Sonuçta bu yaşlarıma geri dönemeyeceğim aklımda kalmak yerine harcasam?
Sürekli birikim yap deniliyor ama 3 kuruş maaşla ben zor geçiniyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu, kişisel tercihlere, hayat görüşüne ve önceliklere bağlı olarak değişebilen karmaşık bir konudur. Her iki yaklaşımın da önemli olduğunu söylemek mümkündür.
Hayatı yaşamak, anın tadını çıkarmak, deneyimlerden zevk almak ve içsel tatmini bulmak için önemlidir. Bu, sevdiklerinizle birlikte zaman geçirmek, hobilerle uğraşmak, seyahat etmek, yeni insanlarla tanışmak veya kişisel gelişim için zaman ayırmak gibi çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Anın tadını çıkarmak ve yaşamın keyifli yanlarını deneyimlemek, ruhsal ve duygusal zenginliğin bir parçası olabilir.
Diğer yandan, birikim yapmak da önemlidir. Finansal güvenlik, geleceğe yatırım yapmak, eğitim veya emeklilik için tasarruf etmek gibi amaçlarla birikim yapmak, uzun vadeli hedeflere ulaşmada yardımcı olabilir. Bu, kişisel ve ailevi güvenliği sağlamanın yanı sıra, istikrarlı ve sağlam bir temel oluşturarak gelecekteki fırsatları değerlendirmenizi sağlayabilir.
Bu konuda önemli olan dengeyi bulmaktır. Hayatın tadını çıkarmak ve anı yaşamak, aynı zamanda geleceğe hazırlanmak için birikim yapmak arasında bir denge kurmak, yaşamda mutluluk ve başarı için önemlidir. İnsanlar genellikle hem bugünü hem de yarını düşünerek yaşamlarını planlarlar. Her iki yaklaşımın da dengeli bir şekilde ele alınması, kişisel refahı artırabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılher dakikam, her anım kıymetlidir benim, sırf eğleneceğim diye bir şeyler yapmam zaman ayırmam, bunlardan ziyade hayatın içinde kalıtsallığı yüksek değerler meydana getiren alanlarda konularda durmaksızın çalışır, zaman harcarım, bu beni bir kez daha ben yapar ve hayatımı salt bir değerlemeye yeter kılar.
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Denge önemli.
Hayat her yaşta güzeldir, para her yaşta gerekli olur.
Gençken yapılan birikimler ilerideki yaşam standartımızı etkiler.
Az kazanıyorsan az harcayacak, ayağını yorganına göre uzatmayı öğreneceksin. Bu kadar basit.
10 Yorumla
+1 yılZevk alarak yaptığın herşeyi yaşarsın da. Birikim yapacaksan tutkuyla yap her kazandığın kuruş için şükret.
Yaşayacaksan da zevkle yaşa. Anın tadını çıkar. Zevkle yaptığın herşeyi yaşamış da olursun. Bu ikilemden çıkamıyorsan kişisel koçluk alabilirsin...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
83Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBirikim yapmak gerek.. yoksa hayatı da yaşayamaz insan parası olmadan.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 402 cevap paylaştı. Birikim yapmak zorundayız, maaşla geçinen insanlar için hayat maalesef "yiyip içip yatayım, kalanla da gezeyim" diyecek kadar güllük gülistanlık değil. Ancak sorun şu ki maaşla da para birikmiyor, atanalı bir yıl oldu daha bir Tofaş alacak kadar bile para biriktiremedim. Ha şükür mü elbette binlerce kez şükür benim yerimde olmak isteyen sayısız insan var. Ama dediğim gibi; ne hayat kazandığını gönül rahatlığıyla harcayabilecek kadar kolay ilerliyor, ne de harcamadığın para seni rahatlatacak kadar hızlı birikiyor. Kötü seçenekler arasından tercih yapmak kaderimiz...
11 YorumlaAnı yaşamak lazım Çünkü yarın çıkacağımızın garantisi yok çok gördüm Geleceğe yatırım yapıp yapıp yiyemeden Toprak altına gidenleri bir buçuk dakikada 10 tane evi olan da bir tane evi olandan ev sahibi olan da kiracı olan da çadırda yaşamaya mahkum kaldı bu yüzden çok abartmadan çok fazla kasmadan normal yaşanması gerektiği gibi yaşanmalı Bence hayatın tadını çıkaracaksın Çünkü gittiğinde seninle gelmiyor burada ne yaşarsan o kar yanına.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
+1 yılBu hangi yaslarini yasamak istedigin veya hayatın senin icin ne anlam ifade ettigi ile ilgili. Kimisi 20-30lu yaslari yasar kimisi 30-40 vs. 50 den sonra dunyayi gezerim diyen kerizlerde var saygi duyulasi. Bedenden arta kalanla samba çaça salsa yapacak…
Biraz ayır ve ne almak ne yapmak istiyorsan yap. Bu arada sorunun temeli çulsuz ebeveyndir…20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. biraz ondan biraz ondan. ama şu da var sen bayansın. oyle cok kasmana gerek yok. erkekler eger ailede bir şey yoksa ev alıyorlar. kiradan kurtulmak ıcın. bugun ortam yok ama yarın hükümet bi uygun kredi acıklar alırım diye benim arkadaslar biriktiriyor yatırım yapıyor.
