Abim 3 yıl beni okuttu. O zamanın parası 40 bin Bankanın faizi ile okuttu ve yıllardır ise girince bana bakacaksın hep diyor maaşımdan en az 5 bin üstü vermem gerektiğini soyluyor. Siz ne düşünürsünüz. Annemde evlenmeyip abine bakacaksın diyor abimin kendi işi var
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam almazdım….. bu konuyu yeni çocukluk arkadaşımla konuştuk….
insanlar karşılık beklemeden birşeyler yapmayı bıraktı…. Ben yaptığım şeylerin karşılığını alsam Ozaman ne kıymeti var …. İyilik yap denize at dememişler mi?
abin sana borç vermiş …. Sen de ödemen gerek borcunu…. İnsanlar artık borç verip enayindurumuna düşmeyi istemiyor….
sen ya ödiceksin borcunu… ya da evlenip…. Teşekkür ederim diceksin… evlenirsen hayatın ayrılacağı için göreceksin istemicekler….
ama borç için hayatını erteleme… bu ilerde sana da ailene de pişmanlık verir
03 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu
Soran+1 yılBen mezun olacağım seneye 1 yıl çalışıp 5 kuruş harcamayip tüm maaşımı ona verecegim
Cevap sahibi+1 yılEvlen kaç dndndndj
En İyi Cevaplar
Öyle abiye çarparım haa sen vermek istesen bile o parayı almaması lazım, eğer bana öyle bir şey yapılsa geçmişte verdiği parayı şimdiki değeriyle veririm ve arama mesafe koyarım sadece sözde abim olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu. Ben seneye işe başlayacağım. 1 yıl 5 kuruş harcamayip tüm maaşımı ona verecegim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen borcunu ödersin zaten borç bile olmaması gerekiyor zaten banka faiziyle okutmuş ne alakaa daa emekli oldukran sonra da emekli maaşına göz diker bu da neysee sen mesela 3 sene 5 sene sonra evlendin hala mı senden para isteyecek senin eşin başta bu durumu kabul etmez ne boş düşüncede insanlar var
00 Yorumla
+1 yılOkurken sinir krizi tutuyor insanı bu nasıl oluyor abi birisi şey yazmış ömür boyu seni sömürmek için okutmuş diye o kadar haklı bir yorum Görmedim yani
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
22Cevap
+1 yılAbinizin bir bedensel veya zihinsel engeli mi var? Neden ona bakmanız isteniyor anlayamadım.
Bir sorunu yoksa saçmalamışlar. Aile içerisinde borç olmaz bana göre..
Ama bunu sürekli dile getiriyorsa ömür boyu bakmaktansa borcunuzu ödemeniz daha mantıklı.
12 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu. Toptan 1 yıl çalışıp ona maaşımın tamamını verip kurtulmak istiyorum kabul etmiyor engeli vs yok
- +1 yıl
Güzel soru... Madem rakamlar konuşuluyor utanmadan, sen de rakamı belirle ve öde. Sonrasında herkes yoluna gitsin...
+1 yılBu şekilde anlaşmışsınız yapacak bir şey yok. Borç olarak vermiş demek ki öyle saymış sen de çalışır borcunu ödersin ama annenin bunu “evlenmeyip abine bakacaksın” şeklinde söylemesi çok berbat. Ne alâka ya
12 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu
- +1 yıl
aranızda resmî anlaşma mı var ya bir şey mi imzaladın abartmasın bunlar da ana oğul soyguncular. Ben şu kadar taksitle toplam aldığım şu kadar parayı veririrm kabul ediyorsan böyle edersin etmiyorsan bu kadarını da vermem işine gelirse de.
Ne alaka sen deseydin ilk basta geri odemenin olmadigini soyleseydin sekin parana minnet etmezsim de annende ogluna duskun heralde
02 Yorumla
Soran+1 yılBana başta dedi ileride verirsin ben de tamam dedim ama durum değiştir maaşımdan en az 5 bin ben emekli olana kadar istiyir
Hayat boyu senden birşeyler koparmak için mi okutmuş seni? Sana harcadığını değeri neyse ver kurtul sadece
00 Yorumla
+1 yılErkek çocukları hep başa beladır. Abine bakmak zorundamısın annene söyle kendi baksın madem doğurmasını bilmiş. Cahil karı.
00 Yorumla
+1 yılO parayı öderim ama artık o benim abim değil yabancı olur
01 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu. Seneye mezun olacağım işe girip 1 kuruş harcamayip 1 yıllık tüm maaşımı ona verecegim ömür boyu veremem
+1 yılOkuduğun zamanlar bunu senden geri alacağım dediyse hakkıdır.
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam dedi ama Sorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu ben 1 yıl ona çalışıp tüm maaşımı verip kurtulmak istiyorum ama kabul etmiyor
- +1 yıl
Sen elinden geleninin fazlasını yapamazsın. Sen ödemeye başla susar zaten
Soran+1 yılUmarım
Calis ode borcun bitince kendi evini kurarsin boş ver onlari
02 Yorumla
+1 yılKölesi misin ömür boyu mecbur bırakıyor, öz abin olduğuna emin misin
Toptan ver parasını ister gönlü olur ister olmaz keyfi bilir00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAy inanıyorum, böyle bişey olabilir mi? Kendi canından kanından olan kardeşinden okutma parasını nasıl geri isterki bi insan, ki sana yardımcı olduğu için gurur duyması gerekirken. Bayağı garipsedim bu Avrupai davranışını.
00 Yorumlaçalışıyorsan ver onunda desteğe ihtiyacı vardır bekarsan. lüp lüp götürme.
019 Yorumla
Soran+1 yılMezun olayım 1 yıl çalışıp 5 kuruş harcamadan ona verecegim tüm maasimi
Soran+1 yılİhtiyacı yok bekar aylık en az 25 bin kazaniyor
Soran+1 yılBorcu yok biliyorum. Beni o zaman bankasının faizi ile okuttu sürekli parası yer gezer annem bile gerekirse boşanıp abine bakacaksın diyor
Soran+1 yılBorcu hiç yok
Soran+1 yılMesela sürekli şey der benim kızım olsaydı okutmazdim lise mezunu kalsın. Eşine yedirecek. Der. Kendisini yatırım olarak kullandı ama Allah görüyor zoruma gidiyo
Soran+1 yılZoruma gidiyor
Soran+1 yılÖğretmen olacağım beni dershaneye yazdırmıştı faizle 2 yıl lise 1 yıl 8. Sinifta
Soran+1 yılBankasının faizi ile
Soran+1 yılHaram eder durur en kotu özelde iş bulacağım seneye 1 yıl beş kuruş harcamayip tüm maaşımı ona verecegim ister alsın ister bankaya yatırsın faizini yesin borcumu ödemeden evlenirsem ömür boyu herkese kötüler
Soran+1 yılDiyor zaten sen bana bakmazsan ömür boyu kotulerim
Soran+1 yılHayatta evlenmez
Sen neden kabul ettin? Yatırım yapmış işte.
04 Yorumla
Soran+1 yılMecburdum. Bana verdiği paranın şu anki karşılığı neyse toptan biriktirik vermek istorym ama kabul etmiyor
Soran+1 yılYa tamam vereyim ama sürekli 5 bin üstü verememki alacağım maaş ortada kendime bir yatırım yapmiyimmi
Nu yaptığı çok ahlaksızca neden bunu yapıyor aranız mi bozuldu
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz olsun öyle abi. Yazıklar olsun. Öde g*tüne soksun paralarını.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPara kazanıyorsun geri ödersin kazanmıyorsan abin avucunu yalar xd
00 Yorumla
+1 yılİşgücü olmaz tamam ama işgücü var, yaptığı hiç etik değil
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılAbi değil tefeci 😂 Ailenden uzaklaş kardeşim sen en kısa zamanda.. Bunlar aile değil kene..
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Abin olduna eminmisin bir DNA testi yaptırsın bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendine başka bir şehirde iş bulabiliyorsan kaybol bence, izini kaybettir. Bulamasınlar öyle mal gibi kalsınlar. Öyle abidende anneden de kimseye hayıŕ gelmez..
