Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kimse kimseyi bir şey söylemez. Onu unutun. Kimse kazandığını söylemez. Evlilik böyle bişi. Size bir atasözü;
Erkek her şeyi söylerse, kadının isteği bitmez. Kadın her şeyi söylerse, erkeğin derdi bitmez.
Eve katkıda bulunuyorsa herkes sorun yoktur. Evlilikte eşler arasında gizli saklı olmaz, para saklama olmaz, gibi sözler boş.. Bal gibi de oluyor. Kadın altın almak ister, erkek engeller. Söylemez. Adam birikim yapmak ister, kadın rahat bırakmaz. Bu yüzden geçin o ayakları.. Demokrasi evlenince biter.
Deneyimlisin sanırım dul musun evli mi onu çözemedim
Çok saçma bu düşünce. Sen kesin kadın çalışmamalı erkek çalışmalı düşüncesini de savunuyorsundur.
Ben kendi deneyimlerime dayanarak söyledim, bu benim naçizane fikrim. Eşim bazen dışarıda çok para harcardı. Eli bol bir insan ayrıca. Bir gün ona sordum. " Dışarıda karı kızla para mı yiyorsun." diye. Bana ne dedi peki?
" Saçmalama. Buna para mı dayanır, benim param yok o kadar."
Kocam da ben de iyi biliyoruz ki, onda o para var.
Sadece kadınların toplumdan soyutlanmasından ve aptal yerine konmasından bıkmış biriyim.
Ve evet, toplumumuzda baskın bir ataerkil düşünce var eskiden beri. Erkek herşeye muktedirdir. Kadına göre özgürdür. Kadın namustur,istediği gibi giyinemez. Kadın namustur, susması gereken ve alttan alması gereken yine odur. Erkeklerin asabiyetini kadınlar çekmek zorunda değil!
Erkekler yüzünden yaşama hürriyeti bile ellerinden alınan kadınların kanı şerefine bunları söylemek zorundayım. Kimse kusura bakmasın. Çağımızda kadınlara yönelik negatif ayrımcılık var. Bir erkek ne kadar namussuz da olsa ona laf edilmez ama kadına edilir, eksik etektir.
Kadın cinayetlerinden her sene ne kadad kadın ölüyor biri bunu hesap etti mi hiç? O kadın alnının akıyla evine ekmek getiriyorsa, evde olan biten herşeyi bilmek zorundadır. Yok eşler arası bişeyler söylenmek zorunda değilmiş. Bu nasıl zihniyet ya! Olur mu öyle şey arkadaş.
O zaman nasıl karı kocasına, koca da karısına güven duyacak. Hele hele böyle bir çağda. Gerçekten bu çağda bişeyler gizlemeyen, dürüst erkek bulmak bu kadar mı zor?
Evlenirken yapılan o yemin şimdi insanlara tekerleme olarak geliyor.
O yemin hem kutsal hem de bir o kadar anlamlı bir yemin...
İyi günde kötü günde... Hey gidi hey.
Birbirlerinden ufak tefek şeyleri saklayan karı koca, daha sonraları önemli şeyleri de saklamaya başlar ve o yuva çöker. O evlilik de biter.
Yalanın büyüğü küçüğü yoktur. Parası varken yok diyen bir erkek, ya da yokmuş gibi haberi yok gibi davranan bir erkek düpedüz yalancıdır.
Bu hayatta her şey para, altın değildir sob olarak.
Hayatta altın olmasa da altından değerli şeyler vardır. Onlar da güven, dürüstlüktür.
Paran için yanında duran biri varsa, onu yanında tutma zaten. Bırak gitsin
Evlilikte eşler arasında gizli saklı olmaz, para saklama da olmaz. Aile bütçesi ortak olduğuna göre eşlerin harcamalarını planlayabilmeleri için hanenin toplam gelirini bilmeleri ve ona göre hareket etmeleri gerekir. Aile bütçesine hangi eşin ne oranda katkıda bulunduğu önemsizdir. Ayda 30.000 TL kazanan biri, eşinin asgari ücretle çalışıyor olmasını şikayet konusu yapamaz. Aylık geliri eş kişisinden gizlemek boşanma nedenidir. Herkes kendi parasını harcasın demek, evlilikte mümkün değil. Kadınlar "benim maaşım benimdir" düşüncesinde olabilirler, ama o iş öyle olmuyor. Burada hep bahsettiğim konuya geliyoruz: Evlilik iki imzadan ibaret olmayan, şartları, yükümlülükleri ve sorumlulukları olan, bir kadın ile bir erkeğin MÜŞTEREK bir yaşam kurmasını sağlayan bir sözleşmedir. 20 yaşında evlenmeye heveslenip bir sayfa olsun Türk Medeni Kanunu okumayan, üstleneceği sorumlulukları bilmeyen insanların kalkışmaması gereken bir beraberliktir.
evet söylemeliler yani bence gizli saklı olmaması gerekiyor eşler arasında. benim eşim olsaydı tabi ki de maaşımı söylerdim hatta ne maaşı istediği zaman benim paramı da kullanır ki benim param senin paran da olmazdı zaten. Sadece çok büyük bir harcama olacağı zaman bunu önceden birbirimize haber verirdik ki bütçemizi de geleceğimizi de ona göre inşa edebilelim
Evet, maaşlar bilinmeli şayet suistimal edilmiyorsa. Sonuçta birlikte geçindirilen bir ev, ödemeler var. Beraber planlanan tatiller, harcamalar. Zaruri ödemeler yapıldıktan sonra kişiler kendisine kalan parayı istediği gibi harcayabilir. Belki geriye kalan paradan ayrılarak ortak bir birikim yapılabilir.
Cevap
34Cevap
Evlenince ben sen olmaktan ziyade biz oluruze. Evliyiz ve karşılayacak ev ihtiyaçları olur şu olur bu olur bunlarda ev ekonomisini belirler. Nereye ne harcanıyor aylık toplam para ne oluyor bunlar bilinmeli tabi ki. Söylenmiyorsa neden evlenip "biz" olduk
Eşimle uniden beridir beraberiz. O zaman harçlıkları birleştirir harcardik , bugün de gelirleri birleştirir harcarız. Hiç değişmedi 25 yıldır.
Maşallah
eşlerin birbirinden gızlısı saklısı olmamalı.. aynı yastıga bas koyuyorsun zaten var mı otesı nesınden cekıncenkı... ben sevdıgım kadınla her konuyu konusabılmek ıstrdm..
Evlilik 2 kişinin hayatlarını birbirleri ile paylaşmasıdır Eşler arasında gizli saklı olmamalı. Her şeyi paylaş ama maaşı, kazancı gizle. Nasıl bir saçmalık bu
Evlilikte senin benim diye bir şey yoktur olmamalıdır. Eve giren para da eve yapılan masraflar da her iki taraf da çalışıyorsa ortaktır. Benim ne kadar maaş aldığımı eşim bilir.
Tabii ki evet. Ödemeleri yapıp kendime cep harçlığı alıp kalanı direk eşime veriyorum. Maliye bakanımız o :)
25 yıllık evliyim bir gün maaşımı sormadı. İşin sırrı herkes sorumluluğunu bilirse soruya gerek kalmaz.
yol arkadaşı hayat arkadaşı 🙄 herşeyi bölüşüyor paylaşıyorsun ama mal varlığın ya da maaşını gizliyorsun bu ne biçim saçma olaydır
Bence evet ama konuşulması gereken çözülmesi gereken o kadar sorun var ki hayatımda evlilikte para en son konuşulacak konu olmalı
Söylememek zaten bir alternatif bile değil bence. Hanginiz alternatif haline getirdi bunu, eşler arasında gizli saklı mı olurmuş..
Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz yeğen. Bu arada 22000 alıyorum
Tabikide aynı çatı altında yaşıyorlar ya söyleyecekler tabi eşler arasında sır olur mu?
Bu iyi olur.
Geliri bildikten sonra, planlı harcama yapılabilir.
Elbette 🤦🏽♂️
İnsan eşinden para mı ya da maaş mı gizler ya? Maaş kartımı veririm onda kalsın
Birlik beraberlikten doğar diye bir laf var 😌
Böyle birseyi gizlemek saçma geliyor maaş kartım bile eşimde
Söylenir galiba sonuçta birlikte ev falan alma durumu olabilir
Ya her haltı konuşuyoruz da para mevzusumu kaldı bi tek 🙄isterse söylemesin napalim
Söylemeliler tabi ki. Evlilik karşılıklı güvene dayanan bir kurum. Eşimin dışarıda fazla fazla para harcadığını fark edersem aklıma gelen ilk ihtimal aldatılma olur.
Başka ne beklenirki dişillerden!!!
@MtAydın1907 yapma Allah aşkına. Burada feminizm falan yok. Aynı şeyi kadın yapsa bu sefer erkek de süphelenir. Para harcıyo olabilir ama en azından karşındakine açıklamak durumunda nerede ne kadar harcamış. Kadın da erkek de. Kesinlikle cinsiyetçilik yapmıyorum.
Fenizim yok ama özünde kokusu var yorumda
Bir erkeğin partneri bir kadın çok para harcıyorsa ilk aklına gelen beni aldatıyor olmaz mesela.
Üç aşağı beş yukarı illaki karşılıklı bilgi olmalı
Ama bu kadınlarda dozu kaçıyor gibi ileride
Ne yaptın kimle kime harcadın soruları delirme sebebi
@MtAydın1907
O zaman sen de ataerkil düşünüyorsun. Bir erkek evinde karısına açık ve dürüst olmuyorsa kime olacak? Evlilik çocuk oyuncağı değil. Sırlar zamanla büyür ve değişir. Mesela senin evli olduğunu farz edelim. Ben senin karın olsam, sen de benim için. ve çocugumuz ya da bırak çocuğu geleceğimiz için birikim yapsan ben çok mutlu olurum. Anlık beni faydalandıran bir durum olmamasına rağmen. Çünkü bu ileriye doğru iyi niyetli bir çabadır. Allah ömür verirse karı koca olarak o parayla bişeyler yapılabilir.
Bir de pencerenin diğer tarafından bakalım.
Benim kocam serseri biri olsun. Eve ekmek getirmesin. Kazandığı parayı gizlesin. Benim çocuğumun, bizim çocuğumuzun hakkını bile gözetmesin. Ben başlarım böyle işe yani. Evlilikte karı koca birbirine fikir danışmak durumundadır. Evlilik tek kişilik değildir. Kadın aklı, fikri olan bir varlıktır. Bir obje değil. Kaldı ki günümüzde Türkiye şartlarında asgari ücret, resmi açlık sınırının altındadır. Enflasyon ortada. Hayat şartları zor. her şey ateş pahası.
Aile olarak kemer sıkma politikası izlenebilir. Adam, karısına " Ya hatun bu ay elimiz sıkışık. Şu harcamaları yapmasan olmaz mı? Bu ay giyime şu kadar para harcamayalim." diyebilir pek tabii. Hatta 12 ayın onikiside eli sıkışık olunabilir. Borç vardır harç vardır sonuçta. Mesele konuşarak anlaşmak. Insanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa...
Evet yoruma bakınca öncelikle sizden ya da seninle ciddi olunabilirliği yüksekmiş
Partnerin bakımından şanslı olursun umarım.
Yorumlarının tümüne katılıyorum doğru tesbitler.
Ben sadece kadınların ya da bazılarının abarttığını düşünüyorum her harcama detayından temiz mi pürü pak mı delili aranmasına kızıyorum.
Bahsettğin tüm serserilikler durumu kabul edilemez.
Ben sadece harcamasını seven yani yeme içme ve giyim konusunda buna paralel muhasebesini iyi yapan biri olarak yorum yaptım
Bir kertede bir tık bağımsız ve tek yetkili olma durumu insan kendi hayatında ister yani
Bunun adı da , sonucuda, gayeside illa biriyle düşüp kalkmak olarak alınmamalı
Biraz karakterede yapıyada bakmak lazım ya da izlemek gözlem yapmak diyelim
@MtAydın1907
Kendimi anlatabildigim icin çok mutluyum. seni anliyorum. Bazi kadinlar cok paragöz olabiliyor. Evlilik iyi günde kötü gündedir.
Benim de anlatmaya çalıstigim sey evlilik olayında maddiyat sevginin önüne geçmemeli. Bana göre sevgi maddiyattan önemli. Evlilik beraberinde fedakarlık gerektirir. İyi günde sevmek el üstünde tutmak kolaydır.
Evet bir nebze olsun bende anlaşılabildiysem ne mutlu.
Anlayışınla ve bakış açınla o aranılan kadın gözüksende imajınla beraber temennimiz özünde de öylesindir umarım..! Zira erkekler kadar kadınlarında çile çektireni azımsanmayacak kadar çok
@MtAydın1907
Kotu insan kötü insandır. Bunun cinsiyeti yok tabi. Kadınların iyisi var kötüsü var. Erkeklerin de. Kadınların dedikoducusu var, entrikacısı var. Erkekler aslında bu konuda daha masum. Kadınlar gibi amaçsızca dedikodu pesine düşmüyorlar. Cem yılmaz bi skecinde anlatıyo ya dedikodu yapan kadınları ve hiç bunlara kafası basmayan erkekleri. Insanlari cinsiyetlere bolmek istemiyorum. Yalniz güzide ülkemde kadınlara karşı baskıcı olunduğunu da kabul etmek gerek. Pippa Bacca olayını ele alalım. Bilmemkac ülke dolaşan ve basina bisey gelmeyen kadın, bahtsiz bedevi gibi türkiyeye gelince olan olmus. Olayi anlatmak istemiyorum googlelayinca cikiyo. Her neyse. Allah böyle uckur sevdalisi Hanzo adamlardan korusun. Kadinlarin da entrikaci ve dedikoducu olanlarindan korusun. Dedikoducu insanlara asla güvenmeyin. Bugün sizle dedikodu yapan, yarin arkanizdan konusmaktan çekinmez. Sahih bir hadise göre, cehennemin çoğunda kadınlar varmiş. Peygamberimiz (sav),Allahu tealaya sormus. Allah demis. Yaptıkları gıybet yüzünden buradalar. Maalesef bazen ben de yapıyorum. Yaşadığım olaylardan ciğerim yanınca tabi. O günahkar insanların gunahlarini bosu bosuna sırtlanıyorum. Sanki benim almamla onların günahı bitermiş gibi ha bire sırtlanıyorum işte
Vay vay vay nerelere girdin çıktın şu Pippa Bacca olayını çok net hatırlıyorum bravo şurda kaç kadına sorsan bile o neydi diyebilir..
Genel geçer sosyal hafızan kuvvetli.
Kadınlara olan baskıcı tutuma katılıyorum
Doğru!!!
Bundan ötürü eğitim çoğunluğu ve var olma mücadelesi evde olsun işte olsun eğitimde olsun hep bir adım geriden gelerek gerçekleşiyor çoğu alanda büyük şehirler olmasada Ülke büyük bir dünya belde ilçe kasaba köy var barınan yetişen
Pippa Bacca olayı bizim yüz karamız Suriye Irak Arabistan İranda olmadı bizde oldu yani aslında onlarda kesin sorun olur derdik olabilirliği!!!
Yani bir kadının güvenliği özgürlüğü hiçe sayılır derdik
Bizde kadının insanlığı katledip, cenazesine ve vücut bütünlüğüne kadar kaybolan insanlığın bu topraklardan çıkması çok kötü
Biz hâlâ orta doğu genlerini atamadık
@MtAydın1907 aynen öyle. Kadinlar otursun dizini kırıp diye bi düsünce var ama sorsan bizim ailemizde üniversite okuma geleneği var derler. Bizim ailede bütun kadinlar okur derler. Tabi okur. O kadar paraya okumak ayricalık mı? Neyse. Cok. konustum. Vay vay vaymis :) peh
Bak sana bir örnek vereyim
Bir Üçüncü dünya Ülkesindeyim
burada yolsulluk Ülkenin % 85 de mevcut
Orta sınıf aç polis öğretmen vb şeyler yok pahadına çalışıyor eğitim yerlerde hırsızlık var
Ama sapıklık yok
Sarkma yok
Laf atma yok
Çok enteresan
Bir kadın bir beyaz kadın beyaz bayrak gibi gece istediği yerden tiril tiril geçebilir
Kimsede ne kötü gözle bakmaz bu aranıyor boş galiba diye Asla rahatsız edemez
İnsalığın aç kaldığı yerden insanlık dersi işte
@MtAydın1907 bosuna dememişler hayvanın açından insanın tokundan kork diye. İnsanoğlunun gözü açtır hep. Her şeyi elde ettiğini düşünen insan küstahtır, şımarıktır. Her şeyi bildiğini, yaşadığını sansa da bi tür bilinçsizlik içindedir. Elime neler geçti diye övünür. Önemli olan aza kanaat edebilmek, paylaşmak. Hayvanlardan farkımız olmalıydı ama daha aşağı oluyoruz yerine göre. Bu nasıl insanlıktır diyoruz yerine göre. Küçük şeylerle mutlu olabilen bir insan, kendi dünyasında, kendi içinde bir cumhuriyet kurmustur. O kendiyle barisiktir. Anlamsiz bir sekilde mutludur, huzurludur. Alçakgönüllüdür.
Evet vay diyoruz yine 😃
Seninle Bu konuların Felsefi detaylarıyla nefes alıp dibe dalmakta zorlanıyorum zira nefesim yetmiycek gibi geliyor.
Sırf feministlik olsun diye konuşmaman güzel
Güzel insanda var pürü pak
Rezil insanda var illeti Lanet
Özetle diyorsun yani
Tabikide söylemeliler evlilikte gizli saklı olmazki
Valla evlendiğimde maaş kartımı eşime veririm ben para tutamıyorum
Eşler arasında gizli saklı olacaksa bu evlilik değil ev arkadaşlığı olur
Söylemeliler tabi ki hergün aynı yatakta yattığın birlikte vakit geçirdiğin insan o
Evliliklerde eşler birbirine karşı şeffaf olmalı bence. Ne kadar maaş aldığı da dahil birbirlerinden bir şey gizlememeliler. Gizleniyorsa ortak hayat yaşanmıyor demektir o zaman da evli kalmanın bir anlamı yok, bence.
elbette hayatı beraber yaşıyorlar
Evet ne varki bunda
Söylesinler canım nolucak sanki
E bılır bunuda yanı saklamak ayıp olur
Neden söylesin ki ne kadar da saçma bir sey
Bence bir mahsuru yok
Eşimin maaşını bilmeyip kimin maaşını bilicem
Evlenirken ilk önce bordro istiyoruz
Söyleyebilirler, sakıncası yoktur.
Bilmese daha iyi gibi 🤭☺🙏🍀🦋☕
Elbette söylemeli evlilikte paranın lafı mı olur
Ne saçma soru arkadaş nasıl bir düşünce
Söylenmeli çünkü aynı evde kalıyorsunuz.
Söylemeli, eşler arasında gizli saklı olmamalı
E yani
Söylemeli
Fakirler evet 😂
Evlendikten sonra her şeyi bilmeli
Söylemeli
Söylemeliler
Evettt
söyle nolcak
Evet nolcak ki
Söylemeliler
Evett
Tabiki
Evet tabikide bu ne saçma soru
Evet
Gerek yok
Her iki tarafın gizli saklı her hangi bir durumu olamaz olmamalı. Güven önemli.
Saklayinca ne olacak vsvjbxaghbvssgblk
Eşler ya hani 😄
Evet.
Tabii ki
Evet söylemelidir.
Söylesinler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?