Ihtar da cekmis ama bana gelen giden olmadi, 2021 araliktan beri sözleşmeli kiraciyim, çıkmak istemiyorum

Ihtar da cekmis ama bana gelen giden olmadi, 2021 araliktan beri sözleşmeli kiraciyim, çıkmak istemiyorum
İstediği kadar ihtar çeksin hiçbir şey olmaz merak etme. Evi satarken içinde kirac durumuna göre satış alış işlemleei gerçekleşiyor. Bizim kirada bir evimiz var açık arttırmadan aldık onu. Kiracısı da açık arttırmadaydı birşeyden dolayı banka el koymuş da neyse şimdi. Hâlâ aynı kiracı ve kaç senedir ekisk kira vermesine rağmen haksız olmasına rağmen babam kaç kere ihtar çekti bilmyşorum sayamadım çıkartamıyoruz. Bu ülkede herkes mağdur maalesef.
Evin satılması durumunda kiracının evden çıkma zorunluluğu bulunmamaktadır. Evi satan ev sahibi ile evde oturan kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi, evi yeni satın alan malik ile kiracı arasında devam eder. Evin satılması durumunda kiracıyla yeni sözleşme yapılması gerekmez.
Mahkeme yolu ile yeni ev sahibi kendinin oturacağı evinin olmadığı, mevcut satın almış olduğu eve oturacağını ispat ederse Mahkeme size süre tanır evi boşaltmanız için.
Size resmi tebligat yapmasını söyleyin. Ve sonrasında tahliye etmek zorundasiniz. Fakat evi bosaltinca takip edin. Eğer kendisi oturmazsa siz gidip mahkemeye verin. Size yeni kira bedeli üzerinden 12 aylık kira tazminat ödeyecek. Ve ev 1 sene muhurlenecek. Ne kendisi oturabilir nede kiraya verebilir
Ben çıkmak istemiyorum, senelerce oturmak istiyorum maa
Ama
Öyle sizin istemenizle olmuyor maalesef
Oluyor 10 seneye kadar ev sahibi degisse de oturabilirim kanunen
Oturamazsiniz. Öyle bir hak yok. En fazla eski ev sahibi ile sözleşmeniz bitene kadar oturabilirsiniz.
Cevap
16Cevap
Çıkaramaz merak etme
Çıkaramaz merak etme.
Satış işlemi kiracıyı bağlamaz. Mahkeme yoluna gitsin, 3-5 senenden önce sonuç alamaz.
Kanuni olarak böyle bir zorunluluğun yok araştır haklarını öğren
Sakın çıkma. Eğer ihtiyacı varsa mahkeme kararıyla çıkarması lazım. Öyle ihtar çekmiş falan geçsin o ayakları. Sonra hiç bir hak iddia edemezsin
Iste aradigim cevap, ne yazayim buna cevap olarak ben?
Diyeceksin ki kanuna göre eve ihtiyacın olduğunu mahkeme kararıyla ispat etmelisin yoksa beni çıkaramazsın de
Öncelikle tapuyu gönder bende avukatıma soracağım de şu an çıkamam taşınma parası yeni depozitolu derken öyle bir param yok hemen çıkamam de geç
İhtar çekmesine gerek yok sözleşme tarihine bakarsak aralık ayında bitiyorsa sözleşmenizin bittiği tarihten itibaren 1 ay içinde ihtiyaçtan dolayı tahliye davası açabilir.
Valla çıkmak istemesende zorla çıkartır, kanunen yeni satın alanda hak
Ne kadar surede cikarabili? Mahkeme olmadan nasil olcak ve ne diyim adama
Şişmistir dosyalar, Ankara burasi, cok depremzede var burada. Yeni satin alana oncelik mi veriyorlar, 2-3 sene surmuyor mu bu dava?
Ama tahliye davalari 2-3 yil suruyormus bu davanin da konusu tahliye davasi degil mi?
15 ekim de çok erken haber vermiş arkadaş. Kavga dövüş olmadan çık bence evden ama sıkı takipçisi ol kiracı koyarsa şikayet et
Evi alali iki ay oldu, bi aydir da ihtarname gelmedi
Kendi oturacaksa çıkartabilir ama kendi ikameti oraya almayıp başka kiracı vs oturursa cezası var. Şikayet edebilirsin.
Siz Istanbuldamisin
Hayir Ankara
orada da kiralar fazla
yeni aldıysa ve eve ihtiyacı var ise 6 ay içinde boşaltman gerekiyor.
Bu ülke de ev sahibi olmak da güç kiracı da
Çıkma mahkemeye ver böyle yapmaya hakkı yok
O beni versin tahliye davasi acsin, 3 sene cikmayim diyorum sence olur mu?
Benim bildiğim kadarıyla 6 aya kadar kalabiliyosun ama tam emin değilim
Simdi baktim bitiminde tahliye davasi acmasi gerekiyormus
Boşuna uğraşmış olursun. Beyhude çaba
Noterden tebliginden sonra 6 aya kadar oturabilirim diye biliyorum, sonra dava acmicak mi?
Öyle olsa ne olacak ki, tadın kaçar
Kacmaz, cok ucuza oturuyorum, 10x kira verip baska yere gecemem
Sen bilirsin. Keyfine kalmış
Sakın çıkma. Gitsin dava açsın
Ama adam evi yeni almış çıkman gerekiyor
Ama tahliye davasi acmasi gerekmiyor mu?
Yooo
Kac eviniz var sizin, bilip de mi konusuyorsunuz? mahkeme olmadan da kolay kolay cikmayabilirim
Adam evi satın almış oturacak ne yapacaksın adamın malını gasp mı edeceksin?
sözleşme bitmeden cıkma
Ben de oyle yapcam da ne desem ki adama?
çıkamam sözleşmem bitmeden de taşınma masrflarım cıkar ev bulmak zor kıra artış masrafları nvar
Teşekkür ederim, bunu yazabilirim, bakalim diger arkadaslar ne dicek?
çıkarır bu şekilde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?