Üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim ailem 25bin tl gönderiyor aylık (ev kiramı da ailem ödüyor) ay sonunda param bazen artıyor bazen de ailemden 1-2 bin lira fazladan istiyorum. Arkadaşlarımın bazıları normal harcıyorsun diyor bazıları da biraz fazla diyor. Fazla mı az mı bilmiyorum. Diğer arkadaşlarım aylık 30bin civarı alıyor ailelerinden. Bana göre harcadığım para ne çok ne az.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilenin iyi bir geliri var ise 25bin çok değil ama neden?
Haftada 1-2 gün çok lüks olmayan , örneğin kahve dünyası vs gibi yerlerde kahve içsen. Haftada 3-5 gün dışarıdan birşeyler söylesen. Yaklaşık 20-30gb harcadığın kotalı bir internetin olsa. Ayda 1-2 gün çok uzak olmayan bir yere taksiye binerek gitsen. Ayda 1 veya 2 defa çok lüks olmayan biryerden kıyafet veya makyaj malzemesi satın alsan zaten 25 bin uçup gidiyor. Bu lüks bir yaşam değil insanca bir yaşam oluyor. Karşim ama bu para ile nusrette yiyorsan boğazında kalsın 🤣 az bize de gönder.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHızlıca uydurulmuş bir yalana çok benziyor, eğer öyle değilse özür dilerim. Yazdığın yazıdan çıkarmaya çalıştım bunu "... Fazla mı az mı bilmiyorum... Bana göre ne az nede fazla" dediğinde yazdıklarında çelişki olduğunu fark ettim. Ve yazdıklarını iki defa okumuşsun, noktalama işaretine dükkat etmeye çalışmışsın ve uzun yazıp daha kısa yapmaya çalışmışsın. Son şey ve aslında çoğu insanın ilk aklına gelen şey ise aska 25 bin tl alan ve üniversite okuyan kız 30 bin tl para alan arkadaşları varken böyle bir uygulama onun değil onun evinin önünde yürüyen adamın aklının ucundan geçmez ama böyle bir şey olabilir genellikle film veya para kazanmaya çalışan bir yazar tarafından yazılmış oluyor. Diğer bir sorunu görmüştüm, "... üniversite 2. sınıftayım" demişsin ama burada "üniversite 1. sınıf" diyorsun üstelik iki soruyuda bu günlerde sormuşsun. Daha tuhaf olanı orada bahsettiğin miktar 300 bin tl harcamak saçma mı demişsin her ay 25 bin tl harcayan biri asla böyle soruları düşünmez. Normal bir fakir gibi düşündüm ama eğer yanılıyorsam affedersin. Biraz canım sıkılmıştı ve uzun yazdım... Okuyanlara teşekkürler...
88 Yorumla- +1 yıl
Sherlock yan çar😁
- +1 yıl
Buna zaman harcadığın ve bizi aydınlattığın için teşekkürler bro 😂
- +1 yıl
Bu soru popüler oldu ama böyle insanlarla. Kim isterki böyle ünlülüğü. Resmen içlerindeki çürüklükleri dökmüşler. Yalancı diyenler niye yazmış o zaman, küfür edenler niye yazıyor, kıskananlar veya fakir olanlar neden utanmıyor yazarken. Bu uygulamaya acaba hep boş insanlar mı toplanıyor demek istiyorum ama bazen o insanları görmek bana yapmamam gereken şeyleri ilham veriyor ne diyebilirim ki...
