Kabine toplantısı sonrasında 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarı açıklandı. Buna göre kredi ve burs miktarı;
lisans öğrencileri 2 bin lira,
yüksek lisans 4 bin lira,
doktora 6 bin lira oldu.
Kabine toplantısı sonrasında 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarı açıklandı. Buna göre kredi ve burs miktarı;
lisans öğrencileri 2 bin lira,
yüksek lisans 4 bin lira,
doktora 6 bin lira oldu.
Tüm gününü okulda geçirecek, hobi ve sosyal hayat dengesi kurarak kendisini geliştirecek bir insan için haftalık 2 bin lira olsa belki yeterli olabilir ama aylık yetmesi mümkün değil.
Yorumum İstanbul için ailesinin evinde yaşamını sürdüren bir öğrenci için geçerlidir.
Cevap
17Cevap
14 yıldır okul okuyorum cebime bir kr girmedi. Ogrenciler o kadar fotokopiciye, yurda, ev sahiplerine, BİM, şok gibi marketlere, cafelere, kantinlere para yediriyor. Ama gariban öğrencinin cebine okul hayati boyunca bir sey girmedigi gibi atamasi olmazsa yine girmiyor.
Yani harcagimiz yillarin hadi manevi karsiligi zaten yokta maddi karsiligi da yok. Yani her öğrenciye ayni parayı veren ulkeler var. Lise cagindaki ogrenciye para veren ülkeler var.
Turkiyede hem okurken cebinden tonla para cikiyor ki bir de o bolumu kazanmak icin o kadar ozel ders, dershane, kitap, internet paralarini saymıyorum bile. Yani şu 2000 bin lirayi bari artik yuksekogretime gecmis her ogrenciye verilsin bir zahmet. Aliye de ver mehmete de ver yani. Yok bunun parasi vardi, sunun yoktu olmuyor. Her ogrenciye belli bir para ver.
Sonra daha cok ihtiyaci olan öğrenciye biraz daha ver. Parasi olan adam zaten devlette hicbir zaman okumuyor. En bastan kolejlere gidiyor, üniversitede de ozel universitelere gidiyor. Devlette okuyan ve ozeli baba parasiyla degilde bursla okuyanlarin hepsine ver 2000 lirayi onun babasi memur, bunun babasi ciftci demeyerek ver. Sonra yine belli bir miktarda ihtiyaci olanlara burs verilmesi daha uygun.
Cunku bazilarinin babasinin biraz parasi olsa bile, memur olsa bile hesap soran kitap/fotokopi parasi vermeyen, benim parami cok yiyorsun diyen babalar var. Bu babalarin cocuklari babadan para almak icin istemek icin egilip bukuluyorlar. Her ana baba oyle cocugun onune yigmiyor bazi seyleri. (Kimileri de mecbur çalışıyor bu durumda)
Iste boyle durumlar icinde bu burs denilen parayi x y demeden her ogrenciye vermek lazim. Yani bu emekli maasi degil sonucta. Harclik gibi bir sey.
Vallahi böyle televizyonlarda çıkıyor yok 2.000 lira yetmiyor yok geçinemiyoruz bilmem ne diyorlar ama dışarılara da çıktığımız zaman hiç öyle olmadıklarını da görüyorum yani
Neden yurt dışında öğrencilere maaş bağlanıyorda Türkiyede bağlanmıyor Acaba Ülkedeki insanlar Aç göz oldukları için olabilirmi Bir Düşünelim %1 topluluk hariç
Ogrenciler g3cinsin diye verilmiyor o paralar destek amacli sadece. Gezip tozup cafelerde yiyorlar zaten cohu sonrada odemek zor geliyor.
Alkol sigara içmeyen aile evinde kalan birazda ailesel haşlık alan için yeter ama diğer türlü imkansız
İstanbul, İzmir , Antalya gibi şehirlerde yaşayan üniversite öğrencileri için kötü. Daha iç kesimlerde yaşayanlar için işte.. İdare eder.
Hayır maalesef yetmiyor. Zaten bursa zam geldiği an ulaşım başta olmak üzere diğer şeylere de zam geliyor. Değişen bir şey olmuyor kısacası
Öğrenciler yiyip içip geziyor anlamadım hangi parayla
Bunlar nasıl laptop? Sene 2000 falan sanırım? Bir an eskiye gittim..
Aylik 2bin lirayla kim hayatta kalabilir lutfen gulunc olmayin.
Sistemin en buyuk sikintisi herkesin okumasi su an turkiyede oyle bir ihtiyac herkes beceri ve yeteneklerine gore meslek dallarina ayrilmasi lazim adam 100 senedd gecse muhendis olamiycaksa o adami buna zorlamak yanlis belki cok iyi bir ressam olucak su an ki sistem binu engelliyor.
Yeterli değil 2017 de 450 idi o zaman yeterli idi şimdi bu fiyat yetersiz en kötü 3 4 bin olmalı
ben zamanında 300 alıyodum yetiyodu gayet simdi 2000 asla yetmez aile destegi olmazsa
Biç bir zaman yeterli değildi. Borç olarak aldığınız bir para olduğu için limit arttırılmalı bence
uni ogrencilerinin seks hayati olmazsa gayette guzel yetinirler sevismeye degil okumaya gidiyolar
ne alaka
seks birihtiyactir
Kişi kendinden bilir işi diyerek yorumu terk edelim arkadaşlar
yeterli değil zaten bu destek bildiğim kadarıyla. yüzde yüzü karsılamayacak yani
Her zaman emekli maaşının 4'te1'i falan oluyor. Geçmişte de böyleydi.
Bence yeterli bir miktar değil, ama öğrenciler bir şekilde yettirmeye çalışıyor örnek ben😂
Ekstra bir yerden destek almıyorlarsa yeteceğini sanmıyorum
Ailesi destek olmazsa imkansız
Sadaka veriyorlar sanki
Bu dönemde Öğrenci olmak zor
Değil tabikide onların bir bağcık parası
Bu ekonomide maalesef yetersiz..
Vaoov 2 bin. Ben almaya basladigimda 350 falandi.
2 bin ne çerez parası mı
önlisans öğrencileri üvey heralde
Önlisans öğrencileri için de geçerli mi
İnternetten öğrendim lisans ve onlisan ogrencilerine aynı miktar veriliyor
Yetmez
çokmuş, azaltsınlar
Hayır yetmez
Aileleri de yollamayacak mi
Ne zaman açıklancak
Yeterli değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?