vallahi artık para hiçbir şey almıyor. Paranın adı var falan gibi klişe dert yakınmaların yanı sıra görünce aklıma yatan bir soruyu size sormak istedim.
Artık madeni 5 tl ve 500 liralık banknot olmalı bence, ne diyorsunuz?
Madeni 5 lira ve 500 lira banknot üretilmeli mi artık?
Aslında üretilse büyük kolaylık olur. Paranın değeri düştükçe cüzdanda para çok yer kaplamaya başlıyor, hatta cüzdanlar yetmiyor. Ceplerimiz şişiyor, çirkin ve dikkat çekici bir kal alıyor. Enflasyonlar aşırı arttığı zamanlarda genellikle yeni rakamla yeni para basılıyor. Gerçi hükümet yani iktidar, enflasyon hedefimiz tek haneli rakam diyor ve bütün bütçe hesaplamalarını ve programını ona göre yapıyor ama piyasalardaki reel enflasyonun gerçek enflasyonun ortalama % 30 olduğunu hepimiz hissediyoruz ve görüyoruz. Bu nedenle 5 liralık madeni para ve 500 liralık banknot kağıt para basılması hayatı kolaylaştıracaktır. Güzel soru. Destekliyorum bu yenimoara basma düşüncesini. 😎
Sacmaliyorsun. Tuik verilerine göre ulke %7 büyüdü Enflasyonumuz cok düşük Sayın ekonomi bakanimizin dedigi gibi turkiyede issizlik yoktur is begenmeme vardir her yerde bol miktarda yuksek ücretli is mevcuttur Aile bakanimizin drdigi gibi turkiyede yoksulluk sorun olmaktan çıkmıştır. Hatta aya bile gidiyoruz Avrupa amerika bizi kiskaniyor!!! Ulkemisin geldigi refah seviyesini gelismislik seviyesini ogrenmek istiyorsaniz A HABER, TRT , TGRT , BEYAZ TV , KANAL24 , AKIT TV VS. Objektif!!! Kanallari izleyebilirsiniz.
Üretilmeli bence. Türk lirası artık iyice değersizleşti ve daha da değersizleşmeye devam edicek gibi. Hatta dolar kurunun 10 tl, euronun ise 12 tl olacağını düşünüyorum yılbaşına kadar