Kimseye 1 kurus ekmek parasi bile borc vermeyerek hata mi yapiyorum?

Arkadasa verdim. Cok sikıştim demisti. Aksamina sevgilisiyle eglence mekaninda story atti. Halbuki durust olsa... Hesap odeten kadin olmak istemiyorum yanimda bulunsun filan dese... sonraki istediklerinde hic vermedim daha.

Abime verdiklerim donmedi.

Annem icin kredi kartimi patlattim oderim dedi ben odedim.

Yeni tanistigim bir adam, arabasina kilif yaptirmak icin para istedi. O yasa kadar onu taniyanlar vermiyorsa bir sebebi vardir diye dusundum ve bu acil bir sey degil. Bana gore cok acil seyler icin istenmeli sadece diye diye kendimi borc dunyasindan soyutladim.

Hamile bir arkadasim ilac alacak parasinin olmadigini soyledi. vermedim cunku sonraki gun de disleri icin para lazim oldugunu soyledi. az once de 50 lira atar misin ekmek aliyim dedi. Vermedim cunku hic ihtiyaci yokken pahali elektronikler aliyor, cok zor durumda oldugu halde baska cok zor durumda oldugu birinden cocuk yapti kara kara nasil buyutecez diye dusunuyorlar. Insan biraz mantikli olmali. Elinde olmadan fakirlesse neyse. Mesela bir abla dizini incitti pek calisamiyor ona heo yardim ediyorum cunku dizindeki eklemlerin yirtilmasi onun sucu degil. Degil mi ama?

Kimseye 1 kurus ekmek parasi bile borc vermeyerek hata mi yapiyorum?