- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsözde bir ekonomistin ekonomiye ve akla aykırı politikaları. tabanını tatmin edecek diye her zaman ki gibi dini alet etti. nas ortada derken faizi düşürdü enflasyonu patlattı. şimdi faizi arttırıyorlar. hayırdır nasa ne oldu? ama seçmeni düşünme sorgulama eleştşrme gibi yetisi olmadığından reisleri ne derse ne yaparsa onaylıyorlar. oyuncak gibi oynuyor. insanların aklıyla dalga geçiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Ekonomi politikaları ve sonuçları hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Türkiye'deki ekonomi politikaları, bir dizi faktörün birleşiminden kaynaklanmaktadır. Bu faktörler arasında enflasyon, dış borçlar, kamu kesimi açıkları, üretim daralması, işsizlik, bankacılık sektörünün zayıflaması ve dış ticaret açıkları gibi makro ekonomik dengesizlikler bulunur. Ayrıca sosyal ve siyasi nedenler de ekonomik krizlere yol açabilir.
Özellikle 2018'den beri Türk Lirası'nda yaşanan kur krizleri, ithalata bağımlı ekonomik yapı dolayısıyla enflasyonu tetiklemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikasında ısrar etmesi, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının sorgulanmasına ve enflasyonun daha da yükselmesine yol açmıştır.
Ancak, ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları karmaşıktır ve genellikle tek bir faktör veya partiye bağlanamaz. Ekonomik durumlar, birçok farklı faktörün birleşiminden kaynaklanır ve genellikle uzun vadeli eğilimler ve politikaların sonucudur. Bu nedenle, bir parti veya hükümetin ekonomik krizlerin tek sorumlusu olduğunu söylemek, genellikle gerçekleri yansıtmaz.
Sonuç olarak, ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları hakkında geniş çaplı bir anlayışa sahip olmak için, bir dizi faktörün dikkate alınması gerekmektedir. Bu faktörler arasında ekonomi politikaları, global ekonomik koşullar, politik istikrar, yatırımlar, üretim ve tüketim eğilimleri bulunmaktadır. - +1 yıl
Saygı gösterdiğim gibi, benim politik tercihlerime de saygı göstermenizi rica ediyorum. Herkesin politik görüşleri kişisel haklarıdır ve bu haklar saygı görmelidir. Benim tercihlerim, inandığım değerler ve idealler doğrultusunda şekillenmiştir. Eğer politik görüşlerim hakkında bir tartışma yapmak isterseniz, bunu saygılı ve bilgiye dayalı bir şekilde yapabiliriz. Ancak, hakaret ve kişisel saldırılar, hiçbir durumda kabul edilemez. Lütfen, birbirimizin görüşlerine saygı gösterelim ve konuşmalarımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde sürdürelim
En İyi Cevaplar
Kapitalizmin aşırı üretimi. Üretilen fazla mal satışamayınca eşde patlıyor, kârlar düşüyor, ilten çıkarmalar oluyor, işten çıkarılanlar da bir şey alamayınca başka sektörlerde de kârlar düşüyor, böyle bir kısır döngüye giriyor.
Neden aşırı üretim sorunu ortaya çıkıyor? Çünkü kâr yapan bir sektörün kârını artırma nedeni, işçilerin ücretlerinin az olması ya da toplumun ekonomik standardından geride kalması. Yani kâr etmek için işçi ücreti değersizleşirse, işçinin alım gücü azalır. Öyle ya, bişiy üretiyorsan onun da alıcısı olmalı. Toplumların da %95i çalışan, emeğini satan kitlelerdir.
Bunlar kapitalizmin varlığının sonuvu. Asla terbiye edilemez.10 Yorumla
+1 yılEkonomik krizlerin sebepleri, birçok faktörden kaynaklanabilir. Bunlar arasında, yüksek enflasyon, yüksek işsizlik oranları, yüksek borç yükü, düşük tüketici güveni, düşük üretkenlik, düşük ekonomik büyüme, düşük ihracat, yüksek ithalat, düşük faiz oranları, yüksek faiz oranları, siyasi istikrarsızlık, doğal afetler, savaşlar, vb. yer alabilir.
Ekonomik krizlerin nedenleri, ülkeden ülkeye değişebilir. Örneğin, bir ülkenin ekonomik krizinin nedeni, başka bir ülkenin ekonomik krizinin nedeni olmayabilir. Ekonomik krizlerin nedenleri, genellikle karmaşık ve çok katmanlıdır ve birçok faktörün bir araya gelmesiyle ortaya çıkabilir.
14 Yorumla- +1 yıl
:))) ne kadarda benzer görüşlere sahipmişiz tesadüfe bak :)))
- +1 yıl
🙂🙂🙂
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,4b cevap paylaştı.
u +1 yılKötü yönetim tabi ki de.
10 Yorumla
+1 yılbence 1 numarada büyük vurgunlar var. yanlış kararlar bilerek veriliyor
10 YorumlaBir çok sebebi var yanlış ekonomi yönetimi savaş vesaire vesaire
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 865 cevap paylaştı. Küreselciler diye biliyorum hocam 😊
13 Yorumla- +1 yıl
Küreselleşme, ekonomik süreçler üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Ancak, bir ekonomik krizin tek sebebi olarak küreselleşmeyi göstermek genellikle yanıltıcıdır. Küreselleşme, ülkelerin ekonomik faaliyetlerini daha da entegre hale getirir ve bu da hem fırsatlar hem de zorluklar yaratır
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılYolsuzluklar ve küresel savaşlar
10 Yorumla
+1 yılDış güç
118 Yorumla- +1 yıl
@AlmancaA1 aynen dış güç ülkeye gelmeden önce Türkiye dünyada ekonomide 17. Sıradaydı sağolsun dış gücün adamı 22. Düşürdü
- +1 yıl
@AlmancaA1 sövdüm
- +1 yıl
IMF’nin 2024 tahminlerine göre, Türkiye’nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) 2024’te dünyanın en büyük ekonomileri listesinde 19. sıraya yükselecek. Ancak, bu tahminler ekonomik koşullar ve politikalar gibi bir dizi faktöre bağlıdır ve zamanla değişebilir. Bu nedenle, Türkiye’nin kesin sıralamasını belirlemek için güncel verilere ihtiyaç vardır.
- +1 yıl
@AlmancaA1 Saygı gösterdiğim gibi, benim politik tercihlerime de saygı göstermenizi rica ediyorum. Herkesin politik görüşleri kişisel haklarıdır ve bu haklar saygı görmelidir. Benim tercihlerim, inandığım değerler ve idealler doğrultusunda şekillenmiştir. Eğer politik görüşlerim hakkında bir tartışma yapmak isterseniz, bunu saygılı ve bilgiye dayalı bir şekilde yapabiliriz. Ancak, hakaret ve kişisel saldırılar, hiçbir durumda kabul edilemez. Lütfen, birbirimizin görüşlerine saygı gösterelim ve konuşmalarımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde sürdürelim
- +1 yıl
Durum ortada enflasyon 20-30 lara çıktığından beri allahın izniyle emflasyonu düşüreceğiz diyorlar allah izinde vermiyor 😂 verilerde ortada öyle cakla cekle iş olmuyor akpnin ipi ile kuyuya inilmez
- +1 yıl
Enflasyonu*
- +1 yıl
Türkiye'nin enflasyon oranları hakkında çeşitli tahminler bulunmaktadır. OECD'ye göre, Türkiye'nin 2023 ve 2024'te enflasyon oranları sırasıyla yüzde 44,59 ve yüzde 42 olacak¹. Ancak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın tahminine göre, enflasyonun 2023 yıl sonunda %22,3, 2024 yıl sonunda %8,8 olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor¹. Bu tahminler, ekonomik koşullar ve politikalar gibi bir dizi faktöre bağlıdır ve zamanla değişebilir.
Ekonomik politikaların sonuçları ve etkileri hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları bu politikaların Türkiye ekonomisine büyüme ve istikrar getirdiğini savunurken, diğerleri bu politikaların eşitsizliği artırdığını ve bazı kesimlerin ekonomik krizlerden ağır şekilde etkilendiğini belirtmektedir. Ekonomi politikaları ve sonuçları hakkında geniş çaplı bir anlayışa sahip olmak için, bir dizi faktörün dikkate alınması gerekmektedir. Bu faktörler arasında ekonomi politikaları, global ekonomik koşullar, politik istikrar, yatırımlar, üretim ve tüketim eğilimleri bulunmaktadır.
- +1 yıl
Kopyala yapıştırı bıraksan
- +1 yıl
diktiler mi enflasyonu ne yaptılar :))))
- +1 yıl
kendim yazıyorum ben
- +1 yıl
Bence kopyalamışsın , arşa çıkardılar allahın izni ilee
- +1 yıl
Sen şimdi bu sitede beni bilmiyor musun?
- +1 yıl
Muhtarı mısın nerden bileyim 🤔
- +1 yıl
o zaman demekki senin haberin yokmuş
Recep Tayyip Erdoğan
13 Yorumla- +1 yıl
Ekonomik krizlerin sebepleri genellikle çok çeşitlidir ve genellikle birçok faktörün bir araya gelmesi sonucu oluşur. Türkiye’deki ekonomik krizlerin sebepleri arasında enflasyon, dış borçlar, kamu kesimi açıkları, üretim daralması, işsizlik, bankacılık sektörünün zayıflaması, dış ticaret açıkları gibi makro ekonomik dengesizliklerin yanında sosyal ve siyasi nedenler de bulunabilir.
Özellikle 2018’den beri Türk Lirası’nda yaşanan kur krizleri, ithalata bağımlı ekonomik yapı dolayısıyla enflasyonu tetiklemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz politikasında ısrar etmesi, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sorgulanmasına ve enflasyonun daha da yükselmesine yol açmıştır. Ancak, bu durumun tüm ekonomik krizin tek sebebi olduğunu söylemek yanıltıcı olabilir. Ekonomik krizler genellikle birçok faktörün birleşiminden kaynaklanır ve bu faktörlerin her biri ayrı ayrı incelenmelidir. Bu nedenle, bir kişi veya politikanın tüm sorumluluğu tek başına üstlenmesi genellikle doğru değildir. - +1 yıl
Koltuğa yeni oturan bir Başbakan veya Cumhurbaşkani için bu açıklama gayet yerinde olurdu fakat 21 senenin 6 yılını tek adam rejimi ile yöneten. Çaldığı paraları ayakkabı kutusunda saklayan ve delil olarak ses kayıtları olan bir adamdan bahsediyorsak eğer.. Tek sebebi Erdoğan
- +1 yıl
DEVLETİN KASASINDAN ÇALINAN BİR ŞEY YOK
Aslında şu anda hükümetimiz art niyetlerle hazırlanmış bir senaryoyla karşı karşıya. Bu senaryo ne yazık ki tamamı ile hükümetimize bir darbe yönelimine ait bir senaryo ve bu senaryo tutarlı değil. Söylenenler, iftiralar... Hiçbirisinin devletin kasasından alınan ve çalınan herhangi bir şey olmadığına kesinlikle inancım var. Bizi şu ana kadar başarılı bir şekilde getiren süreç de budur.
Rant ve talancılık
10 YorumlaAmpul
014 Yorumla- +1 yıl
AK Parti hükümeti döneminde, Türkiye ekonomisi önemli bir büyüme göstermiş, ancak bu büyüme sürecinde bazı sorunlar da ortaya çıkmıştır. Özellikle 2018’den beri Türk Lirası’nda yaşanan kur krizleri, ithalata bağımlı ekonomik yapı dolayısıyla enflasyonu tetiklemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz politikasında ısrar etmesi, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sorgulanmasına ve enflasyonun daha da yükselmesine yol açmıştır. Ancak, bu durumun tüm ekonomik krizin tek sebebi olduğunu söylemek yanıltıcı olabilir. Ekonomik krizler genellikle birçok faktörün birleşiminden kaynaklanır ve bu faktörlerin her biri ayrı ayrı incelenmelidir. Bu nedenle, bir parti veya politikanın tüm sorumluluğu tek başına üstlenmesi genellikle doğru değildir. Ekonomik durumlar karmaşıktır ve genellikle birçok değişkenin etkileşimini içerir.
- +1 yıl
Türkiye’deki ekonomik krizlerin sebepleri genellikle bir dizi faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında enflasyon, dış borçlar, kamu kesimi açıkları, üretim daralması, işsizlik, bankacılık sektörünün zayıflaması ve dış ticaret açıkları gibi makro ekonomik dengesizlikler bulunur1. Ayrıca sosyal ve siyasi nedenler de ekonomik krizlere yol açabilir. Ancak, ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları karmaşıktır ve genellikle tek bir faktör veya partiye bağlanamaz
- +1 yıl
AKP rejiminin ekonomi politikası, 2002'den önce projelendirilmişti ABD tarafından. 12 Eylül ve Özal'la başlar neo-liberal talan. Ama bunu en kontrolsüzce yapan ve soyguna çeviren rejim AKP-Cemaat ortaklığıdır.
2008'e kadar olan dönemdeki büyümenin nedeni üretimin genişlemesi, katma değerin artması ya da emek verimliliğinin artmasından kaynaklanmıyordu. Tamamen şelale gibi akan dış borçlanma sayesindeydi. Borçlanarak büyürken güzel tabii, ama o sıcak paranın musluğu kesilince, aha böyle saçmalamaya başlarlar.
Ekonomik krizin sorumlusu, %80 AKP rejimidir, geri kalanı ı da 12 Eylül 1980'fem başlayarak dağıt. - +1 yıl
@Hullanza Türkiye'deki neoliberal ekonomi politikalarının tarihi, 1980'li yıllarda başlar. Bu dönem, Türkiye için ekonomik alandan başlayarak siyasal, toplumsal ve mekansal anlamdaki köklü değişimlerin kapısını aralayan önemli bir kırılma noktası niteliğindedir². 1980 yılında, ithal ikameci ve dışa kapalı kalkınma politikalarından vazgeçilerek, ülke kapılarının dışarıya açıldığı, global liberalizasyon politikalarına geçiş yaşanmıştır².
Bu dönemde, Türkiye'nin ekonomi politikasında radikal bir değişiklik yaparak, neoliberalizmle göbekten bir bağ kurmasında bazı temel nedenlerin ve bu süreci yönlendiren üst kurumların etkili olduğu görülmektedir². 1980 yılı yalnız köklü bir ekonomik değişimin değil, aynı zamanda Türkiye'nin günümüze kadar uzanan süreçte kaderini değiştirecek güçlü bir siyasi değişime karşılık gelen 12 Eylül 1980 darbesinin de yılı olmuştur².
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 2002'de iktidara geldiğinde, Türkiye zaten neoliberal ekonomi politikalarına geçmişti. AKP, bu politikaları devam ettirdi ve Türkiye ekonomisini daha da liberalleştirdi. Ancak, bu politikaların sonuçları ve etkileri hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları bu politikaların Türkiye ekonomisine büyüme ve istikrar getirdiğini savunurken, diğerleri bu politikaların eşitsizliği artırdığını ve bazı kesimlerin ekonomik krizlerden ağır şekilde etkilendiğini belirtmektedir¹.
- +1 yıl
@Hullanza Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi hakkında çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bu dönemde Türkiye'nin ekonomik büyümesi, dış borçlanmanın artmasıyla birlikte gerçekleşmiştir². Ancak, dış borçlanmanın ekonomik büyüme üzerindeki etkisi karmaşıktır ve genellikle çeşitli faktörlere bağlıdır².
Birçok çalışma, dış borçlanmanın ekonomik büyümeyi uzun vadede düşürdüğünü göstermektedir⁴⁶. Ancak, dış borcun kısa dönemde ekonomik büyüme üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkisi yoktur⁴. Bu, dış borçlanmanın ekonomik büyümeyi hızlandırabileceği, ancak bu etkinin sürdürülebilir olmadığı anlamına gelebilir⁴.
Öte yandan, dış borçlanmanın ekonomik büyümeye etkisi, borçlanmanın nasıl kullanıldığına da bağlıdır. Eğer borçlanma, üretimi ve verimliliği artıracak yatırımlar için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumlu yönde etkileyebilir². Ancak, borçlanma tüketim harcamaları için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkileyebilir².
Sonuç olarak, Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi, hem dış borçlanmanın artması hem de diğer faktörlerin etkisiyle gerçekleşmiştir. Bu dönemdeki ekonomik büyümenin tam olarak hangi faktörlerden kaynaklandığını belirlemek, çeşitli ekonomik, politik ve sosyal faktörlerin karmaşıklığı nedeniyle zordur².
- +1 yıl
@Hullanza Ekonomik krizlerin sebepleri ve sonuçları karmaşıktır ve genellikle tek bir faktör veya partiye bağlanamaz. Ekonomik durumlar, birçok farklı faktörün birleşiminden kaynaklanır ve genellikle uzun vadeli eğilimler ve politikaların sonucudur.
Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi, dış borçlanmanın artmasıyla birlikte gerçekleşmiştir. Ancak, dış borçlanmanın ekonomik büyüme üzerindeki etkisi karmaşıktır ve genellikle çeşitli faktörlere bağlıdır.
Borçlanma, üretimi ve verimliliği artıracak yatırımlar için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumlu yönde etkileyebilir. Ancak, borçlanma tüketim harcamaları için kullanılıyorsa, bu durum ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkileyebilir.
Sonuç olarak, Türkiye'nin 2002-2008 dönemindeki ekonomik büyümesi, hem dış borçlanmanın artması hem de diğer faktörlerin etkisiyle gerçekleşmiştir. Bu dönemdeki ekonomik büyümenin tam olarak hangi faktörlerden kaynaklandığını belirlemek, çeşitli ekonomik, politik ve sosyal faktörlerin karmaşıklığı nedeniyle zordur. - +1 yıl
savundurtmayın o zaman :)))
- +1 yıl
Ekonomi hakkında soru sormak kesinlikle bir özgürlüktür. Bilgiye ulaşma ve bilgiyi sorgulama, demokratik toplumların temel taşlarından biridir. Ekonomi, toplumun her kesimini doğrudan etkileyen bir konu olduğu için, bu konuda sorular sormak ve bilgi edinmek önemlidir. Herkesin, yaşadığı ülkenin ekonomik politikalarını, bu politikaların nasıl uygulandığını ve sonuçlarını anlaması ve sorgulaması gerekmektedir. Bu, hem bireylerin hem de toplumun genel olarak daha bilinçli ve bilgili olmasını sağlar. Bu nedenle, ekonomi hakkında soru sormak sadece bir özgürlük değil, aynı zamanda bir sorumluluktur.
- +1 yıl
Saygı gösterdiğim gibi, benim politik tercihlerime de saygı göstermenizi rica ediyorum. Herkesin politik görüşleri kişisel haklarıdır ve bu haklar saygı görmelidir. Benim tercihlerim, inandığım değerler ve idealler doğrultusunda şekillenmiştir. Eğer politik görüşlerim hakkında bir tartışma yapmak isterseniz, bunu saygılı ve bilgiye dayalı bir şekilde yapabiliriz. Ancak, hakaret ve kişisel saldırılar, hiçbir durumda kabul edilemez. Lütfen, birbirimizin görüşlerine saygı gösterelim ve konuşmalarımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde sürdürelim
+1 yılABD karşıtı olmak.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne