Merkez Bankası faizi neden yükseltti? Haram değil miydi? Erdoğan nasıl ikna oldu yükseltilmesine? Hani seçimi kazansam bile düşürmeye devam edeceğim diyordu, ne değişti? Faiz artık helal mi oldu?
Sayın bilge akpli arkadaşlar biz cahilleri aydınlatırsa çok sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
ekonomi kötü
dalır düşürmek içindir. o haram bu haram olsa bankalardaki faizleri kaldırır kerhaneleri kaldırır içkileri yasaklardı ama orlardan mangır geliyo :D
Öyle başarısız bir cumhurbaşkanı ki faizi artırdığında bile döviz yükseliyor anasını satayım
ihracatın yok üretimin yok heğ ithal ediyorsun niye düşsünki? çok başarılı pek değil ama başkasıda geçse bu sahne değişmez. en büyük ssecilme nedenide bu
Öyle deme faizi düşürme doları artırma sebebi dışa bağımlılığı azaltıp ülkede üretimi çoğaltmakmış bilir bir kişi öyle diyor . d
Belkide öyle sen yüksekten almaya devam edersen alacak paran kalmıcak kendin uretcen
Hayır uretemezsin, dışa bağımlı borcu kapatamadiktan sonra (Ki dolar arttıkça kur farkından oluşan borcu bile kapatamazsin) samanını bile üretemez ithal edersin tıpkı yaptığımız gibi
üretmezsen zaten kapanmaz
Üretildiği halde bu kur bu kadar yükseldi fabrika bırakmadı sattı, adam doları artırarak servetine servet kattığıyla kaldı. Kim bilir İsviçre'de ki hesaplarinda kaç milyarlık serveti yatıyor
fabrika dediğiniz nedir ne sattı? şekerle mi gelişcek ülke? ya da satılmadan önce mükemmel miydi ekonomi? adam geldiğinde zaten ekonomik krizle devraldı. hiçbir şey ürettiğin yok ihracın yok.
Türkiye tarihinin en kötü ekonomik dönemindeyiz, adam geldiğinde ekonomi harika değildi ama suanki kadar asla kötü olmadı. Ben hatırlıyorum bir alisverise gittiğimizde poşetler dolu dolu donerdik. Babam o dönemde emekli oldu emekli ikramiyesi ile hem hac yapti hemde yapım aşamasındaki siteden 2 tane daire aldı. Şimdi bir memur emeklisi bir tane normal daire alsın bakalım ikramiyesi ile alabiliyor mu? Adam ekonominin içine etti işte abicim bunu kabul edin. Doları iktidarı boyunca 25 kat artıran başka bir adam yok. Bu adam, trump ona papazimi vermezsen isvicredeki banka hesaplarını ifşa ederim dediğinde papazı vermedi mi? Bazı ot beyinler o zaman asgari ücret 100 dolardı diye bahane sunuyor. Ulan o zamanın alım gücüne bak şimdiki alım gucune bak bir asgari ucretle o zaman kaç çeyrek alıyordun şimdi kaç çeyrek alıyorsun. O zaman kaç yumurta alıyordum şimdi kaç yumurta alıyorsun. İstediği kadar gemi uçak yapsın halk ekonomiden memnun olmadıktan sonra bu iş olmaz. Ben benden alınan ağır verginin karşılığını goremiyorsam bu ülke vasıfsız bir ulkedir.
O zamanların 100 dolariyla şimdinin 100 dolarını kıyaslayan mahluklara gosterilecek en iyi örnek 2005 de appiah ve anelka 7 milyon euroydu, şimdi o kalibrede oyuncular en az 70 milyon euro. Büyük resme bakan aradaki farkı da görür
senin yaşın 90 falan mı tarihin diyorsun? sen bir gecede dolar 2 katı ne demek biliyormusun? 25 liradan 50 olması demek bazı şeylerde evet alım azaldı ama eskidende böyle hapur hupur almıyorduk. bırak adidası bilmem neyi lcw almak bile lükstü ben üretmiyorsun diyorum dolar 25 kat arttı diyorsun adam 3 senelik iktiadar olmadı 20 senede artması zaten normal. senden vergi alınca ne bekliyorsun? vergiler zaten savunmaya gidiyor yol yapsa suç. cebe indirtmeyen siyasetcide yok zaten. eskiden emekli olan ev alıyordu evet şimdi alamıyorsun. depre oldu diye ev fiyatlarını fahiş rakamlara çıkaran devlet değil senin insanın. 1 ay önce araba aldı arkadaş 440 şimdi 550 noldu 1 ayda? ne değişti? dolarda aşırı artışmı oldu? senin kendi insanın seni düdüklüyor dolara 1 lkira zam gelir senin esnafın 5 lira zam yapar önce fırsatcı insanını adam et böyle halktan böyle lider çıkar
Benim yaşımın 90 olmasına gerek var mı? Her insanda aynı beyin var okuyan öğrenen gelişen yolunu alıyor. Akıl her zaman başta olsaydı zaten ülkeyi yöneten yaşlılar vesilesiyle suanki halimizde olmazdık. Senden alınan vergilerle ne bekliyorsun ne demek? Elbette kolay bir yaşam bekliyorum. Ben senelerce kendimi geliştirip ağır vergiler ödediğim halde bana bunu çok görecek bir ülkeye ne borcum olabilir? Ben bir adaba almak istiyorum devlet 3 tane de bana alacaksın diyor. Hangi hakla diyor bunu? Fırsatçı esnafı ben niye adam ediyorum sizin seçtiğiniz adam ne güne duruyor? Her şeye gücü yeten peygamberiniz şu fırsatçıları niye durduramıyor? Ekonomi politikası yanlış bu adamın kardeşim bunu ben değil bütün profesör ekonomistler diyor. Bir tane profesör ekonomist çıkıp adamın ekonomi politikasını eleştiriyor ama koyun bir seçmeni gidip adamın videosuna sen ne anlarsın reis dururken vatan haini occc diyor. Böyle halka böyle lider derken zaten çoğunluk sizin zihniyetten
Ayrıca tonla üniversite açtı yıllık 50 bin tane mühendis mezun ediyor ama mühendise istihdam alanı sağlamıyor, o muhendiste ona istihdam alanı sağlayan ülkeye gidiyor orada üretiyor burada suçlu ben mi oluyorum? Neresinden tutsan elimde kalan bir politikasi var iste
fırsatcıları hükümet adam etsin ne demek yaa. avrupada adam edilmeye gerek duyulmuyor. iyi valla millet şerefsizlik yapsın onuda hükümet düzeltsin. müdahale etse nolcak? esnaf hemen aglicak karşı cıkacak sen tarihi karıştırıyorsan 90 yaşında olmalıusın ki o dönemleri yaşamalısın hani cocukken diyorsun ya. mühendise istiahdam sağlamayan zaten fabrikalar git onlara söyle şirketler mühendis almak yerine işçi alıp aynı işi yaptırma derdinde. bizim şirkette mihendisler senede 1 ev parası prim alıyor. mesele diploma almak değil kendini geliştirmek. kendini geliştiren her türlü zengin bu üğlkede. politika elbette kusursuz değil yanlışlar var ama sen kabız olsan devlet suclu dersin
Fırsatçıları hükümet adam etmeyecekse ne işe yarayacak hükümet? Hükümetin görevi ülkede huzuru nizami sağlamak değil mi? İyi o zaman ben hem yıllarca okuyayım dil ogreneyim hakettigim değeri görmeyeyim üstüne bir de fırsatçılara da ben el atayım her işi ben yapayım üstüne vergimi de ödeyim gideyim askerde kendimi de heba edeyim hükümet ne iş yapsın peki? Bu hükümet senden benden vergi alıyorsa adam gibi hizmet sunmak zorunda. Fabrikalar dahil devlet her yere yatırım yapıp yetiştirdiği mühendisine istihdam alanı sağlamak zorunda. Sağlayamıyorsa o adamdan başka ülke faydalanır. Bu işin matematiği bu kadar basit. Şeker fabrikasini satıyor şeker mi ülkeyi kurtaracak diyor gidiyor şekere 100 lira veriyor ben 10 lira vermemiz gerektiğini söylerken te allahim. Diplomaysa bende 2 tane var yabancı dil var ama hakettigim aylık 700 dolar mı? Bana 4 bin dolar veren varken gider o adamın ülkesine hizmet ederim kimse kusura bakmasın.
Sen fırsatçı ol devlet et atsın ne güzel valla. Sen niye insan olmayı denemiyorsun sırf eleştirmek için kılıf bulmayın devlet et atsa o fırsatçı esnaf bu sefer isyan edecek sanırsın her ülkede mühendise istihdam devlet sağlıyor. İstihdam sağlasa yine kılıf bulcaksiniz adım gibi eminim Avrupa araba satışlarında kaçıncı sıradayız bak bakalim
Adam gibi bir hayat yaşamayi istemek ne zamandan beri kılıf uydurmak olmuş? İnsan gibi emeğin karşılığını almak ve yaşamak istiyorum benim hayatım vaktim zamanım enerjim ve param değerli. Vasıfsız bir ülke için daha ne kadar feda edeyim bunları? Dünyada araba vergisini en çok alan ülkeler arasında kaçıncı sırada olduğumuza da bak bakalım. Ben araba alamıyorum, adam bana orta segment sıfır bir arabayı 1 milyon TL'ye satıyor bana sunulan maaş donanımlı olduğum halde 700 dolar nasıl alayım? Bir kişi anlatsın arkadaş nasıl alacağımı, 60 ay taşıt kredisi çekip arabaya benzin almadan eve gıda almadan mi alacagim? Ve sanki her ülke muhendise istihdam alanı sağlıyor diye bir savunma da ancak bir akpliye yakışırdı. İstihdam alanı sağlayamıyorsan o adama niye mühendislik eğitimi veriyorsun demezler mi? Türkiye'de işsiz mühendis ortalaması yüzde 90 iken Almanya'da yüzde 5 olabilir mi bu oran mesela?
Napsın zorla seni fabrikaya mi soksun? Boş beleş diplomalı mühendis dolu. Adam. Gibi hayat yaşamak için adam gibi insanın olmalı ki adam gibi başkan çıkarılsın. Daha geçen ay 400 bin olan araba bu ay nasıl 500 oluyo? Çıkaran kim senin vatandaşın
Ucunu tutamayan da senin başkanın? Ötvye kdvye vergiye %300 zam koyanda mı senin vatandaşın?
Bana masal anlatma fırsatçılıktan dolayı herkesin yüksek fiyat söylediğini herkes biliyor. İki ayda yüzde 300 zam diye bir şey yok.
Tabi canım 7 lira olan benzin bir anda 20 liraya çıkmamıştı sende haklısın. 100 lira olan kıyma 300 olmadı sende haklısın. Elektriğe bir anda yüzde 130 zam gelmedi onda da haklısın. Enflasyonu kağıt üzerinde yüzde 70 yazıp esasında yüzde 200'lük bir enflasyon yaşatmadılar. Merkez bankasi da tarafsız olduğu icin seçime kadar milyonlarca altın bozup doları baskilamadi demi oy pusulasına etkisi olmasın diye? Seçim dönemi indirimler oldu secim sonrası da saplamalar oldu. Mevcut yönetimden normal bir insan nasıl memnun olabilir diye düşünürken ülkenin yarısının normal olmadığını hatırlıyorum cevabımı aliyorum.
yazdıkların dogruda benim verdiğim örnektete sen haklı değilsin. ona bakarsanda kaç aydır benzine zırt pırt zam yoktu. enflasyonda zaten dalavere var. arabayı evi bir ayda fahiş fiyata satacak sebepler değil bunlar. adam gitmiş videoda baklava 500 diyor ben 200 e alıyorum kazıkcı yerleri baz alarak ekonomide olmaz
Benzin dolarla birlikte artar, kaç aydır seçim var diye altın satarak doları baskilamadi mi merkez bankası oy kaybetmemek için? Yani bir banka neden oy kaybetmemek için doları baskilar ona da anlam veremiyorum. Sen devletin bankası misin yoksa iktidarın bankası mi? Sen baklavadan örnek verirsen bende kendi ilgi alanlarimdan ornek veririm. Örneğin 300 TL olan bir bilgisayar oyunu 1800 TL oldu. 50 TL olan bir bilgisayar oyunu 400 TL oldu. 61 TL olan bir bilgisayar oyunu 500 TL oldu. Kaldiki zamlı fiyatları doları 11 TL'den baz alarak yaptılar. Zamdan önce doları 2 TL kurunda sabit tuttular yıllarca. Tekrar 25 liradan baz alıp bir zam daha yaparlarsa Allah muhafaza ne fiyatlar göreceğiz. 50 liraya aldığım kitap 200 TL olmuş mesela. 900 TL'ye satılan kulaklık 5 bin TL olmuş. Ben ilgi alanlarıma hükümetin saçma ve yanlış politikasından kaynaklanan fiyat pahalılığı yüzünden yoneleniyorsam nasıl zevk alacağım? Hobi denen bir şey var insan kendisini eğlendirdi vaktini keyifli geçirsin diye. Bunu bile çok gören bir hükümeti ben niye destekleyeyim?
900 tlye aldığım ekran kartı 6 ayda 4000 oldu 6 ayda 5 katı artan ne vardı? dolarmı beş katı arttı vergilermi? yoksa cip krizi var piyasada ekran kartı bulmak zor diye kafasına göre zam yapan satıcı mı? dolara 1 lira zam gelir eski fiyattan aldıgı kulaklıgı dolar yükseldi diye üstüne 5 daha koyan esnad sana 5 bin e satar. sen oyunu dolar ile almıyorsun sana koyar. doların asla eşit olmasınıda bekleme zaten. oyun 300 ken milletin maaşı 4 5 bindi şimdi 12 oldu
900 TL'ye hangi ekran kartını aldın da 6 ay da 4 bin oldu? Dolar 4,85 iken 1500 TL'ye 1050ti satılıyordu, şimdi 5500 TL'ye 1650s var. 10-13bin TL bandında da 3060ti var. Bunların fiyatları dolar ve vergilerden sonra bu şekilde oluyor. Avustralya'da 700 Avustralya doları olan PlayStation 5'i ben burada 17 bin TL'ye aldım 2 hafta önce. Avustralya doları bir kaç ay önce 12 lira falandı o fiyattan baktığında 9 bin TL olması gerekiyordu ama vergi farkından dolayı bir tane de mükemmel devletimize aldım.
ben aynı üründen bahsediyorum sen şimdi şu marka model var diyorsun. ve yeni almadım bahjsettiğim konuda fırsatcılık. vergileri doları bahane edip kazıklyan esnafa söyle. bi ürünü heryer 5 tl derken birisi haftasonu indirimi 2 tlye satıyorsa demekki o ürün 2 tlyede satılıyordur. ben zincir marketlerde gıda ya da hijyen ürünlerinde çok gördüm bunu. eskiden cd dvd fiyatları el yakıyordu kimse orjinal almaz korsan cektirirdi. şimdi steam epic hesabı olmayan kalmadı vergi, ler de belli aralıklarla yükselir her gün dolar kuru gibi yükselmez
Ekran kartının markasını söyle anlarız zaten fiyatının ne olduğunu 900 TL'ye ne zaman hangi kartı aldın mesela? 5 sene önce GTX 900 falan mı aldın? O ekran kartı zaten üretimi kesilmişti fiyatı 4 bin olsa ne değişecek alıcısı yok yeni kartlar çıkmıştı zaten piyasaya.
rx 570 zaten yeni almadım dedim. mesele yeni kart cıkması vs değil o ürünün millet mecbur alıcak diye o fiyata satılması yenileri chip kirizinden dolayı zaten ucuktu ve bulan şanslıydı. yeni kartlar çıksa nolcak? bulursan alırsın
Tüm dünyada bir dönem ekran kartında madencilik yapıldı o zamlar tek bizim ülkede olmadı dünya genelinde oldu çünkü tüm dünyada ekran kartı sıkıntısı oldu stokculuktan dolayı. Ama bu uzun sürmedi hemen halledildi şu an piyasada ekran kartı sıkıntısı yok dünyada. Sadece bizim ülkede fiyatları pahali. Mesela 10 bin TL altına alacagin ekran kartını direk çöpe at bu devirde hiç alma daha iyi
Ve düzeltmeden sonra fiyatlar düzeldi. Ben 1200 TL civarında 1050 2 gb almıştım bu kış 1000 TL'ye sattım ikinci el olarak. Sıfırı zaten yok ikinci el olarak da piyasada 4 bine satılmıyor
Tüm dünyada vardıda bizimkiler üstüne iki tık daha koydular. Ben staj yaparken Pentium 4 3.0 GHz işlemci vardı en iyisi üç asgari ücret ediyordu o zaman. Şimdi i9 bile 30 bin değil. Sen herşeyde devleti suçluyorsun esnafa üç kağıtçılara. Toz konduramiyorsun. Ben diyorum devlet bir geciyor halkta iki geçiyor hepsi ekonomiyi dikiyor
İ9 dediğin işlemci zaten 800 Avustralya doları. Son kur artışını saymazsan 9.500 TL olması gerekirken 15 bin TL'den satışa çıkıyordu. Aradaki fark yine çok. şu an Avustralya doları 17 liradan fazla bakalım ne kadar düzeltme zammı yapacaklar. Evet ben her zaman hükümeti sucluyorum çünkü her alanda basarisizlar.
AKP'den önce de o işlemci fiyatları aynıydı. Herşeyi hükümetten bilen birinin psikolojisi bozuktur ya da düşmanlığı vardır. Sen git önce kendi halkına bak seni kaziklayan hükümet değil mahalledenki esnafin
Arkadaşım AKP'yi desteklemek zorunda mıyım? Başarısız bir partinin neyini destekleyeyim? Düpedüz cumhuriyet tarihinin en başarısız partisi açık ve net. Tutturmussun esnafın seni dudukluyor diyorsun başka bir argümanın yok. Bu hükümetin gücü fırsatçı esnafa bile yetmiyorsa ne tamam dünyaya kafa tutuyor? O sarayın aylık giderini ödemek için çalışıyorsun farkında bile degilsin köle olmuşsun resmen ne için çalıştığını bile bilmiyorsun. Senin bile iyiliğini düşünen insana psikolojisi bozuk diyorsun ne diyeyim ömür boyu ağır vergiler ve düşük alım gücü içerisinde yaşamaya devam et
Sana Akp destekle diyen yok ama koru körüne bir şeye düşmanlık ya da bağlılık olmaz. Sen hala hükümet niye esnafa bir şey yapmıyor derdindesin çünkü işine gelmiyor illaki çamur atacaksın. Bu esnaflar niye Şerfsiz niye insan olmuyor bunlar yüzünden ne haldeyiz demiyor hükümet el koysun diyor? Yüz yıldır hangi hükümet el koydu? CHP geçse o mu el koyacak? Esnaflar isyan eder bu seferde bilmem ne açız şöyle böyle diye.
Eğitim adalet hukuk bunları üst seviyeye getirdiğinde hangi esnaf önünde durabilir? Caydırıcı hukuki cezan yok. Eğitim sistemini öldürdükçe öldürdün nasıl bir yol izlemeyi dusunebilirsin? Hangi körü körüne bu arada? Allah aşkına basit bir esnafi bile nizama getiremeyen adama ülke mı verilir? Hangi kafayı yaşıyorsunuz siz? Gayet insani yaşam arayan bir insan senin saçma ve gereksiz hükümetini desteklememesi inan körü körüne değil.
Geç bu lafları bu insanlar 80 yıldır böyle. AKP'den sonra olan bir şey değil. Eğitim ile olmaz bunlar. Yoksa SSK'yı dolandıran profesörlerde var. Körü körüne olduğu bariz belli karşında çocuk ya da aptal yok. Bende sevmem ama senin gibi körü körüne değil. Sen kabız olsan AKP'den diceksin. Caydırıcı ceza oluncada görüyoruz devlete para lazım diyen sizsiniz. Hadi kırmızı ışık cezasını üç bin lira yap bakalım senin zihniyetindeki insanlar ne diyor
Ha sen diyorsun ki şu an nizam çok iyi caydırıcı cezaya gerek yok komple yikilmanin eşiğine gidelim öyle mi? Valla karşımda ki kişi çocuk değil ama cocukdan pek farklı değil. Ben mantıklı olanı söylüyorum senin tek savuan geç bunları esnaf kazikci sen kabız olsan AKP'den bilirsin vs vs vs. Bu insanlar 80 yıldır böyle diye hep böyle mi devam etmesi gerekiyor? Eğitime hukuka yatırım yapılması gerekmiyor mu sence de? Belki bu insanlar 80 yıldır böyleydi ama 2002 de emekli olan babam emekli ikramiyesiyle iki daire alıyor, şu an böyle bir şey mümkün olmadığına göre bu da AKP'nin başarısızlığı oluyor. Evet ben AKP'nin her alanda karsisindayim napacaksin? Benden gençliğimi zamanımı çalmış bir zihniyete teşekkür mü edecektim? Bu sefer olmadı belki oburunde oburunde olmazsa diğerinde öyle ya da böyle AKP zihniyeti düşecek. Sizin zihniyetiniz arkadan gelen kuşağa ters. Uymuyor. Ben ve benim ardımdan gelen insanlarin yaşı ilerledikce ortada akp gibi bir görüş kalacağını sanmıyorum. Senin için üzgünüm ama gerçek bu. Artık insanlar sorunlarına din kullanılarak cevap verilmesinden bıktı.
He canım he gördük hani her sene fake trafik cezalarını yayınlayanlar var beş bin olcak diye yorumlara bakıyorum devlete para lazım senin gibilerin yorumları. Hala ben insan olmak istemiyorum devlet insan değilim diye ceza yazsın kafasındasın egitimle insanlık olmaz meslek edinirsin esnafa müdahele etse ceza verse esnaf senin gibi ağlıcak sanki bunları bilmiyoruz bende diyorum ki böyle üç kağıtçı halktan mükemmel CB bekleyip ceza versin deme koyun sürüsünden kurt başkan çıkar mı hiç?
Hayatında hiç kitap okumamış insanın bahanesi eğitimle insanlık olmaz dendiğini de duyduk. d O yüzden mi eğitim seviyesi kat be kat yüksek ülkelerde böyle sorunlar yok? Mesela Almanya İngiltere İsviçre Avustralya Amerika bak bakalım eğitim sistemlerine hukuk sistemlerine. O örnek verdiğin trafik cezasi hakkında mesela 120 ile gitmen gereken yolda 70 ile bile gidemezsin kuralları o kadar katı. Bu yüzden trafik kazalari senin ülkene nazaran çok daha az oluyor. Senin halkın eğitimsiz cahil işte sende bunun bir örneğisin. Eskiden liseyi bitirip memur olan, okuma yazma bilenin memur olduğu bir ülkede üniversite bitirenin gördüğü ayrıcalık bunlardan daha az. Neyini kabul etmediğini anlamadım 3. Sınıf bir ülkedeyiz. Gelişimin ilk temeli de eğitimle atılır.
O devlete para lazım denilen durumlar polislerin keyfi ceza yazdığı durumlar veya onlara verilen günlük ceza limitlerinin doldurulması için yazılan saçma cezalar hakkında. Adam gibi işini yapan polise kim niye tepki göstersin? 99 ile gectigim yolda 101 ile gittin diye bana radar cezası yazan polise elbette sitem ederim. Videom da vardı gittim şikayet ettim kanitladim cezayı kaldırdım. Yoksa sana göre doğru olanyüce devletin kasasına atmak miydi o parayı haklı olsam dahi ha?
hayatında kim okumamış bilmem ne yapmamış klişe çamurlar. abdullah öcalanda hukuk okumuş itü okumuş onu sec o yönettsin o zaman. sen önce eğitim mi cibilliyeti hşkayesini oku. bahsettiğin ülkeler senin gibi üç kagıtcı değil okumasada. burada 70 ile git bakalım arkanda yüz kişi korna nasıl çalıyor keyfi yazma dönemi eskide kaldı. ayrıca keyfi ceza diye birşeyde zaten olmaz sen kurallara uyuyorsan kimse yazamaz. devlete para lazım diyenler keyficiler değil biz sanki okumuyoruz yorumları. radar koyarlar devlete para lazım denir. halbuki o yolda sen zaten 90 la gitmen lazım radar seni frenleriyorsa bunu önce kendine sor. radarı zaten kamera cekiyor. seninki binde bir örnek. polisin işi gücü akpye poara gitsin diye sana ceza yazıyor :D
Onu diyenler zaten senin kuşağın? Ben ne diyorum arkadan gelen kuşağın kafa yapısı size ters onlar geldikçe akparti oy alamaz düzen yapısı da değişecek diyorum. Keyfi yazma eskide falan kalmadı hala devam ediyor. Bana eskide kaldığını ispat et desem edemezsin. Keyfi cezaya kaç sefer tanıklık ettim. Bahsettiğim ülkelerde üç kagitcilik olmamasının sebebi zaten eğitimden geliyor insanlar bilincli. Senin kuşağın gibi cahil değil adamlar. Yaşlı kesimin bir an önce kenara çekilmesi lazım bu ülkede.
keyfi yazanlar fahri denen gereksizler şimdi kamera atıyorlar herşeye. arkadan gelen kuiagın kafası sorunlu ise almanya amerika demesin. onlar nasıl gelişiyorsa aynılarını yapsınlar. senin kuşağın benden daha cahiller. ben örnekler veriyorum hala gelmiş bana eğitimden kaynaklı diyor. ne fakir eğitimsiz insanlar var yolda 200 lira görse sahibini aricak kadar. ne eğitimli zengin var yolda 50 lira görse zil takıp oynicak kadar. insanın içinde olacak içinde yoksa git eğitim almış apoyu savun
Apoyu ağzına bile almıyorum apo diyorsun ne kuyruk açın varmış eğitimle ilgili. Fabrika çıkışlı motora abartı ses var diye ceza yazan polis var. Şikayet ettiginde insanları rahatsız etmeye hakkın yok diyen hakim var. Madem öyle o motorun bedeli olan vergisini de almasınlar? Yer mi? Hadi almayın o vergiyi yiyorsa? Bunun örneği başka ülkede yok. Bu cezayı yazan itiraz ettiğinde o savunmayı veren hakim senin kuşağın benim değil. Kim cahil ortada. Hayatınızda yaşınız kadar kitap okudunuz mu o bile muamma.
daldan dala çok zıplıyorsun cevap verdikçe. senin kuyruk acın o kadar büyükki. dediğim gibi kabız olsan akp suclu. bak insanının ne üç kagıtcı olduıgunu sen söylü, yorsun. hakim eğitim almış bi insan ama karakter sıfır. polis eğitim almış karakter yok. ben kitap okurken sen okuma yazma bilmiyordun. durup durup kitap okudum demnene gerek yok. sana yine söylğiyorum her okuyan eğitim alan karakterli olacak diye bir şey yok.
Ulan o zaman Avrupa ülkelerinin ne farkı var da insanları bilinçli üç kagitci değil? Onların tek farkı kaliteli eğitim almış olmaları. Mantıklı bir savunman olmadıkça kabız olsan akp suçlu lafına geliyorsun evet kabız olsam bile akp suçlu çünkü ülkeyi onlar yönetiyor ben değil. AKP'li bir insanı sevmiyorum saygı da duymuyorum isteyen istediği gibi kudurabilir araplaşabilir. Bu insanlar okuma yazma bilmezken devrim getiren Atatürk vardı demekki eğitime yatırım yapıldığında insanlar gelişebiliyor. Ama ülkenin yarısi senin kafada ne gerek var demi.
şu yazdıklarınla zaten kendini belli ediyorsun. avrupa insanı birbirini dikmiyor senin gibi. hala kaliteli eğitim diyor. senin mantıklı açıklaman olmadıkca daldan dala zıplıyorsun ulan apo denen adam itü Ankara gibi yerde hukuk okumuş senin gidemiceğin yere gitmiş kaliteli eğitim almış örgüt lideri olmuş. herşeyde kendini haklı sanan cahillerden birisin neymiş yarısı benim kafadaymış senin kafada olmasından daha iyidir. en azından dogoruya dogru yanlışa yanlış demesini biliriz. akpnin chğninde dogrusu yanlışı varsa söyleriz eleştiririz. ama sana göre akp herşeyde kusurlu chp kusursuz kafaya bak ne içiyonuz la siz :D
Ulan ben apoyu ağzıma bile almadım senin apodan başka eğitim almış bildiğin birisi yok mu? Ali nesin İlber Ortaylı celal Şengör tanımıyorsun sanırım böyle isimleri. Daldan dala zıplayan da sensin. Normal bu durum çünkü cahilin önde gidenisin. Ne için çalıştığını ne için vergi ödediğini bile bilmeyen sorgulamayan birisin ve o gereksiz partini desteklemiyorum diye bir içerlendin. Neden destekleyim senin o saçma partini? Bana ne sunuyor senin partin? Ağır vergi pahalı hayat dışında bana sunduğu faydalı bir şey var mı? CHP 1950'den beri iktidarda olmayan bir parti iktidara geldiğinde nasıl bir yönetim sergileyeceğini de görmeden bilemezsin. Ama sizin gibi cahiller CHP gelse sanki değişecek diye saçma bir cümle kuruyor. Bu bile sizleri cahil yapmaya yetiyor. Söyle bana AKP'li cahil Araplar neden ülkelerine dönmüyor? Hala neden dönmüyor hadi bana bunu açıkla. Savaş da bitti niye gitmiyorlar? Cahil kelimesinin vücut bulmuş halisin başka bir şey değilsin
tek yaptıgınız sadece hakaret haha klasik cahil cevapları. ben bu ülkede her okumuş adam olmuyor diyorum ama sen bu cümleyi anlamicak kadar cahilsin. parti benim değil at gözlükle bakıp şurda seni eleştirince akpli olmuyoruz. ilk yazdıgım görüşte eleştirdim zaten çelişkilerini. chp niye iktidar olamıyor onu sorgula. 50 ye kadar ne yaptıda halk secmez oldu? zaten 50 ye kadar diktatörlüktü. chp ülke için bir şey vaat etmiyor. kendileri bi vaatte bulunmuyor. sadece dini üzerinden karşıtlık yapıyorki bu ülkede ters teper ako bunu kullanıyor işte o yüzden seciliyor. başarısız kemali gönderin önce partiyi temizleyin. kripton un havası alda gel sen. araplar umrumda değil sektirip gitsinler
Hakaret yok cahil dememi hakaret sayıyorsan bunu zevkle sayabilirsin çünkü cahilsin. Avrupada da her okumuş adam olmuyor ama bak orada üniversite okumayan bile bilinçli kültürlü birisi olup çıkıyor. Bunun sebebi de her eğitimin temelde etkili olması. Senin ilk okul orta okul lise eğitimlerin yetersiz ne bekliyorsun? Okumak için illa üniversite bitirmeye gerek yok al eline kitabı oku farklı düşünceleri öğren sorgula fikir üret kendini geliştir senin cahil halkın bunu yapıyor mu? Bana cahil diyebilmen için önce yaşın kadar kitap oku sonra benim okuduğum kadar kitap oku sonra gel bana cahil de haklısın derim. Chp'nin hataları var diyorum ben zaten ama bu seçmen varken chp zaten başa gelemez. Anadolu insanı chpye şeytan gözüyle bakıyor. Sanki adamın kötülüğünü istiyoruz. İstiyoruz ki o adam da 3 ay çalışıp araba alabilsin refah içinde yaşasın ama yok adam katıksız cahil ben pahalı yaşamak istiyorum diyor akpyi seçiyor. Böyleleri olduğu için müstehak zaten dolar inşallah 100 lira olur da açlıktan birbirinizi kemirirsiniz.
cahil olan sensin benim için çünkü körü körüne bir şey yapanlar cahildir. aynı akplilerin körü körüne tayyip savundukları gibisin onlardan hiç farkın yok. senin cahil halkın diyorsun ben sana zaten halkta sıkıntı var diyorum. ama senin beynine göre sadece akpli, ler okumuyordur şimdi :D sen benle beraber mi yaşadın ki okudugum kitap sayısını biliyorsun? kitap okuyunca cahillik gitmez. Atatürkün bile böyle bi sözü var okumuş cahillerden olmalısın demekki. chpnin hatalarını düşünün silin önce. chp durup durup türkçe ezan türban bilmem ne diye laf atarsa zaten secilmez. heleki kemalle zaten imkansız. sen bakma millet memcburen verdi ya da hdp gibi diğer partilerin secmeni verdi. hiçbir devlet sen 3 ayda araba al diye uğraşmaz. almanlar araba beyaz eşya vs yaparken sen napıyordun? 2 tane dünya savaşından en agıur yenilgiyle cıkmış bir devlet. biz doların 30dan 60 oldugu yıllarıda gördük
Yahu neyi körü körüne savunuyorum be adam akparti düzgün bir yönetim sergilese tamam diyecem zaten ama bakıyorum yok her alanda başarısız bir partiyi eleştirmenin nesi cahillik oluyor? Ben çalıştığımın karşılığını alsam ekonomik olarak refah içinde olsam zaten siyasetin s'sini bilmezdim. Beni bu denli siyasetin içine getiren de bizzat senin o gereksiz partin işte. Bir şeyi körü körüne savunduğum yok başarısız bir partiyi eleştiriyorum ve bu parti senin partin olduğu için de kabul edemiyorsun bu durumu. Ve gelmiş hala türban diyor. Ulan adam senelerce çıktı türban konusunda hata yaptık özür dileriz helalleşelim dedi kulaklarınız sağır olsa gerek ki duymamışsınız ya da duymak istemiyorsunuz. Kemal kılıçdaroğlu yanlış bir aday bunu zaten biliyoruz bırakması lazım. Ancak adamın yanlış bir politikası yoktu. Yönetim anlayışı ile almanyanın başına koysan yönetir neden çünkü o kafada düşünüyor. Ama Tayyibi almanyanın başına koysan yönetebilir mi? Yönetemez niye çünkü o kafada bir yönetim anlayışına sahip değil. Kemalin yönetim anlayışı türkiye için ters bu yüzden de yanlış bir adaydı en başından beri de kazanacak kişinin aday olmasını istedik. Buna rağmen kemal aday oldu diye gidip erdoğana oy verecek halimiz yoktu. Almanlar araba yaparken senin osmanlı devletinin kaybettiği toprakları kurtarmakla uğraşıyordu. Batının sana zorla uyguladığı politikalarla uğraşıyordu. Şu soruları bir çok kişi cevapladı ama sizler cahil olduğunuz için unutkanlık da var haliyle unutup duruyorsunuz.
körü körünesin yazdıklarından belli sen kemali bıraktıramıyorsan kusura bakmada tayyibe mecbursun. baykal vardı daha iyiydi ince vardı. hepsini kuyusunu kazdı kemal. tayyibi almanyanın başında olamaz. senle almanlar bir değilsiz. almanlar sadece osmanlıda yapmadı araba klişe cevap böyle dewyince hemen osmanlı. osmanlı devleti ayakta tutmak için savaş halinde zaten sürekli. cahil olunca zaten hemen osmanlı mercedes bmw woswos bunlar osmanlı dönemi değil. okumak diyosun ya hani şu deli cahil dediğiniz fesli senden fazla okuyup senden fazla dil bilen adam. ya sen in söylediklerin çelişkili ya da bu adam sizin gibilerden daha çok zeki :D
Cahil olduğunu bir kere daha gördük böylece. O dünya savaşında almanya araba üretecek durumdayken senin ülkende daha insanlar okuma yazma bilmiyordu. Kadınların bile şu an okuyorsa osmanlı sayesinde değil o dönemde kurtarabildiği en iyi şekilde ülkeyi kurtaran atatürk sayesinde. Almanlarla bir olmadığımızı ben en başından beri anlatıyorum onların eğitim kaliteleri çok üst seviye senin de öyle olmalı diyorum da cahillik işte anca düşüyor jeton. Körü körüne olan aslında sensin ben bir yönetimin yanlışlarını eleştiriyorum sen eskiden şöyleydi diyorsun. Ulan eskiden öyleydi de şimdi de mi öyle olmak zorunda? Eskiden olan şeyi değiştiremeyen bıraksın başkasına yönetimi. Çağ değişmiş kafalar hala aynı kafa. Ezanın türkçeleşmesinden rahatsızsın cahil halkın inandığı dinde ne diyor ne emrediyor bilinsin diye çevrildi o dönem. Ve hala cahil halkın inandıkları kitapta ne yazıyor bilmiyor. Deprem oluyor bir ton bilimsel hata var fay bölgesine çürük binalar yapılmış ama cahillik diz boyu gelmiş kaderdi diyor. Kitabında yazanı bilse bunu diyemez mesela. Ben o kitabın türkçesini de okudum arapçasını da okudum senden ve o fesliden daha iyi biliyorum emin ol.
cahil kardeş biz canım değiliz niye türkçeleştirdiğini bilcek kadar haydi kurtuluşa bile diyemicek kadar cevirlmedi :D sen yanlışlarını eleştirmiyorsun kendinde söyledin düşmanlık yapıyorsun. çüğnkü bu yanlışlar akpden öncede gelen şeylerdi. almanlar savaştan çıkıncada yaptı biz naptık? kılık kıyafet bununla gelişme olmaz. dinin türkçe okunması anlamı öğretmen için değil. isteyen istediği şekilde anlamını öğrenir. türkçesini okumuş hadi beni gectim fesliden iyi biliyormuş. klasik türk işte her konuda herkesten üstündür. ben uçak bile kullanırım hgahah :D ulan adam yüzlerce kitap okumuş avukat olmuş 3 5 dil biliyor diyorum bana Kurandan bahsediyor :D senin zihniyete göre adam senden bin kat zeki. :D
''Dinin türkçe okunması anlamı öğretmen için değil?'' Bir şey diyecem ne yazdığını bilmeden okuyunca orada ne anlattığını nasıl anlayacaksın? Senin cahillik kaçıncı seviye? Savaştan çıktığımızda batının zorla uyguladığı politikalarla uğraştık. Çünkü senin kaybetmedik toprağın kalmamıştı git tarihini oku da gel. Sen bırak uçağı simülasyonda bile uçak kullanamazsın bu kafayla. Senden genç olmama rağmen daha donanımlı olmam niye zoruna gitti bilmiyorum cahil kalmak senin seçimindi. Şu tartışmanın aynısını hadi ingilizce tartışalım desem translate kullanırsın.
senin seviyen kadar değil merak etme sen master olmuşsun. tanımadığın adama gelmiş senden donanımlı diyorsun. kendini hep bi haklı görme yğksek görme altta kalmama çabasındasın hahaha ben kimseye böbürlenmem senin gibi şöyleyim böyleyim diye. benden cahilsin donanımlı değilsin.
ingilizce bildi diye kendini adam sanan cahilden başka bir şey değilsin. dediğim gibi feslide 4 dil biliyordu bildiği dillerde tartışacalk kadar donanımın yoksa deli dediğin adam deha. deha değilse senin yazdıkların çöp :D hani her konuda kendini bi pok sanan insanlar vardr atlar lafa yok şöyle böyle lu araba şu ekran kartı :D daha ekran kartı muhabbetinde anladım seni zaten. sen bebekken ben teneke pclerle uğraşıyordum
Kendini boşa avutma seviyen de belli donanımın da belli argümanların aşırı sınırlı hatta en büyük argümanın esnaf düdüklüyor falan. d Bir insanı düşünceleri belli eder senin cahil düşünelerin de seni ele veriyor. O yaşına kadar cahil kalmışsın bundan sonra da cahil kalırsın zaten. Ben kendimi çok üstün görmüyorum ama sana kıyasla yaşlarımızı kıyasladığımızda daha donanımlı olduğum da bir gerçek. Bir zahmet kendimi üstün göreyim yani bazı insanlardan. Pc'den de anladığın yok dandik bir kart almışsın dünya geneli mobing oldu diye fiyatı 4k oldu diyorsun aynen kediler de havada uçuyordu. 1050ti varken 4k senin dandik kartına verecektik o dönemde.
kendini anlatmışsın benden üstün falan değilsin onu bi geç. ben aldıpımda o kart popülerdi buda senin cahilliğin yoksa fx 6300 hala aynı fiyat desem dandik işlemci dicen. e yani şimödiye göre hepsi dandik o kadar zekan yok mu? hala daha iyileri varken gidip dandik 1050 ye para vericem? sen sümüklü gezerken ben pc kuruyordum herkesin bi ilgi alanı vardır yogunlaştığı ben anakarttaki kondastörü değiştiririm sen çöpe atarsın yenisini alırsın. kendini böyle boş üstün görenlerin zaten ne mal oldupu belli. aynı kızlara 10 15 kızla yattım şöyleyim böyleyim diyen ergenler :D
sen git kriptonda yaşa buranın havası seni bozmuş :D
PC işini unut pcden anladigin yok girme o işe bu sana abi tavsiyesi. d biyolojik yaşım küçük olabilir ama anladın hangi yaştan kastettiğimi
Dünya geneli stok olduğu dönemde 1050ti, 1060, 1070 ve 1080 gibi kartlar varken senin dandik ekran kartına niye 4k verelim dedim de anlamıyorsun salla dediğim gibi girme sen PC işine. d
dün sümüklü gezerken dediğim zoruna gitmesin abi tavsiyesi falan hhaha ama ben pc ile uğraşlırken sen gercekten kısa donla geziyordun senin kafanın basmadığı nokta şuydu. gelmiş bana 1050 muhabbeti yapıyorsun. ben diyorumki 900 aldığım ekran karti hangi sebeple 5 ayda 4 bin oluyor. sen bana kalkmış 4 bine o alınırmı diyorsun hahah şakamısınız la :D ben oyun bagımlısı değilim yoksa bende bilirdim 10 bin lira ekran kartına para vermeyi. sen youtubelarla pc öğrenirken biz boza taka öğreniyorduk :D bak Atatürk ne güzel demiş :D
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Hey Allahım bu harbiden lafı anlamak istediği gibi anlıyor. Hangi sebepten arttığını zaten söyledik sana diyorum ki o stok döneminde senin dandik kartından iyileri vardı aynı fiyata haliyle onları aldık napicaktik senin kartını. Kusura bakma bir dahakine tüm detaylarla yazarım unutuyorum cahil olduğunu anlatmak istediğimi anlamışsındır diye hesap ederek yazıyorum ama nafile.
yahu hala anlamamakta ısrar ediyorsun. ulen elbette daha iyisi varken o karta 4 bin verilmez. o kladar niye bin lira değilde 4 bin diyorum hala gelmiş bide beni aşağılama derdinde dandik kart diye. kimin cahil olduğu ortada işte hahah
Aramızdaki biyolojik yaş farkını avantaja çevirip sen küçükken ben tenekeyle uğraşıyordum demen zaten yerli yersiz. Ne yani ben 2 yaşımdayken bilgisayar söküp takacak halim yoktu demi? Bunu avantajmiş gibi savunma cümlesine getirmen zaten acizligini gösteriyor. d Mesela ikimizin 26 yaşındaki halini kiyaslayabilirsin diyecem ama 37 yaşındaki halin bile umut vaat etmiyor maalesef
Yav hala niye arttı diyorsun al yine cevaplayayım Dünya geneli ekran kartı madenciliği diye bir kavram çıktı ciddi manada ekran kartı stokları yapıldı, mağazalarda satılık ekran kartı yoktu fiyatlar bu yüzden arttı. Senin esnafın ek zam koydu çünkü dolar o dönemde bir gecede 4.70 TL'den 7.50 ye arttı. Bunun vergisi vs derken zam üstüne zam geldi. Stok uzun sürmedi hemen çözüldü mesele ama senin doların ve vergin artmaya devam ettiği için senin alım gucun de hep düşük kaldı. Bunu üç yaşındaki bebek bile görüyor da ne hikmetse sana gosteremiyoruz
26 yaşımdaki teknoloji ile günümüzün bir olmadıgını bilmicek kadar zekan yoksa dicek bir şey yok. bana pc konusunda hava civa atmaya kalkıyorsun ama ben tenekeyle deyince 2 yaşında napıcam diyorsun. sana söylim o zaman ben 2002 yılında pc alırken sabah 1200 lira akşam almaya gittim 1250 dediler dolardan dolayı akp yokken. ben sürekli değiştiririm pcmi 26 dada değiştirmişimdir
sallama ziya dolar o kadar artmadı bi, z takit etmiyıormuyıuz sanki. vergisi bilmem neyi 5 ayda zam gelmez. millet ekran kartı bulamadıgı için mecbur 4 bine dandik almak zorunda kaldığı için 4 bin yaptı millet aptpal değil
Madem teknolojinin seneler içerisinde geliştiğini biliyorsun o zaman ne demeye köşeye sıkışmış kedi gibi sen küçükken ben teneke söküp takiyordum diyorsun? Öyle dersen öyle de cevap alırsın. Bu arada sene 2002 ve akp yok? Hadi bunu da geçtim i9 ve rtx 4090'li sistem kurmak istiyoruz diyelim nasıl kurabiliriz sayın deha açıklar mısın. d 150 200 bin TL yeter mi? Yoksa yurt dışına gidip 10 bin dolara masa dahil dizsek daha mı mantıklı olur hangisi sence. d
Lan ne sallaması dolar bir gecede 4.70 en 7.50 bandına çıktı 5.50 fiyatlarına geri çektiler geçmişte kayıtlı belgesi duruyor git bak hey Allahım
benim aldığım tarihte oyle değildi çünkü takip ettim niye 4 bin olmuş diye. 900 tl sonra 2 sonra 3 bin aralıklarla sürekli adam katlıyordu. dolar bi gece 2 katına çıktıgı dönem ecevitti. köşeye sıkışmış kedi bana sürekli cahil diyerek cıkmaya calısıyor :D işlemcini seçersin ona uyumlu anakart alırsın pinleri ona uyan anakartın desteklediği ramleri alırsın m2 koyarsın toplarsın sistemini. o dönem cip krizi değil sadece miningciler bütün güçlü ekran kartlarını toptan alıp piyasada bırakmadılar. youtubedan 2 video izleyen forumlardan 2 yorum okuyan usta oldu nasılsa şimdi :D 2002 yılında akp secimle yeni geldi 2001 yılında dolar.8 den 1.6 oldıu şimdi 30 dan 60 oldugunu düşün. ne kadar kötü değil mi 1 gecede
Yahu sen bana sistem dizmeyi mi öğretiyorsun? Ben zaten biliyorum o sistemi A'sından Z'sine kadar. Ecevit şu an konumuz değil sana 2018 yazında dolar bir gecede 7.50 ye geldi sonra 5.50 bandına çektiler diyorum sallama ziya diyorsun kayittaki belgeleri bile inkar ediyorsun bu da tam bir cahile yakışır. Doları 8'den 1.6'ya nasıl düşürdü sifirlari silerek mi? Şimdi de dusursun o zaman niye artırıyor? Aynı adam yok mu? O dönemde 130 dolar olan 200 liran Şu an 8 dolar falan. Neyi inkar ediyorsunuz daha anlamıyorum. Hani kafa şu kafa ya Erdoğan doları artırdı ama Ecevit daha çok artırmıştı ya boş ver boş ver vs
Sana da bir tavsiye vereyim bak abi tavsiyesi yine. Madem hayatını bilgisayar söküp takmaya verdin git ekran kartı üret. Koca dünyada 3 tane ekran kartı üreten şirket var. 4. Şirketi de sen açıver. Rtx 4090 seviyesinde bir kartı 20 bine satta alalım deli gibi
erdoğan bir gecede artırmaadı fark o. hem bana sistemi soruyor hemde banamı öğüretiyorsun diyor? yorum yazarken ne içinyon sen? dolar 8 den 1ç6 düşmöediki 8 milyonsa 8 lira oldu.
2002 asgari ücret ile 140 dolar alırken şimdi 400 dolar alıyorsun.
hayatımı pcye adadım gibi bir şey demedim. o kadar bana hava civa atıyorsan onuda sen üret ben pc manyağı falan değilim çünkü sabah akşam oyunda oynamıyorum. abi tavsiyesi de senin haddine değil
Aha zehirli ok da geldi. O zaman 140 dolar alıyorduk abi şimdi 400 alıyoruz bak gelişme var diyen sayıların meshurrr cümlesi. Eee o zamanin 140 doları ile alım gucun şimdiki 400 dolardan daha yüksekti onu napicaz? Ha ben sana sistem dizmeyi sormadım sen yine yanlış anlamışsın, bu sisteme 150 200 bin TL vermek mi yoksa yurt dışına çıkıp koltuğuna masasına kadar 10 bin vermek mi daha mantıklı dedim
nasıl kurabiliriz sayın deha diye soran sensin. imkanuın varsa hangisi sana daha uygunsa onu secersin. alım gücü diyorsun o zaman p4 3. ghz işlemci alan ben görmedim hiç bu zamanın 30 bin lirası gibiydi. alım gücü aldıgın şeye göre değişir. bazı gıdalar evet cidden aşırı pahalı ama araba almayanda kalmamış. lcwnin önünden geçen olmazdı pahalı diye adidastran niketan hatta colombia salomon vs alıyor millet. bunu alanlarda iş adamı değil.
Senin mantığa göre cafeler de dolu millet çay içiyor kahve içiyor diyecez. Araba almayan kaldı ben alamadım mesela. Arabası olanda zaten eskiden araba sahibi olan kişiler. Esasında artışlar onlara pek yansımadi 100 lira olan arabası 300 oldu. Ama hiç arabası olmayan için zehir gibi bir ortam oldu. 1.6 motor egea bile alamıyorum. Bunu devlete atansam da alamam aylık 20 30 40 kazansam da alamam. Bu arabayı bile alamamayi mi layık görüyor bu devlet bana? Almayı çok istediğim bir araba da değil elbette çünkü ben Audi Mercedes gibi arabalara binmek istiyorum bunu da Türkiye devleti engelliyor yapamazsın diyor. Haliyle yurt dışına gitmek en makul çözüm oluyor ki zaten benim için her şey hazır vize pasaport vs gitmek üzereyim. Kimse de bana niye yurt dışına gidiyorsun diyemez. Ben kendimi o kadar geliştirmişim dil öğrenmiş iki lisans yapmışım senin devletin versin bana audiyi gitmeyeyim buraya hizmet edeyim.
Ama vermediğine göre bunu bana daha kolay sunan bir yere gitmek de benim için mantıklı bir seçim oluyor. Kendi halinde bir insan cahil olabilir bunda bir sorun yok ama onun cahilliği benim hayatımı zorlaştiriyorsa bunu eleştiririm. Bana gelip de audiye binmek zorunda değilsin gibi saçma bir cümle kurma mesela. Ben kendimi gelistirdiysem essek gibi de vergi oduyorsam bal gibi de Audi Mercedes gibi arabaları alabilmeliyim. Amerika Almanya gibi bir ülkede sen hiç ben çok vergi ödüyorum ve çok çalışıyorum ama bir türlü araba alamıyorum diyeni görebilir misin? Göremezsin. Çünkü orada araba ile alakası olmayan, araba sevmeyen insan bile istese çok kolay araba alabilecek durumda. 18 yaşımdan 25 yaşıma kadar okul doneminde part time full time çalışmama rağmen kendime araba alamadım. Bu kadar yıl almanyada calismis olsam altımda Audi vardı mesela. Gençliğimde bu ülkeye verdiğim zamanım enerjim komple haram olsun. Hakkımı yiyeni de asla helal etmem oteki tarafta son kuruşuna kadar sorarım. Birisi kul hakkı yemenin İslam'da günah derecesi büyük değil demişti. Demekki kul hakkı yedigini kabul ediyor bu insanlar. Geride kalan annem olmasa ikinci vatandaşlığı aldigimda turkiye vatandaşlığını bile sildirmeyi dusunurdum.
Ayrıca lütfen anlat aylık 20 30 bin kazanarak 1.5 milyon değerindeki bir arabayı nasıl alabileceğimi ne olur anlat. De ki şurada yanlış yapıyorsun şöyle yaparsan kolay alırsın de ikna et tamam haklısın diyeyim. Bak 20 30 bin gibi paralardan söz ediyorum evlendiğimde karım da o kadar aldığını hesap edelim yine bu arabayı almak zor olacak. Bu paralarla bile bu hesaplamalara girerken asgari ücret alanların nasıl normal bir araba alabileceğini düşünmüyorum bile. Çünkü umrumda değil onlar bu ülkede kimse kimseye acımıyor altta kalanın canı çıksın banane.
Yaw he hr sen süpersin tamam cahille uğraşcak vaktim yok isim var gücüm var. Git dün 800 binlik arabayı bir. Milyon yapana sor. Alan alıyor sende sorun
Ben sana soruyorum saçma sapan konuşan altı boş laflar yapan biri varsa o da sensin. Zaten kimin cahil olduğu bal gibi ortada. Yetersiz bilginle tartışmaya girip saçma sapan gülücükler atıp karşı tarafı tahrik etme derdindesin ama bu tuzağa senin dengin cahiller düşer. İşine gücüne çekilmen mantıklı olur. Çünkü bilmediğin sularda kulaç atmamayı öğrenmelisin.
Son olarak şunu da diyeyim gerçi algıların bunu anlamaz ama olsun. Almanyada yoksulluk sınırı bir kişi için aylık 1250 euro, 4 kişilik bir aile için ise 2625 euro. Amerikada da durum buna benzer. En düşük maaşları da yoksulluk sınırının üzerinde seyrediyor. Karı koca çalışan ise yoksulluk sınırının 2 kat üzerinde gelire sahip. Senin ülkende durum ne? Yine o düdükleyen esnaf yüzünden mi senin ülkendeki en düşük maaş yoksulluk sınırının 3 kat altında ve açlık sınırında seyrediyor?
Aynen öyle sen süpersin
Zamlardan sonra nasılda susmuş yorumlarımı siliyor. Daha da bilgin olmayan yerlerde atıp tutma kendi çöplüğünde kendi cehaletini yaşa. Ben senin sokakta atistiğin bilgisiz insanlara benzemem.
Mehmet Şimşek bağımsız olma şartı ile kabul etti görevi. Yani Merkez Bankası bağımsız oldu. Erdoğan artık Merkez Bankasına müdahale edemiyor
Ama haram faiz?
Haram ile bir ilgisi yok bunun. Merkez bankasının faizini düşürünce piyasa faizinin artacağını Erdoğan bilmiyor mu sanki. Onun planları başkaydı. Aklında olan planları değiştirip halkın hoşuna gidecek şekilde anlatıyor hepsi bu. Benim amacım doları yükseltmek, çünkü dolar düşük olduğu için her şey ithal edilmeye başlandı bu yüzden ülkemizde üretim çok düştü, ileride bunun sıkıntısını çok çekeriz, halkı ithalata değil, üretime zorlamak için doların yükselmesi lazım diyemezdi ya
Bu halk deney faresi mi?
Deney faresi ile bir ilgisi yok. Git bak Türkiye'de üretim en fazla ne zaman düşmüş. Doların en düşük olduğu yıllarda üretim git gide düşmüş. Çünkü dolar düşük olunca millet ithal ediyor üretmiyor. Adım ekip biçeceğine yurt dışından almayı tercih ediyor, çünkü aynı fiyata denk geliyor. Neden zahmete girip onun üretim aşamasıyla uğraşsın ki. Adam diyor ki pil üreteceğime yurt dışından alırım. Üretim daha masraflı diyor. Neden çünkü dolar düşük. Sen üretsen bile yurt dışından ucuza alan başka esnaf gelip seni burada piyasada eziyordu. Sen ise onunla boy ölçüşemiyordun. Doların yükselmesi emin ol bir bakıma iyi oldu. Şimdi herkes nasıl üretirim derdine düştü. Benim arkadaşım bile solucan alıp solucan gübresi üretmeye başladı. Çünkü ithal mallar pahalı, o yüzden yerli üretim artıyor
Fabrikaları satmak da dahil miydi bu planlara
Hiçbir fabrika satılmadı
Vay canına kandırmışlar hepimizi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!