34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Darphane, 2.5 TL’lik bozuk parayı basmak için onay bekliyor, sizce gerek var mıydı? Ne gibi avantajlar olabilir?
2,5 TL madeni para onay alabilirse gelecek! Sizce gerek var mı?
Şunları basıp basıp durmasınlar. Geçen gün saydım 50 TL kadar bozukluklar var cüzdanımda. Harcayacak yer bulamıyorum. Taşıması da ayrı bir dert. 5 TL'den aşağı ne satılıyor bilmiyorum ama en azından 1 TL kalsın, diğer küçük bozukluklar kalksın. 50 kuruşa ne alabiliyoruz sanki. Gereksiz şekilde ağırlık oluşturmaktan başka bir işe yaramıyorlar.
Benim matematiğim kötü ya tam 2 tl ya tam 5 tl yapsınlar. Küsürat hesaplarken kafam karışır. Üçlerin çarpım tablosunu da bilmiyorum. Ya iki olsun ya beş. Darphane lütfen sesimi duy
Bozuk para kolay kolay kalkmaz çünkü kullanmasak da kullanım alanı var otomatlar bozuk parayla çalışıyor kağıt para da var ama imkanı olmayanlar her kuruşu hesaplayarak yaşıyor bazen o üç lira bozukluk yol parasına ekleniyor.
Gelsin bakalım. Bence piyasada bozuk para sıkıntısı oldu. O nedenle önlem. Birde maliyeti kurtarmıyor 1TL o nedenle yapılmış olabilir diye düşünüyorum.
Var. 1 liranın maliyeti 2.5 liraya dayanmış. Cebimizdeki 10 liranın 1 lira kadar hükmü yok. Geç bile kalındı. Hatta 500’lük banknotların da çıkması gerek 🍕
Bunu AKP yaptığı için her türlü kusurlar bulunur elbette onu konuşmaya gerek bile yok lakin CHP başta olsa Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsa ve bu karari alsa idi verilecek cevaplar belli idi iste eskidende vardi ne kadar güzel ozumuze dönüyoruz laik cumhuriyeti tekrar yaşatıyoruz olacaktı empati yapinca her şey ortaya çıkıyor saygılar