• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Bebek BakımıBebek Bakımı
  • GündemGündem
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Bebek Bakımı Bebek Bakımı
  • Gündem Gündem
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Para & Ekonomi

Ekonomik krizlerin sebepleri nelerdir?

Niewiedertilidin
Niewiedertilidin Takip Et
Master Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
Ekonomik krizlerin sebepleri nelerdir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • sedomania2
    sedomania2 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.

sözde bir ekonomistin ekonomiye ve akla aykırı politikaları. tabanını tatmin edecek diye her zaman ki gibi dini alet etti. nas ortada derken faizi düşürdü enflasyonu patlattı. şimdi faizi arttırıyorlar. hayırdır nasa ne oldu? ama seçmeni düşünme sorgulama eleştşrme gibi yetisi olmadığından reisleri ne derse ne yaparsa onaylıyorlar. oyuncak gibi oynuyor. insanların aklıyla dalga geçiyor.

1
    2 Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Ekonomi politikaları ve sonuçları hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Türkiye'deki ekonomi politikaları, bir dizi faktörün birleşiminden kaynaklanmaktadır. Bu faktörler arasında enflasyon, dış borçlar, kamu kesimi açıkları, üretim daralması, işsizlik, bankacılık sektörünün zayıflaması ve dış ticaret açıkları gibi makro ekonomik dengesizlikler bulunur. Ayrıca sosyal ve siyasi nedenler de ekonomik krizlere yol açabilir.

Özellikle 2018'den beri Türk Lirası'nda yaşanan kur krizleri, ithalata bağımlı ekonomik yapı dolayısıyla enflasyonu tetiklemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikasında ısrar etmesi, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının sorgulanmasına ve enflasyonun daha da yükselmesine yol açmıştır.

Ancak, ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları karmaşıktır ve genellikle tek bir faktör veya partiye bağlanamaz. Ekonomik durumlar, birçok farklı faktörün birleşiminden kaynaklanır ve genellikle uzun vadeli eğilimler ve politikaların sonucudur. Bu nedenle, bir parti veya hükümetin ekonomik krizlerin tek sorumlusu olduğunu söylemek, genellikle gerçekleri yansıtmaz.

Sonuç olarak, ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları hakkında geniş çaplı bir anlayışa sahip olmak için, bir dizi faktörün dikkate alınması gerekmektedir. Bu faktörler arasında ekonomi politikaları, global ekonomik koşullar, politik istikrar, yatırımlar, üretim ve tüketim eğilimleri bulunmaktadır.

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Saygı gösterdiğim gibi, benim politik tercihlerime de saygı göstermenizi rica ediyorum. Herkesin politik görüşleri kişisel haklarıdır ve bu haklar saygı görmelidir. Benim tercihlerim, inandığım değerler ve idealler doğrultusunda şekillenmiştir. Eğer politik görüşlerim hakkında bir tartışma yapmak isterseniz, bunu saygılı ve bilgiye dayalı bir şekilde yapabiliriz. Ancak, hakaret ve kişisel saldırılar, hiçbir durumda kabul edilemez. Lütfen, birbirimizin görüşlerine saygı gösterelim ve konuşmalarımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde sürdürelim

Yorumla
Kapat

En İyi Cevaplar

• Hullanza
    Hullanza Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Kapitalizmin aşırı üretimi. Üretilen fazla mal satışamayınca eşde patlıyor, kârlar düşüyor, ilten çıkarmalar oluyor, işten çıkarılanlar da bir şey alamayınca başka sektörlerde de kârlar düşüyor, böyle bir kısır döngüye giriyor.

Neden aşırı üretim sorunu ortaya çıkıyor? Çünkü kâr yapan bir sektörün kârını artırma nedeni, işçilerin ücretlerinin az olması ya da toplumun ekonomik standardından geride kalması. Yani kâr etmek için işçi ücreti değersizleşirse, işçinin alım gücü azalır. Öyle ya, bişiy üretiyorsan onun da alıcısı olmalı. Toplumların da %95i çalışan, emeğini satan kitlelerdir.