00 Yorumla
+1 yıladam seni okutmus geri istemesi normal, evliyse evinden, cocuklarindan kesti sirf sen oku diye bak okudun ode borcunu diyor bu gayet normal
04 Yorumla
- +1 yıl
yok o zaman verme toplu bir sekilde ode ister kabul et ister etme de
Soran+1 yıl1 yıl çalışıp 5 kuruş harcamayip tüm maaşımı ona verecegim
- +1 yıl
oyle bir dunyaaaa yok!!! boyle bisey icin mecbur degilsin toplu bir sekilde birikim yap koy onune ister kabul et ister etme ama al sana olan borcum de uyaniga bak ya
+1 yılabin sana abilik görevini yapmış. onu görmek zorunda değilsin.
00 YorumlaGeri istiyorsa yapacak bişey yok, çalışıp ödersin
04 Yorumla
Soran+1 yılİşte annem de vereceksin gerekirse evlenmiceksin böyle anlaşma yapacaksin eşinle gerekirse boşanacaksin diyor abimin işi var ve bekar
Soran+1 yılBen enflasyona göre hesaplayıp vereceğim her şeyi 1 yıl çalışıp 5 kuruş harcamayip tüm maaşımı ona verecegim
İsteyebilir hakkı sonuçta
01 Yorumla
abine bakacaksın tabii
01 Yorumla
+1 yılO nasıl abi laan. Okumasaydin sende i şekilde
017 Yorumla
Soran+1 yılBana verdiği paranın şu anki karşılığı neyse toptan biriktirip vermek istorym ama kabul etmiyor
- +1 yıl
Nedenmis?
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
Sormadın mi sebebi? Çok mantıksız
Soran+1 yılSordum annem bile abine bakmıyorsun diyo
Soran+1 yılToptan vericem işte kendi durumu var hem banka faizini bana verdi cebinden vermedi
Soran+1 yılO zaman bende bankaya para atıp faizini her ay vereyim
- +1 yıl
Gerçekten kafam almiyo anlamaya çalışıyorm amma anlayamıyorum. Neden ki sebep ne? Birincisi kardeşisin onun. Annenjn de kızisin. Ve maaşının bir kısmınj alma dusunceleri neden onu hiç anlamadım
Soran+1 yılBen de ve benim zoruma giden bana banka faizi verdi onunla okudum ama benden maaşımı istiyor
- +1 yıl
Düşünüyorum da kafam almıyor gerçekten
Soran+1 yılBeni düşün bir de
- +1 yıl
Senin yerinde olmak istemem. Bence kimse istemez. Başka konulae var mı aile içi sorunlar felan? Belki anlatmak isteyip ama anlayamadığın şeyler?
- +1 yıl
Yani istersen özelden anlata bilirsin
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Yazacanmi
Soran+1 yılYok sağ ol
- +1 yıl
Okkk
+1 yılTabi yok canım bu çok saçma
10 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir düşünce yapısıdır
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılYaptığı iyiliğin karşılığını bekleyen tefecidir
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. emredersiniz efendim de
00 Yorumla
+1 yılYazık ya insanlık nereye gidiyor...
00 Yorumla
+1 yılEvelenmeyip bide sjshshs 40bini ver kurtul
00 YorumlaBu nasıl düşünce tarzı ya
00 Yorumla
+1 yılSen de onu okut. Ödeşin
00 Yorumla
+1 yılSaka yapmadığına emin misin çok saçma çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAzar azar 40,000 tl ver. Konuda kapansin
020 Yorumla
Soran+1 yılBen emekli olana kadar en az 5 bin verecekmisim toplu para kabul etmiyor
Cevap sahibi+1 yılKabul etme. Verdiğinden çok daha fazla istiyor. Adil değil
Soran+1 yılO zaman kabul ettim okumak zorundaydım
Soran+1 yılBu kadar fazla isteyeceğini ve toplu para kabul etmeyeceğini bilmiyordum
Soran+1 yılVe benim zoruma giden beni bankasının faizi ile okuttu kendi maaşımı istiyo
Cevap sahibi+1 yılEğer okurken ona ben sana ilerde şunu veririm demediysen. Sana net ne kadar para harcadiysa, biriktir ver. Kabul etmiyorsa onun bileceği iş. Ne yani seni kendi menfaatine mi okutmuş. Her ay 5000tl emekli olana kadar öyle mi? İnsan az insaflı olur
Soran+1 yılEn fazla 1 bin veririm dedim o da maaşım iyi olursa diye ama anneme toplu veirrim ben herr ay vermem dedim annem bile laf etti
Soran+1 yılZoruma gidiyor haram edermiş hakkını annem de o da
Soran+1 yılBeni okutan helal parayla mı okuttu
Cevap sahibi+1 yılObjektif bakıyorum, sen haklısın. Bankadaki parasinin faiziyle seni okutmuş. En büyük günahlardan biri faiz yemek. Dediğimi yap. İstersen bir hocaya sor ama bu durumda abinda annende hakini helal etmem desede bir şey olmaz çünkü istedikleri şey sana adil değil. Tek yapman gereken, o parayı bir araya getirmek ve abine vermek. Almiyorsada kendi bileceği iş. Her ay sakın parandan verme. Abin beliki baya bencil biri
Soran+1 yılÖyle sanirim
Cevap sahibi+1 yılDediğimi yap yoksa ömür boyu abin için çalışırsın. Abin kaç yaşında? Burcu ne?
Soran+1 yıl45 yaşında abim terazi
Cevap sahibi+1 yılAbini boş ver. Bu hayatta herkes bencil. Sende kendini, geleceğini düşün
Soran+1 yılHaram ediyor abim de annem de hatta annem evlenmiceksin gerekirse boşanacaksin abine bakacaksın diyo
Soran+1 yılNormal değil bunlar
Cevap sahibi+1 yılBu nasıl bir anne. Abin sanırım bekar. Ayri eve çikabiliyorsan çik
Soran+1 yılAtanirsam ya da özelde maaşım iyi olursa anca öyle 1 yılın kaldi
Cevap sahibi+1 yılÖyle yap. Yoksa belliki annen hayatini cehenneme çevirir
Soran+1 yıl:(
+1 yılDalga geçiyodur o
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır Sorun şu ben emekli olana kadar su anın parası en az 5 bin verecekmisim borcunun kat ve kat üstü kendisi beni bankasının faizi ile okuttu
Şaka yapıyor bence
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılO zamanlar mecbur kaldım kabul ettim toplu para olarak öder veririm 1 yıl ona çalışırım diye düşünüyordum ama ben emekli. olana kadar ona verecekmisim toplu para kabul etmiyor seneye ise baslicam en az 5 bin istiyi
+1 yılVar tabi
00 Yorumla
+1 yılBir an önce borcunu ödeyip kurtul
00 YorumlaÖyle abinin ta ak
00 Yorumla
+1 yılBoş yapma de hakkın de
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Calismani istiyor
02 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılokutmasaymış
01 Yorumla
Soran+1 yılBana verdiği paranın şu anki karşılığı neyse toptan biriktirip vermek istorym ama kabul etmiyor
Sen ne dedin peki
018 Yorumla
Soran+1 yılO zaman kabul ettim okumam lazimdi
Soran+1 yılŞimdinin parası en az 5 bin istiyor seneye mezun oluyorum
Soran+1 yılZoruma gidiyor o beni bankasının faizi ile okuttu ben de maaş istiyor
Soran+1 yılToptan kabul etmiyor ben emekli olana kadar verecekmisim her ay
Soran+1 yılHaram ederim hakkımı diyor annem de abine vereceksin diyor tamam vereyim ama o bana banka faizini verdi yillarca
Soran+1 yılBende maaşımı istiyor
Soran+1 yılToplu olarak günümüze göre hesaplivam 1 yıl 5 kuruş kendime harcamicam tüm maaşımı ona verivem
Soran+1 yıl1 yıl ona çalışıp verivem tüm maaşım 5 kuruş kendime ayirmicam
Soran+1 yılBelki susar
Soran+1 yılHer ay en az 5 binı ben emekli olana kadar verecekmsiim. Demekki ihtiyacım yokki birikim yapmama gerek yokki veriyorum ha öyle vermişim ha 1 yıl verip rahat etmişim
Soran+1 yılSağ ol
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Abim beni 3 yıl okuttu, şimdi yaptığı tüm masrafı geri istiyor. Kendi işi varken buna hakkı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler