Beni şaşırtacak kadar iyi bir artış beklentim yok.
Şaşırtıcı olacak kadar yüksek bir beklentim var.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

17 bin civarı bekliyorum şaşırtıcı artış değil bana göre.
Bide şunu anlamıyorum asgari ücretin artması zamların gelmesi demek diyene. Asgari ücret zaten 1 kere zam yapılıyor ama firmalar keyfi bile canı istedikçe yılda defalarca kez zam yapıyor. Evet enflasyon var ekonomi de kötü, kurda yüksek bunları inkar eden yok zaten de bizim insanımızda hatalı aşırı yüksek fiyattan satıyorlar ürünleri.
Basit bir örnek vermem gerekirse Amazondan ürün almıştım ürün Çinden geldi, ülkemde satılan üründen daha kaliteli olmasına rağmen fiyatı %50 daha düşüktü. Ben 250 lira civarına aldım. Türkiye de ise 500 lerden başlıyordu.
Çin nerede benim ülkem nerede. Çinde ki daha kaliteli ve daha uygun fiyatlı. Ülkemde ki daha kalitesiz ve 2 katı daha pahalı.
Asgari ücretin artma sebebi alım gücünü bir nebze rahatlatmaktır. Asgari ücrete zam yapılmazsa zaten iç piyasada ticaret durma noktasına gelir. İnsanlar ev kirası ve faturaları ödeyebilir ucu ucuna alışveriş yapamayacak hale gelir. Kendileri zam yapacak işçiye gelince zam olmasın diyorlar. Gözü doymuyor bizim insanımızın.
Beni şaşırtacak bir artış olması için 1000 dolara tekabül etmesi lazım ama mümkün değil.
Önceki yıllar 350 dolara denk gelecek şekilde ayarliyorlardi. Geçen seçimde herhalde dolar bazında da zam yapmak istemişler ki 438 dolara tekabul edecek miktar açıkladilar.
Bu seferki miktar da 500 doları geçmeyecektir.
Teşekkürler
Asgari ücrette emekli maaaşta güzel artsın isterim ama beklentim öyle olmayacağını biliyor. Kaç kere hüsrana uğradık gene öyledir
Açıkçası kamuoyunu şaşırtacak bir artış beklemiyorum. Nabza göre şerbet verecekler. Yine olan dar gelirli ailelere olacak. Kaşıkla verip kepçeyle alacaklar. Önümüz kış, Allah yardımcımız olsun.
Cevap
33Cevap
Çok yüksek olması çok iyi olacağı anlamına gelmez, enflasyonu ve gelecek zamları da düşünün
Ekonomist değilim ama 16 civarı iyi bence
Asgari ücreti şişire şişire ülkenin içinden geçtiler.
Olay işçi değil sadece. Bu ülkenin yarısından çoğu asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücrete zam yapmak demek enflasyon demek. Senelerdir her sene ikiye katlanıyor asgari ücret, keza dolar da öyle. Böyle giderse seneye dolar 60, sonraki sene 120, 5 sene sonra ise 1000 lira oluyor. 10 sene sonra ise dolar 1 milyon liradan daha fazla oluyor.
Alım gücü artmalı, paranın miktarı değil.
Alım gücünün yükselmesi için ekonomik istikrar gerekiyor. Böyle zamlarla alım gücü yükselmez.
Önümüzdeki yıl yine seçim var! Asgari ücretli çalışanlar bu ülkenin çoğunluğunu oluşturur. O yüzden üst perdeden verecekler olmayan imkanları zorlayıp. Çünkü artık yiye yiye bitirdiler olan imkanları!
Asgari ücretin artması zamların devamı demektir. Şaşırmamak lazım
Halenn gormedinizmii yaaa kimler zamlari yapiyor diye marketlerde?
Gormedinizmii biranda butun israil markalari hepsiii ucuzladi!!! Yanii demek su ki devlet yapmiyor o zamlariii o s*refsizler yapiyor ama halenn anlamiyorsunuz yazik yaaa..
Sukredinn vallaa okadar maaslara zam geliyor.. Amaaa avrupadaa oyle yokkk bura gibii..
Maksimum 15.500 olacak gerçek Enflasyon zaten gizleniyor Türkiyeden adalet beklemesin kimse asgari ücreti belirleyenler kendileri geçinsin o parayla bakalım ne oluyor
Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar ne değişecek
Ekonomik şartlara göre askeri ücret 50 bin TL olması gerekir
50 bin yeter mi
@uyanmakzorundayiz asgari ücret elli normalde bir kişi 100 bin almalı veya kazanmalı
Patronlar bencil devlet daha bencil hep bana birazda işçilere verin bırakım bencilliği. hayat çok pahalı insaf edin işçinin hakını yemeyin
Seçim olduğu için etkili bir zam yapabilirler ama anında market raflarına yansıyacaktır
Pek ciddi bir artış olacağını sanmıyorum. Tahminim tam 15 bin TL.
artıs olsa nolucak ğrünler daha fazla artıyo
Keşke artmasa 2 katı kadar zam gelecek sonra marketlere
Beni şaşırtacak kadar iyi bir artış beklentim yok
Ne kadar artarsa attım fiyatlar da aynı oranda artacak umrumda bile değil.
Umarım şaşırtıcı olacak kadar yüksek bir artış olur.
tabiiki hayır. şaşırtacak artmayış bekliyoruz hatta
nedeni ne olacak hala enflasyon el yakıyor parayı pul etmiş fiyatlar artmaya DEVAM 2 parça adam akıllı yiyecek 1000tl olmuş ayıp ya
Asgari ücrete tabi biri değilim ama umarım güzel bi yükselme olur
Net 14.500 tl beyler. Ocakta görüşürüz.
500 dolar eder. Eee asgari ücreti 443 dolara düşüyorlar dkkddkdk.
Sen ne bekliyorsun
Vallahi bende 17 100 bekliyorum. Ama işte geçen ki sendika başkanı 14 bin diyince aklıma 14. 500 tl geldi. Hadi 17 bin oldu zamanla bu oran yıprandı ne olacak Aralık ayına kadar insanlar aç mı kalacak. Evimim ekonomisinde bir darbe aldım halen toplayamadım kendimi. Düşün ülke ekonomisinden bahsediyoruz. İnsanların ağzına sakız yaptılar hak aramayı unutturuyorlar
İşte abi bizim millet her şeye rağmen işçi kesimine kadar tut. Bu Sayın Cumhurbaşkanına oy veriyorlar biz ne yapalım. Geçen sene dikkat ettin mi meclisle alakalı hiç haber çıkmadı. Sayın Cumhurbaşkanı gücü tek elde toplamaya çalışıyor ülkede sessiz bir devrim yapılıyor. Bu ülkenin kurucu unuttuluyor ve aşalanıyor. Kusura bakmayın biraz ilgisiz oldu ama yeri gelmişken yazayım dedim
Aynen öyle düzen değişmedikçe sorunlar düzelmez. Ama bence içinde bulunduğumuz düzen gayet güzel sadece finansman olarak kötü. İş insanları ne başarılı olursa bu ülkede bu ülkenin insanı da zengin olur. Kazan kazan mantığı
Asgari ücret artsa da bir şey değişmez adresi enflasyon var çünkü
#Hükümdar
Yılda bir sefere indirdikleri için göz boyamao amaciyla 17 yapabilirler belki, ama yapsalar neye yarar bu enflasyonla
İyi artıs Beklemiyorum
15.350 olacak iste hepsi o
sasirtmazlar bence bizi
Ben artık hicbir seye sasırmıyorum
Hayır ummuyorum..
Şaşırtıcı olacak kadar yüksek bir beklentim var.
Yüzde 50 anca verirler oda zor da
Ne zaman oldu ki şimdi olsun artık bu ekonomi de her şey zor
En fazla onyedi bilemedin onyedibinbesyuz olur
belki o da belki seçim yatırımı olabilir
15-16 bin ₺ olacaktır sanıyorum
18 olması beni şaşırtır
En fazla 3 K fazla olur
asgari ücret şu an gayet yüksek
15 olur
Cidden asgari ücreti takip ediyor musunuz?
Kalıkla verip kepçe ile alınır
Artış iyi olsa nolcak pahalılık devam ettikçe
17 bin olur gibi geliyor
Göreceğiz
Boş beleş
Öyle bir beklentim
Yok
Çok büyük bir artış olmaz bence
17k olcak eminim
Oy verenler düşünsün
Niyet o yönde ama yinede beklemedeyizz
15k en fazla