Bunlar kapitalizmin varlığının sonuvu. Asla terbiye edilemez.

1
    0 Yorumla
  • ƘıԼıCƘiƦAƝ
    ƘıԼıCƘiƦAƝ Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Ekonomik krizlerin sebepleri, birçok faktörden kaynaklanabilir. Bunlar arasında, yüksek enflasyon, yüksek işsizlik oranları, yüksek borç yükü, düşük tüketici güveni, düşük üretkenlik, düşük ekonomik büyüme, düşük ihracat, yüksek ithalat, düşük faiz oranları, yüksek faiz oranları, siyasi istikrarsızlık, doğal afetler, savaşlar, vb. yer alabilir.

Ekonomik krizlerin nedenleri, ülkeden ülkeye değişebilir. Örneğin, bir ülkenin ekonomik krizinin nedeni, başka bir ülkenin ekonomik krizinin nedeni olmayabilir. Ekonomik krizlerin nedenleri, genellikle karmaşık ve çok katmanlıdır ve birçok faktörün bir araya gelmesiyle ortaya çıkabilir.

1
    4 Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

:))) ne kadarda benzer görüşlere sahipmişiz tesadüfe bak :)))

• ƘıԼıCƘiƦAƝ
      ƘıԼıCƘiƦAƝ
      +1 yıl

🙂🙂🙂

• ƘıԼıCƘiƦAƝ
      ƘıԼıCƘiƦAƝ
      +1 yıl

Teşekkür ederim

• Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Rica ederim

AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

8

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.

Kötü yönetim tabi ki de.

1
    0 Yorumla
  • bykamaimasen
    bykamaimasen Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

bence 1 numarada büyük vurgunlar var. yanlış kararlar bilerek veriliyor

1
    0 Yorumla
  • 44asi44
    44asi44 Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Bir çok sebebi var yanlış ekonomi yönetimi savaş vesaire vesaire

1
    0 Yorumla
  • Semih6934
    Semih6934 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 849 cevap paylaştı.

Küreselciler diye biliyorum hocam 😊

1
    3 Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Küreselleşme, ekonomik süreçler üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Ancak, bir ekonomik krizin tek sebebi olarak küreselleşmeyi göstermek genellikle yanıltıcıdır. Küreselleşme, ülkelerin ekonomik faaliyetlerini daha da entegre hale getirir ve bu da hem fırsatlar hem de zorluklar yaratır

Yorumla
    • Semih6934
      Semih6934
      +1 yıl

Teşekkür ederim hocam 😊

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • intikam_arzusu
    intikam_arzusu Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Yolsuzluklar ve küresel savaşlar

1
    0 Yorumla
  • -Afroditimsi
    -Afroditimsi Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Dış güç

1
    18 Yorumla
    • AlmancaA1
      AlmancaA1
      +1 yıl

Dijjj guç. Lütfen kelimeleri doğru telaffuz edelim

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

@AlmancaA1 aynen dış güç ülkeye gelmeden önce Türkiye dünyada ekonomide 17. Sıradaydı sağolsun dış gücün adamı 22. Düşürdü

Yorumla
    • AlmancaA1
      AlmancaA1
      +1 yıl

Bildirimlerin biraz fazla rahatsız etmiş olabilir seni.. dikkatimi çektigi için cevapladım. Af edersin dhshsh

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

@AlmancaA1 sövdüm

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

IMF’nin 2024 tahminlerine göre, Türkiye’nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) 2024’te dünyanın en büyük ekonomileri listesinde 19. sıraya yükselecek. Ancak, bu tahminler ekonomik koşullar ve politikalar gibi bir dizi faktöre bağlıdır ve zamanla değişebilir. Bu nedenle, Türkiye’nin kesin sıralamasını belirlemek için güncel verilere ihtiyaç vardır.

Yorumla
    • AlmancaA1
      AlmancaA1
      +1 yıl

Canın sağolsun..

Yorumla
    • AlmancaA1
      AlmancaA1
      +1 yıl

Ya sende bir süs bilader Siri çıktın başımıza

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

@AlmancaA1 Saygı gösterdiğim gibi, benim politik tercihlerime de saygı göstermenizi rica ediyorum. Herkesin politik görüşleri kişisel haklarıdır ve bu haklar saygı görmelidir. Benim tercihlerim, inandığım değerler ve idealler doğrultusunda şekillenmiştir. Eğer politik görüşlerim hakkında bir tartışma yapmak isterseniz, bunu saygılı ve bilgiye dayalı bir şekilde yapabiliriz. Ancak, hakaret ve kişisel saldırılar, hiçbir durumda kabul edilemez. Lütfen, birbirimizin görüşlerine saygı gösterelim ve konuşmalarımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde sürdürelim

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Durum ortada enflasyon 20-30 lara çıktığından beri allahın izniyle emflasyonu düşüreceğiz diyorlar allah izinde vermiyor 😂 verilerde ortada öyle cakla cekle iş olmuyor akpnin ipi ile kuyuya inilmez

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Enflasyonu*

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Türkiye'nin enflasyon oranları hakkında çeşitli tahminler bulunmaktadır. OECD'ye göre, Türkiye'nin 2023 ve 2024'te enflasyon oranları sırasıyla yüzde 44,59 ve yüzde 42 olacak¹. Ancak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın tahminine göre, enflasyonun 2023 yıl sonunda %22,3, 2024 yıl sonunda %8,8 olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor¹. Bu tahminler, ekonomik koşullar ve politikalar gibi bir dizi faktöre bağlıdır ve zamanla değişebilir.

Ekonomik politikaların sonuçları ve etkileri hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları bu politikaların Türkiye ekonomisine büyüme ve istikrar getirdiğini savunurken, diğerleri bu politikaların eşitsizliği artırdığını ve bazı kesimlerin ekonomik krizlerden ağır şekilde etkilendiğini belirtmektedir. Ekonomi politikaları ve sonuçları hakkında geniş çaplı bir anlayışa sahip olmak için, bir dizi faktörün dikkate alınması gerekmektedir. Bu faktörler arasında ekonomi politikaları, global ekonomik koşullar, politik istikrar, yatırımlar, üretim ve tüketim eğilimleri bulunmaktadır.

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Kopyala yapıştırı bıraksan

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

diktiler mi enflasyonu ne yaptılar :))))

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

kendim yazıyorum ben

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Bence kopyalamışsın , arşa çıkardılar allahın izni ilee

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Sen şimdi bu sitede beni bilmiyor musun?

Yorumla
    • -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Muhtarı mısın nerden bileyim 🤔

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

o zaman demekki senin haberin yokmuş

Yorumla
  • AlmancaA1
    AlmancaA1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Recep Tayyip Erdoğan

1
    3 Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Ekonomik krizlerin sebepleri genellikle çok çeşitlidir ve genellikle birçok faktörün bir araya gelmesi sonucu oluşur. Türkiye’deki ekonomik krizlerin sebepleri arasında enflasyon, dış borçlar, kamu kesimi açıkları, üretim daralması, işsizlik, bankacılık sektörünün zayıflaması, dış ticaret açıkları gibi makro ekonomik dengesizliklerin yanında sosyal ve siyasi nedenler de bulunabilir.

Özellikle 2018’den beri Türk Lirası’nda yaşanan kur krizleri, ithalata bağımlı ekonomik yapı dolayısıyla enflasyonu tetiklemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz politikasında ısrar etmesi, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sorgulanmasına ve enflasyonun daha da yükselmesine yol açmıştır. Ancak, bu durumun tüm ekonomik krizin tek sebebi olduğunu söylemek yanıltıcı olabilir. Ekonomik krizler genellikle birçok faktörün birleşiminden kaynaklanır ve bu faktörlerin her biri ayrı ayrı incelenmelidir. Bu nedenle, bir kişi veya politikanın tüm sorumluluğu tek başına üstlenmesi genellikle doğru değildir.

