Az önce bir araştırma yaptım. 2004'te asgari ücret 318 milyon liraymış. Demek ki asgari ücrete zam yapmıyorlar, yıllardır bizi kandırıyorlar. 318 milyon liradan 11 bin 402 liraya nasıl düştü?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
O zamanın parası 300 TL değildi Milyondu paranın 3 kat değeri vardı para azdı ama 20 liraya 20 poşet gelirdi o zamanın 300 lirası 6 bin lira gibiydi
Şimdi neden paranın alım gücü düştü
Fakirlik vardı para azdı ama temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyordun hani para değeri vardı 5 kat vergi yoktu en düşük araba bin liraydı şimdi hiç bir şey yapamıyorsun düşün bakalım bul
Kim bizi bu hale getirdi
Kime oy verdin
Kılıçdaroğlu sen
Yaş kaç tesettürlü müsün
21 hayır değilim
Öğrenci misin
Evet
Üni okuyoruz zorlanıyorsun maddi yönden
Evet sen kaç yaşındasın
Yani sevgilin yok mu
29 yaşındayım
Hayır sevgilim yok senin var mı
Benimde yok şu an geçmişte oldu tabi ki senin neden yok gençsin birde hiç olmadı mı
Burada konuşamıyoruz sorunu beğeniyorum gel sohbet edelim o halde burada her şey antılmıyor
Xper seviyem yetmiyor mesaj atamıyorum sana burdan konuşalım
🤣🤣 Burdan bende isterdim ama rahat değilsin ayrıca benim yetiyor merak etme
Sen okuyor musun çalışıyor musun
Ne okuması okumak mı kaldı
Off çok sıkıcısın sıkıldım neyse bay
Bay
Şu anın parasıyla 318 TL o.
Neden 318 lira olsun 318 milyon lira değil mi o
Yavrum sıfırlar atıldı 2005 gibi. O yüzden
Neden paradan sıfırlar atıldı ki
?
Şaka mısın
Hayır şaka değilim gerçekten soruyorum
Bunu gerçekten mi sordun yoksa kafa mi buluyorsun
Hayır gerçekten soruyorum
Hani paradan altı sıfır atıldı ya. Aslında 318 liraydı asgari ücret.
Paradan 6 sıfır ne zaman atıldı onu bilmiyordum kusura bakma şimdi o konuyu araştırmaya gidiyorum
1 Ocak 2005'te paradan 6 sıfır atılmış sence gelecekte paradan 6 sıfır atarlar mı
Atmaları bir anlam ifade etmiyor. Örnek olarak Güney Kore 1000Won ları neredeyse 1 dolara eşit ama maaşları zaten 3000 dolar civarı. Yani olay paranın hane sayısı değil alım gücü. Bugün iki sıfır atsalar paradan hiçbir şey değişmez. Yine bir asgari ücretle bin simit alabilirsin.
Haklısın peki bizim düzelme şansımız var mı fikrin nedir
Her zaman bir şans vardır. Para politikamız uzun bir süre zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptı ve orta gelir ortadan kayboldu. Yapılacak şey piyasaya güven verip ülkeye yatırımcı çekmektir. Bu nasıl yapılır? Ülkede siyasî ve sosyal olarak güven ortamı sağlamak, yatırımcı kişiye ülkenin geliştiği izlenimi vermek, ülkenin is kuran kişilere teşvik vermesi, yolsuzluk konularının olmaması, liyakat ve adalet kavramlarına olan güven ile yatırımcı ülkeye çekilir. Ayrıca gerçek enflasyona denk bir faiz planı yapmalıyız. Erdoğan yaklaşık 5 yıldır kendi bildiği bir ekonomik hamle yapiyor ama bu sadece ülkeyi iflasa sürükledi. Şimdilerde Mehmet Şimşek manevralarla faiz politikasında değişiklik yapılıyor. Benim kanımca dolar düşürmek için hamleler yapılır çünkü Şimşek zamanında dolar 2,5-3 tl imis.
Peki sence Erdoğan neden kendi bildiği bir ekonomik hamle yapıyor işi bu konuda uzman ekomonistlere bıraksa daha iyi olmaz mıydı bence çok başına buyruk davranıyor zoraki bir şekilde faizleri indirmişti şimdi faizleri yükseltiyor ülkeyi deneme tahtası olarak kullanıyor adam 🙄
Çünkü zamanında buralara gelmesini sağlayan adamlara ödemesi gereken bir borç var. O adamları daha da zengin etti.
Yani Erdoğan 21 yıldır o adamları zengin etmek için mi çalışıyor peki biz millet olarak ne yapacağız hakkımız yeniyor ama hiç ses çıkaran yok tuhaf bir durum
Bizim millet neye ses çıkardı ki? Aklıma ses çıkarılması gereken zibilyon tane olay geliyor. Ayrıca öyle bir reis sevdası denen taparcasina bir guc var ki erdogan da asla onu tutanlar inanmaz sorgulamaz dahi. 80 darbe öncesine bakarsan benzer şeyleri yaşıyoruz. yaşıyoruz millet böyle gelmiş böyle de gider.
şu an Erdoğan'ın padişahtan çok yetkisi var ama ona rağmen durumumuz hala kötüye gidiyor dediğin gibi böyle gelmiş böyle gider en iyisi yurtdışında yaşamak sen yurtdışında yaşamayı düşünüyor musun
Evet dilimi geliştiriyorum bunun için. Çok zor ama denemek zorundayım.
Gerçekten yurtdışına gidebiliyorsan git çünkü bu ülke açık tımarhane oldu bende denicem şansımı inşallah ikimizde bu ülkeden gideriz
Insallah ikimizde kendimizi kurtaririz bu yolun sonu hayur değil maalesef
Amin inşallah dediğin gibi kendimizi kurtarırız keşke bu ülkede doğmasaydık daha iyi olurdu değil mi
Yala bina yala
Yala derken ne dedin anlamadım
Mezdeke
Ya ben ne soruyorum sen ne cevap veriyorsun düzgün cevap vermeyeceksen neden yazdın
Kızım sen s4lak misin. Türk parasından sıfırların silindiğini bilmeyecek kadar cahilsen nolur burada dolaşma git o değerli vaktini kültürlenmek için ayır burada da böyle şeyler sorarak kendini rezil etme
Paradan ne zaman sıfır atıldı benim neden haberim yok
Eski para o
Eski para derken eskiden de türk lirası kullanılmıyor muydu
Dm gel sen Knk onu bunu bırak
Fvvcfgfghh
Neden kanka dmye geliyim ben o bildiğin kızlardan değilim
Normal sohbet la
Ben sizin ciğerinizi biliyorum ciğerinizi normal sohbet ayağına hallediyorsunuz herşeyi
Şakadır inşaallah
Ne şakası gerçekten soruyorum
Arkadaşım 318 milyon Türk Lirasından 11 bin TL’ye nasıl düşsün, paradan sıfırlar atıldığı için öyle. O zamanın 318 milyon Lirası bu zamanın 11.000 Lirası
Paradan ne zaman sıfır atıldı benim neden haberim yok
Kaç yaşındasın 😁
21 sen
Bende 21, bu sıfır atma meselesi falan karışık işler boş ver bende hakim değilim ama o zamanın 318 milyon tlsi şimdinin 11 bin tlsi
Peki paradan 6 sıfır neden atıldı onu biliyor musun
Ozamanlar tıpkı günümüzdeki gibi ekonomik kriz vardı enflasyon tavandaydı, bizim ülkemizde de durum böyle olunca paramıza itibar kazanması için ve ülke rahatlığı için sıfırlar atıldı ama geri gelecek bu gidişle
O zaman paradan boşuna sıfırlar atıldı madem geri getireceklerdi neden attılar ki çok saçma
Bu gidişle gelecek gibi, hayırlısı olsun
Madem geri gelecekti paradan neden sıfır attılar ki
Keyifleri öyle istemiş diyelim
Biz o adamların keyfine göre mi yaşıyoruz o zaman o adamlar istese keyfine göre halkı katleder öyle değil mi
Ediyorlar zaten
Peki bizim sonumuz ne olacak ne kadar kötü bir dünyada doğmuşuz 😔
İmanlı yaşamaya gayret edecez
Peki neden imansızlar bizi yönetiyor imansızlar tarafından yönetilmeye mecbur muyuz biz
Bilmem ki
Sen son seçimde kime oy verdin
Verdik işte birine :)
Kime 😂😂
Hak etmeyene
Erdoğana mı 😂
Allah bilir
Neden şifreli konuşuyorsun açık açık söylesene 😂😂
Ben söylemek istemiyorum ama verdik birine hata ettik :)
Bence sen erdoğana oy verdin içimden bir his öyle diyor 😂
İçindeki sese güvenmeee
Kılıçdaroğluna mı oy verdin 🙂
🤷🏻♂️🤷🏻♂️🤷🏻♂️
Sinan Oğana oy verdin bence 😂
Verdik işte birine geldi geçti kazanan dereyi geçti geride kalan dolaştı
Ooo güzel laf sen neden öğrendi o lafı 🙂
Nerden*
Duymuşuzdur bir yerde