Gerçekten fiyat algısını yitirdim. 1 hafta önce yediğim yemek fiyatı aynı olmuyor

Gerçekten fiyat algısını yitirdim. 1 hafta önce yediğim yemek fiyatı aynı olmuyor

Hayır canım yanmaz. Demek var ki harcayabiliyorum der şükrederim.
Demek para var ki harcanıyor. Yanlış anlaşılmasın kastettiğim yüzde 10'luk zengin azınlık değil. Orta ve alt gelirli kesim.
Adam her gün İskenderun Döneri yiyor. Kafeteryalarda, starbuckslarda, lokantalarda, restaurantlarda akşamları oturacak yer yok. Millet yakıt pahalı diyor ama tuvalete bile otomobille gidiyor. 6 ayda bir akıllı telefon değiştiriyor.
Sonuç olarak darı ambarında yaşayıp açız diyen bir kitle var Türkiye'de. Bu kadar lüks hayat yaşanıyorsa açlık diye bir şey yoktur. Olsa olsa nispeten pahalılık vardır o kadar. Sadece son iki yılda uygulanan irrasyonel ekonomi politikasının yarattığı bir enflasyon krizi yaşadık o kadar.
Mehmet Şimşek göreve geldiği günden beri sıkı parasal mali tedbirlere geçidi. Türkiye, en geç yeni yılın ilk çeyreğinde baz etkisinin de geçmesiyle ekonomik olarak normalleşecektir.
Trendyol, getir gibi firmalar, fiyatları buraya çıkardı.. Önceden %30-100 arası kâr ediliyordu, şimdi %300'den fazla..
İşletmecinin de işine geliyor.. Çünkü denetim yok..
Helal olan rızık, harama döndü ama kimsenin umrunda değil..
Fiyatlar konusunda haklısınız ama müsrif harcama yapan biri değilim ihtiyacım olan şeyi alıyorum dolayısıyla pişmanlık duymuyorum tabi bu şartlarda en uygun fiyata en kullanışlı şeyi almaya özen gösteriyorum nerede fırsat orada ben
Ben kazanmıyorum kazanan eşim ama almam gereken şeylerde ki uçuk fiyatları görünce üzülüyorum ona da bahsettim bir kaç kere ama el mecbur neyden ne kadar nereye kadar kısabiliriz
Cevap
15Cevap
Hayır aksine hoşuma gidiyor gadası
Evet ama umursamıyorum
Tecavüz acısı geçti galiba artık zevk almaya bakıyoruz
İnsanoğluyuz her şeye duyarsızlaştık gibi geliyor şahsen benim öyle… birikim yapmayı seven biri değilim harcama odaklı bir yapım var Allah’a çok şükür bir zararını görmedim ama araba almak istesem ki istiyorum alamıyorum 🤷♀️
Harcama yapınca değil de herşeye ederinden fazla para verince canım sıkılıyor asıl. Enayi gibi hissediyorum kendimi hazmetmek zor oluyor bu durumu
Çok fazla harcamam olmuyor, paramı yatırıma çeviriyorum. Harcama için değil ama fahiş fiyatlar gerçekten can sıkıyor.
Canım acıyor evet çünkü çok fazla bu aslında bir zulüm kazanan ben olmayınca harcamaya da kıyamıyorum açıkcasi
Bir çaya 30 tl deseler inanırım. Hemen her gün her şeye zam geliyor artık anormal olan şeyler normal gibi geliyor
Hiç yanmıyor, 1 defa geliyorum dünyaya mal mülk derdine düşüp canımı sıkamam, birşeyi istersem kendimden esirgemem.
Canım acımıyordu da şaşırıyordum.
Artık normal gelmeye başladı.
Yapacak çok şey olmasına rağmen hiç bir şey yapamayışımız canımı acıtıyor.
Hayır acımıyor tamam para kolay kazanılmıyor ama gereksiz de harcama yapacak kadar delirmedik 🙄
hayır ve bu aralar her iey bana çok ucuz gelmeye başladı valla korkmaya başladım
Hayır. Gerekli ve ihtiyacım olan ürünleri aldigim zaman içim rahat.
Evet içim acıyo bu ara izin günüm geldiğinde daha uzak tutuyorum kendimi herşeyden
Param kadar harcıyorum içimden sevgi sözcükleri geçirerek 😀
Maaşımı iki kere yatırmaları lazım diyorum kimse ciddiye almıyor beni 😂
Bende öyleyim ama sadece işime gelen konularda ya😅
Bu kadar fazla paranın içinde fakir olmakta herkesin harcı değildir.
3500 e bot aldım iyi aldım ha diye düşünürken buldum kendimi😂
İhtiyaç dışında saçma harcamalar yapmıyorum ama ihtiyacım olan şeyi alınca evet canım yanıyor bazen.
Gerçekten öyle artık su bile aynı fiyattan satılmıyor
Hersey okadar pahaliki yerken ve ya alirken resmen dusunuyorsun şahsen lazım olan seyleri aliyorum cok nadir disardan yiyorum
Artık yanmıyor önceden çok cimriydim şimdi saldım kendimi.
Çok abartılı bir şekilde fiyatlar değişiyor
morali bozuyor yani ister istemez
Bazen gereksiz oluyor evey
Hayır, aksine hoşuma gitmiyor değil :D
Yok keşke yansa hsjxıckkd
Türkiye şoq güseel cennet
He canım yanıyor
Fiyat algım kalmadı benim
Benim içim eriyo özrllikle akbilde
yok aynı yazıdaki gibiyim ben de artık
Canım sağolsun
Hayır, maddi şeyler canımı acıtmaz.