tarafını seç :D

birikim yapmak
yarınlar yokmuş gibi harcama yapmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
tarafını seç :D

Birikim yapmak ama parayı sabit tutarak değil, portvöy yönetimi, hisse senedi ya da altın döviz gibi yatırımların nasıl yapılacağını öğrenip, bilinçli olarak buralara yatırım yapıp paranın değer kaybetmesini engelleyerek hatta parayı arttırarak yatırım yapmak.
Birikimi de birseylere bağlayıp başka başka şeyler yapmak mesela. Ev aldın diyelim ver kiraya. Sonra kiradan gelen para ile başka birsey daha al. Aldığın yeri gene ver kiraya. Oradan aldığın para yi da gene bağla bi yere. Bu şekilde sistemi ayarla ve kendini yormadan birseylerin sahibi ol.
Birikim yapıyorum ama çok değil. Elimden geldiğince başka ülkelere seyahat etmeye, kendimi geliştirmeye odaklanmış durumdayım. Sürekli ve sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Bu da para demek. E tabi ev de geçindiriyoruz bir yandan. 😅
Birikim yapmak. Yarın yokmuş gibi harcarsan ne ay sonu gelir, ne borçlar biter veya kapanır. Yavaş yavaş harcamak kalanı ile bir miktar birikim yapmak en mantıklısı.
Cevap
47Cevap
birikim yapmak yarınlar yokmuş gibi harcarsak yarın diye bir şey olmaz zaten :D :D
kızlar ıcın harcamak daha mantıklı realistik olcuak olursak:D neden cunku bayanlarda böyle. biriktirip ne yapacak ki. yarın evlenir biter gider. evliliklerde azaldı artık. neyse. evlenmicem diyenler icin elbetteki biriktirmek lazım ama parayı da iyi yerde korumak bir iiş. malum enflasyon. sonra arabamı alıcan alabilirsin. ya da ne istiyorsan.
İkisiyim aslına bakarsan şu an birikimim yok çünkü hepsini harcadım ben galiba biriktirip biriktirip harcayanım biriktirmesi de zevkli harcaması da ama harcarken yetmez diye korkuyorum Allah'tan yetiyor
Yani bi de takımı tokamı kaybetmesem kaybettiğim ne varsa onların yerine alıyorum harcama yaparken bi tek buna üzülüyorum
Birikim yapmak daha mantıklı. Yarını düşünmek çok önemli. Bu yüzdə gereksiz fazla harcamalar yapılmamalı.
Ayağını yorganına göre uzat demişler, nede olsa. 🙂
Nereye kadar günlük yaşama hevesi.
Tamam yarın ne olacağımız belli değil haklısınız ama ya yaşarsak.
Az az da olsa bir birikim yapmamız şart.
Damlaya damlaya göl olur.
Asl olan israf etmeden harcamak. İkisi de sorunlu. Ne sınırsız harcama ne de cimrilik yapıp kısma. Ortası en doğrusu
birikim yapsak ne olacak paranın değeri her saniye azalıyor canım ne istiyorsa alır harcarım yarın aynı şeyi alamayabilirim çünkü
Birikim yapmak tabi ki, bende harcayamama hastalığı var. Para harcayamiyorum. 🤣
yapardım toplardım çil çil altınları ama maalesef şu an kenara atacak bir şeyim yok
Nükleerler havada uçacak diyolar, görmek istediğiniz neresi warsa, hala duruyoken görün :)
Birikim yapmak.. Ama sor yapabiliyor muyum? hjsaxjs.
Birikim yapmak ancak birikim yaparken hayatı da kaçırmamak
hocam para harcamak vizyon gerektiren bir iş, herkes beceremez :)
Mecburen birikim yapıyorum çünkü kimseden fayda yok
savaş çanları çalarken brikim yapmakta ne kadar mantıklıysa artık
Harcamak çünkü yarınların ne olacağı belli değil.😂
Bugüne kadar birikim yaptım ama yeni yeni fark ettim ki yarının ne olacağı belli olmadığı dünyada birikim yapmanın anlamı yokmuş, o yüzden ertelediğim zevklerime para harcayacağım.
Yarınlar yokmuşcasına harcamak. Sonuçta yaşlanma garantimiz yok. Ömrümüzün keşkelerle geçmemesi dileğiyle.
Birikim bu dönem
zamanı gelirse diğeri
Ben de para birktirme konusunda iyi değilim. Ânı değerlendirme olarak düşünsem de bir miktar birikim yapmak gerekli gibi
Bence Yahudilerin para biriktirme sırrı olarak bilinen kavanoz teorisi para biriktirmenin en iyi yolu. Araştır derim💕
Bence Birikim yapmak ama ben yapamıyorum bayat para sevmem taze taze harciycam jdjks
Yarına çıkacağımızın garantisi yok
Harcamayı severim ama birikim şart
ikisini bir arada yapmak
yarınlar yokmuş gibi harcama yapmak
Çılgınlarca para harcamak ahajskcvk
Birikim zor eline geçeni harcican
Birikim yapmak ama para değil
İkisini de dengede seviyorum
Yarınlar yokmuş gibi kupon yapmak
Little little into the middle
Birikimi kendime yapmak
Yarınların olmadığını düşünecek kadar s@lak değilim
Birikim yapmak
Birikim yapmak tabi ki
Birikim yapmak bence
İkisinin arasını bulmak.
Belli bi miktar birikim
İkisinide yapıyorum valla 😄😄
Yatırım yapmak sonra harcamak.
Her ikisinide olabildiğince yapmak
harcamaktan bir süre sonra sıkılıyorsunuz.
3. sü, yatırım yapmak wksksmsksm
Denge lazım. Yarın yokmuş gibi harca
Birikimden ziyade yatırım.
Yarınlar yokmuş gibi harcasam keşkeeee
Birikim çünkü birine muhtaç olmak istemiyorum
Birikim yapmak daha mantikli
Bugünün yarını da var unutmamaliyiz
birikim yapamadan ayı kıt kanaat geçirmek.
Birikim yapmak tabi ki
Hem harcarım hem birikim yaparım
Yarınlar yokmuş gibi harcama yapmak
birikim yapmak
Yarınım yoksada harcama yapmam gerektiği kadar
İkisini bi arada yapmak
birikim yapmak
Bi daha mı gelicez dünyaya
Birikim yapmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?