Kur korumali hesap faize giriyor mu?

Yani haram mı? Ben boyle seylere dikkat eden biriyim aslinda. Yillarca parami evde sakladim. Sonra deprem olur vs diyerek bankaya yatirdim vadesiz. Hicbir getirisi yoktu yani.

Sonra ulkenin ekonomisi kotuye gitmeye baslayinca tum parayi altina cevirdim, evimde bir sure kaldi. Sonra ani bir kararla daha yukselmez zaten diyerek kendime göre ve o zamana gore yüksek bir oranda bozdurdum.

Yine vadesiz hesapta duruyordu ama sonra piyasa yukseldikce benim tl deki nakit eridi baya. Tekrar altin yapsam cok pahalidan olacakti. Euro falan yapsam yine oyle. Yani bana euroya falan cevirsen o kadar paraya 4-5 tane kagit parcasi verecekler insana bu da dokunuyor.

Sonra 1 yil once kur koruma çıkardılar. Bir sure direndim gecmemek icin ama en sonda elimdeki para hic olunca en azindan deger kaybetmesin diye kur korumaya yatirmis oldum. Yani parayi gayrimenkul tarzi seylere de yatiramadim biliyorsunuz bunlarda cok pahali.

Ama faize giriyormus galiba bu. Canim sıkıldı biraz bu duruma. Simdi de piyasa iyi allak bullak zaten. O sira kur korumaya yatirdigimda 19 civariydi. Simdi biliyorsunuz ki 20 lerin sonlarinda. Ne yapsam bilmiyorum. Haram para geldi gibi oldu.

Bulaşmak istemedikce ulke sartlari buna zorluyor. Kredi karti da pek kullanmam mesela. Kredi cekmeyi de bugune kadar erteledim. Ama devlet israrla bu işe surukluyor sanki.

Faiz olmadan bir halt yapamiyorsun. Faiz olmadan ne paranin degeri korunuyor ne de mal sahibi olabiliyorsun bu ulkede. O kadar dikkat ederken kucagina dustum bu işin.

Kur korumali hesap faize giriyor mu?