kendi parasını kazanamayan derken, kendi işini yapmayan anlamında anladım ben. eger herhangi işsiz birinden bahsediyorsak kısaca işsiz biriyle... diye sorabilirdiniz diye düşündüm. her iki açıdan da cevap verim garanti olsun. işli işsiz fark etmez, başarmaya açlığım var, ancak başkaları üzerinden ihtiraslarımı doyurma derdinde değilim, her ne kadar işsizlerden yeterince çeksem de bu konuda görüşüm değişmez. çalışmak veya çalışmamak insanın hür iradesinin bir sonucudur, benim hislerimin tercümanı değil. çalışmaya ihtiyaç duymayan milyonlarca insan var bu dünyada, onlar ne yapacak ilişki sağlıklı olsun diye çalışacak mı, saçma. dünya zaten iş yüzlerinin otomizasyonuna yöneldi uzun zamandır, yapay zeka ve robotik teknolojikler de bu sebeple geliştiriliyor. robot garsonlar, ev yardımcısı dahi görülmeye başladı. ülkenin üreticilerinin hayat düzeni mahvedilirse kendi işini yapacak bir işim olmazsa aç kalırım, bu da ilişki yaşamayı imkansız hale getirir. bunun hiçbir zaman olmayacağından eminim, yine de alternatif çözümüm var. karşı cinste yine özgür iradesini ilgilendirdiginden bu konuda tercihimdir değildir gibi bir şey söylemek komik gelir. ilişki yaşam şartları üzerine bina ediliyorsa kabuğu sağlamdır, ama içi boştur.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu hemcinsim için sorun olmaz ancak karşıt cins için sorun olur. Bak bu bizim toplumun kültüründen gelir. Bu bizim kültürden dediğim zaman karşı çıkan olmuştu. Avrupa da böyle değil. Hencinslerim de karşı tarafın durumuna ve kendini geliştirmesine bakıyor. Demek ki bizim toplumun bir ataerkil yapısı var ve bu güzel. Fakat ilişki yönünden bakınca ataerkil deyince karşıt cins bunu kabullenmiyor. Çoğu diyor ki ben özgürlüğüme düşkünüm. Bunun o durumla alakası yok ki diyorum. Bazıları bilgiden çok yoksun. Bir şeyi kabul etmiyorsun ve ataerkil olarak budur diyorsun ama diğer yönden ben özgürüm yok öyle ataerkil bilmem ne diyorsun. Yani bir taraftan başka kültüre benzemeye çalışıyorsun ama yarım yalak denir buna da. Şimdi bazı noktalarda da hemcinsim haklı ise oturup tartıya bakacaksın. Keser gibi olmayacaksın hayatta. Testere gibi bir sana bir bana diyeceksin. Bizim toplumun özelliği para kazanmayan hemcinsim olamaz yani aynı kendini geliştirmeyen karşıt cins olmadığı kadar. Sen onu bunu iste ama örnek bir yemek yapmasını bile bilme. Sonra sakal çıkar ama buna da bıyık yakışmadı de. Biraz uzattım. Bitireyim. Umarım anlaşılmıştır.
Ben başlardım burada benim kendi paramı kazanmam daha önemli. yani ben eğer kendime ve sevdiğime yetebileceksem sorun etmem.. ama tabi ki de ülke şartları malum bence çalışabilen herkes çalışmalı mutlaka..
Hiç mi kazanamıyor, o anda mı? Zaman zaman herkes parasızlık veya işsizlik çekebilir. Belki kötü ve zor ama insani ve normal. Bir gün sizin de başınıza gelecektir, çok da korkunç bir durum olmadığını, derhal çıkmaya çalışmak gerektiği halde çıkılamasa bile sizin değerinizin kıstası olmadığını görür, daha hoşgörülü şekilde ileride herkesin insanca yaşayacak kadar parasının olması gerektiğine karar vermenizi sağlar. Öcü değil işsizlik, parasızlık… soruyu soran ise sanırım henüz ikisini de tatmamış, inşallah hiç tatmaz. Ama tatma ihtimali de var, dünyanın da sonu değil.
Başlamıştım ama ayrılma sebebim buydu. Yaniisi olmuyor öyle, kendi parasını kazanmak için herhangi bir çabası bile yoktu. 2 üniversite bitirmiş bir baltaya sap olamamış 😅 çekilecek dert değil. Bir de erkekler için bu durum farklı biraz onların cebinde para olmayınca modları bayağı bi açıklanamaz hal alıyor.
Kadınların atladığı bir şey var. O da artık erkekler yaniz biz evin reisi ya da benzeri sıfatları değiliz. 50 de 50 yaşanan bir hayata evlilik denir. Eve ne girerse çiftlerin her birinin hakkı olur... Ayrıca günümüz de kadınlar pozitif ayrımcılıkta top noktalarda...15 yıl çalışıp giremediği genç kız ve erkeklerin 35 yaşında moruk karıların bile girmesine tolerans gösterilmekte ve aynı şekilde emekli babasının parası verilmekte kocasının parası verilmekte vs vs... Erkeklerin vergi vermemesi lazım çünkü bu topraklar esasında erkeklerin sahipliğinde bile değil aslında... Şu ülkede erkek olan ve bu toprağa bir borcu olan tek bir erkek yok. Çünkü etinden sütünden erkekler değil kadınlar faydalanıyor sonuna kadar.
İlişkiye başlamak bir noktada olağan ama evlilik gibi 2 tarafa da ciddi sorumluluk yükleyen bir sürece gireceksem zor olurdu.
Her daim her anlamda kendime yetebilme çabasında olan böyle yaşayan biri oldum karşımda da o bilince ermiş birini görmek isterdim bana maddi Bi getirisi olması gerekmiyor ihtiyacım da yok ama İnsanın da bir meşgalesi olsun değil mi...
Kendi parasını kazanan diye yüceltilen kişiler haftada 6 gün, günde 9-10 saat çalışan köleler maalesef... Bence hiç de özenilecek bir şey değil :) Mesela sizler başkalarının işini görürken ben o saatlerde, trafik de yokken müze gezebiliyorum. Kültürel olarak siz fakir kalıyorsunuz da farkında değilsiniz.
İnsanın rızkını Allah verir insan istediği sürece... Şayet kişi amaçsız yaşıyorsa, kendi ayakları üzerinde duramıyorsa, evet ekonomi kötü ama en azından çaba dahi harcamıyorsa ona bakıcılık yapmaktan başka bir şeye dönüşmez o ilişki.. Bu yüzden hayır!!!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır. Sırf kendi parasını kazanmak degil , yeterli kazancı olmayanla ilişkiye başlamam. Bir laf vardır, kızın baba evinde hissettiği rahatlığı sağlayamayacaksan evlenme diye. Düz mantık, kimse el bebek büyüttüğü elini sıcak sudan soğuk suya sokmadıgı evladını, bir başkasının yetersizlikleri yüzünden vasat bir hayata bırakmak istemez. Ben kendimde paramı kazandım çalıştım zaten, çalışırımda. Ama ben 5 birim kazanıyorsam o 10 birim kazanmalı.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben kadınları çok seviyorum. İster çalışmasın ister çalışsın, hayatta bana bir tek bir kadınla konuşmak huzur veriyor, sadece kadınlarla çalışmak beni mutlu ediyor.
Kadınlar erkeklerden daha empatikler ve ben bile erkeklerin odunsu konuşmalarına gelemiyorum. Küfürden lakaptan nefret ettim hep hayat boyunca, kadınlar hakikaten daha insancıl ve şefkatli merhametli
Çalışmak istiyor ve bunun için çaba sarfettigine emin isem ama kendisine göre iş bulamıyorsa sorun etmezdim. Isteyen insan taşı çıksa suyu çıkar istemiyorsa şu an aktif çalışsa bile devamı gelmeyebilir.
Kendi için ayakları yere sağlam bassın güveni olsun güvencesi olsun kimseye eyvallah etmesin yoksa benim için no problem zira benim yanımda ezilir ve bu onun adına tatsız olur tribe girmesini istemem
Mesleği elinde olan, kendini geliştirmiş ve her alanda da geliştirmeye de devam eden, merhametli, kendini bilen, omurgalı saygılı ve insan olmanın getirilerinin bilincinde olan birini tercih ederim..
Yaşına bağlı bu örnek veriyorum ben kız olsam 15 18 yaşında bir erkek arkadaşım olsa neyse de okullarını bitirmiş veya okulu bırakmış ama çalışmıyor ise öyle biri ile neden hayat kurayim ki ilerde sorun olur
Hep ailesinin sırtından geçinmesini istemem. Ailen bile olsa yeri gelir öyle bir yüzüne vurulur ki o maddi destek, yerin dibine girersin de ağzını açıp tek kelime edemezsin. Bu yüzden kendi işinin, mesleğinin olması şart..
Eğer elinde olmayan bir durum kaynaklı değilse gözümde sorumsuzluktur ve hayır, başlamam. Kendi parasını kazanması sorumluluk bilinci bir noktada, daha kendi hayatının iplerini elinde tutmayan bir adamla ilişkiye başlamam.
Bence erkekte kadında maddi olarak bir yerlere gelmiş olmalı. Ve kadında çalışmalı bir erkeğin eline bakmamali. Çünkü zamanla erkek değersizleştiriyor kadını ve benim elime bakan bir kadın diye düşünüyorum ileri zamanlarda ve ona saygıda artık göstermiyor ilgide ve aldatmalar soğumadan birazda buradan başlıyor.
Hayır kendi geçimini sağlamayan, kendi ayakları üstünde duramayan biri ile olamam. Bana bakması da gerekmiyor bu arada. Sadece çalışmayan erkek sevmem.
Çalışmaya herhangi bir engelli olmayan herkes bana göre çalışmalı kesinlikle. Hayat gelirsiz olmuyor kendine dahi yetemeyen biriyle olmak istemem açıkçası
Tamam kendi parasını kazanmayabilir ama neyle geçineceğiz ya da o neyle geçinecek? Bunu yapabilmesi için şu an ülke şartlarında Faruk Sabancı ile falan çıkmış olmam gerekiyor.
Yorumlara bakıyorum erkekler evet başlarım diyor kızlar hayır başlamam diyor biz erkeklerin farkı bu karşımızdaki kişiyi koşulsuz severiz ama onlar bizi koşullu severler şimdi bu yorumu gören kızlar her kız aynı değil diyecek ama hepiniz aynısınız
Çocuğum var şimdi farzet senin bı ablanim kime bırakacam ev işi biter mi çocuğa yemek vermem bir saatimi alıyor ve ilgisizligi asla kabul etmiyor çocuklar parmağıni gelmiş bana öptüruyo annem diye noldu diyorum acıyoo😂
Kazanamayan biraz açık bir tabir. Bence bir engeli varsa sorun değildir ama keyfi bir durumsa hayatımı da bu kadar rahat ve sonunu düşünmeyen biriyle geçirmek istemediğim için başlamam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendi parasını kazanmayan erkekle olmaz tabiki. Kadınlar çalışmak zorunda değil. Yorumlara bakıyorum da yiyici erkek dolu
Ülkenin yarısını eledin kardeşim bravo. Aylık 3 bin dolar 90 bin tl para yapar. Ayrıca da öyle sevgili istiyorsun ama sende ona verebileceğin bişi var mı? Bir kere verebileceğim bir şey olsa bile aylık 100 bin tl kazanmasını istiyorsun çok saçma gerçekten. Ceo falan ya da tıp alanında cerrah olması gerekiyor. Belki bunlar bile 100 tl kazanmıyordur.
Hayır, çünkü demek ki mantalitesi fakir bu demek oluyor ki benim kıymetimi bilmez saygı duymaz genelde bu tip ilişkilerin %90 ı hüzün tartışma ve ayrılıkla sonuçlanıyor