Selamlar... Bugün 50 tl gördüm, etrafa sorsam acelem vardı. Sonra arkadaki bir çift siz mi düşürdünüz diye soruyor jdkdk onlar herhalde araştırmıştır kimin olduğunu.

Selamlar... Bugün 50 tl gördüm, etrafa sorsam acelem vardı. Sonra arkadaki bir çift siz mi düşürdünüz diye soruyor jdkdk onlar herhalde araştırmıştır kimin olduğunu.
bu sabah kahvaltı yapacağım yerde masaya oturdum bir cüzdan, içini açıp adına soy adına bakıp sosyal medyadan buldum sahibini ve aradım geldi teslim ettim içinde 50 TL vardı ama kimlik ehliyet banka kartları vs vardı ama onları yeniden çıkartmak sorun olacaktı kendisine teslim etmek daha akılcı geldi bana
kısaca
Geçenlerde bir cafenin önünde 200 tl civarında bir para düşmüş parayı alabilirdim almak istemedim devam ettim sonra parayı alıp cafeye teslim edeyim belki oradan çıkan birisi düşürmüştür sorar gibisinden düşündüm geri döndüm almaya başkası aldı gitti :D
Yolda gördüğüm parayı alırım gotururum ihtiyacı olan bir çocuğa harcarım eğer yolda para bulursam mahalledeki çocukları sevindiririm ya da yolda gördüğüm çocukların eline veririm onlar harcasin
Cevap
30Cevap
Eğer bir çanta dolusu para ise tabi ki de almam polise haber veririm ama 50 tl 100 tl gibi rakamsa alır mama alırdım hayvanlara gerçi mama bile pahalı ama kendim için harcamazdım kısaca söylemek gerekirse.
Her şekilde yerden alırım. Atam'ın resmi var, yerde kalamaz. Ne yapacağıma meblağa göre karar veririm. 5-10 lira ise bir çocuğun bulmasını umarak kenara koyar üstüne bir taş parçası koyarım.'' Genelde böyle yapıyorum." 100-200 tl'lik bir meblağ ise bulduğum yerdeki en yakın esnafa teslim ederim. Zira insan düşürdüğü yere geldiğinde soracağı ilk yer çevre dükkanlardır. Bundan sonrası parayı teslim ettiğim esnaf arkadaşın sınavıdır.
Bir kere gördüm cafenin önünde düşürmüşler alıp cafeye verdim meğer çocuklar gizlenmiş şakaymış🙄 bir daha almam banane der geçerim
Sosyal deney mi jfkd
Hayır almıyorum. Düşüren belki döner bulur vs. Başkasının hakkına girmek istemem
Aynen öyle aşkitom
Nayirrr hayirr noooooo😄😄😄
Almamm alsama bile cuzdana atmam giderim
Bir camiye ya da hayir sandigina atarim
Bir defasinda almistim basima gelmeyen kalmadi daha tövbeee aman aman uzak dursun benden yerdeki paralar😄😄
Çok para ise asla almam hemen gereken yere veririm bir Saniye bile düşünmem.. ama 50. Lira vs gibi ise etrafa bakarım. sahibi yoksa ihtiyacı olana sadaka niyetine veririm
İjtiyacım oldaydı kısmetimmiş diye alırdım ama ihtiyacım yoksa görmezden gelirim ki kısmeti olan alsın.
Sırf dolmuş parasını vermeyi unuttum diye durağa gidip adamı bulup parasını verdim. Yerdeki parayı hiç almam.
Evet alırım hemen tümyad diye takip ettiğim ve işlerini takdir ettiğim bir yardımlaşma derneğine gönderiyorum hemen
Ben sadece 50 liralik mazot aliyorum beni etkilemez.
Böylebir para bulduğumda istisnasız, o parayla gidip sokaktaki kediye köpeğe mama alıyorum.
Sorarım eğer sahibini bulamazsam hayır için kaybeden kişi adına sadaka olarak verirdim
Kimçenin değilse o parayı alıp markete dondurma alırımm
Alırım sadaka kutusuna atarım sonuçta benim alın terimle kazanılan para değil bana bi faydası da olmas miktarı da hiç önemli değil ister 10krş ister 100 lira olsun cebime atmam
Sahibini bulamazsam alırım kedi falan beslerim. Ama özellikle bir yere konmuşsa taşın altına, kapı arasına vs. Almam bu hırsızlığa girer.
O parayı alıp sadaka kumbarasına ya da sma hastası bebekler için para toplayan insanlara veririm
Alıp cebime koymam, dükkan market varsa oraya veririm yoksa da daha görünür bir yere koyarım artık kim alır bilmem
esnafın yemeyeceğini nerden biliyon bu kadar saf olmayın.
O yiyor diye bende mi yiyeyim?
Ya bı para görüyorsun bu kimin diyosun biliyorum o dusurmemis arkadan gelen yüzsüz bazı insanlar bide benim o para diyip sahtekarlık yapanlari gördüm bende parayı yirtim atım oraya şok geçirdiler para yırtılır mi sen napiyosun diye söyleniyor. dedim ki ihtiyacım yok ki paraya alayım aval aval baktılar bana sonra uzadilar gittiler. insanlar insanlıktan çıkmış ama baktığımda hepsi değil ama birçoğu öyle haksız mıyım?
Almam, kendi paramı düşürdüğümü görsem belki onu bile almam.
ben geçen 200 tl buldum baktım yolda kimse yok götürüp denk geldiğim ilk dilenciye verdim :D
Ben yerde 30 TL buldum aldım sakliyorum hala
Cebe indiririm istemiyorsan iban atim kanka
Uğursuzluk getirdigini dusunurum ve almam.
Dusureni gorduysem para dusurdugunu soylerim ama yinede ellemem yerden almam yani.
Yere 200 liram düşse eğilip onu almam bana zarar. d
Lanet olsun dostm zenginlik başka bişey
Allah başka dert vermesin kardeşim jdj
Benim siteye alışverişe beklerim seni jkjkjk
Hayvanlar üzerinde harcarım. Kek alırır veririm ya da paranın büyüklüğüne göre değişir. 50 tl bulursam kaşarlı pide alır 8'e böler köşelere bırakırım gelen geçen hayvanlar yer artık.
Almam mazallah acısı fena çıkıyor onun
Alırım bir gariban veririm
Alırım, kedi maması alır kedilere veririm
Alırım, yolda bulduysam alırım.
Alırım tabii niye almayım.
İndiragandi yapar ilerlerim
Almam ya o kdr dusmedm birde ben atarım 😂😂
Artık yoldaki bulduğun parayı da alamıyorsun sosyal deney mi yapıyorlar diye.
hiç acımam alırım düşürülen parayı kim bulursa onundur
evet cok basıma geldı
Aldinmi
@Subayyyy51 bozuk para sans getırırmış kagıt olmadı ozellıkle taksımde bulurdum
Şans getirdi mi
@Subayyyy51 evet ınandım getırdı
Daha çok hangi bozuk parada
@Subayyyy51 herhangı demır para farketmouor
Bana genelde 50 kurus
@Subayyyy51 cuzdana koy ama harcama
Evet harcamiyom ne iş yapıyorsun
@Subayyyy51 saglık guzellık
Kendi yerin o zaman
@Subayyyy51 hayır
Nerelisin
@Subayyyy51 trakya
Şey... Bölüyorum ama burası mesaj yeriniz değil. Teşekkürler.
Sevindinmi😅
Hayır, kendime almam o parayı.
Almam 😺
Kesinlikle.
Hayır, başıma geldi almam..
50 tl de para olsa bari
Hiç almam
Haram şeyi sevmem fazlasıyla çıkar
Bi keresinde 100 dolar bulmuştum
Oaaa
@sevsenebeni nasıl olsa zengin turist mahallesi diye o paranın sahibini aramadım bi güzel yedim
Eğilip alırsam zararda olurum 🤦🏻♂️🤣
Tabii alırım. Alır ve cebime koyarım.
Almam
Ahah hayır.
Almam
Almam.
Affetmem
Almam
alırım acımam.
almam
Yok almıyorum
Almam polise veririm