Dün gelir idaresi başkanlığından mesaj geldi 56 bin borcum olduğuna dair, arkadaşlar çıldırmak üzereyim nasıl olabilir memur bile değilim öğrenciyim babamin maaasi var bir

Dün gelir idaresi başkanlığından mesaj geldi 56 bin borcum olduğuna dair, arkadaşlar çıldırmak üzereyim nasıl olabilir memur bile değilim öğrenciyim babamin maaasi var bir

Bana da üzerimdeki taşınmaz için tapudan belediyeden habire mesaj geliyor ecraklariniz eksik diye Edremit Balıkesir den. İzmir'de yasiyorum taşınmazım yok. Belediyeyi aradım numarayı yanlış vermişler dedi. Sorun yok dedi.
Ben kimi aramaliyim?
Dolandırıcılık için yeni numara. Bana da geldi aynı mesaj. İnterneti araştırırsanız bir çok kişiye aynı mesajın gelmiş olduğunu görürsünüz. İçeriğine hiç girmeden direkt engelledim. Siz de öyle yapın. Bu tarz konularda dikkatli ve sakin olmakta fayda var
Cevap
8Cevap
Bu borç olmayabilir 🤦🏻♂️ size fatura kesilmiştir herhangi bir şey satın aldınız mı? Bu bi iş te olabilir
Hayır almadim, internetten alisveris yapıyoruz herkes gibi ama kredi kartıyla da oduyoruz yani
56.224,92 TL Degerindeki E-faturanizi Uygulama Uzerinden Goruntuleyebilirsiniz. https://****. Bu mesaj linke tıklamayın yönlendiriyor cok tehlikeli mesaj gönderen numarada dolandırıcıların bir yöntemi bence linke tiklamayin
Numarayı sorguladım linke tıklama
Tiklamadim aynen
Bana da fatura kesiliyor bende kesiyorum ama asla böyle mesaj gelmez !
Numarayı nasıl sorguladiniz? Kime aitmis
Teşekkür ederimm
Rica ederim 🤞
Bunu sosyale gidip düzeltebilirisn benimde borcum vardı gidip iptal ettim bi gelirim yok öğrenciyim falan de siliyorlar
Dolandırıcı diyorlar
Demezler ama benim direkt e devlet üzerinden görünmüştü bu numara dolandırıcı beni neredeyse her gün bu ve buna benzer numaradan ararlar aldırıs etmee linke falan da tıklama engelle numarayı
Aynen engelledim. Teşekkür ederim
Rica ederimm
Linke tiklamayin, direkt kendiniz e devletten gelir idaresi baskanligindan borc dueumunuzu sorgulayin. Bu tür seylet genellikle dolandiricilarin isidir ve linke tiklamanizi saglayarak hesaplarinizi ele gecirme derdindeler.
E devletten sorgulat
E devlet arama butonuna gelir idaresi başkanlığı yazıp mı sorgulatmaliyim?
Kanka linke falan tıklamadım değil mi
Hayırr
Ne yapmam lazim? Cidden iyi değilim
E devlete gelir idaresi başkanlığı yazıp mı sorgulatmaliyim?
Borç bilgisi bulunamamistir diyor
Ya şunu anlamadim neden sorguluyorum ki ben memur değilim ve hiçbir iş geçmişim olmadı
Babamin e devletine gelmemiştir dimi
Çünkü telefon numaram babamın üzerine
Yok kullanmadi hic
Linke bakmadım yalnız kesinkes dolandırıcı
e devletten bak dolandırıcı mesjı olabilir.
Kim kesmiş bu faturayı öğrenmen lazım
Nasıl öğreneceğim?
Nedir?
Bu mesaj dogru mu
Kyk bursu alıyo musun😂😂
Sahte site bu arada asla tıklama
Devlet 0850 li numara kullanmaz
Hayır ben 3 sene önce mezun oldum ve şehir dışında okumadim yine aile evimdeydim
Kız bişey olmaz
Umarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?