- +1 yıl
Sherlock ve aydınlatma ha 😅
- +1 yıl
Bakış açın gerçekten güzel ve soruyu hiç bu kadar dikkatli okumamıştım. O yüzden Sherlock unvanına layık gördüm🤭
- +1 yıl
Teşekkürler 😁
- +1 yıl
Rica ederim, iyi akşamlar🙂👋🏼
- +1 yıl
Yorum çok iyi be
Para & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. Normal şartlarda çok derim; ama öğrencisiniz. Ödevler için çıktı ücretleri (hele çok büyük boyutlu veya çok sayfalı çıktılar A0, A1, 250 sayfa A4 siyah-beyaz vs) , maket için malzemeler oldukça pahalı. Bu yüzden öğrencinin aylık masrafı, kira hariç hemen hemen 10-15 bine yakın olabilir. Artı yemek, ulaşım, giyim, yeme içme gibi diğer giderler de 4-5 bine yakın belki de daha fazla da olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBen 500 tl ile üniversite okumaya çalışıyorum o da babam arada atıyor. Her zaman düzenli gelmiyor o 500 tl. Geçenlerde kartım yetersiz bakiye dedi nakitimde yoktu otobüse de bindim iş işten de geçti Allahtan sınıf arkadaşım bindi de ondan aldım verdim adama. Bazen aç olmama rağmen arkadaşlar hadi ders çıkışı yemeğe gidelim diyorlar arkadaşlarıma yemeyelim diyorum çünkü para yok
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
129Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u +1 yılbence para biriktirebilirsin
00 Yorumla
+1 yılVay anam vay şanslı doğanlar var benimkide 12 yaşımda okuldan çıkardı aylık 20 lira maaş karşılığında işe başlattı 12 yaşında çocuğun 20 lirasına ihtiyacı olacak kadar aşağılık olanlar ve çocuğuna 30 bin harçlık gönderenler var doğduğun ev hakikaten kaderin oluyor..
60 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 403 cevap paylaştı. Bence çok, yani ailenin maddi durumuna ve yaşadığın üniversite hayatına göre değişir bu durum ama kendi okuduğum üniversitesi hayatıyla kıyasladığım zaman sana ailenin her ay bir memur maaşı kadar harçlık yolladığını görüyorum. Bu durum benim üni okuduğum zamanda hem aşırı israf hem de ailem için aşırı yük anlamına gelirdi ki o kadar yollayamazlardı da zaten bana, sizin şartlarınız daha iyiyse bilemem.
23 Yorumla- +1 yıl
Aldığın 26bin tl sana yetiyor mu
Askari ücretin 11,400 TL oldugu bir ülkede yaşıyoruz anlamak istiyorsanız bu ücretle gecinmeye calışan binlerce aile var ve siz tek başınıza 19 bin TL harcıyorsunuz size ve ailenize göre bu para normal olabilir cok az insan yüzde 20 bu ülkenin bukadar harçlık verecek konumda oldugunu düşünüyorum sizde bir ünv ögrencisi oldugunuz için bu konuları gözden gecire bilirsiniz.
20 YorumlaEv kirası yok. Birde üstüne 25 bin ben o parayı attırıp birikim yaparım siz harcıyorsunuz arkadaş tabi ailede para çok olunca hesabıda soran olmayınca öyle oluyor garip öğrencileri düşünen yok ah ulan para olsan bir dert olmasan yara yani sizin okuduğunuz paraya insanlar ev geçindiriyor ah ah
20 YorumlaÖğrenciliği meslek edinsen iyi olur. Yılbaşında harçlığın herhalde ortalama 35 bin civarı olur. Mezun olsan 35 bine iş bulman zor. Öğrenciliğe devam etmen mantıklı bence. Ev kirası da yok. Onu da lojman olarak düşün. İyi yani.
61 Yorumla- +1 yıl
Sjsjsj 🤣 ne yorum ama
+1 yılÜniversite dönemim boyunca KYK param dahil ayda 1000 tl nin üzerine çıkmadım. 2 asgari ücret senin ayda harcadığın. O parayla bir ev geçiniyor. Tabi durumun iyiyse harca ama benim için çook fazla bir miktar.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki cok harciyorsun ben calisan biri olarak bu kadar harcamiyorum bu ne a q
60 YorumlaÇok fazla, tek çocuk olmama rağmen bana bile ailem o kadar para veremez 2 tane asgari ücretle kykya göndermek bile zorluk yani çok şanslısın bence maddi bakımdan
22 Yorumla
+1 yılÇok harcıyosun bence, asgari ücretin 2 karı.
Bir de o parayla bir aileyi geçindiriyolar, sen tek başına yiyorsun. Ailen zengin heralde, keşke benim ailem de öyle olsa10 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 11.402 tl sen 2 asgari ücretten fazla harcıyorsun kira ödemeden... Senin harcadığın parayı aylık kazanamayan milyonlarca aile var...
10 Yorumla
+1 yılMezun olup işe başlasan bu parayı kazanamazsın. O paranın yarısı ile ev geçindirmeye çalışanlar var. Tabi geçindirmek de sayılmaz sürüne sürüne ama ne yaparsın işte doğduğun ev kaderin.
