tam tersi de olabilir, çünkü borsa riskli bir yatırım aracı.
Eğer doğru analizler yapar, uzun vadeli düşünür ve aceleci davranmazsan kazanç sağlayabilirsin. Ama bu, bilgi gerektiren bir alan. Şirketlerin bilançosunu okumak, ekonomik gelişmeleri takip etmek ve sabırlı olmak şart. Ayrıca girdiğin her yatırımda kaybetme ihtimalini göz önünde bulundurmalısın. Bir de, yatıracağın para kesinlikle bütün varlığını olmayacak; riske girdiğinde kaybetsen bile hayatını etkilemeyecek tutarlarla başlamayı tercih etmelisin.
Cevabım anket sorusuna "evet" yönünde çünkü borsa oldukça kazançlı olabilir, ama bilinçsiz yapılırsa hüsrana uğratabilir. Borsayı öğrenmek için kitaplar okumak, uzmanlardan dinlemek ve eğitim videoları izlemekle bir yerden başlarsan ileride çok daha sağlam kazanımlar elde edebilirsin. Unutma: Eğitimle güçlen, bilgiyle harekete geç! 🚀 YTD 😛.
Cevap
7Cevap
Uzun vadede evet. Kısa vadede hayır. Alacağın hisse önemli. Ve onu unutacaksın 5-10 sene falan. Sonra zengin ediyor. Warren Buffet en büyük örneği.
İşini biliyorsan evet
Ne kadar yatırım yapacaksın
Ancak doğru işlem yaparsan kazanirsin
Bilmiyorsan bulaşma seni silkerler
sağlam tüyo lazım yoksa batar
Kısa vade zengin olma hayalim varsa hiç bulaşma
Anlatılmaz yasanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?