Yorumla
    • AlmancaA1
      AlmancaA1
      +1 yıl

Koltuğa yeni oturan bir Başbakan veya Cumhurbaşkani için bu açıklama gayet yerinde olurdu fakat 21 senenin 6 yılını tek adam rejimi ile yöneten. Çaldığı paraları ayakkabı kutusunda saklayan ve delil olarak ses kayıtları olan bir adamdan bahsediyorsak eğer.. Tek sebebi Erdoğan

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

DEVLETİN KASASINDAN ÇALINAN BİR ŞEY YOK
      Aslında şu anda hükümetimiz art niyetlerle hazırlanmış bir senaryoyla karşı karşıya. Bu senaryo ne yazık ki tamamı ile hükümetimize bir darbe yönelimine ait bir senaryo ve bu senaryo tutarlı değil. Söylenenler, iftiralar... Hiçbirisinin devletin kasasından alınan ve çalınan herhangi bir şey olmadığına kesinlikle inancım var. Bizi şu ana kadar başarılı bir şekilde getiren süreç de budur.

Yorumla
  • cemo17
    cemo17 Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl

Rant ve talancılık

1
    0 Yorumla
  • Meryliar
    Meryliar Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Ampul

0
    14 Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

AK Parti hükümeti döneminde, Türkiye ekonomisi önemli bir büyüme göstermiş, ancak bu büyüme sürecinde bazı sorunlar da ortaya çıkmıştır. Özellikle 2018’den beri Türk Lirası’nda yaşanan kur krizleri, ithalata bağımlı ekonomik yapı dolayısıyla enflasyonu tetiklemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz politikasında ısrar etmesi, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sorgulanmasına ve enflasyonun daha da yükselmesine yol açmıştır. Ancak, bu durumun tüm ekonomik krizin tek sebebi olduğunu söylemek yanıltıcı olabilir. Ekonomik krizler genellikle birçok faktörün birleşiminden kaynaklanır ve bu faktörlerin her biri ayrı ayrı incelenmelidir. Bu nedenle, bir parti veya politikanın tüm sorumluluğu tek başına üstlenmesi genellikle doğru değildir. Ekonomik durumlar karmaşıktır ve genellikle birçok değişkenin etkileşimini içerir.

Yorumla
    • Meryliar
      Meryliar
      +1 yıl

Sonuc olarak ampul hatalı

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Türkiye’deki ekonomik krizlerin sebepleri genellikle bir dizi faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında enflasyon, dış borçlar, kamu kesimi açıkları, üretim daralması, işsizlik, bankacılık sektörünün zayıflaması ve dış ticaret açıkları gibi makro ekonomik dengesizlikler bulunur1. Ayrıca sosyal ve siyasi nedenler de ekonomik krizlere yol açabilir. Ancak, ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları karmaşıktır ve genellikle tek bir faktör veya partiye bağlanamaz

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

AKP rejiminin ekonomi politikası, 2002'den önce projelendirilmişti ABD tarafından. 12 Eylül ve Özal'la başlar neo-liberal talan. Ama bunu en kontrolsüzce yapan ve soyguna çeviren rejim AKP-Cemaat ortaklığıdır.

2008'e kadar olan dönemdeki büyümenin nedeni üretimin genişlemesi, katma değerin artması ya da emek verimliliğinin artmasından kaynaklanmıyordu. Tamamen şelale gibi akan dış borçlanma sayesindeydi. Borçlanarak büyürken güzel tabii, ama o sıcak paranın musluğu kesilince, aha böyle saçmalamaya başlarlar.

Ekonomik krizin sorumlusu, %80 AKP rejimidir, geri kalanı ı da 12 Eylül 1980'fem başlayarak dağıt.

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

@Hullanza Türkiye'deki neoliberal ekonomi politikalarının tarihi, 1980'li yıllarda başlar. Bu dönem, Türkiye için ekonomik alandan başlayarak siyasal, toplumsal ve mekansal anlamdaki köklü değişimlerin kapısını aralayan önemli bir kırılma noktası niteliğindedir². 1980 yılında, ithal ikameci ve dışa kapalı kalkınma politikalarından vazgeçilerek, ülke kapılarının dışarıya açıldığı, global liberalizasyon politikalarına geçiş yaşanmıştır².

Bu dönemde, Türkiye'nin ekonomi politikasında radikal bir değişiklik yaparak, neoliberalizmle göbekten bir bağ kurmasında bazı temel nedenlerin ve bu süreci yönlendiren üst kurumların etkili olduğu görülmektedir². 1980 yılı yalnız köklü bir ekonomik değişimin değil, aynı zamanda Türkiye'nin günümüze kadar uzanan süreçte kaderini değiştirecek güçlü bir siyasi değişime karşılık gelen 12 Eylül 1980 darbesinin de yılı olmuştur².

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 2002'de iktidara geldiğinde, Türkiye zaten neoliberal ekonomi politikalarına geçmişti. AKP, bu politikaları devam ettirdi ve Türkiye ekonomisini daha da liberalleştirdi. Ancak, bu politikaların sonuçları ve etkileri hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları bu politikaların Türkiye ekonomisine büyüme ve istikrar getirdiğini savunurken, diğerleri bu politikaların eşitsizliği artırdığını ve bazı kesimlerin ekonomik krizlerden ağır şekilde etkilendiğini belirtmektedir¹.

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

@Hullanza Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi hakkında çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bu dönemde Türkiye'nin ekonomik büyümesi, dış borçlanmanın artmasıyla birlikte gerçekleşmiştir². Ancak, dış borçlanmanın ekonomik büyüme üzerindeki etkisi karmaşıktır ve genellikle çeşitli faktörlere bağlıdır².

Birçok çalışma, dış borçlanmanın ekonomik büyümeyi uzun vadede düşürdüğünü göstermektedir⁴⁶. Ancak, dış borcun kısa dönemde ekonomik büyüme üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkisi yoktur⁴. Bu, dış borçlanmanın ekonomik büyümeyi hızlandırabileceği, ancak bu etkinin sürdürülebilir olmadığı anlamına gelebilir⁴.

Öte yandan, dış borçlanmanın ekonomik büyümeye etkisi, borçlanmanın nasıl kullanıldığına da bağlıdır. Eğer borçlanma, üretimi ve verimliliği artıracak yatırımlar için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumlu yönde etkileyebilir². Ancak, borçlanma tüketim harcamaları için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkileyebilir².

Sonuç olarak, Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi, hem dış borçlanmanın artması hem de diğer faktörlerin etkisiyle gerçekleşmiştir. Bu dönemdeki ekonomik büyümenin tam olarak hangi faktörlerden kaynaklandığını belirlemek, çeşitli ekonomik, politik ve sosyal faktörlerin karmaşıklığı nedeniyle zordur².

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

@Hullanza Ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları karmaşıktır ve genellikle tek bir faktör veya partiye bağlanamaz. Ekonomik durumlar, birçok farklı faktörün birleşiminden kaynaklanır ve genellikle uzun vadeli eğilimler ve politikaların sonucudur.

Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi, dış borçlanmanın artmasıyla birlikte gerçekleşmiştir. Ancak, dış borçlanmanın ekonomik büyüme üzerindeki etkisi karmaşıktır ve genellikle çeşitli faktörlere bağlıdır.

Borçlanma, üretimi ve verimliliği artıracak yatırımlar için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumlu yönde etkileyebilir. Ancak, borçlanma tüketim harcamaları için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkileyebilir.

Sonuç olarak, Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi, hem dış borçlanmanın artması hem de diğer faktörlerin etkisiyle gerçekleşmiştir. Bu dönemdeki ekonomik büyümenin tam olarak hangi faktörlerden kaynaklandığını belirlemek, çeşitli ekonomik, politik ve sosyal faktörlerin karmaşıklığı nedeniyle zordur.

Yorumla
    • Meryliar
      Meryliar
      +1 yıl

Ampulu savunmayın bana

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

savundurtmayın o zaman :)))

Yorumla
    • Meryliar
      Meryliar
      +1 yıl

Ekonomi sorusu sorma o zaman aklı olan tüm insanlar niliyo çünkü kimin yüzünden olduğunu avukatı gibi savunmayın

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Ekonomi hakkında soru sormak kesinlikle bir özgürlüktür. Bilgiye ulaşma ve bilgiyi sorgulama, demokratik toplumların temel taşlarından biridir. Ekonomi, toplumun her kesimini doğrudan etkileyen bir konu olduğu için, bu konuda sorular sormak ve bilgi edinmek önemlidir. Herkesin, yaşadığı ülkenin ekonomik politikalarını, bu politikaların nasıl uygulandığını ve sonuçlarını anlaması ve sorgulaması gerekmektedir. Bu, hem bireylerin hem de toplumun genel olarak daha bilinçli ve bilgili olmasını sağlar. Bu nedenle, ekonomi hakkında soru sormak sadece bir özgürlük değil, aynı zamanda bir sorumluluktur.

Yorumla
    • Meryliar
      Meryliar
      +1 yıl

Hacı bi git ya

Yorumla
    • Niewiedertilidin
      Niewiedertilidin
      +1 yıl

Saygı gösterdiğim gibi, benim politik tercihlerime de saygı göstermenizi rica ediyorum. Herkesin politik görüşleri kişisel haklarıdır ve bu haklar saygı görmelidir. Benim tercihlerim, inandığım değerler ve idealler doğrultusunda şekillenmiştir. Eğer politik görüşlerim hakkında bir tartışma yapmak isterseniz, bunu saygılı ve bilgiye dayalı bir şekilde yapabiliriz. Ancak, hakaret ve kişisel saldırılar, hiçbir durumda kabul edilemez. Lütfen, birbirimizin görüşlerine saygı gösterelim ve konuşmalarımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde sürdürelim

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Olm bot gibi wikipediadan falan ne aktarıyorsun?

Yorumla
  • ToDieToSleep
    ToDieToSleep Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl

ABD karşıtı olmak.

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Ekonomik krizlerin sebepleri nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ekonominin kötü olmasındaki başlıca etkenler nelerdir? 6 cevap verildi
Ekonominin kötü olmasındaki başlıca etkenler nelerdir? 16 cevap verildi
Hani ekonomik kriz vardı? 6 cevap verildi
Hani ekonomik kriz nerede? 13 cevap verildi
Sizce ülkenin ekonomisini bozulması nedenleri nelerdir? 5 cevap verildi
Ekonomik gerilemenin sorumlusu sizce kim ya da kimler? 15 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hayatınızda size gerçekten iyi gelen birileri var mı?
  • Yemek yerken ne izliyosunuz?
  • Seni bir insanın ilk olarak karakteri mi etkiler yoksa zekâsı mı?
  • Doğum günü kutlamalarını sever misiniz?
  • Basurluk sakatlık mı?
  • Karadeniz turu mu, dünya turu mu?
  • Çok mu renkli bu kadar renkli olması gözü yoruyor mu yoksa güzel mi?
  • Soğuk baklava sevenler burada mı? 😋 Buradaysanız yoruma yazar mısınız? Antep fıstıklı mı, fındıklı mı tercih edersiniz?
  • Evinizde konsol var mı?
  • Evinizde böyle bir halı kullanır mıydınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