bu ev şu an gündemde.. 8.500 TL kira, 2 kira bedeli yani 17.000 TL de depozito.. Şaka mı bu ya? Bir insan kendi isteğiyle şöyle bir evde yaşayabilir mi? Hadi zorunda kalınır anlarım da bu kira ne bu ev için.. Allahım sabır ver

bu ev şu an gündemde.. 8.500 TL kira, 2 kira bedeli yani 17.000 TL de depozito.. Şaka mı bu ya? Bir insan kendi isteğiyle şöyle bir evde yaşayabilir mi? Hadi zorunda kalınır anlarım da bu kira ne bu ev için.. Allahım sabır ver

Öncelikle ev sahiplerinin kira ücretlerini asgari ücret olarak değil sadece geçimlerini sağlamalarına destek olabilecek miktarlarda görmeleri lazım. Ev sahibi evine oturttuğunda herhangi bir gideri olmadığı halde yine de zam yapması saçma. Evin tüm giderlerini kiracı karşılıyor zaten. Madem zam yapıyorsa tapusunu kiracısı tarafına yaptırmalı ve kiracı istediği şekilde evi kullanmalıdır. Ayrıca ev sahibi oturduğu yerden değil herkes gibi çalışarak kazancı olacağını düşünmeli. Bunlar göz önüne alındığında kira fiyatlarına zam yapılmamalı ve kirayı en fazla 3000 yapmalı. Ev çok değerliyse evini kiraya vermemeli. Bir evi daha varsa böyle yapmalı. Aksi halde ev boş duracaktır. Ya da evladı varsa evladı oturmalı
hocam buna ev demek bile bin şahit ister ama malum milletimiz ne olsa buna da şükür demeye devam ettiği sürece bunlar düzelmez birde şu mülteciler gelmeye devam ettikçe daha da çok artacak fiyatlar çünkü ev sahipleri çok kurnaz oldukları için bunlar nasıl olsa suriyeli işte afkan yani kısacası mülteci vermek zorundalar o parayı dedikleri için böyle yüksek kira fiyatı koyuyorlar ama mülteciler olmasa böyle evleri kimse o fiyata almaz bu sayede de kira fiyatları düşer yani aslında olay sadece mültecilerde veya bizim insanımızda da değil o çok sevdiğimiz reisimizin de bir el atması lazım da görmüyor herhalde bunları ondandır yoksa reisimiz çoktan yapardı
Türkiye içinden çıkılmaz hale doğru sürükleniyor ve bu durum şu an iyi gibi gorune bilir ama daha kötü seylere de hazırlıklı olun , millet zaten üçkağıtçı Türk milleti şerefini kaybetti menfaatci çıkarcı bir toplum oldu , baştaki kirli olunca böyle oluyor.
Bu evleri kiraya verenler değil, erdoğandor suçlusu. 8500 tl ye ne satın alabiliyorsun ki? Şöyle düşün hafta da 3 gece ailen le dışarı da yedin sen eşin 2 çocuk zaten 5000 gitti. Ayrca insanlar da çok çıkarcı hem ev sahipleri hem kiracılar.
Cevap
65Cevap
İçim daraldı. Şaka gibi. At baglasan durmayacak evlere bile kira veremiyoruz
Çok kötü maalesef Şaka gibi.
Erdoğana çemkirin. Adam faiz takıntısıyla doları uçurdu. enflasyon yarattı şimdi de R yapıp faizi tekrar artırmaya başladı. hani faiz sebep enflasyon sonuçtu? noldu? böyle bilmediğin işlere kalkışıp kafana göre ekonomist olursan adama R yaptırırlar işte.
şu an 8500 tl hiçbişey ev sahipleri haklı. 1000 dolar 27 bin tl ediyor. sorun senin erimiş paranda. bunun sorumlusu da Erdoğan'dır. 8500 tl 314 dolar yapıyor. dünyanın diğer ülkelerinde bu fiyata ev kiralayamazsın.
Erimiş TL yi kimse dikkate almıyor.
İstanbulun durumu başka. Bu kadar pahalı şehir diye yakınılmasına rağmen sürekli yeni insanlar taşınıyorsa Bi şehre, diğer hiçbir yerde fiyatlar atmasa bile burada artması normal. 20/30 milyonluk nüfus bu kadarlık kara parçazna sığmaya çalışırsa arz talep dengesini göre daha bu fiyatlar iyi bile.
muhtemelen ev merkezdedir. tüm ülkenin kalmak istediği bir yer. arz talep ne olacak diye düşünmek lazm
Uç bir örnek bu.
Ama sorun kiraların yüksekliği değil, maaşların düşüklüğü. Buna da sebep 20 yıldır aynı partiye oy veren zihniyettir. Neymiş köprü yapmış, tünel yapmış, yok yapmış. O tüneller, kopruler komple, boylu, boyunca...
Annemin apartmanında alt kat geçen yıl 18 bin liraya kiraya verilmişti. O kiracı çıktı, 2 gün sonra ev 26 bin liradan tutuldu. Ev 100 metrekare, apartman 50 yıllık. Gerçekten kayışı kopardı yuvarlanıyor artık emlak fiyatları.
İstanbul'da çoğu ev köpek bağlasan oturulmaz konumda. Belli ilçeler dışında çoğu çöp. Millet nesine sevdalı bu şehrin anlamadım. Geleni yollayamıyoruz bir türlü
Bundan 2-3 sene önce İstanbul'da kenar mahalle yerlerdeki çoğu daire boştu, kiraya veren de cüzi bir rakama veriyordu, şimdi hepsi villa kirasına denk kira fiyatlarına erişti, ekonomiyi batırdılar paranın değeri kalmadı.
Bence burada boş kavgalara tartışmalara aptalca cevaplardan skilmadiniz mi suç ev sahibinde değil bu gün sadece sigara vergsine devlet yönetilebilir 2 karton sigara bin TL her gün fiyatlarlar 2 kat 8500 az bile markete gir çık bitiyor insan hayvanlardan daha değersiz oldu satildik resmen
Bi tane doyumsuz ev sahibi de benim başımda var 😂 daha bugun aradı tonla bagırdı neyse ki ses kaydı aldım
Suç ses kaydi
Ses kaydına aldıgımı söylersem suç değil. Başta uyardım ses kaydına alıyorum diye
Hehe 🤣🤣🤣🤣
Bu sitede bu evde bir gece 10.000₺ kalır mısın gibi sorulara denk gelirdim. Bu seferki gerçek hayattan 17.000₺ istiyor ve 1 ay kalma şartıyla… Harbiden tutan olur bu evi.
Bu halimize kim sebep olduysa Allah belasını versin 1 haftalıkla hem kirayı ödeyebilip üstüne harçlığın pazar paran çıkıyorken şimdi en az 2 hafta kiraya çalış ki o da yeter mi bilmiyorum
9 ay önce olan depremden demek ki hiç kimse ders çıkarmamış. Nice mal sahiplerinin evleri, dükkanları 15 saniyede yerle yeksan oldu.
Yine bir deprem şart oldu bu ülkeye belki o zaman akillanirlar
İnsallah o buyuk deprem oldugunda da bu fiyatlarda ev veren o vijdansizlara sesleniyorum ozaman allah in adaleti tecelli edecek merak etmeyin cok yakin
Bu ışıltılı hayatı seçtiler.
Bunu söyleyince diğerleri sihir mi yapacaktı deniliyor ama en azından bir risk almış olurduk.
Daha kötüsü savaş zaten ondanda biz keyif alıyoruz sıkıntı yok.
En azından bi temizlik yapardık. Nüfusta azalırdı en azından kalanlar "insanca " yaşardı.
İstanbul'da böyle bir yerde yaşamaktansa daha küçük bir yerde daha kaliteli yaşamayı tercih ederim
Allah onların belasını versin diyip bı sonraki soruya geçiyorum
Oy veren oturacaksa hiçbir problem yok bence.
Ben de evime 70 milyon tl istiyim o zaman. Yani fiyat koymakla o fiyata onu satabileceğin kısmı apayrı konular.
Pislikler ya midem bulandı ahır bile bundan güzeldir. Belediyenin yıkması lazım bu leşşş evi kiraya açmaları bile ayıptır.
Konum olarak gerçekten merkezi bir yerdeyse 7500 e anlaşır kontratı uzun tutar, cennete çeviririm o evi. Ama mevki taşraysa çöp.
Hep dıj güjler. Akape iktidara gelirse düzelecek her şey... (!)
Bunu koyan güzel kardeşim nin bulunup acilen ceza alması gerekir. Buna bi dur densin
Ahır gibi ev diyeceğim ama hayvan bağlasan durmayacak evler bile ateş pahası
Bu evde 3 gün kalsam 3 ay psikolojik destek almam gerekir
Terk edilmiş harabe gibi köpeği bağlasan durmaz paranormal korku videosu çekilir burada
Emlak sektörü yakında patlayacak daha fazla dayanamazlar bu fahis fiyatlara ne kiracı bulabilirler ne ev alacak birini. Şu an parası olan herkes ya nakitte bekliyor ya da altında
Biz kardeşime ev bakarken bundan daha beterine 13 + çift depozito istemişlerdi
siyasi bir problem bu
paramızın değeri kalmadı
hakaret gibi, insanı aptal yerine koyar gibi bir ilan
Korku evi gibi hatta daha korkutucu burada kalan insan da hiç görülmemiş hastalıklar bile çıkabilir
Dur şunu benim kiracıya yollayım da evin değerini bilsin
Devlet elini ayağını çekip tamamen serbest piyasaya vurursa işi olacağı budur
Yaşamayın kardeşim herkes İstanbul’a gidiyor başka şehir mi yok..
Bu tarz şeyleri gördükçe hayattan iyice soguyom ya bir gelecek goremiyom artık
Buna ev demeye bin şahit lazım. Suriyeli oturur anca bunda awk bu ne böyle
Yoo şaka falan değil. Hakettiği gibi yaşıyor işte insanlar. Sorun nerede.
denetimin olmadığı Türkiye'de bizleri mülteci gibi gördükleri için böyle oldular
oha çok iyi korku evi konsepti olur kazandığın parayla da yeni ev kiralarsın zamanla belki ev bile alırsın ev bildiğin resident evil evreninden gelme gibi
Kurban olduğum Allah onlara öyle bir vuracak ki nereden geldiğini şaşıracaklar..
Bu evin sahibi hic mi boya badana yapmamis bari biraz yaptir icini daha fazladan kiraya ver ama bu bakimsizlikla nasil durduruyosun evi
Bu kadar göç alan bir il olursa olacağı bu. Diğer illerde ki s@l@klarda istanbulu baz alıp fiyat artırıyorlar. ne garip bir ülkeyiz @q.
Hükumet el atmadık a be mülteciler gitmedikce bu düzen böyle gider
Yıkılır inşallah orası. Kim verdiyse o fiyatı
Bu evler Afganlar, Pakistanlılar için. 10 kişi kalsalar adam başı 850₺ normal bence.
İnsanlarda pahalı nedir algısı kaybolmuş durumda. Kıçından fiyat uydurur olmuşlar.
Ben Eyüp’te hala 4.500₺’ye kiracı oturtuyorum :) 2005 yapımı 8. Kat ev 110 metrekare zam yapmak zorunda değiliz
I'm ın daraldı mülteci bile kalmaz burada esrarkeş lerin mekana benziyo
Evsiz olanla evlenmek zor ama ev almak da zor napacaz biz
Kizacaginiz yere kızın her şey pahalı herşeye zam var
Bu eve, bu fiyat ne ya? Elinizi vicdanınıza koyun, yazık gerçekten. 😔
4 duvar 1 çatısı var yeter adam olana çok bile
Valla İstanbul’da oda kiralayabilirim ihtiyaç varsa uyguna kadın arkadaşa
İstanbul neresinde bu fiyatlar var 30 binden aşağı ev yok gibime geliyor
Gayet iyi. Daha dün oy verdiniz. Çok bile.
Verdiniz oyu alın size sonuç bizim milletin zaten vicdani ve adaleti yoktu sonunda film koptu
Keşke şaka olsaydi ama gerçek maalesef
kendi seçimleri iyi oluyor
hadi kira anladım Bu eve depozito ne be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?