Anlatıcak ve orada yaşayan biri varsa çok merak ediyorum orada bambaşka bir dünya varmış gibi geliyor avrupa, asya, afrika'da olmayan bir şey ev tipleri kendine özgü müstakil yaşam her eve iki araba garaj uzun yol boyunca giden kasaba ortamı Kanada'da buna dahil ordaki her şey nerdeyse aynı yaşam tarzı rahatlığı Avrupa'daki stresten uzak bi yaşam. las vegas, new York, los Angeles, Texas ve Florida başta olmak üzere bilgili bi kişi varsa yardımcı olursa çok memnun olurum
Amerika'da yaşayan varsa biraz amerikayı anlatabilir mi? ordaki ev tipleri yaşam tarzı fiyatların ucuzluğu, hayranım değer mi?
Orada yasiyorum turkiyeye geri donmek için gün sayiyorum. Hayat ucuz diyene inanma amarikanin yuzde 20 si ac. Bir su 56 liradan fazla karnini zor doyurursun. Evlerin cogu ahşap ev. Askeri ücret 15 dolar (su ortalama yaklasik iki dolar. Kira 2000-3000 den assagi bulamazsin (New York ta) ev almaya kalksan 700bin dolardan başlar. Gelirin yarisi zaten vergiye gidiyor. Sana kalan para ile karnini mi doyurursun kira mı odersin, borç mu odersin sen bilirsin. Hasta olsan bir acile gitmek ortalama 10 bin dolardan başlaf. Sokaklara baksan evsiz dolu. Düşsen kaldiranolmaz selam versen selamini alan olmaz. Biraz para biriktirip turkiyeye tatile gidersen, dolarin degeri yuksek oldugu için zengin sanarlar
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abi Türkiye parasına göre değerlendirmiyceksinki orada aldığın paraya göre değerlendirceksin orada burger king'te 5 dolara 3 4 tane hatta 5 tane hamburger rahat alıyorsun 1 dolara dünyanın şeyi var sen onu Türkiye parasına çevirirsen tabi pahalı sanarsın.
Fakir algisi yapmıyorum, sen buradaki hayati sordun ben cevapladım. Askeri ücrete zam geldi Önceden 8.75 ti. 7,25i geceli nereden baksan 20 sene oldu. Butger kingde 5 dolara karnini doyur burada gel yuzume tükür. Sen benim durumumu sormadın ben burada memurum ve son 15 yıl emekli maaşım yuksek olsun diye hem fazla para yatıriyorum hem gece gunduz calisiyorum. Ben sana suyun fiyatini hem lira olarak hem dolar olarak söyledim, alacagin maas verecegin vergi odeyecegin kira hepsini anlattim yani soylemek istedigim buraya gelip zengin olacam diye manyigin varsa, öyle değil . Ama gel gör sonda anlarsin
Biraz sert çıkıştım reis kusura bakma ama zaten durum malum yurt dışında hayatın iyi olduğunu duymak istiyoruz bizim ülkenin durumu böyleyken dışarda durum iyi olsun istiyor insan gidersem eğer belki diye düşünüyor burada kalıp ülkemizi değiştirmek güçlü hale getirmek çok isterim ama destekçi bulamazsın komünistler ve dini kullananlar her yerde Türkçü çok az onun için insan yurt dışında nefes alırım diyor büyüğümsün affet bilgin çok daha fazla çok çıkıştım.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Amerika'da yaşayan varsa biraz amerikayı anlatabilir mi? ordaki ev tipleri yaşam tarzı fiyatların ucuzluğu, hayranım değer mi?
En İyi Cevaplar