00 Yorumla
+1 yılBen ikisinin de yapilmasinin taraftariyim. Belki bu ay kenara para atmsyip eglenceye, zevkine harcarsin, bir sonraki ay belki bin tl ayirip birikim icin farkli yatirim araclarinda degerlendirip yine o ay kendine gore harcama yap, istersen baska bir ay hic disari cikmayip eglenmezsin, olabildigince birikim yaparsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatı yaşayanlar belirli bir yaştan sonra çok büyük ekonomik sıkıntılar çekmeye başlıyor çünkü geleceği için bir yatırım yapmadı, gençken eline geçen parayı hep yedi çünkü nede olsa ana baba parası vardı ama anne baba her zaman yanında olmayacak bu yüzden birikim önemli ve dozunda hayatı yaşamak önemli ayağı yorgana göre uzattıktan sonra para ikisine de yeter
10 Yorumla
+1 yılŞu anda bir maaşın olduğu için para kazanabiliyorsun. İleride hastalandın ya da herhangi bir sebeple işten çıkarıldın diyelim ya da en iyi şartlar altında bile yaşlandın emekli oldun diyelim, nasıl geçineceksiniz? Emekli maaşı size yetecek mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılAma şuanda da geçinemiyorum ki aileme veriyorum maaşımı aylık 4 bin lira alıyorum eve falan harcama derken anca bin lira kalıyor cebime
- +1 yıl
Tamam işte ekonomi bu şekilde giderse ki bana göre daha kötü olması daha yüksek bir olasılık, o bin lira da elinde kalmayacak. Bu yüzden yapabildiğin kadar tasarruf ve yatırım yapmalısın. Ne kadar yapabiliyorsan artık.
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu dönemde haklısınız birikim konusunda ancak yine de bir TL bile bir yatırım aracı olarak kullanılabilir. Hayatı yaşamak derken istediğin gibi harcamaksa ipin ucunu da kaçırıp borç bile yapmak olabiliyor.
08 Yorumla
Soran+1 yıl4 bin tl ile mümkün mü
- +1 yıl
Mümkün ilk olarak sonrasında eklemeler ile devam edilebilir.
Soran+1 yılEe ben nasıl geçinicem
- +1 yıl
Ev kiraysa sıkıntı demektir ama sigara kullanmıyorsanız bu da bir artı olur.
Soran+1 yılBirikim yapmaya çalışacağım
- +1 yıl
İnşaallah...
Her ay iki lira bile atsanız olur kenara. Bunu disiplin haline getirirseniz bu miktar zamanla artar.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
Rica ederim.
İyi günler...
+1 yılBu sorun, ekonomisi kötü ülkelerin sorunu. İkisinden birini tercih etmek zorunda kalacak kadar zayıf ekonomiye sahip ülkelerin sorunu. Çünkü normali ikisini bir arada yapabiliyor olmaktır. Para kazanmak ve harcamanın temeli budur.
00 Yorumla
+1 yılaz azda birikiyim yaparsın 100 300 500 1000 demez yatırım fonu hisse senedi tahvil vs gibi seylere her ay az az yatırıp yıllar sonra iyi bir birikim oldugunu görebilirsin bu esnada gezer tozarsında
00 Yorumla
+1 yılBenim birikimden anladığım hiç bir zaman para olmadı. İnsan bireysel gelişim ve donanım konusunda yeterli olursa kendisini bu açıdan birikim sahibi yaparsa para konusunda sorun yaşamaz. Ve yaşamaya da imkanı olur
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHem yatırım yapıp, hemde yiyeceksin. 3 kuruş a çalışma başka iş kovala.
Şimdi durumunu bilmiyorum. Bekarsan yersin de , biriktirirsin de ayarla kendini.
10 Yorumla
+1 yılGüzel ülkemizin gençleri için çok üzülüyorum. Yarın korkusundan bugünü sürekli ıskalamak zorunda hissediyorlar. :(
11 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef
+1 yılİkisini bir amnda yürütmek lazım ne birikimden vazgeç nede eğlenmekten bu biraz zorda olsa başarılı olmak lazım yoksa geçen günler geri gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılKendime o kadar masraflara sokmuş biri olarak birsey dedikleri zaman satın alırım dersin. Çünkü az çok çevren kendin gibi olur. Birseylerin varsa önce kendin sonra çevrendeki kisiler olarak sevilirsin
00 Yorumla
+1 yılBence bu yaşındayken yaşamaya bak ve kendine birikim yap. Kendine birikim yaptığında ileride birikime ihtiyaç duymazsın. Potansiyelin olur çünkü. Ben böyle yaptım ve güzel bir hayatım var.
00 YorumlaYerine göre yaşamak yerine göre de birikim yapmalı. Biraz gelir gider dengesine de baglı tabi. Asgari ücretle ev gecindiren biri için birikim çok zor.
00 YorumlaŞu zamanda birikim yapmayı çok doğru bulmuyorum. Biriktirsen bile kumbara sürekli büyüyor. Enflasyona yenik düşüyoruz. Birikimdense yatırım yapmak daha doğru. Araba al araba alamıyorsan motor al. Motor alamıyorsan borsada bist 100 bist30’a yatırım yap uzun vadeli. Ama yaptığın bu birikim seni kıt kanaat geçindirecekse yapma. Dünyaya bir kere geliyoruz. Bazı ihtiyaçlarımız var ve bunları neden aşırı kısıtlayalım ki.
01 Yorumla- +1 yıl
Altın araba gibi emtiyalr enflesyon karşısında değerini korur veya koruyamaz daha fırsat yatırımlara yönelmek lazım aktif olanlar yani
+1 yılValla ben anı yaşayanlardanım hiç öyle geleceğe yatırım olsun diye düşünerek planlı yaşamadım. Bu günlere bi daha gelemeyeceğiz nasıl olsa değerini bilmek lazım her anın.
00 Yorumla
+1 yılyatırım yaparak hayatı yaşa diyelim on kazanıyorsun birini kesinlikle kenara koy altın al ya da döviz vs kenara o şekil at gerisini dilediğin gibi harca üç beş kuruş demeden az da olsa birikim yapıp hayatın tadını çıkar damlaya damlaya göl olur
00 YorumlaBirikim hayatınızdaki ihtiyaçları lükse kaçmadan mütevazi yaşayarak yapılabilirdi. Şu zamanlarda artık daha zor. Ayakda kalabilmek için şu an zorunlu bu şeklide yaşıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılAnı yaşamaya bak. Ara sıra kenara bir şeyler bırak, dünya hali ne olur ne olmaz ama önceliğin anı yaşa çünkü zaman geri gelmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılBen garanticiyim, ilerde başımıza ne geleceği belli değil yatırım yapmayı daha mantıklı buluyorum
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılBirikim yapmak. Çünkü yaşlandığınızda yanınızda kimse olmayacak. Kendi yağınızda kavrulacaksınız yani.👍🏻😅
00 Yorumla
+1 yılYani hem birikip yapıp hem harcayabilirsiniz. Bne öyle yapıyorum. Çok gereksiz harcamalar yapma ama mantıklı şeyler al kalanını yatırıma ayır
00 YorumlaDengeyi tutturmak önemli. Birikim yapmak gerekli ama hayata da bir kere geliyoruz, ikisi birden olabilecek şekilde dengeyi tutturmak lazım.
00 YorumlaNe yaşaması bu yanlış düşünce. Bu yaşlardan 30-35 yaşlarına kadar mantıklı çalışmak ve sonra hayattan emekli olup hayatını doyasıya yaşamak.
00 Yorumla
+1 yılönümüzde felaketler savaşlar var. yarın ne olacağı belli değil. anı yaşamak lazım para bir şekilde bulunur
00 Yorumla
+1 yılSerbest çalışabileceğiniz siteler var dolar ya da euro ile kazanabileceğiniz siteler.
02 Yorumla
Soran+1 yılGüvenli mi
- +1 yıl
Güvenli olduğu söylenen siteler var araştırıp bulabilirsin
+1 yıl3 kuruş maaşla zor geçiniyorsun neyini yaşayacaksın varsa ya harcarsın ya da birikim yaparsın
Lakin ben biri kimden yanayım00 YorumlaBir kısmını ayır sadece. Gerçi hayat pahalılığında birikim yapmak biraz zor ama ne kadar tasarruf edebilirsen.
00 Yorumla
+1 yılYaşa.. Diğer türlü pişman olursun, şu an mutlu olmadan yarın mutlu olacağım demek saçma. Neyin garantisi var ki
00 Yorumla
+1 yılBiz ortalama gidiyoruz, hem hiç bileyden kısmadan, hem de birikmli.
Sen yaşlardayken dağıtıyodum ortalığı ma, giç param artmazdı )
00 Yorumla
+1 yılHiç yoktansa ayda bir gram altın alarak yine hayatını yaşayabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılGram altın bin lira zaten cebime kalan o 😅
- +1 yıl
Ulan jssjks
+1 yılZorlanıyorsan hiç gerek yok. Birikimini yiyemeden ölen çok. Keyfine bak
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)
+1 yılBirikim yapmak için maaşından artması gerek yetmeyen maaşla birikim yapilmazki
01 Yorumla
Soran+1 yıl4 bin lira alıyorum her ay
Yaşamak tercihim ama ikisini aynı anda yapmak çok daha güzel olur tabi.
01 Yorumla
Soran+1 yılAma 4 bin lira ile nasıl olucak ki o
+1 yılBuna cevap vermek çok zor, mesela paranla şu anda neler yapabiliyorsun...
03 Yorumla
Soran+1 yıl4 bin liramla mı
- +1 yıl
Birikim yapılamayacak bir para
Soran+1 yılEveet
+1 yılYaşayıpda tadını çıkararak
Ekstra para birikimi yapmak da iyi tabi hersey para yani10 Yorumla
+1 yıl3 gün birikim 4. gün harcama sonra tekrar aynı şekil, kısacası yaşamam gerek
00 Yorumla
+1 yılBirikim yaparak yaşamaya yaşamak denilmeyeceğine göre...
00 Yorumlaİlk birikim yapmak sonrada o birikimi yiyerek yaşamak👍🏼
00 Yorumlaİkiside ölçülü olacak ama bu ekonomide ikisinide yapamiyorsun o ayri
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek olsaydın anlardım ama bir kadın hiç birikimi olmadığı halde çok rahat hayat sürebilir. Sıkıntı yok oyüzden. Gençliğini yaşa, orta yaşlara gelince de evlen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirikim de oldukça önemli ama zaman geçiyor. Parayı harcamadıktan sonra biriktirmenin hiçbir anlamı kalmıyor. Yapabiliyorsan ikisini birlikte yapmalısın.
00 YorumlaHayatı bokunu çıkarmadan yaşamak gerek yarının garantisi yok
00 Yorumla
+1 yılHayatı yaşamak için birikim yapmak gerek eğer para çok yoksa.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Şu ortamda ikiside zor. Asıl festival ocaktan sonra başlıyor
00 Yorumla
+1 yıldengesi olmalı bence eninde sonunda öleceğiz nasıl olsa
00 Yorumla
+1 yılHarca gitsin yarının garantisi olmayan bir ülkede neyin birikimini yapacaksın
00 YorumlaPek yaşanmıyor hayat ama buldukça yaşamak gerek. Birkimin ucu görünmüyor maalesef 🖤
00 YorumlaHayatı yaşamak gerekir ki düzenli sağlıklı durum için
00 Yorumla
+1 yılAz da birikim yapılmalı ama hayatı da imkanlar dahilinde yaşamalı yani dengeli bir hayat
00 Yorumla
+1 yılBirikim öbür tarafta bir işe yaramaz, hayatı yaşa rakı iç, hayvanları sev, insnaları s*ktiret.
00 Yorumlaher ikisi de... 3 kuruş maaş yerine 5 kuruş maaşlı iş bakmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle ne kadar birikim yaptın? Belli bir birikimin varsa, turist vizesi alıp farklı ülkeleri ziyaret edip, farklı kültürleri görebilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç birikimim yok cidden ayda elime kalan en fazla 2 bin
Cevap sahibi+1 yılMaaş 4 bin alıyorum yazmışsın. Part time mi çalışıyorsun? 2 bin çok az birikim yapacaksan altın veya döviz alabilirsin. Ama o zamanda harcamaya bir şey kalmaz. Hangi sektörde çalışıyorsun
Hayatı yaşamak güzel de birikim veya bir yerden miras kalmadıysa 50 yaşından sonra birikimin yoksa rezil olursun sadece hayatı yaşamak yetmiyor
00 YorumlaSimdi aniden isini kaybedebikirsin hasta olabilirsin hayat bu. Ama cok da tasarruf etmeye gerek yok kanki nkrnal bi birikim yap yeter neticede asla evimiz arabamiz olmicak asgari ucretin min 4 kati kazanmiyorsan...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBirikim yatırım evlenmem için lazım geç kalmayı istemiyorum sonradan olmuyor
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Devamını Gör(125)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt