Oncelikle merhabalar arkadaşlar. Sizlere bi dolandirilma muhabbetinden bahsedecegim bu konudaki dusuncelerinizi merakla bekliyorum.
Biz konteyner satisi yapiyoruz. Bayi olarak.
Bize konteyner siparisi geldiginde firmadan temin ediyoruz. Benim uzerimde de vergi levhasi oldugu icin faturalar benim uzerimden düzenleniyor.
Firmanin bize kestigi faturalar hicbir zaman odenmemis. Ben ortagimin urun sevkiyatı sonrasi urun maliyeti neyse ornegin konteynerin bize gelisi 40.000 tl 5.000 de kâr koyuyoruz müşterinin bize ilettiğini 45.000 den 40 ini ortagima yani kardesinin hesabina gonderiyorum. Ona gondermemin sebebi 40.000'i konteyner firmasina odemesini gerceklestirmesi icin. (Tum para islemlerini kardesi uzerinden yapiyor)
Ama bu zamana kadar ki tum faturalar acik fatura yani müşterinin borcu acik yani odenmemis anlama gelmektedir. Bunu da su sekilde anliyoruz. Acik faturada satici, kaşeyi ve imzayi faturanin ust kismina basar bu da acik fatura anlamina gelir. Kapali faturada ise satici, kaşeyi ve imzayi faturanin alt kismina basar. Olayında kopma noktası burada basliyor.
Bana gonderilen veyatta muhasebeciye gonderilen tum faturalar acik fatura seklindedir ve asla borcu odenmemistir. konteyner firmasindan temin ettigimiz Konteyner'in odemelerinde ortagimin yaptığını dusundugum ya da o sekilde dusundurttugu ve yeterli bilgi vermedigi icin bu olayla birlikte surec başlıyor.
Bu durumda da Benim adima konteyner firmasina odenmemis faturalar bulunmakta. Ortagim diye bahsettigim kisiyle de ortakligimizi kanitlayacak tek delil whatsapp konusmalarimizdir.
Para akisi benim hesabim ve kardesi uzerinden gerceklestirildi.
Sizce nasil bir surec bekliyor beni avukat ile gorustum sizlerinde dusuncelerinizi bekliyorum. Ortada buyuk bi oyun var. Lütfen yardimci olacak kisiler yanit versin zor durumdayim. Uzerimde 1 milyondan cok odenmemis fatura borcu mevcut.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer