"Fazla mal haramsız, fazla söz yalansız olmaz" atasözüne katılıyor musunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer 
"Fazla mal haramsız, fazla söz yalansız olmaz" atasözüne katılıyor musunuz?
İlla birinden almaya gerek yok işçinin hakkından alan da var işçinin SGK kasını ödemeyen de var vergi kaçıran da var vergi az çıksın diye naylon fatura bulanda var bunların her biri en nihayetinde hırsızlıktır
Kesinlikle
Hırsızlar zenginlerin arasından değil devlet imkânlarını ele geçirmiş ve tüm devleti kendi rıza ve amaçları doğrultusunda dizayn etmiş siyasetçilerin içinden çıkar.
Zengin nasıl zengin olur, zengin kalır? Fakir, nasıl fakir olur, nasıl fakir kalır?
1. Zengin; çekirdekten itibaren çalışmayı sevdiği için, fırsatları iyi görüp riskleri iyi yönetecek yetenek ve kapasitede olduğu için, çok çalışıp az harcadığı için zengin olur. Tasarruf bilincini geliştirdiği ölçüde de zengin kalır. Zenginliği aileden gelen kişi ise o zenginliği borçlu olduğu ailesinin itibarını sarsmayacak bir sorumluluk duygusuyla yaşadığı sürece o zenginlikten hiçbir zaman mahrum kalmaz.
2. Fakir, hayatta önüne gelen fırsatları değerlendirip risklerle baş edecek keskin zekası ve üstün yetenekleri olmadığı için, tembel olduğu için, tembel olmasa bile sorumsuz bir çalışma hayatı olduğu için fakir olur. Müsrif olduğu için, az çalışıp çok harcadığı için de fakir kalır.
NOT: Arkadaşlar, hayata karşı objektif, kendimize karşı da dürüst olalım lütfen. Bu cümlem kesinlikle soru sahibi ya da bir başkasını hedef gösteren bir cümle değildir. Hayatın geneline dair bir öneridir.
Güzel anlatmışsın. Emeğine sağlık.
Teşekkür ederim.
EİC için teşekkürler.
Rica ederim
Katılmıyorum.
Kendi adıma ne devletten, ne personelden ne de yaptığım ticaretten çalmadım, çalmam. Hayatımın dörtte üçünü çalışarak geçirdim. Sağlığımdan, huzurumdan, zamanımdan, sosyal hayatımdan çaldım sadece.
Oturarak zengin olma hayalleri peşinde koşanların, didinerek, çalışarak, kendini paralayarak zengin olanlara yafta atması kadar çelişkili ne olabilir ki.
Devletinden, işçisinden, müşterisinden çalanlar vardır elbette ama, bu genelleme hakkı tanımaz kimseye.
Teşekkür ederim.
Rica ederim
hepsi değil ama çoğu öyle sevgili firu. nevi şahsına münhasır harika bir zât olan birinin dediği gibi, "fakir, çalmayı bilmediği için fakirdir."
Takipden de çıkılmış😂
Ne ceza veriyim sana sen söyle Dei sjj
Seni diğerlerinden farklı sanmıştım sjj
Cevap
25Cevap
ne alaka acaba
tamam çok lafta yalan çok parada haram olur derler ama helali ile kazanıp zengin olanlar da var yani
Niye kızıyorsun bana sen🙄
sorunun senin olduğunu fark etmedim 😂
Gerçekten mi 🤣🤣
evet 😂😂
Tabii ki değildir. Ben bu güne kadar hiç çalmadım diyebilirim. Bütün paramı da kendim kazandım çok şükür.
O zaman hayrını gör.
Allaha şükür kazandıkça dağıtıyorum Allah rızası için ama daha fazlası geliyor. Gerçekten israf etmediğimde bereketi artıyor.
Gizliydin, açıldın, geri kapandın😂
Amaç?
İfşa olmak istemedim 😊😁 duyan borç ister şimdi
Ahaha ya ben istetsem🤣🤣🤣🤣
Senin kalbin temizdir bence öyle bir şey yapmazsin 😊😁
Ahaha nasıl bir göz varmış sende bee😂
Seni az stalklamadim 😊😁
Özelden yazar mısın?
Yazmam, boşuna stalklamışsın😀
Hay hay
Risk alan ve maddi finansörleri olan ve gireceği sektörde çevre edinmiş çok hareketli bireyler zengin olabilir
Cokaf yalansız çok mL haramsızolmaz atasözünü gerçeklik payı var
Onlar çalınca helal olsun gemisini yürütüyor derler gariban çalınca hırsız haram derler.
babadan kalmadığı sürece genelikle hırsızdır ya vergi kaçaçılığı ya sistem açığıdır
malum partili siyasal islamcı zenginlerin istisnasız hepsi hırsız
Net bir cevap olduğu a inanmıyorum. Sadece çok söz yalansız çok para haramsız olmaz ifadesini ciddiye alıyorum
o zaman apple kurucusu da hırsız adam telefon tasarladı satıyor yani türk c@hil sözlerini umursamayı artık bırakın.
Evet hırsızdır çalmadan hak yemeden zengin olanı görmedim
İnsanız, kusurumuz vardır elbet. Onun dışında bilerek böyle şeyler yapmam.
Onu bilmem 🤣 ama her hırsız kesin zengindir 🤣🤣
hiç kimse çalmadan hak yemeden sıfırdan zengin olamaz.. ancak orta derece oda bir yere kadar
Her zengin hırsız değildir bu söz daha çok bir hırsızın kendini avutma yöntemidir.
Konuşurum çok ama yalanım yoktur.😂
Bilemeyiz onu😀
Yazıklar olsun be 😂
Sana olsun asıl be😂
Ben naptım be 😂
Ben naptım be🤣
Ben değilim hep yasal kazandım
Yeterince zengin değilsin o zaman 😀
Bak o olabilir zaten aslında zenginim demenin ucu yok😀 ben isteklerimi karşılayacak kadar kazanıyorum diyelim😀
Zengin demek istemediklerini de alabilecek kadar kazanmak demek olabilir 😀
Olabilir onların zaten yasalla helalle işi yoktur😀 sömürücüler kan emicilerden bahsediyoz galiba
"hırsız çalmasını beceremeyendir" :D
Çoğunluğu illa birilerinin hakkını yerler.
Amannn yok öyle bişey
Değildir emeğiyle zengin olanlar da var.
bizim ülkede vergi kaçıran çok
Değildir bugüne kadar harama el uzatmadım
bi 100 dolar ateşlermisin
@HoşafAğızlı Hayır
Zengin misin :D
@HoşafAğızlı evet
Arabanın markası ne
@HoşafAğızlı Ferrari
yalan söylüyon bence
@HoşafAğızlı ben de yalan olmaz inanmazsan inanma
katılmıyorum hak eden çalışan kazanıyor
Hırsız mı bilmem ama kesin haram var kesin faiz gibi
Ucundan kenarından vardır bir şeyler
Cok soruda sallamasiz olmuyor yanliz yoda hanim
Ahaha sallamasyon soru gibi mi duruyo sayın xper7😂
Sana yorum yaptığıma göre varım sanki ha ne dersin?
Soruma ayrı profilime ayrı laf ettin. Senin bu sitede varlığının delili nedir?
Alakasız cevapların dışında.
Ha sayın xper7?
Çııık!
Sorumun cevabı bu değildi.
Verdiğim söz hakkını da hakaret etmek için kullandın. Artık bizimle değilsin.
Zengin çalmayı bildiği için zengindir :d
katılmımyorum
Her insan bir mıdır?
Hayır.
Haklı
Katılmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?