+1 yıl13 bin alıyorum, eski asgari ücretle. İstanbul Anadolu yakasında düşük bir semtte yaşıyorum. Bilen bilir İstanbul'un en kötü, ulaşımı zor semti. Sigara, gece hayatı, hiçbir kötü aliskanligim yok buna rağmen ucu ununa yetiyor. Kesinlikle iyi düşünülmeli ama denemeye değer olmadı geri dönersin ya da kendini geliştirir daha çok kazanırsın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn uygun kira 6000 hatta 7000
Elektrik+su+doğalgaz tam fiyat bilmiyorum ama en az 300-400 geliyor sanırım yaz aylarında biri. Kışın 1300ü gören doğalgaz faturasını da unutmamak gerek. Bu sadece yaz ayları için varsayım.
Ev eşyalarını ikinci elden alsak bir şekilde toparlanır. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buz dolabı, 2 kanepe bir yatak, 1 büyük dolap ve 1 eşya ıvır zıvır dolabı.
Olduça pahalı. Tek gerçek asgari ücretin yeterli olmadığı.
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. walla bro akıl karı değil. Ankara'da kiralara bak. iyi ihtimalle eski kiracı bi arakdasının yanına gittin. 10 k kira 5k kira. sonra oranın faturaları. aidat yeme icme masrafı. 20 lira lazım. hadi sen ögrenci isi 10a kıvırdın sıktın kendini. degmez yani 10 lira sana az gelcekki yapasın. aylık 10 lirayı arıyorsan evlencen kocişle :D mantıklısı o
00 Yorumla
23 bin tl kazanıyorum evli olmasaydım bir aparta yerleşirdim 3-4 bin kiralar. aylık faturalarımada bin tl ayırsam 5 bin TL sadece barınmaya gidecek.
Çoğu zaman dışardan yemek yiyeceğim için 5 bin de yemeye yazalım 10 bin gitti.
13 binede alkol sigara gezme tozma diye kesin gider.Oturun oturdugunuz yerde
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence düzenli 10 bin gerekli en az
00 Yorumla
+1 yılDaha bugün baktım adamlar 10000 TL kira istiyorlar. Bir de memura veririm ya da memur kefil isterim diyor :D eh aidatı da var bunun yerinden yerine ısıtma şekline göre değişiyor 300 TL desen. 1000 TL aylık faturalar desen ki kışın ev kombili ise bu artacaktır. Markete girip iki üç abur cubur içecek alsan 200 TL'lik oluyorsun direk. 5000 TL mutfak desen 16300 TL buna daha diğer kıyafet gezme filan eklemedim. Kışın ki ısınma dahil değil. Çalıştığın yere gitmek için yol paran dahil değil öğlen yemeğin dahil değil. Bir ev arkadaşı bulursun masraflarını azaltırsın en mantıklısı o olur ama onda da düzgün bir ev arkadaşı bulman lazım.
122 Yorumla- +1 yıl
Ev arkadaşı bulacağına evlen gitsin
- +1 yıl
@Frankenstein16 evlenmek çok mu ucuz :D düğünü kınası nişanı takısı şusu busu daha pahalıya mal olur :D
- +1 yıl
Vala kaynana yanında oturmaya razı biri gerenk...
- +1 yıl
Bugün burada bir soruya denk geldim kaynanası odalarını basmış kocasıyla sevişirken zor olur.😂
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı yaparlar bir ona karışmadıkları kalmıştı :D
- +1 yıl
İyiki bir oğlan doğurmuş. Mutluluğunu istese öyle yapmazdı. Çok ayıp bence
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı Belki cinsel eğitim verecek niyeti iyidir belki :o
- +1 yıl
Annenin vermeside ayıp
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı kim versin baba mı :O
- +1 yıl
Kimsenin vermesine gerek yok. Yetişkin insanlar ne yapacağını bilir.
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı anasının karnından bilerek mi doğuyor bunlar :o
- +1 yıl
Koskoca adam nasıl sevişeceğini bilemez mi şimdi yani hele bu devirde sanmıyorum bilmeyenin olacağını. Annesinin böyle mahrem şeylere karışması ayıp olur benim fikrimce böyledir
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı kadın 9 ay karnında taşımış nasıl sevişeceğini göstermesin mi adama :o
- +1 yıl
Tamam göstersin 😂
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı sen de yarın anne olacaksın doğru karar 🤪
- +1 yıl
Oğlum olacağı ne malum hem
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı oğlun olacak demedim anne olacaksın dedim belki kızına öğretirsin sen de 😱
- +1 yıl
Ondan önce Daha başka güzel şeyler öğretmek isterim.
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı ne gibi mesela o. O
- +1 yıl
Bir kere en önemlisi okuyup kariyeri olması için uğraşırım. Onu çok severim sevgimi gösteririm eksik kalıp başkalarına karşı hırçın olmasın diye ve tabiki kimseye ne olursa olsun boyun eğmemesi gerektiği bunlar birkaçı aklıma geldi.
- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı bu ülkede bunları yapmak çok zor bence :)))
- +1 yıl
ben yapamadım :(
Gizli Üye(18-24)+1 yılMersinde yaşıyorum. 5bin tl ye bile ev bulamazsın. Minicik ev kiraları bile artık 7bin tl olmuş. Ki o da enn fazla 2+1. O fiyata 3 oda bir salon bulamazsın. Güya emekli memur şehri deniyor mersine ama alakası kalmadı, her şey çok pahalı. İstanbul, Ankara ile falan yarışıyor. Emlak fiyatlarının en çok arttığı şehirler İstanbul, İzmir ve mersin. Gıda, elektrik, su faturası vs derken en az 20bin tl gerekli. O da belki o ay şanslısındır da 2,3 bin biriktirebilirsin belki. Yoksa kıtı kıtına yetişir maaş
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Anlbey kesinlikle öyle. Suriyeliler fazla diye fiyat arttırdılar. Bir de burdaki suriyeliler falan çoğunluğu zengin kesim, hayatı onlar yaşıyor, biz sadece bakıp geçiyoruz artık. Gelen ruslar da yerli halk gibi, zenginleri gelmedi buraya. Ama inatla fiyatları arttırmaya devam ediyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@Anlbey maalesef:/
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılEvden ayrılmadan önce ne kadar paranız olmalı?
Taşınmadan önce genellikle 50.000 ile 100.000 TL arasında tasarruf etmelisiniz. İçinde yaşayacak bir yer bulmak, mobilya satın almak, taşınma masraflarını karşılamak ve diğer faturaları ödemek için bu paraya ihtiyacınız olacak. Ayrıca taşınmadan önce bir acil durum fonu için yeterli para biriktirmek isteyeceksiniz.10 Yorumla
+1 yılMinimum 30 bin lira kazanmalısın. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz ve mutfak masraflarını düşünürsen. Bir de sen kadınsın kişisel bakım malzemeleriniz erkeklere göre daha fazla olduğu için bunu da göz önünde bulundurursan minimum 30 bin idealdir
20 YorumlaYorumları okudum da dehşete kapıldım. Geçen ben de ev arıyordum en uygun 3 bine var depozito ile beraber 6000. Bursa da arkadaşım 1500 e kalıyor. Yani iyice araştırmak gerekiyor. (bu arada evler güzel)
13 Yorumla- +1 yıl
1500 e ev kalmış mı yaf
- +1 yıl
Allah herkesi onunki gibi tok gözlü ev sahibi ile karşılaştırsın
Daha yeni taşınan birisi olarak yanıtlayayım. İstanbul'dan İzmir'e taşındım. Kira, depozito, emlak komisyonu, eşya, ilk ay dolap masrafı, temizlik malzemeleri hepsine 58-60 küsür para ödedim. Evim 1 1 sıfır bina.
00 YorumlaYani ben ayrı yaşıyorum ailemden. Kira 25 bin. Faturalar 3 bin. Eğer çok takılan çok alışveriş yapan biriysen Bi 15 20 bin de o. 50 bin aylık yaşarsın. Ama kıt kanaat giderim diyorsan ayda 30 nün olmalı kazancın
05 Yorumla- +1 yıl
25 bin kira nedir nerede yaşıyorsun
- +1 yıl
ben sana nerede bulurum demedim sen nerede yaşıyorsun dedim
- +1 yıl
ben de İstanbul ama neyse
+1 yılBartinda tek kişiye asgari ücret yetiyor kirayla. Bartin Türkiye nin milano su valla çok güzel. Ayrica ucuz sakın bir yer. Polisler en fazla yılda 1 2 cinayet görür ama bartinda hırsızlık var birazcik köylerde ama şehirlerde hiç yok gibi bisey
05 Yorumla- +1 yıl
Bartına taşınasım geldi
- +1 yıl
@Badulcannnn gel gel mancar yaparız yersin bi guzel
- +1 yıl
Avrupa yakasından kalktım geldim nen ama şivesi biraz tuhaf
- +1 yıl
Mancar ne
- +1 yıl
@Badulcannnn karalahana olması lazım bak bizim buranın her şeyi süper instagramin varsa bartinlicagonuşalım diye Bi hesap var ona bak bartin hakkında hersey var yanliz sivesine aşık olursun ben diyim çok çok iyi 3 dil biliyorum bukadar güzel ağzı olan dil yok
Valla 2 arkadaş alirsan yanına kendini de sıkarsan giderini 6 bine düşürürsün. Sana da asgari ile gecindigini düşünürsek 5 bin kalacaktır. Ama 2 arkadaşı nasıl bulursun veya sürdürebilir misin bilmem
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılBurası İstanbul en ucuz kira bedeli 7 ile 10 bin arası bunun faturasını vss düşünürsek en az minimum 20 bin TL bir gelirin olması lazım oda aç kalmamak için
13 Yorumla- +1 yıl
Apla sen Istinyede misin 🤪
- +1 yıl
@SeyyahÖküz1 hayır Güngören
- +1 yıl
Oralar 2000'li yılların başlarında çok karışıktı şu an eminim Daha Derli toplu ve düzenlidir
+1 yılÖzdemir Asaf seni bulmaktan önce aramak isterim seni sevmekten önce anlamak isterim seni bir yaşam boyu bitirmek değil de sana hep yeniden başlamak isterim
00 Yorumla
+1 yılTayyip dede yüzünden kimse evden ayrılamaz 😎 millet dışarda yemek yiyemiyor birde evden çıkıp fatura ve kira mi ödeyecekler. Kimse kusura bakmasın evden dışarı çıkan yok parası yok diye...
02 Yorumla- +1 yıl
@Cewox yani
+1 yılYaşadığın şehre göre değişir. Ben İnegöl'de yaşıyorum, burada 7.500-8.000 TL civarı kiralar. Normal bir yaşam için tek kişilik en az 20 bin TL kazanılması gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılYaşantı ve şehir çok önemli evet. Trabzon için ise tam bir net ücret söyleyemem ama bayağı bir lazım o derece. 🤔
00 YorumlaGünümüzdeki kira fiyatları aile bağlarını güçlendiriyor :) Zira iyi bir gelir olmadan ayrı eve çıkmak oldukça zor artık.
00 Yorumla
+1 yılYazık ülkenin acınacak hâli
30 binlerde yaşam lazım olanyer 3 de 1 asgari ücret veriliyor
Evet maalesef minimum 20k şart.00 Yorumla
+1 yıl5 kira 5 faturalar ve kredi kartı ödemesi olsa aylık, asgari ücret yeter yalnız ve sorumsuzca yaşamaya
00 Yorumla
+1 yılBu devir diye bir şey yok senin imkanların diye bir şey var. Her dönem zor. Fakirlik orta hal olmak devrin suçu değil maalesef.
00 Yorumla12-13 kira, 2 civarı fatura, 4 5 yemek, 4 5 diğer ihtiyaçlar, minimum 4 5 civarı da eğlence hobi sanat vs.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul için konuşmak gerekirse aylık gelirinin en az 30 bin olması lazım. Çünkü kiralar uçtu, market fiyatları da uçtu. Yani kiraya 15 bin versen, 15 bin cebine kalıyor. Onu da idareli kullanman gerek.
00 Yorumlaaldığın maaş ev kıtasına faturalara gider en düşük kira İstanbul'da 10 binden başlıyor eşyalı olanlar daha fazla
00 Yorumla
+1 yılEv kirası depozito ve komisyonu denkleştir rahatlıkla çıkarsın her yerde eşyalı ev var
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılMinimum 20k oda boktan biryerde oturursan ortalama bir hayat için 30 35 bin aylık net gelirin olmalı
00 Yorumla Yasağın şehre göre değişir ama en az 20 bin olmalı bence
00 Yorumla
+1 yılYerine göre değişiyor. En en az 20 o da gelecek aylarda 25 30 olur
00 Yorumla
+1 yılSana bağlı bu durum.. benim yükseklerde gözüm olmaz
00 YorumlaÇok paraya ihtiyaç var Türkiye de yaşamak için bayağı paraya ihtiyaç var artık
00 YorumlaYaşadığın şehire göre değişir ama İstanbul baz alalım 25-30K olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 ay once İstanbul'da 6 bin liraya ev tuttum bir odasini bir arkadasa kiraya verdim yari yariya oduyoruz maasim 12.500 lira yaklasik 10 bin lira bana kaliyor
05 Yorumla- +1 yıl
Semt neresi
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 avcılar merkezde
- +1 yıl
Çok iyi çünkü çok pahalı oralar.
Ayrıca aylık 10 bin lira koyabiliyorsan kenara ne güzel...
Cevap sahibi+1 yılşu an kredi ödemelerim var harcamalarımı da oradan yapıyorum hesaplarıma göre kenarda 10 bin olmasa da bir para kalması gerek ama genelde kalmıyor ucu ucuna anca
- +1 yıl
Maalesef kalmıyor çünkü her şey ateş pahası
Ancak boğazımı doyuyor
Ne iş yapıyorsun peki sen
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse tek eve çıkmaya cesaret edemiyor artık, evleniyor öyle ayrılıyor aile evinden, kiralar aşırı yüksek her yerde, kış gelecek her şeye zam üstüne zam, hayat bitti!
00 Yorumla
+1 yılSen boyna termit at oyunlarda düşmanlara 🤣🤣🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim herşeyim var ama yine de çıkamıyorum. Önce işi kafada çözmek lazım. Aileyi bıraktığında pişman olacak mısın, gideceğin yerde mutlu olacak mısın, ev alamazsan kirada sürüneceksin, bir sürü sorun yani. Yoksa ben çoktan çıkardım.
01 Yorumla- +1 yıl
Lafa bak herşeyim var ama çıkarıyorum. Nereden bakarsan tutarlı bir yanı yok. Ne kadar çekilişkili bir cümle. Herşeyi varmış. Ama çıkamıyor. Kafamı duvarlara vurmak
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20-25 bin tl aşağı değil. Sosyal isen min 30-35k gidiyor garanti. Evler zaten 12 bin tl fiyattan başlıyor aylık.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim cahil ailem için evlenmem. Bir erkeğin bana sahip çıkması. Böyle dar görüşlülük yok. Nasıl bu kadar zıtız hep sorguluyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkocaya kacmak biraz cesaretli olsam yapabilcegim bi eylem yemiyo tabi korkagim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkira 5 bin tl ise diger ihtiyaclar 10 bin tutsa 26 bin tl ile
07 Yorumla- +1 yıl
5+10=15
Diğer 11 niye merak ettim
Cevap sahibi+1 yılkiralar 5 binden hesapla en asagi tek kisi elektrik, dogalgaz, , su , yieyecek alisverisi felan 10 bin tutsa 15 bin olcak işte ayrica kiyafet, ozel kisisel seylere desen ki asagi yukari 26 bin 30 bin civari iste
Cevap sahibi+1 yılkabaca hesapla
- +1 yıl
Hee. Ben diğer ihtiyaçlar 10.000 derken her şeyi kattın sandım.
Cevap sahibi+1 yılhayir tabiki sacmalama 10. bine kime ne alir sacmalama
- +1 yıl
Ben alınır ya da alınmaz demedim ki 😅 ayrıca birikim yapan yapıyor ya. Kadınlar için biraz daha zor tabi
Cevap sahibi+1 yılTabiki daha zor herneyse boşkoy dolsun
Niye ayrı eve çıkıyonki hayırdır ya madem senden sevişecek adam bi zahmet evide ayarlasın canım ya kız milletinde zaten beyin yok Eşek gibi çalışacak bi de ev kirası verecek Ha ha ha ha ha ha ha
00 Yorumla
+1 yılYakın arkadaşlrını ikna etmeye çalış ben 18 yaşında 2 yakın arkadaşımla halletmiştim sonra zaten onlara yol verip kendin devam ediyosun
00 Yorumla
+1 yılKiralar bile 8-9 binden başlıyor. Artık ayrı eve çıkmak çok çok daha zor.
Bence rahat bir 17-20 k olmalı.00 Yorumla15.000₺-20.000₺ yeterli olur herhalde ama tasarruflu yaşayacaksan.
00 YorumlaAsgari ücretle çalışmak lazım ondan da apart ayarlarsın ya da öğrenci evine cikarsin
00 YorumlaAbartısız ve düşük bütçeyle en az ama en az 18 20 bin tl
00 Yorumla
+1 yılÖlmemek için kira hariç 10bin daha kalmalı elde. Sürünmeden Yaşamak için kira hariç 30bin kalmalı.
00 Yorumla
+1 yılŞehirden şehire değişir sen nerde yaşamayı düşünüyorsun
00 Yorumla
+1 yıl30 bin ben evdekilere mutlu olmayı ögrendim İstanbul'da 30 bin tek kişiye yeter
00 Yorumla
+1 yılÇıkayım da miktar önemli değil
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığın şehre göre değişir
02 Yorumla- +1 yıl
Metropol sehirlerden hiri olsun işte
- +1 yıl
En az 25 30 bin tl
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaşadığın şehre ve tarzına göre değişir aslında net 50 bin olsa sıfırdan başlanır
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yıl15 yeter mi bilemedim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltoplamda 47 bin gelirimiz var ay sonu gelmiyor. içki sıgara yok. anlamadım niye :D
00 YorumlaTek yaşıyorum. Ama baba parası yiyorum😂
00 YorumlaÇok açılmazsan 25 bin yeter.
00 Yorumla
+1 yılAylık 50 bin felan
00 Yorumla
+1 yılAile evinden niye çıkmak istiyosunuz🥲
00 Yorumla
+1 yıl20 bin TL kazanman lazım ayrı eve geçebilmek için
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılEn az 30.000 tl bence 😂
00 Yorumla
+1 yılSadece para degil zihnen de hazir olmasin.
010 Yorumla- +1 yıl
Bencede mental olarak hazır değilse parası olsada aile evine geri dönecektir
- +1 yıl
Yani bu işleri sadece maddiyat saniyorlar. çıkarci insanlari fatura vs takibi yemek yapmayi trmizligi hic hesaba katmiyorlar. kader zorluklarla sekillenir. bunu göz ardi etmemeli
- +1 yıl
En önemlisi yemek 😅
- +1 yıl
O konu benim en rahat ettigim noktaydi. Mütüş yemek yaparim. en hamaratim diyen kadin getir götürümü bile yapamaz çünkü hamarat kadın yok:)
- +1 yıl
Iyi başladin kötü bitirdin hamarat kadin yok diyen erkek benimle tanişmamistir
- +1 yıl
Herşeyin bir ilki vardir kadin. ayrica iddaa ispati gerektirir.
- +1 yıl
şu an sana yemek yapamayacağıma göre?
- +1 yıl
Ama iddaanız var
- +1 yıl
Var denk gelirsek birgün kozlarimizi paylasalim
- +1 yıl
Ben paylaşmam biat et olsun bitsin:)
+1 yılSamsun için minimum 20 olmalı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılOrtalama 20 bin diyorum ben.
00 Yorumla - Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne