Elimizde yazılı imzalı sözleşme var. Ev sahibi fahiş zam istiyor. Vermiyorum. Yıldırmak istiyor ama ben en inatçı rakibiyim öyle kolay değil. Tahilye etmeye çalıştı beceremedi. Elektriğimi kesti. Onun dask sigortasını iptal ettirdim kendim 580 tl ye yaptırdım. Kendim yaptığım dask poliçe numarasıyla elektrik açtırdım. Bana haber vermeden elektriğimi kestiği için kaçak kullanım bedeli ödedim. Tck 123 dışında yapabileceğim bir şey var mı? Tbk da ilgili madde var mı? Zarara uğradım 7000₺ kadar. Ve bilgisayarımın işlemcisi yandı amd ryzen 5600x yaklaşık 5000₺ ye aldım 2000₺ de elektrik açtırma için giden zararlarım
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Savcılıga gidip önce hukuksuz işlem yaptıgı için suç duyurusunda bulana bilirsin savcılık sizi ara bulucuya gönderir sizin kaç yıllık kiracı olduğunuzu kanunun verdigi haklarda zam yapıldığını düzenlenli ödemenize bakar inşallah elden vermemişsinizdir kirayı ev sahibi ne kadar istiyor siz nekadar yapıyosunuz ortak bir yolur bulamazsanız zaten mahkeme yolu açılır tahliye davası şu an okadar kolay degil ara bulucuda zararınızı mutlaka dile getirin ve karşılanmasını talep edin
Sevgili hanımefendiciğim. Eski bir siber suçluyum ben. Aslında siber suçlarla mücadele kanunu çıkmadan önce bıraktım. Hani ben gayet hakkını hukukunu bilen mantıkla stratejiyle ve kanunlarla hareket eden birisiyim. Merak etmeyin herhangi bir dava açamaz kanunen kendimi belgeleyecek şekilde güvene aldım 3.5 sene önce eve taşınırken. Diyorum zaten tck123 üzerinden zaten suç duyurusunda bulunacağım. Zam ize yıllık enflasyon oranının %50 si kadar sözleşmede. İlk zam 2022 de başlıyordu. Ama ben 2020den beri 6 ayda bir anlaşarak uygun zamlar yaptım. Şu ana kadar sözleşme dışı 8553₺ fazla ödedim. Ben olayı arabulucuya taşımadan bu adamın SUÇ işlemesi sebebiyle ceza almasını istiyorum. Para önemli değil. Hspis cezası almasını istiyorum. Aç gözlü ve tehlikeli insanlar elini kolunu sallayarak dışarda gezmemeli. Kanunen ben %100 haklı ve ahde vefaya uygundan ziyade sözleşmenin üzerinde bile zam yapan sorumluluk sahibi düzenli ödeme yapan bir kiracıyım. Ortak bir yol yok. Şikayetçi değilim davayla uğraşmak istemiyorum o adam suç işledi ve ceza almasını istiyorum.
Siber suçlu olmanız hakkınızı aramıycagınızın anlamına gelmez kanunlara gayet hakimsiniz ev sahibi düşünsün artık
Eski siber suçlu olmamı söylememin sebebi, hak hukuk savunma saldırı gibi stratejilere aşırı derecede hakim olduğum, haklarını ve kanunlarını bilen bir vatandaş olduğum ve gözü kara dişli bir rakip veya hedef olduğumu, bir çok konuda bilinçli olduğum ve dikkatli adımlar attığımı belirtmek içindi. Hani elinde aydon puro 15 max ultrs mgea gibi popüler kültürün peşinde at koşturmaktan zihni sulanmış birisi gibi olmadığımı belirtmek içindi. Zaten kanun çıkmadan önce bıraktığım için suçlu bile sayılmam. Sadece bilinçli tüketiciyim öyle söyleyeyim
Maşşallahınız var tebrik ederim keşke herkes bukadar bilinçli olsaydı olurda mahkeme olsa bile avukata bile ihtiyaç duymadan kendi işinizi halledecek potansilyel var sizde 👏🏻👏🏻
Aaa teşekkür ederim. Biliyorum avukata ihtiyacım yok kendimi savunurum ama yinede bir avukatımın olması, adliye koridorlarında bir ünvan sahibi birisinin benim işimi yapması benim işimi daha çok kolaylaştırır. Mesela insanlar icra avukatı tutuyor. Ben eski icra bölge müdürünü avukat olarak tutuyorum. Avukatlık ünvanı ve birde eski icra bölge müdürlüğünden avukatlığa geçmiş birinin statüsünü ele aldığımızda, muhalif taraftaki avukat biraz ürkecektir. Çünkü biri avukat biri eski konuyla alakalı bir müdür. Bunlar hep psikolojiyi etkileyen muhalif tarafı ve vekilini korkutmak yıldırmak geri adım attırmak veya bilinç altına yapacağımız baskı ile ürpertip hata yaptırmasını sağlamak amaçlı hareketler 😅
Ev sahibinize acıdım gerçekten 😁
Çok dişliyim dimi? 😅 Bu hayatta her alanda donanımlı olmak kadar güzel bir duygu yok hani kendimi çok büyük bir güç sahibi gibi hissediyorum. Ama bu ev sahibine acımayın. Bu aç gözlü bu bencil bu çıkarcı bu kötü bir ev sahibi. Bu adam acınmaya bile hakkı yok. Nice ev sahipleri var kiracısı tarafından zulme uğruyor, kiracısı evi işgal ediyor, kirasını alamıyor, kiracısı tarafından haksızca şiddet görüyor veya öldürülüyor, mülküne zarar veriliyor. Acınması gereken ev sahipleri bence bunlar.
Tabiki bazı kiracılarımız maalesef haklarını bilmiyorlar bırakın hak aramayı polise ya da savcılığa bile gitmeye korkuyorlar o yüzden bu ülkenin bilinçli kendi haklarına hakim insanlara daha çok ihtiyacı var yasa her nekadar kiracıyı koruyorum desede genelde ev sahibini korumaya yönelik çogu kanun buda tablonun acı tarafı
Bu kiracı ile kısıtlı olmamalı. Vatandaş olarak kendi haklarımızı bilmediğimiz veya öğrenmeye çalışmadığımız için bu tarz sonuçlar yaşanıyor. Bütün vatandaşlar haklarını bilmeli ki bu tarz sorunlar yaşanmasın. Çok özür diliyorum ama. Bunlar cehaletten kaynaklı...
Çok haklısın kelime kelimesine
Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekiyordu şimdi bu gibi durumlarda sözleşme yaparken Öncelikle birçok kiracının yapmış olduğu hatayı söyleyeyim sana abonelik sözleşmesi yapmamak abonelik sözleşmesi yapmadıkları için genelde Ev sahipleri bu tür durumlara girebiliyor ama abonelik sözleşmesi yapmış olsaydınız bu duruma girmeyecekti olaylar şunu yapabilirdiniz elinize zaten bir kira sözleşmesi var bunun aboneliğinin kapatıldığına dair ev sahibine suç duyurusunda bulunup çıkan sonuç itibariyle mahkeme kararı ile zararın tanzimi davası açabilirsiniz şu an yapabileceğiniz şey bu Ama öncelikle bu kaçak elektrik paraların ödeyeceksiniz ondan kaçış yok Sonra Hak hukuk işine gireceksiniz
Sevgili beyefendiciğim. Para sorun değil. 20 bin kazanıyorum altı üstü bir elektrik kaçak kullanım bedeli çıktı onu da 3 saat sonra ödedim bakın öyle yoksul düşkün birisi değilim ben. Zamanında yanında çalıştığım avukat kafama vura vura tbknın kitabını okumamı söyledi bense sadece icra hukuku kitabını bitirdim. Param var. Ben sadece böylesi aç gözlü ev sahibine haddini bildirmeyi ve böyle kafasına göre davranamayacağını ve haddini bildirmek istiyorum. Abonelik sözleşmesine gerek yok çünkü sözleşmede aksi belirtilmediği sürece taşınmazın yan giderlerinin hem kanunen hemde sözleşme gereği kiracı tarafından ödenmesi gerektiği açık ve net şekilde yazıyor. Faturalarımı kiralarımı düzenli ödediğim vede hiç borç edinmediğim halde bu şekilde kapatamaz bunun türk borçlar kanununda bir maddesi vardı galiba. Emsal bir duruşmaya girmişti yanında çalıştığım avukat. Ama olayı tam hatırlamıyorum. Para olmasa bile hapis cezası almalı çünkü tck123 dışında bu durum artık bir de taciz boyutuna ulaştı. Fakat tck 123 ün içeriğine göre spesifik bir suç varsa alakalı madde ile işlem uygulanır. Tacizi ispatlayamam civarda kamera yok. Ama tck 123 den bile olsa hapise girmesi gerekiyor çünkü gerçekten can güvenliği ile alakalı endişelerim var. Kendim için demiyorum onun için diyorum. Dişli birisiyim ve bana yapacağı hareket onu canından edebilir. Başıma bela almayı istemiyorum sadece cezasını alsın aklı başına gelsin.
Başına neden bela alacaksın ki adamın yaptığı zaten taciz huzur ve sükunu bozma aynı zamanda bir kadına karşı davranış şekilleri bunların tamamı bir kişinin ceza alması için yeterli sebepler ama delilin olacak bu arada
Arama yoksa savcılığa şikayet edeceğim dedim. Tamda beni defalarca aradığı sırada yazdım bunu. Beni mesaja bakmadan tekrar aradı. Yasal olarak dayanaklarım çok sağlam. 4 defa ihbarname gönderdi 4. ihbarname de kendi topuğuna sıktı. Kızımı sokacağım oğlumu sokacağım derken son ihbar namede şu hatayı yaptı. Çocuklarım 10 biner tl kira ödemesi sebebi ile kiranın 5000 tl yapılması aksi takdirde... Bu gönderdiği son ihbarnamede niyetinin kızını veya oğlunu sokmak olmadığını, para olduğunu kendi noter imzalı mühürlü damgalı ihbarnamesi ile itiraf etmiş oldu. Sözleşmede süre belirlemediğimiz için sözleşmemiz süresiz. Bende onu diyorum başıma bela almak istemiyorum. Girsin hapse. Aklı başına gelsin. Beyefendi. Bakınız ben çok makul bir insanım. Benim zam yaptığım dönemde bana bir defa zam değişimi talebinde bulundu ve kabul ettim bunun üzerine ANLAŞTIK. Anlaşmamıza rağmen bana 3 ay sonra anlaşma yapmamıza rağmen bana ikincil başka bir anlaşma ile gelmiş olması beni ciddi anlamda kızdırdı. Ben ahde vefaya aşırı sadık bir insanım. İki tarafın ortak anlaşması ahde vefaya saygısızlık olarak görmem. Ama anlaşma sonrası 3 ay 4 ay sonra gelip: gel biz şöyle yapalım önceki hibi yapmayalım gibi bir teklifle gelinmesi beni çok aşırı derecede sinirlendirir. Bu yüzden anlaşmazlık yaşıyoruz. Aksi takdirde ben çok makul bir insanım.
Şimdi düşünüyorum nerede yaşıyorsun sen kira ne kadar ödüyorsun
Kocaeli'de yaşıyorum normalde 2000 ödüyordum aç gözlülük yapınca sözleşme ücretine geri düşürdüm ve 1350 ödüyorum.
Kocaeli İstanbul'un arka bahçesi orada Bu fiyata kira var mı ya 1350'ye fulüve bulamazsın Kocaeli'de Sen de çok insafsızsın ama
Beyefendi. Anlaşmamız üzerine ikincil bir anlaşmayla gelmeseydi ben zaten vicdani zam yapacaktım. 20.000₺ kazanıyorum sizce 3 ün 5 in lafını eder miyim para umurumda gibi mi görünüyor? Aç gözlülük yapmasaydı, maaşıma zam gelince kirayı ilk yarıda 6000₺ yapacaktım. İkinci yarıda 7000 yapacaktım. Bakın onun talep ettiğinden fazlasını yapacaktım. Ama açgözlülük yapması beni ciddi anlamda kızdırdı. Aç gözlü ve ahde vefa sahibi olmayan sorumsuz insanlara haz etmiyorum. Ben insafsız değilim. Bunu o kendisi istedi bende istediği şekilde davranıyorum.
Bence konuyu daha fazla uzatma. Arabulucu da uzlasinki kafa meşgul olmasın.
Adam beni taciz ediyor beni zarara sokmuş kapıma kadar gelmiş evimin içinde bana bağırıyor. Pardon da uzatma derken? Bu mu yani?
Tamamda savcılığa gittin mi