Kendi evini satın almak için para biriktiriyor musun
Evet
Hayır
Kiralamak varken neden satin alayım?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır çalıştığım bir işim yok, bedensel engelliyim destekli olarak yürüyorum kendi kişisel ihtiyaçlarımı görebiliyorum sigortam yatıyor emekli olmak için 5 yılım kaldı onu bekliyorum evi sağlam insan alamıyor ben nasıl alayım
Ev almak için peşinat gerekiyor bunun için peşinatın denkleştirmesi lazım. Peşinat birikim yapıp doğru yatırım araçlarında çoğaltıldığı üzeri kredi çekildiğinde ev alınabiliyor. O yüzden evet peşinat biriktirmek gerekir.
Peşinat biriktikten sonra devamı kredi çekilebilir. şu an yaşanan kredi bulamama durumu geçici bir durum. Enflasyon 1 2 yıla yavaşladığında alım gücü dengeye gelmeye başladığında peşinatın hazır olursa kredi ile alabilirsin.
O gün geldiğinde bahane üretmek istemiyorsan şimdiden peşinat yapmak zorundasın.
Fiyatlar bu sürede artmaya devam edecek. Bu süre sonunda peşinatın hazırsa alım fırsatı verecek görüşündeyim. Bu sürede piyasa yavaşlayacak ama fiyatlar artmaya devam edecek. Piyasa sıkışıklığında faizler düşmesine yakın fırsatlar olacaktır. Tabi kredili konut için yorumum. Bu benim kendi görüşüm yatırım tavsiyesi değildir. YTD
Niye para biriktirim ki? 2 senede bir Türkiye’deki bankalardan kredi çekip ev alıyorum.
ama artık sanırım ev alamayacağım. Onun yerine arsa alip kendime güzel bir yaşam alanı tasarlayacağım kısmet olursa bireysel emeklilik var burada eurp ondan emekli olmama 10 sene kaldı emekli olunca 677€ maaşım olacak onunla turkiyede çok rahat geçinirim diye düşünüyorum…
Yalnız yaşıyorum ve kendi evim var şanslıyım bu konuda Allah olmayıp isteyene de nasip etsin diyelim.
Teşekkür ederim
Cevap
18Cevap
Şükür ailem bana ev verdi gadası
Hayır maalesef.
Günümüz de ev fiyatları değerinden çok daha fazla yazılıyor.
Bu arz talep sürecinin bir süre sonra düşeceği kanaatindeyim.
Bıktım yanlışlıkşa oy kullanmaktan :D kendi evim var zaten :)
Para biriktirerek ev alabilecek kimse olduğunu sanmıyorum bu ülkede
Bu devirde ev sahibi olmak zor Allah herkesin yardımcısı olsun
Evmi bu devirde kim eve alabilir ben 10 sene önce almıştım
biriktiriyorum ben 1.000.000 tl biriktirince ev 5.000.000 tl olacak 😁😁
büyüyünce düşünürüm şimdi kendim için bile param yok
Allahtan gurbetçiyiz de böyle dertlerimiz yok 😅 biz 800m2 alan aldık ev yaptırıyoruz dubleks Allah olmayanlara da versin…
Çalışıyotum 5 sene oldu kenara 120 k zor atım 5 sene önce 350k idi evler şimdi 5m dan aşa yok artık saldım kazandığımı yiyorum
Biriktirmiyorum, biriktirmeyle çok zor olur o iş.
O kadar para çok zor
Babam ev vermese rüyamda göremezdim
Benim evim var zaten...
Ne biriktirmesi çalışmıyorum bile..
Hayalini bile kurmak pahalı geliyor hacı abi
Ev alamam belki araba
Daha araba için biriktiriyorum ev zor
23 yaşında hallettim o işi.
Biz o defteri kapattık. Çok şükür var..
hayır biriktirmiyorum.
mesleğimi alınca biriktiririm artık
bu zamanda ev almak imkansız gibi bir şey