Hayır çekmem, bu devirde paran varsa al yoksa alma!
Evet çekerim, ev sahibine çalışacağıma kendi evimi öderim
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Eğer gerekiyorsa çekerim. Basit bir mantığı var aslında ülkemizde enflasyon vs. Belli evet arkadaşım var iş yerinde ona örnek vereyim 10 yıllık kredi çekti aylık 1000 lira ödüyor 3 sene önce zorluyordu bu rakam onu ama şu an bu rakam onu zorlamıyor. Yani kira öder gibi kredi taksidi ödüyor. Birkaç yıl daha geçse normal fatura öder gibi ödemeye başlayacak.
Riski eğer yedek plan yoksa veya işin garanti değilse buna göre planlama yapılmalı. Şahsen girer miydim krediye girerdim. Muhtemelen seneye de en az yüzde 20 lerde zam gelir haliyle ödemem her yıl daha da kolay olurdu.
Geçen sene kredi çekmiştim bu kredi ile hisse aldım. Herkes benle dalga geçti borsada batıcan filan s4lak filan diyenler oldu arkamdan neyse hatta hissem. Biraz düştü millet iyice dalga geçmeye başladı fakat aylar sonra hissem tavan yapınca ağızları açık kaldı bide bu sene temettü de aldım, vaktinde benle alay edenler şu an nasıl yaptın nasıl yapılıyor diye soruyorlar.
Yatırım amaçlı kredi çekmek iyidir bu sizi daha zengin yapar fakat harcama için yapılan kredi çekmek ise daha da fakirleştirir.
Ev, araba, hisse vb. Bunlar yatırımdır aslında araba pek önermem ama hisse ev öneririm. Geçen sene 17 liraya aldığım hisse şu an 35 liraya çıktı temettü geliri hariç ben paramı daha 9. Ayımda 2 katından fazlasını kazandım.
Risk var mı? Var fakat hayatta her zaman risk vardır hiç bir şey yapmamak yerine bir şeyler yapılmalı risk gerektiğinde alınmalı.
Zaten kiralar her yıl artıyor ama ödeyeceğimiz aylık kredi miktarı hep sabit. En kötü senaryo işten çıkarılma vs. Olursa garsonluk vs. Asgari ücretle yeni iş bulana kadar girilir en azından kredimiz ödenir.
Bir işe muhtaç kalmamak içinde pasif gelir yatırımı yapılmalı işten çıkarılsak bile idare edecek paramız olmalı.
Evet çok doğru tespitler katılıyorum eğer iyi kazanıyor ve krediyi karşılayabiliyorsanız çok iyi derim ya da evi alıp kredi taksidinden de yüksek bir meblaya kiraya verebiliyorsunuz o zaman da çok iyi hem ev kredisini öder hem de elinize para kalır. Asıl önemli olanda evin bedelinin belli bir sürede size geri dönmesidir...
Ev için nakitim vardı ama tapu param yoktu. Tapu için kredi çektim. Öyle bir zincirleme kredi olayı oldu ki sonrasında icralara düştüm. 3 yılda zor toparladım. Bir daha kredi mi? Allah korusun. Şimdi ekonomik durumum çok iyi ama kurt kışı atlatırda yediği ayazı unutmaz. Ben zor durumdayken yanımda olmayanları aklıma kazıdım.
Aynen öyle ya, sadece kredi ile de kalsa gene iyi yok hayat sigortası yok dosya masrafı yok tahsis ücreti habire yoluyorlar ve o bir türlü bitmeyen kredi taksitleri evi ilk başta aldığında iyi ama sonrası kötü...
Ama gerçekten ev almasaydım bu kira ücretleri ile sokakta kalırdım
Her şeyde bir hayır vardır...
Eğer ciddi bir birikiminiz yoksa öyle bir kredi yükü altına bu devirde girmek mümkün olmaz. Biz ya ev takasını kabul eden şirketler üzerinden ev alacağız ya da varolan evi satıp üzerine en fazla bir araba kadar fiyat koymamız gerekebilir. Onun da bizi çok zorlayacağını sanmıyorum.
Takas en mantıklı olay bence de, dediğiniz gibi birikimiz var ve çok az kredi çekeceksiniz mantıklı ama diğer türlü %200 bankaya geri ödeme olur ki buda 2 ev parası yapar...
Aynen öyle ne evler var benim bildiğim hala satılamadılar...
Çekmem ama kredi konusunda anlamakta zorlandığım bir şey var. Kişi neden çektiği krediyi faiziyle birlikte ödüyor? Yani neden üç kuruş çekiyor ama misliyle ödüyor? Bu modern tefecilik değil de nedir? Tek avantajı ödeyemeyince kişinin canı değil zamanı gidiyor.
Aynen öyle modern tefecilikten başka bir şey değil 400.000 TL çekip 800.000 ödemek korkunç bir durum...
Bu eksi verenin derdi ne ya, incel midir nedir neredeyse tüm pembelere eksi vermiş
Cevap
8Cevap
Kredi helâl bir yöntem değildir, bankaya faiz ödemektir. Bu açıdan kredi taraftarı biri değilim.
Hayat zor tabi, insanlar kalkıp bugün nakit olarak 700-1000 bin lirayı bir çırpıda veremiyor. Hoş, o nakit elimde olsa yatırım yaparım değil mi? O da ayrı bir olay.
Ama bugün gelinen piyasa düzeninde maalesef mülk fiyatları olması gerekenin tam iki katı durumunda.
Bir memur, bir asgari ücret sahibi sıfır ev alamayacak mı? Yazık, çok yazık bu gelinen noktaya...
Evet size katılıyorum kesinlikle gelinen nokta son derece kötü...
2016'da ev aldığımda kredi çektim ve bunun yaklaşık 6 yılı bitti. 4 yıla yakın süre içerisinde borcu bitecek. 46 bin peşin 90 bin kredi çekerek 136 bine ev aldım. O zaman kredi çektiğimde 160 bin geri ödemesi var. Her ay 1300 lira ödüyorum.
Hayırlı olsun, iyi zamanda almışsınız ama geri ödeme süresi çok uzun ama sonuçta karınız çok iyi malum ev fiyatları uçtu...
Rica ederim...
Berat bakan dönemindeydi o işler 0.99 dan çektim kredimi 4 bin ödüyorum şimdi kiracım 6 bin veriyor bana hem kredimi ödüyor hem de 2 bin bana harçlık bırakıyor hahahahah kapitalist sistemin gözünü yiyim.
Tam zamanında almışsınız o zaman her ay 2000 TL kar çok iyi..
3 sene önce çekmiştim o zaman faiz oranı da çektiğim meblağ da makul geliyordu kulağa şimdiyse büyük cesaret işin. Ama ben yine de çekerdim😅 garantici olmak bunu gerektirir
Evet aynen öyle özellikle ev kredisini ödeyecek şekilde kiraya verilirse harika bir durum olur...:)
Kira öder gibi ödeyince bu defa vade insanın gözünü korkutuyor. Ekonomi kanayan yaramız oldu resmen
Kesinlikle öyle ama her şeyde bir risk var maalesef yapacak bir şey yok!
Sinir bozsa da evet yapacak bir şey yok!
bu zamanda parası olanın da gücü yetmiyor birden nakit almaya ama ödeyebilecek gücüm varsa bişeyler sahip olmak istiyorsam mecburen kredi her türlü dahil oluyor artık
Evet çok doğru zahmet çekmeden mal sahibi asla olunmuyor...
öyle ya miras düşmeli yoksa da zorlanmayana çabalamayana ekmek yok devrindeyiz
Miras konusunda herkes şanslı değil o kadar ya, önemli olan kendisinin çalışarak yapması bunun içinde iyi bir ticari kafaya sahip olmalı insan başka türlü rahat yaşam yok gibi...
Eğer gerçekten ödeyebilecek kadar para kazanıyorsam çekerim tabii ki kendime ait bir evim olması kirada oturmaktan iyidir
Kesinlikle öyle ama zaman ev alma zamanı değil ekonomi netleşmesi lazım...:)
Ömür boyu borçlanmak istemiyorum bu kadar fahiş fiyatların olduğu bir yerde ev alınmaz.
Kesinlikle katılıyorum sadece şehir İstanbul, Ankara , İzmir ya da Muğla diye bu kadar paralar ödenmesi mantıksız...
Ben genel anlamda ülkeyi kast ettim aslında ama dediklerine katılıyorum.
Teşekkür ederim evet yükselmeyen şehir yok ama bazı şehirler ön plana çıktığı hayli açık misal olarak vermiştim...
Banka olmuş tefeci ev alıyor insan ömrünün yarısına kadar ödüyor
Kemal Sunal filmi gibi olduk
Aynen öyle banka ben veririm diyor ama 1 katı geri alırım diyor düşünsenize binlerce insan ev almak için kredi çekiyor bankanın kazandığı meblağlar korkunç boyutta...
İşte fakir köle zengin para kasar sistemi
Maalesef olan hep tüketiciye olur bu çok doğru bir şey sırtımızdan para kazanan çok...
Hayır çekmem ödemek mesele ne olur ne olmaz ödeyemezsem eve haciz gelir bu riske giremem
Kesinlikle öyle hayatınız mahvolur Allah korusun...
İnşallah Amin
Sağlam ve garanti bir isim varsa çekerim. Onun dışında çekmem sanırım..
Çekemem ki kimse o kadar kredi vermez en kötü ev trilyon olmuş
Aynen zaten o kadar kredi de vermez bankalar...
Çekerim. Ev için değer.
Yani tabi ki ödeme sorununuzda yoksa neden olmasın...
4 sene önce çektim şu an çekmek saçmalık olur
Bence de öyle eğer iyi kazanıyorsanız sorun değil ama 10 yılın insanlara ne getireceği belli olmaz mesela bundan 2 sene önce kredi çekenler bu ekonomik durumun böyle olacağını bilemezlerdi bir çoğu zor durumda ödemeler konusunda...
Şu an kira gibi kredi ödüyorum artık ev almak için çok geç
Çekerim risk almak iyidir bazen
Yani tabi ki ama iyi planlama şart...
Bence ev değil Tofaş bile almak hayal oldu
Maalesef aynen öyle kim tahmin edebilirdi böyle bir geleceği...
Değil tabi ki yani herkes için en şanssız yıllar bu yıllar...
Yaslaninca almayi planliyorum
O zamanda geç olmaz mı?
Evet
Büyük cesaret...:)
Neden
Yani evler milyonluk artık ya iyi bir birikiminiz olacak daha az kredi çekeceksiniz yoksa 2 ev parası geri ödeme olabiliyor...
Evet çekebilirim
Cidden cesaret işi artık...:)
Hayır hesap kitap işi aslında
Tabi ki orası öyle çok ince hesap lazım...
Hayır
Katılıyorum çünkü ekonomik belirsizlikler çok, nereye gidecek belli değil...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?