00 Yorumla
+1 yılÇok çok fazla. :) Ama en azından kredi kartın yok. Eğer olsaydı daha fazla harcardın. Unutma, para ne kadar gelirse o kadar harcanır. Sana 50bin TL verseler onun da tamamını harcayacaksın çünkü.
00 YorumlaBütün olay parayı akıllı kullanmakta sen 25 bin alıyorsan 12 lik hayat yasa geri kalanı koy kenara ya da yatırıma katla unuversiteden dönünce ailenden daha iyi durumda olursun bu şekilde
00 Yorumla
+1 yılAyda otuz bin çok ciddi bir rakam fazla değil çok çok fazla
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 855 cevap paylaştı. Valla zorlasan araba bile alırsın, bu resmen savurganlık.
16 Yorumla- +1 yıl
Arabam var. Paramın zaten bir kısmı benzine gidiyor araba da çok yakınca tabi
- +1 yıl
23 model bmw x1 var ama seneye babamınkini alacağım o da 22 model c serisi
troll değilse evet bir öğrenciye göre çok fazla harcıyorsun ben 2021 2022 de 2 3bin tl ile yaşıyordum yurtta.
10 Yorumla
+1 yılSenin bu zenginlik hayal hikayelerinden bıktık be kardeş. Anladık o hayatı yaşamak istiyorsun ama olmuyor ya cidden. Hikayeler uyuşmuyor.
10 Yorumla25 bin tl ye ev geçindiren var tabiki çok harcıyorsun
20 YorumlaBaban merkez bankasında para mı basıyor? Çok savurgansın.
20 YorumlaAylık kazancı 25 bin olmayam ben guruptan ayrılıyorum
20 YorumlaMillet asgari olarak yarısını alıp kira ödeyip ev geçindiriyordu sen bi düşün
20 Yorumla
+1 yılO sırada kyk bursu ile geçinmeye çalışan gençler.
Evet çok harcıyorsun.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyda 25 bin yiyen evladım olsa googledan hala aldırma şansım var mı diye araştırırım
80 Yorumla
+1 yılbende okuyorum ama aylık bana 100 tl bile vermiyorlar öyle bir ailen olduğu için çok şansşlısın
01 Yorumla- +1 yıl
Seninki de nasıl bi hayat giysi falan nasıl alıyorsun
+1 yılÇok tabiki bu devirde bir aile asgari ücretle geçiniyor ne yapıyorsun sen.
Ama bana birazda abartıyorsun gibime geldi.00 YorumlaSimdi kimseyi dinleme, kendinide dinleme. Asgari ucrete gore degerlendir. Asgarinin 2 katini harciyorsum. Yani cok harciyorsun. İsraf bence.
00 YorumlaSanirim Zengin oldugunuzu söylemek istiyorsun!
Türkiyede o paranin yarisi ile yasamaya calisan aileler var!
Utan vede bir daha konusma!00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 679 cevap paylaştı. 3 asgari ücrete yakın alıyorsun. Bir öğrenci için iyi para. Ama kendi hayat standardın yüksekse sana yetmeyebilir de. Kişiye göre değişir
00 Yorumla
+1 yılKendi kastındaki arkadaşlarına sorar mısın lütfen asgari ucretle yaşıyoruz, biz burada yapısal olarak parçalandık su an
00 YorumlaAylık 25 k fazla tabii ki nerede yiyorsun okadari, o paraya asgeri ücretle çalışanlar 2 ay çalışıyor.
00 YorumlaBence sen hep öğrenci kal çalışarak o parayı kazanamazsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimilerine sadece para veriyor bazı şeylerden yoksun
umarım eksikliklerinizi tamamlarsınız )) iyi günlerbu paylaşımınız çok saçmaydı
10 YorumlaBiz Survivor hayatı yaşıyoruz ablanın derde bak böyle kaderin içinden geçeyim
10 YorumlaSen ve arkadaşların Sabancılarin koçların çevresindensiniz galiba
12 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
@muhammet0707 ne hayatları var gelmiş burada çok mu harcıyorum diye dertleniyor
Para & Ekonomi konusunda 581 cevap paylaştı. Aylık 1000 TL ile idare etmeye çalışan bne
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHava atmaya gelmişsin buraya anladık en zengin sensin git bunu ailene anlat 1.2 bin lirayı bizden mi istiyorsun
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEzik mk
+1 yılSeni o üniversiteye yollayan zihniyet 🤣🤣🤣 ve bu hesabı yapamayan sen?
