Geçen gün nakit paraya ihtiyacım vardı annemde evde yoktu. yengenden al dedi Bende yengemden istedim. Babamın amcasının karısı. 50 tl Neyse verdi sonra ben anneme söyledim yengemden para aldım ver diye annemde tamam dedi bu arada bizde yengemle baya samimiydik gider gelirdik annem de ona borç verirdi falan Bugün bana attığı mesaja bakar mısınız hani cidden şoktayım kaçar değilim göçer değilim annem verdi sanıyordum ben 2kira 1 emekli maaşı alıyor oğlu çalışıyor gelip benden 50 tl istiyor tamam isteyebilir tabi ki ama verirsen sevinirim ne sanki o kadar samimiydik. Bizim oralarda da ATM yoktu kendısınin ibanıda yok merkezde uzak. İşte benim sigara almam lazımdı nasıl olacak şimdi neyse falan yaptı. Bende kimsenin parası bizde kalmaz yenge dedim parayı bir şekilde verdim bidaha da yüzüne bakmam
Yengem verdiği 50 TL'yi istiyor. Kırılmakta haksız mıyım?
Ahahahaha İzmir'de deprem olduğunda akşam sokakta kalmıştım teyzem üşümemem için çalıştığı dükkanda unutulan bir atkı vermişti ona ait bile değil bir de kedime mama koymak için plastik çay tabağı. ben eve 1 hafta sonra anca girmiştim özz teyzem o plastiği atkıyı falan istemişti benden yaşım da 15'ti dfuhjgıfdkjfd böyle akrabalar var ya bence ver o parayı bir daha sakın ha yüzüne bakma zaten çok yakın bir akraba da değilmiş. 50 tlnin hesabını yapmaz insan çok çok zor durumda değilse. ayıptır
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
olayını detayanı bilmek lazım. bazen akraba arkadaş diye her altını sizden otlanmaya çalışan insanlar da oluyor. sonra da isteyince 50 lira için bana bunu dediyse çevirip duygu sömürüsü yapıyor. borç borçtur, aslnda o istemeden vermen daha mantıklı olurdu. kims kimsenin çocuğunu beslemek zorunda değil.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır biz asla öyle insanlar değiliz hatta ben ilk defa istedim diyebilirim annemle para alışverişi yapıyorlardı kendileri
Arkadaşım var arkadaşıma IBANla yolladım parayı ondan nakit istedim o şekilde kardeşimle gönderdim yok ya daha zaten gerçekten kesinlikle işim olmaz hani insanları iyi sanıyoruz bir de ya cidden
O kadar zoruma gitti ki yaptığı hareket gece boyunca ağladım sanki ben onun 50 tl ile yaşamımı idame ettiriyorum öyle bir tavır takındı ki bana ben parayı alıp kaçmışım gibi evlerimiz yan yana senelerdir tanıyoruz birbirimizi
22 yaşındayım cidden o kadar sinirlerim bozuldu ki şu an bile ağlıyorum bunu yazarken çünkü yakındık yani biz onunla evine gittim kahvesini içtim o bizim eve geldi hani akraba Aydık zaten bu şekilde yakın olduğum bir insanın çok çirkin bir şekilde aldığı paranın lafını yapması ne biliyim tamam parasını ister de yani beni küçük düşürdü anlıyor musun Hiçbir şeyi kafama böyle 5 dakikadan fazla takan biri değilim ama bu olay beni o kadar kırdı ki
ben seni anlıyorum, zoruna gitmesi de gayet normal bir şey, senin yerinde olsan benim de zoruma giderdi, fakat ağlamaya cidden değmez, içimden 1-2 sövüp bir daha da iletişime geçmezdim
Ağlama sebebim beni küçük düşürmesi sanki onun verdiği 50 TL’ye muhtaçmışım gibi davranması Bir daha zaten asla işim olmaz gerçek yüzünü gördüm Allah kimseye kimseye muhtaç etmesin
haklısın, yüksek rakamlar'da ama durum farklı, yüksek dediğim de en az 1000€, yani birine güvenip de veriyorsun, seninki ağza alınmayacak kadar düşük bir rakam
Hem güldürdünüz hem sinirlendirdin beni suç sende de var o kal'ta'*kta ta var senin suçun parayı alırken iyi ödemeye gelince soylettirmen kötü karakterli ol biraz 50 lirayı sk'm mesele 50 lira değil kendine laf yaptırma diye kızıyorum o yengenin de dar @, n a gireyim sana bişey olmasın :) 😀
İyi yaptın. Aslında bu iyi oldu, daha bu kadınla para işi falan sakın yapma. Lafını da sok. Böyle kadınların yaşı ne kadar ileri olsa da sana hiç bir şey katmaz.
Ben dedim ki kimsenin parası bende kalmaz merak etme dedim Öyle deyince işte hemen kendını savunmaya başladı İşte iyilik yap kötü ol aferin sana bende de olmadığı için istedim vs Bak yine söylüyorum istemesi bir şey değil ama o kadar kırıcı bir şekilde söylemesi benim zoruma gitti bana diyor ki verirsen sevinirim sanki ben onu verdi 50 TL ile zengin oldum
50 lira için yaptığına bak. Allah kimsenin eline düşürmesin
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Amin hayatımda böyle bir şey görmedim ben cidden. Biri benden bu parayı alsa geri istemeye utanırım cidden. Üslubu zaten aşırı yanlış ve kırıcı. Ne diyim ki böyle böyle görüyoruz insanların gerçek yüzünü demek ki
Böyle bir kadın için sakın üzülme. Parası sende kalmadı sonuçta. Senin için rahat olsun. Asıl bu parayı istediği için o utanmalı. Bir de param yok demez mi...
Bak parasının olmamasını anlarım yokluk nedir bilirim ama üslubu çok yanlış verirsen sevinirim demesi kırıcı Hani dese ki normalde istemem ama şu an lazım kusura bakma anlarım ben Ben ona dedim ki kimsenin parası bende kalmaz yenge merak etme Bana ne dedi biliyor musun iyilik yap kötü ol aferin sana dedi
50 TL için mi bunu yapıyo ya sakız alamazsın bu zamanda o paraya be paramı o
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ağlayacağım gerçekten beni öyle bir duruma düşürdü ki sanki ben parayı alıp kaçtım kaldı ki şu an bu paraya hiçbir şey gelmez ne diyim cidden çok zoruma gitti Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Kimseden bir şey istemeyin gidin bankaya borçlanın daha iyi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadın hakkı olanı istemiş. neden bu kadar zoruna gitti?
Alırken iyi de, verirken neden celalleşiyorsun?
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tabi ki hakki olanı istedi bunda hiçbir sıkıntı yok verirsen sevinirim gibi bir üslup kurması yanlış. Onun parasını alıp kaçacak değilim 50 tl ile kimse zengin olmuyor 😅 bi kendinize gelin ya Oda annemde borç para istiyordu annem bir kere bile kapısına gidip ya da arayıp istemedi ne zaman verirse dedi Buradaki olayı anlamaya çalışın parayı istemesine değil
Biz çok samimiydik birlikte yerdik içerdik gezerdik böyle şeylerin lafı olmazdı kırıldığım nokta benim karakterimi bilmesine rağmen evlerimiz yan yana olmasına rağmen sanki ben parayı alıp kaçacakmışım gibi hissettirdi bana. Annemi tanıyor babamı tanıyor bilmiyorum ben kırıldım bir dha da yüzüne bakmayacağım
Bu senin kararın, konuşmaya bilirsin elbet. Ama bukadar abartılacak bir şey değil. Haa ben olsam, 50 yılda geçse 50 tlye tenezzül etmem.. Ama her insan bir değil, yapısı karakteri belki böyledir.
Evet ya gerçekten sonunda beni anlayan birisi parasını isteyebilir ben bunda değilim ama hani verirsen sevinirim ne demek ya bir de o kadar samimiydik yani
milleti kendi parasının dilencisi yapıyorsunuz. ister tabi sende vereceksin. kaçmakla göçmekle alakası yok. o senin işini gördü sende onun işini göreceksin.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tabi ki hakki olanı istedi bunda hiçbir sıkıntı yok verirsen sevinirim gibi bir üslup kurması yanlış. Onun parasını alıp kaçacak değilim 50 tl ile kimse zengin olmuyor 😅 bi kendinize gelin ya Oda annemde borç para istiyordu annem bir kere bile kapısına gidip ya da arayıp istemedi ne zaman verirse dedi Buradaki olayı anlamaya çalışın parayı istemesine değil
Para o şekilde istemeside garip değil. istediği kadar geliri olsun o an lazım olmuş olabilir. Lazım değilse bile malına sahip çıkan biridir ister. Kötü bir üslupta da istememis
Biz çok samimiydik birlikte yerdik içerdik gezerdik böyle şeylerin lafı olmazdı kırıldığım nokta benim karakterimi bilmesine rağmen evlerimiz yan yana olmasına rağmen sanki ben parayı alıp kaçacakmışım gibi hissettirdi bana. Annemi tanıyor babamı tanıyor bilmiyorum ben kırıldım bir dha da yüzüne bakmayacağım
Ya öyle insan bı anda kestirip atamıyor aynı ortamda bulunmak zorunda kaliyorsun bazen o yüzden araya mesafe koysanda çokta belli etmemek lazım diye düşünüyorum ama yinede sen bilirsin
İstemesi sıkıntı değilde üslubu yanlış aramızdaki samimiyet bayağı vardı bilmiyorum ben samimi olduğum insandan istemezdim yani herkes aynı değilmiş demekki bazı insanlar paraya tapıyor
Bizi senelerdir tanıyor birbirimize gider gelirdik 50 tl nin peşine düştü kalbîm o kadar kırıldı ki evim belli yurdum belli kimsenin parası bende kalmaz. Biri benden 50 tl istese yemin ederim geri istemeye çekinirdim para değil çünkü günümüzde
İşte insanların gerçek yüzü böyle olaylarla ortaya çıkıyor biliyor musun? Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bidaha da gördüğüm yerde kafamı çeviririm işim olmaz beni çok kırdı.
Rica ederim ne demek. Canınızı sıkmayın dediğim gibi. Bu sayede erken tanımış oldun. Ve böyle bir şeye yaramayan insanların bu sebeple hayatınızdan çıkmasına sevinmelisin. Kalitesini ortaya koymuş oldu