Ayrı eve çıkmak için aylık kaç bin tl gerekiyor?
(Sigara-alkol-ilaç gibi masraflarım yok ve tek kişi yaşayacağım.)
(Sigara-alkol-ilaç gibi masraflarım yok ve tek kişi yaşayacağım.)
Ayrı eve çıkmak, birçok insan için hayatlarında büyük bir adım ve değişiklik anlamına gelir. Elbette bu süreç bazen zorlu olabilir, ancak doğru planlama, hazırlık ve uygun bir yaklaşım ile üstesinden gelebilirsiniz. İşte ayrı eve çıkmakla ilgili bazı zorluklar ve bunlarla başa çıkmak için öneriler:
Mali Yükler: Ayrı eve çıkmak, kira, fatura, alışveriş gibi yeni mali sorumluluklar getirir. Bu noktada, gelir ve giderlerinizi dikkatlice değerlendirmeniz, bir bütçe oluşturmanız ve harcamalarınızı kontrol altında tutmanız önemlidir.
Ev Eşyaları ve Düzenleme: Yeni evinizi döşemek, mobilyaları almak ve ev eşyalarını düzenlemek zaman ve maliyet gerektirebilir. İhtiyaçlarınızı belirleyerek önceliklerinizi sıralayın ve bütçenize uygun şekilde adım adım alışveriş yapın. İkinci el eşyalara veya uygun fiyatlı seçeneklere de göz atabilirsiniz.
Ev İşleri ve Sorumluluklar: Evdeki işleri paylaşma konusu, ortak yaşamın önemli bir parçasıdır. Ev arkadaşınız varsa, ev işlerini adil bir şekilde paylaşmak için bir program yapabilirsiniz. Kendi başınıza yaşıyorsanız, ev işlerini düzenli bir şekilde yapmak ve rutin oluşturmak önemlidir.
Yalnızlık ve Duygusal Adaptasyon: Ayrı eve çıkmak, bazen yalnızlık hissi veya duygusal bir adaptasyon süreciyle birlikte gelebilir. Bu normal bir durumdur. Yeni rutinler, hobiler, arkadaşlarla zaman geçirme ve sosyal etkinliklere katılma gibi adımlar atarak sosyal bağlantılarınızı güçlendirmeye çalışın.
Özgürlük ve Bağımsızlık: Ayrı eve çıkmak, özgürlük ve bağımsızlık duygusu sağlar. Ancak bu durumda, sorumluluklarınızı ve gereksinimlerinizi gözeterek iyi kararlar almanız önemlidir. Kendi bütçenizi yönetmek, temel ev becerilerini geliştirmek ve ihtiyaçlarınıza uygun şekilde hareket etmek, bu süreçte sizin sorumluluğunuzdadır.
Ayrı eve çıkmak, başlangıçta bazı zorluklarla karşılaşabileceğiniz bir süreç olabilir. Ancak zamanla alışacak ve bu yeni bağımsızlık yolculuğunun tadını çıkaracaksınız. Kendin
Nerede oturduğuna göre değişir ve harcamalarına göre de. İstanbul da yeni gelen zamlarla birlikte 35bin TL üstü bir maaşın yoksa yaşamanı tavsiye etmem. Bir kira 15bin TL'den başlıyor. her şey çok pahalı. Küçük şehirler daha avantajlı olacaktır maddi olarak. Onun dışında Bence çok güzel yalnız yaşamak evde tamamen özgürsün
Evet yalnız yaşamak zor ama paran varsa kolaydır. sadece sevgisizlik ya da yanında birini istemek gibi şeyler oluyor ama yalnızlığa alıştıysan rahat edersin
Cevap
22Cevap
Yaşadığın şehire bağlı tabiki ama aylık giderin 2000 i buluyor. Daha kirası da var. Öğrenci evinde yaşamıştım bir iki yıl. Çamaşırı bulaşığı yemek yapması derken kendine zaman ayrılmıyorsun. Bir zamandan sonra hep kolay yemekleri yapmayı tercih edip sağlıksız da besleniyorsun. Yurt ya da aile evi daha mantıklı emin ol.
İl ve semte göre değişir ama ortalama 10 bin yeterli olur (çok güzelsin)
Teşekkür ederim
Yalnız yaşıyorum sigara alkol var ama elektrik kira yok 🤷♂️
O nasıl oluyor
5000 TL ye ev bulursan en az 8000-8900 TL ile geçinebilirsin.
3 bin tl ye hangi faturami odeyecegim bu ekonomi de?
2 seneye evlenicem zaten ama yalniz yasamak hep hayalimdi. Evlenmeden gerceklestirmek istesem becerebilir miyim merak ettim.
Çok güzel bir şey yalnız yaşamak kişiden kişiye göre de değişiyor artısı eksisi
Bence daha kcksn ailenle kalman daha iyi hem maddi yönden sıkıntı çekersin
Ben asbyim aylık 7 bin TL kira toplam masraf evin sadece 12 bin TL bana 14 kalıyor. D
Yalnız yaşamak zor değil yaşadığın şehrin kirası pahalı değilse ve düzenli bir gelirin var ise
Sigara alkol ilaç demişsin. İlaç ne anlamda?
Kirana bağlı. Ve ne kadar yemek yediğine
Sigara alkol ilac gibi masraflarim yok dedim. Genelde 2 öğün yiyorum ve 1 odali ama duzgun, parkeli bir ev istiyorum.
İlaç içilen ilaç mı yani kullanılan şeyler mi alkol benzeri var ya hani?
Bir şeyler kullanmak?
Hangi şehirde yaşamak istiyorsun ve semte bağlı. Kira fiyatlarını öğrenmen lazım öncelikle. Toplam 5- bin de yetebilir, 10 bin de gerekebilir yaşamak için
Yok normal ilac.
Zor gibi ama dusunecegim tesekkurler.
Türkiye çok çok zor
Hele bi oku işin olsu da ksnsn
Ortalama 10 Alman lazım en az
Yaşıyacağın şehire bağlı
Yaşarsın sende o kabiliyet var
Bunu nasıl hissettirdim
Yorumlarından :))
Mesela? 👀
Zor tabiki.
Yoook