Asgari ücret kaç kızım?00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00 YorumlaYanında 5 fakir öğrenci daha geçinir o parayla
02 Yorumla- +1 yıl
Ben babam aylık 5 bin atıyor diye zengin sanıyordum sen aylık 5 binle geçinen 5 öğrenciye fakir dedin şimdi🥲
- Para & Ekonomi konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılEv kirası hariç günlük ortalama 830 TL harcama, bir öğrenci için biraz fazla.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 631 cevap paylaştı.
+1 yılAdamlar askari ücret ile ev geçindiriyorken sen 25 binin hesabını bize mi soruyorsun
00 Yorumla öğrenciyken bana da ayda 30 bin gönderirlerdi, ama sanaldan tabii
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUniversite mezunuyum, Günde 18 saat çalışıyorum, işim uğruna trafik kazası yaptım canımdan oluyordum, bunun üstüne kelle koltukta gezmeye devam edeceğim üstelik Ağustos ayına kadar alacağım maaş aylık 25k..
Seninle aynı yollardan ben de geçtim..
Parayı kazanmaya başladıktan sonra göreceksin az mı harcıyorsun çok mu..00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılbiraz abartıyorsunuz bence zira o paranın yarısı ile aile geçindiren vatandaşlarımız var
00 Yorumla Çok az nasıl geçinebiliyorsun devletten burs falan da al bence
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle çalışan bir çiftin aldığı maaştan fazla harçlık alıyorsun. Başka sözüm yok🤷
00 YorumlaAyda 25 bine nasıl geçinebiliyorsunuz inanın aklım almıyor.
01 YorumlaHarçlığı 30 bin olanın ilerde kazancı ne olur acaba. Beni evlatlık alsana.
00 YorumlaYarısını gönderseler bile yetmeli çok fazla bir öğrenci için
00 Yorumla
+1 yılNormal tabiki. Öğrencisin bunun ulaşimi, yemesi içmesi, kitabı ödevi çıktısı... Ancak yani
00 Yorumla
+1 yılEvet açıkçası çok ama ne için harcadığına göre değişir
00 YorumlaEvet biraz kissan iyi olur fuzuli harcamalarin var yeme icmeni kendin pisiriyorsan cok harciyon
00 YorumlaO parayla 1 ay geçimini sağlayan aileler var tek kişi yiyorsan fazla yani
05 Yorumla- +1 yıl
Sigara falan kullanıyorsun desek hadi kafadan aylık sigara masrafın 3 bin olsun kirada falan takılıyorsun desek 6 da ordan yazalım düz hesap 10 bin diyelim hadi bir ay boyunca tek kişi için fazla ama 6 binde boğazına gitti desek 16 bin hadi 2 binde ek masraf çıktı bişiler oldu diyelim 18 bin geriye 7 bin tl falan para kalıyor o da kabaca fazla fazla hesap yaptım
Para & Ekonomi konusunda 607 cevap paylaştı. Abicim tek gerçek okumak için aylık masrafını sana mezun olunca maaş olarak vermeyecekler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer ailenin bunu karşılayacak durumu varsa bence sorun yok. Harca. Kaç kere dünyaya geleceğiz. Yaşam kalitesi önemli
10 Yorumla
+1 yılev kiranı ailen ödediği halde 25bin, banagöre çok fazla, sen ne bölümü okuyorsun da bu kadar ailen masraf yapıyor? devlet memuru da olacaksan hiç okuma harcadığın kadar maaş alamazsın, en iyisi bir iş kursun ailen bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO sırada ailesi olmayan ben ve aylık 500 tl ile idare etmeye çalışan ben hayat gercekten bizim için adil değil :(
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHiç inandırıcı gelmedi bana. Arkadaşlar 30 bin harcıyormuş hiç öğrenci görmesek inanıcaz harcadığın en fazla ev kirası KYK burs =5 bin felandır net !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 16 bin TL maaş alıyorum evimi de aldım bu maaşla taksitlerimi de ödüyorum. Senin soru çok büyük ihtimalle trol.
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Devamını Gör(178)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Üniversite öğrencisiyim, ailem her ay 25 bin TL gönderiyor. Çok mu para harcıyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım