Müstakbel kocamın maddi durumu orta seviyede. Aylık 45 bin maaşı, evi ve arabası var. Bankada ne kadar var bilmiyorum.
Sizce ondan ne kadar takı istemeliyim? Neler aldırmaliyim? Yardımcı olur musunuz?
Müstakbel kocamın maddi durumu orta seviyede. Aylık 45 bin maaşı, evi ve arabası var. Bankada ne kadar var bilmiyorum.
Sizce ondan ne kadar takı istemeliyim? Neler aldırmaliyim? Yardımcı olur musunuz?
Ben mehir olarak 10 gram altin ve 5 yatırımlık bilezik istedim durumuna gore. Hani takmak icin degilde yatirim olarak istedim daha cok. 10 grami aldi,2 bilezigi aldi verdi. Bilezikleri sonra tamamlarim şu an alamayacagim, alirdim da araya baska masraflar girdi dedi. Bende sorun yok. Bu sekilde kalsın boyle de olur dedim. O da yok, ilk talebin bu sekildeydi, evlilikte insallah tamamlarim dedi sagolsun.
Zaten eger erkegin durumu yoksa mehir erkegin uzerine borc olarak kaliyor. Evlilik suresince bunu vermesi gerekiyor. Bunun bilincinde olan erkekte itiraz etmez. Mehiri de kiz istedigi kadar isteyebiliyor. Bosuna itiraz eden olmasin. Sadece zorlastirmamak daha dogru.
Ama erkek zorlanmasin diye de bu mehir işi bir gram altinla, tek bir ceyrekle olmaz. Mehir esin ölümü ya da bosanma durumunda kadini bir sure idare edebilecek bir miktarda olmali ve buna gore istenmeli.
Ve evlilik suresinde kadin bir kismini esine de bagislayabilir diye biliyorum. Erkek zorla alamaz caiz degil. Ama kadin kendi "rizasi"ile birazini bagislayabilir diye biliyorum. Bu alamadigini bana evlilikte getirirse kendisine bagislamayi düşünüyorum. Istemesem vermem, yine benim hakkim o alamadigi bilezikler ama gonlumden boyle geçiyor. Yani erkege zorunlu gibi algilamayin bu durumu. Ben bu sekilde yapmayı düşünüyorum.
Zaten biraz da o yuzden bilezigi fazla istedim. Hem yatirim olsun diye hemde bir kismini ona vereyim o degerlendirsin, ister yesin, ister oborclari zaman diliminde borcu falan varsa kapatsin diye. Yani aslinda simdi 5 bilezigi de verse daha iyi olurdu. Cunku surekli artiyor altin. Simdi o esime bagislayacagim 2-3 bilezik haliyle firlayacak. Iyi bir yatirim olurdu ama para yoksa da alinmiyor elbette.
Cani sagolsun. Hic itirazda etmedi istediklerime. Yorumdaki erkekleri görünce Allah eslerine sabir versin dedim. Allah'ın emrettigi mehri daha kabul etmeyeni var cunku.
Mehir olmazsa evlilik tam olmuyor. Gusulu dogru duzgun almazsan nasil cunup geziyorsan kadinin da istedigi mehri vermezsen onunla birliktegin zina oluyor, dogacak cocukta zina cocugu gibi oluyor. O yuzden bu meseleye cok dikkat etmek gerekir.
Kadinin istedigi mehir durum varsa evlilikten önce, durum yoksa evlilik suresince karsilanmasi gerekir. Erkegin uzerine borc kalıyor. Allah niyeti de bilir. Eger erkek evlilik icerisinde odeme niyetindeyse bunda sorun yok. Ama nasil olsa kizi aldik, evlendik, parami da yiyor, gerek yok mehir vermeye diyerek mehrin uzerine yatilmamasi gerekir. Bu durumda o cift birbirine helal olmayabilir, zinaya düşülebilir buna dikkat etmek gerekir.
Zaten gunahlarimiz cokken daha da gunahkar olmaya gerek yok. Kadinda, erkekte ortak bir yolda bulusabilirsiniz bu konuda.
Haklısınız. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
Gerçekten bunları normal mı kabul ediyorsunuz 🤣
@cheekystaff evet bunlar normal. Beğenmeyen defolsun yunanistana
Aynı zamanda konuşma şeklinde inanılmaz çirkin.
Hiç bir şekilde takı muhabbetine girmemelisiniz.
Bence artık bu takı isteme adeti ortadan kalkmalı.
Erkek neye bütçesi el veriyorsa onu takmalı eşine.
Çünkü sen satılık değilsin
Mutlu bir yuva kurmak için evleniyorsun
Altın istemek demek bir nevi kişinin kendisini karşı tarafa satması demek
Maddiyat üzerine kurulmuş bir evliliğin de temeli kadar sağlam olabilir ki.
Evleneceğin insanı maddi anlamda zorlarsan takı da dahil herşeyi dört dörtlük istersen o erkekte senin istediklerini yapabilmek için büyük bir külfetin altına girmek zorunda kalacaktır. Ve evlendikten sonra o borçları ödemek için sıkıntıyı çekecek olan yine ikiniz olursunuz
Az olsun ama senin olsun. mantiğı ile haraket etmelisiniz.
Kiz tarafı erkek tarafından altın istedi farzedelim.
Peki kız tarafı damata ne takıcak
O zaman kız tarafının da damada altın kol saati, altın kol düğmesi, altın kravat iğnesi takması gerekmez mi?
Hep isteyen taraf olmamak gerekir bu işlerde
Sizi zihniyet olarak Türk adet ve göreneklerinden, dini emirlerden uzaklaştırmışlar. Kadın ile erkek eşit değildir. Kadinin sorumluluklari fazla ve gücü azdır. Yani evlenirken kadin hayatini harcar erkekse hiçbir zarar görmez yeniden hemen evlenebilir. Ne çocuk büyütme derdi vardir ne vucudu bozulur, ne kimse onu dul diye yaftalar ne de yeniden yuva kurma zorluğu çeker.
Kadinin tek sıkımlık kurşunu vardir bu yüzden Allah ona evlenirken bazi güvenceler verilmesini emreder. Nikah akti, evlilikte kadinin ve çocuklarin bakimi, sorumluluğu, kadin boşaninca neyle geçineceği gibi birçok riski de sigortalar bir nevi.
Mehir, nafaka, evin geçiminin erkeğin sorumluluğunda olmasi vs vs.
Yoksa buyur sen erkeğe mihir ver, evde çaliş dışarda çaliş. Peki aldatilip terkedilmeyeceğinin garantisini sunuyor mu o dediğin sistem? Yoksa hep kadindan alip erkeğe mi veriyor?
Bu nedenle evlilik akti yapilir. Kadın evlenip çocuk doğurduğunda çocuklarin
Evlenirken ne kadar takı isteneceği, tamamen kişisel bir tercihtir. Bazıları, çok fazla takı isterken, bazıları ise daha az takı isteyebilir. Takı istemenin amacı, gelinin yeni evine bir başlangıç yapmasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, takı seçerken, gelinin zevklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak önemlidir. Türkiye'de, genellikle gelinin ailesinin damada takı taktığı bir gelenek vardır. Bu takılar, genellikle altın bilezik, kolye, küpe ve yüzükten oluşur. Takıların miktarı ve değeri, gelinin ailesinin maddi durumuna göre değişebilir. Eğer bu işleri bilmiyorsanız, öncelikle kendi zevklerinizi ve ihtiyaçlarınızı düşünmelisiniz. Hangi tür takıları seviyorsunuz? Takıları nasıl kullanacaksınız? Takıların maddi değeri sizin için önemli mi? Bu soruların cevaplarını verdikten sonra, takı istemeye başlayabilirsiniz.
Sen ne vereceksen ona karşılık eşit birşeyler iste, sen bir perde bile götürmeyeceksen kusura bakma da hiçbirşry isteyemezsin. Adamın evi arabası var diye sana takı takma zorunluluğu mu var , para karşılığı mı alıyor seni ki?
Nerede yaşıyorsun Amerikada mi? Dinin ne?
Elhamdülillah Müslümanım böyle dediğine göre mihr den bahsediyorsun herhalde. Türkiye de yaşıyorum.
Türkiyede yaşayıp adetleri beğenmeyip uygulamak istemiyorsun. Mihir de vermek istemiyorsun.
Kadini hicbişey vermeden nikahlamak istiyorsun. Hoşuna gitmezse başka kadini seversen de nafaka vermeden tazminat vermeden boşamak istiyorsun. Hatta oldu olacak nikah da yapma çocuk olursa sorumluluğunu almayip çekip gidebilirsin. Kadin baksin
Yok mihr i alıyorsun ona karşı değilim , resmi nikahı imzalıyorsun ertesi gün boşanıyor ölene kadar nafaka alıyorsun. Başkasıyla da nikahsız yaşıyorsun
Kadının uçkurunun başına bekçi mı koysun devlet 🤣🤣🤣
He koysun da adına ne bekçisi diyeceğiz 😅
Ben ona nafaka veriyom , para verdiğim müddetçe kimseye uçkur çözmesin hakim bey 🤣🤣🤣
Vallahi içinde varsa bekçiye bile verir onu bile abartır öylesi
Cevap
26Cevap
Ben şunu anladım
Ne kadar
Aman yazıktır borçsuz evlenelim daha az açilalim şuna ne gerek var buna ne gerek var
Onu da istersem görgüsüzlük olur diyenlerin hepsi değersiz
Erkekler kıymet bilmiyor bu anlamda
Boğazına kadar borca batırılmış ne isterse aldırmış bütün ilişkiler lay lay lom
10 yıl önceki ben olsam yazıktır yuva kuracaksınız etme eyleme derdim
Ama şu an görüyorum ki kadınını ayaklı kuyumcu gibi yanında salındıran erkek borçtan belini doğrultamayan erkek daha mutlu eşini daha çok seviyor
Aman borcumuz bitsin birikim yapalım çocuklara bi gelecek verelim diye yıllarca bekleyen kadın ya derdinden ölüyor ya da kocası onu boşayıp ilk karısının bin güçlükle yaptığı birikimleri tatillerde yerken selfie atıyor
Kesinlikle haklisin
Zaten ortak bir yaşamınız olacak, illa birşeyler aldırmak neden? Sana bırakıyorum desen daha doğru olmaz mı? Hem bu size bir kadın olarak saygısızlık olarak gelmiyor mu? Zaten evlenince herşeyiniz ortak, mal mülk takı vs. bunları düşünüyorsanız şimdiden, bence yeterince sevememişsiniz demek ki, ki çok üzücü bir durum. Bu arada bu benim fikrim, diğerlerine de saygı duyarım ancak...
Sana bırakiyorum diyenlere az altin takiliyor ve kıymet görmüyor o kadınlar. Ister inan ister inanma insanoğlu hicbişey harcamadiği kadindan kolay vazgeçiyor.
Zor elde edilen şeyler kiymetli iken kolay elde edilenlerin hicbir kiymeti olmaz.
Ben kuyumcuyum, bunu metazori yaparsanız bence karşıdaki kişi ve aynı zamanda ailesini kırabilirsiniz. Çok gördüm, düğününe az zaman kalmış, kuyumcuya el ele girip ayrılıp çıkanları. Dediğim gibi zaten onun olan her şey zaten sizin, ama yine de siz bilirsiniz
Yahu gücü yetmiyorsa tabi ki azaltirim altin miktarini. Ama düşünsene adamin maddi gücü varken harcama yapmak istemediğini. Kizini verir misin öyle birine?
O halde o adamla evlenilmez de , ölçü maddiyat mı? Benim ayrldığım nokta bu
Benim babam zengindi , dedem de öyle. Ne babaannem ne annem hiç mal mülk altın falan istemediler. Yani adet neyse büyükler ne dediyse o kadar altin takilmis, yaşarken de kocasinin servetinden hic talepte bulunmamislar. Sonuc olarak 5 parasiz öldüler. Dedem de babam da başka kadin aldılar. Başka ev açtılar. Tüm servet yeni kadina geçti. Yeni kadinlar daireler dukkanlar arsalar yaptirdi üstüne evliyken talep ettiler.
Üstünde çok mal olan kadinlari kocaları boşayamıyor aldatamiyor ya da ezemiyor.
Bizimkiler saftirikmis üstelik babaannem ağa kızı ama fakir öldü. Yaşlaninca kocasinin servetinden faydalanamadi. Yokluk yillarinda altinlarini satip geciniyordu baya da altini vardı şükür. Yeni kadin hazır servete kondu.
Tok gözlülüğün iyi bişey olmadiğini onlari görerek öğrendim
Valla demek ki böyle hayatlar da varmış, haberim yoktu. O zaman istemenin en güzel yolu, bizde adettir, en az 10 bilezik, bir kalın zincir, bir de trabzon hasırı takılır, aşağısı olduğu zaman ayıp karşılanır ama yine de sen bilirsin, zaten bunlar yine bizim diyebilirsin. Bu şekilde sanki sen istemiyormuşsun da gelenek görenek icabı olduğunu söylüyormuşsun demek olur. Bunu duyan erkek de gücü nispetinde an azından bunlara yakın birşeyler alır
Çok bir bilgim yok bu konularda ama çevremde gördüğüm kadarıyla, 1 set modelini sen seçiyorsun, beşibiryerde ve bilezik takılıyor.
Evleneceğin kişinin maddi durumunu en iyi sen bilirsin zaten, ne onu çok zorlayacak ne de seni geri plana atacak bir şeyler isteyebilirsin.
Evi arabası ve 45 bin lirası varsa istemekten çekinme. Çünkü şimdi para harcamayan cimrilik yapan kişiler ileride sevgililerine yediriyor o paraları. Erkekler böyle. Para harcamadıklarına değer vermezler. Ne iş yapıyor 45 bin alıyor?
Mali müşavir
Burada isteme diyenlerin hepsi kıskanç emin ol istediğin neyse iste burada isteme diyen kadınların eşleri zorla çalıştırıyo başkalarına imkanlar sunulan alınan kadınları kıskanıyorlar sen sakın bakma onlara erkekler de cinriliginden pintiligindrn isteme falan diyo
Kesinlikle çok haklisin. Hem adetimizde hem dinimizde bile var olan hak olan bişeyi kadinlarin almasini istemiyorlar.
6 - 8 bilezik
1 gerdanlik seti küpesi, bileklik falan
1 altin Kemer
1 Beşi bi yerde
1 2 Metrelik zincir
Kemer , beşibiyerde ve zincir çok abartı olmamiş mı? 😄
Altın ve Pirlantadan taç demeyi unuttum bak ☹️
Ben ciddi soruyorum
Bence iste zaten bir miktar mehir verilmesi gerekiyor amaçok zorlamamak da lazım. Birkaç bilezik bir yüzük nasıl? Ben de çok bilmiyorum ama bu kadarı normal gibi.
Ben iyi niyetli ve gözü yükseklerde olmayan biri olduğum için çok yüklenmek istememiştim takı olarak 150000₺ falan bir bütçe sundum eşime hem zorlanmamış oldu o da.
Takı dediğin hediye degil midir? Kendi agzinla istemenin ne anlami var ki. İlla alir bi takım set falan
Erkeğe bırakirsan sonu iyi olmaz. Ben sadece yüzük alinan ya da 2 bilezikle evlenen kadinlar gördüm. Adam zengin ama kadin istemeyince almiyorlar.
Çevremde çok kadin gördüm zengin olan kocasindan hiç mal mülk talep etmemiş aklina bile gelmemiş ama ilerde boşaninca ya da kadın ölünce tüm mal mülk 2. kadinin oluyor. Çocuklar mağdur oluyor. 2. kadin mal mülk herşeyi isteyip aliyor.
Yani tok gözlü kadinlar kendine ve çocuklarina zarar. Erkek de tok gözlü kadin sevmiyor. Bak etrafina, talepkar olan kadinlar hep el üstünde tutulur vazgeçilmez olur.
Sana hiçbir şey harcamamiş adam çok kolay vazgeçer senden
Saçma adetler bunlar. Artık ortak bir hayat ve bütçeye sahip olacaksınız hiç bir şey isteme.
Bedavaya gidenlerin hiçbir değeri olmuyor. Zor elde edilenler kiymetli olur
Mal mı alıyoruz? Bedavaya gitmek ne hiç özsaygınız yok mu? Erkek parasına mı muhtaçsınız? Değer görmeyeceğini düşünüyorsan niye evleniyorsun? Çok cahilce ve yüzeysel bir yaklaşım. Kıymetin bunlarla hiç alakası yok. Evlenecek olgunluğa eriştiğini düşünen bir insanın bu fikirlere sahip olması çok talihsiz. Neyse umarım pahalıya gidersiniz :)
Hayat tecrüben yok, gözlem yapma imkanin olmamis ve kimse sana hayat tecrübelerini anlatmamis,
Takılar kişisel tercihlere ve kültürel normlara bağlıdır, takı isteğiyle ilgili dürüst ve açık iletişim kurmak önemlidir.
Niye takı istiyorsunuz tamamen saçmalık. Durumları varsa takarlar bir şeyler.
Sen istemezsen normalden az takabilirler
Allah sana mihir hakki vermis, atalarimiz bile sana yüklü altin ve pahali hediyeler verilmesini uygun görmüş. Ama siz medeniyet süsü verilmis istismar zihniyeti ile haklarinizi bırakıyorsunuz.
Evi geçindirme yükünü de yüklendik, çocuk bakma yükünü, ev temizleme yükünü, kocana bakma yükünü de yüklendin. Boşansan nafaka hakkin bile yok onu da vermek istemiyorlar sen de istemiyorsun. Peki senin bedava köleden farkin ne?
Dediğin mevzu mehir oluyor onuda genelde aileler konuşuyor
Hiçbir şey istememelisin, hiç sevmediğim muhabbetler.
Altını ona birak ne kadar alırsa alsın, araba iste daha çok ederi. Onu da yüz görümlugu diye söyle
Araba istemek tepki toplayabilir. Bir arkadaşım arsa ve daire istemisti. Kabul edildi ama adamin ailesi kizi paracı ilan edip arayı bozdular ve ayirdilar.
Erkeğe bırakırsan iyi olmaz demişsin demek ki almak istemiyorlar. Diyip yüzsüz olacağına ne veriyorlarsa tak
Almak istemediği yok. Ama bunun yüzsüzlük olduğunu da düşünmüyorum. Abartmadiğin sürece
Onlar bilir ne alacağını. Erkek arkadaşının içinden ne geliyorsa odur. Dediklerini alamazsa napıcaksın olur mu diceksin
Herkes bilmiyor, erkekleri yönlendirmezsen hayatin boyunca herşeyi beklersin hiçbişey gerçekleşmez. Senin yeterli hayat gözlemin olmamiş
Emin ol çok gördüm senin gibi danışanlarım da oldu kendi hayatımda da yaşadım. Sevgilim çok şeyler aldı daha sevgiliyken altınlar pırlantalar alırdı. Şimdi ailesi kızım altınlarını hazırladık dedi mesela ve gayet göz dolduran şeyler almışlar bana fazlasıyla yeter dedim istemedim de.
Çok tuhaf, sevgilin galiba aşiri zengin. Sevgiliyken pirlantalar altinlar falan. Ben ne gördüm ne duydum. En zenginler bile yapmiyor bunu
Yo yapıyorlar sana denk gelmemiştir. Böyle altın isteyenlere görmemiş diyorlar. Gören biri zaten bunlarda gözü olmaz. Ailesi almasa sevgilin alır alacak , yapacak olan adam yapıyor. Erkek diyip basite alma içinden gelmiyordur yapmayanın ya da parası yoktur
Seni bilmem ama benim babamın 9 tane dairesi 2 tane dükkanı var. Çevremde çok daha zengin aileler var üstelik dededen zengin. Hicbirinde sevgilisine pirlantalar alanı görmedim.
Benim abim bir tek sevgiliyken altin kaplama saat almisti o kizla da evlendi. Evlenirken pirlanta falan aldi hatta araba ve 2 daire aldı karisina. Ama evlenmeden kimse pahali bişey almiyor. Haa metresler haric. Onlari ayrı tutmak lazim
Sizin ailede böyle demek ki. Abin de mesela evlenmiş sonrasında , benle de evleneceği için yapıyor zaten bütün bunları. Erkekler yatırım yaptığı emek verdiği kadınla evlenir. Sen sevgilinde görmemiş olabilirsin bilmiyorum her erkek farklı durumu yoktur belkide hiç ona sordun mu
Ben bizim aile haricinde çevremdeki zengin ailelerden de bahsettim. Onlarda da evlenmeden pahali hediye alinmiyor. Evlilik niyeti olmak başka evlenmek başka.
Aşırı zengin bir aile biliyorum adam sevgilisine çicek kitap vs hep ucuz şeyler aldı evlenince pahali hediyeler aldi çocuk olunca da servetini ayaklarina serdi.
Yani senin dediğin şey pek normal değil. Haa milyonlarla oynayan biriyse olabilir tabi.
Alıyor ama alma mı diyeyim şimdi 😅🤷🏼♀️
Atiyosun bacim sen de halen ısrarla 😂😂😂
Atmak derken? Sen görmemişsen napayım? Senin attığın ortada , yok dairesi varmış madem var sevgilinden gelen üç beş bilezik derdine mi düştün baban veremedi mi sana 3 daire
Yazma daha fazla yalan dinleyip seviyemi düşüremem
Yalanı kimin söylediği belli, sevgilisi pirlantalar altinlar veriyormuş😂 ayrica canım benim sen mal mülk görmediğinden bilmezsin kimse şeker dağitir gibi çocuklarina daire dağitmiyor🤣🤣🤣
Sizin aile nasıl cimri öyle yazık ya var ama evladına yok çok kötü çok
Sevgilim gayet zengin ondan olabilir belkide... ya da yakında nişanlanıcam bu da olabilir sebep çok sende neden yok? Bunu sorgula. Maaşlı çalışan sevgiline sor bakayım bana neden almıyosun diye ağlayarak 😌
😂yazik yaa fakir kadın zengin aile görmemiş hayatinda burdan salliyo. Hee canım millet çoluğuna çocuğuna malini mülkünü erkenden dağitiyor kendi dimdizlak kaliyor😂 hayallere bak. Bilmiyosan öğren kıyamam malı mülkü çok olan aileler evladina evlenirken ev verir düğün yapar gerisine karişmaz. Sen neler hayal ediyosan 🤭
Bana verdiler ama ev ve araba sizin aile çok garipmiş ya anlamadım ben
Mali Müşavir olan birinden bunları görmemen gayet normalmiş kuzum ya bende bir şey sanmıştım
Hee canım seninki fabrikatör, ayyy yoksa armatör müydü? 🤣🤣🤣
Aynen yeter ki sus
Hayallerle yaşayan şizofren kuzum 😂
Varoş gülü
Memnun oldum ben de Esra 🤣🤣🤣
İsmin de sen gibi varoşmuş 😌
4 çift bilezik bir gerdanlık seti yüzükler kafidir
Çift bilezik nedir burma mi?
Burma düz nasıl istersen. 20 veya 25 gr iste 4 çift 8 tane oluyo yani
25×8=200 gr oluyor. 3 milyon 400 bin lira eder! 😂 yok yahu bunu kim alabilir ki?
Caniko 200 gr altın max 340bin olur.
Ayyy doğru diyon kız 😂 1 sifir fazla hesaplamişim. Evet bilezikler dediğin gibi olsun. Gerdanlik işi sıkıntı. Kullanmam zaten öyle bişey. Satınca zarar ederim. Gerdanlik yerine bilezik sayisini artirayim mi yoksa absürt mü olur? Keşke külçe altin taktirmak normal karşılansa 😂😂😂
Bi kolyen olsun bence güzel olur ömürlük bişey al satma ne olucak sanki
Evet pirlantali safirli bir kolye yüzük küpe bileklik takimi düşünüyorum yani gündelik bile takılabilen ufak zarif bişey. Ama onlar da zaten çok pahali değil o yüzden onu hesaba katmadim. Nişanda takilabilir. hem evladiyelik olur
Mehirin de bütün altınların olsun ona göre konuş ve baştan aldır ne kadar istiyosan sonra almıyolar haberin olsun 😃
Ben mehir ayri istemeyi düşünüyorum. Altinlar kanunen zaten gelinin, mehir de dinen gelinin. Kariştirmamak lazim 😂 mehiri de dolar cinsinden isteyim bari
Sen çok gözü açıksın maşallah 😃
Çok çirkin bir soru. Evleniyorsunuz siz. Takı istemek nedir.. iyi misin sen çık çirkin.
🤣🤣🤣 dedi fakfakir
Sana mali gücümü anlatmama gerek yok. Zira ülke ülke gezmiş eşimle doyasıya dünyanın tadını çıkarmış halada bunu yapan biriyim. Sen malimüşavir kocanın seni mal olarak görmesini istediğin için burada bunu normal kabul ettirmeye çalışıyorsun.. Hemde cidden varoş cümleler ile.. Üzücü bu.. Adama cidden acıdım..
Dedi fakfakir 🤣🤣🤣
Peki 😊
Tabi ki kilonuz kadar hatta zayıfsanız aile bireylerinizin kilolarını da katarak söyleyin mırın kırın derse ayrılın gitsin
Olur kilom kadar isterim
Pardon ama EŞİTİZ diye yırtınan kadınlar neden hâlâ erkekten takı vs bekliyor bunun bir izahı var mı? Sizin söyleminiz ile ZORUNDA MIYIZ
Hem âdet hem dini emirler gereği kadına evlenirken maddi değeri yüksek şeyler verilir. Haa siz eşitlikten kadini ezmeyi anliyorsaniz zaten sizin gibilerden uzak durmayan kadin aptaldir
Hem adet hem dini emirler gereği kadının yükümlülüğü olan durumlar da var ama bunları işinize gelmediği için kabul etmiyorsunuz. İşinize gelen adet ve dini emirleri kabul ediyorsunuz. her şey kadının çıkarları doğrultusunda mı olmalı eşitlik nerede
Adetlerimiz ve dinimiz gereği kadın çalışmak zorunda değildir. Evi geçindirmek zorunda değildir. Hatta ev işlerini yapmak zorunda da değildir.
Buna rağmen modernlik diyerek kadini sömürüyorsunuz. Kadinlar da erkek kadar çalışıp para getiriyor ama size yetmiyor, evde de çalıştırıyorsunuz köle gibi, yine size yetmiyor, bedava evlensin hatta evlenmeden sizle yatsin kalksin , cocuk doğarsa sorumluluğu size kalmasin, nafaka ödemeyin falan, kadinin etinden sütünden yününden faydalanin değil mi?
Siz de kendinize erkek mi diyorsunuz? 🤮
Dinimize göre evli kadının çalışıp çalışmamasına giyimine vs kim karar verir bunada bir cevap verir misin cirkinlesmeden
Dinimize göre kadın isterse fıtratına uygun bir işte çalışabilir. Kocası meşru bir nedeni olmadan onu engelleyemez. Yani erkek kadının sahibi değildir. Kadın da erkeğin kölesi değildir. Ev işlerini bile yapma zorunluluğu yoktur. Yaparsa bu ikramdır iyiliktir. Mecburiyet değil.
Kadının giyimine de erkek karışamaz, Allahın emri esastir. Şöyle giyineceksin diyemez.
Misal açık kadini alip kapanmaya zorlayamazsin, kapali kadini alip açılmaya zorlayamazsin, bakimli kadini alip bakim yaptiği baski kuramazsin. Allah sana bu yetkiyi vermiyor. Haddinizi aşıp kadını köle yerine koyuyorsunuz
Dinimize göre kadının erkeklerle çalışması kocası izin vermese de caiz midir yani 😁 ulan dini bile kendinize göre şekillendiriyor sunuz Allah kadının şerrinden korusun
Kadının fıtratına uygun işlerde çalışması caizdir. Erkek görmeyecek diye bir şart yok. Peygamberin eşı hz Hatica tüccardı bee, emrinde bir sürü erkek çalışıyordu.
Dini de kendi bozuk zihniyetinize uydurmaya çalışıyorsunuz
Günümüzde iş ortamları ve kadınların giyimi kuşamı erkeklerle diyaloğu dinimize uygun ise söyleminiz de haklısınız. Dinen kadına verilmesi gereken şeyler de haklısınız. Lakin kocası olmaz diyorsa kadın kafasına göre hicbirsey yapamaz
Kadının düzgün bir işi varsa ve eşine çocuğuna makul derecede gerekli vakti ayırabiliyorsa, mesleğini kaybetmek istemiyorsa kocasi ona çalışma bana muhtaç ol diyemez.
Şimdi çalışma diyenler ilerde başka kadinlara takılip veya başka sebeplerle boşaninca karisina nafaka vermek istemiyorlar. Çocuklarina bakmak istemiyorlar. Kadin kendi annesine babasina evladina maddi destek olamiyor çalışmıyorsa. Yani kadın fitratina uygun bir işte çalışmak istiyorsa kocasinin keyfi olarak çalıştirmama hakki yok. Bu devirde koca parasina baba parasina güvenilmez. Kendi kanatlarin olmali. Ve kimsenin kadinin kanatlarini kesme hakki yok
Kıvırma kadının erkeklerle diyaloğu belli şartlara belli sınırlara tabidir. Kocası evine bakiyor ve kadına çalışma diyorsa kadın çalışamaz kocası makyaj yapma diyorsa kadın makyaj yapamaz. Ne saçmalıyorsun sen b. kunu çıkarttın
En İyi Cevap