Çok teşekkür ederim @Feyzzzzza
Para mutluluk getirebilir mi?

Çok teşekkür ederim @Feyzzzzza
Açıkçası evet para her şey olmasa da para birçok şey bu yüzden ben evet diyorum
03 Haziran 2023 Cumartesi 22.54
Para mutluluk kaynağı değil ama aracıdır. Parasız hiçbir şey olmuyor maalesef. Paran varsa kendine, çocuklarına gönlünden geçtiği gibi bir hayat sürdürebiliyorsun bu da insanı elbette mutlu ediyor. Ülkemizde eminim herkes parasızlığın ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu kıyısından köşesinden dahi olsa görmüştür.
Ki bunu dibine kadar yaşayıp cebinde pazara gidip bir kilo patates alacak parası olmadığı için, doğalgazı olmadığı için fön makinesini çalıştırıp çocuklarına verip diğer odada intihar eden insanların haberlerini aldıkça daha net anlıyoruz.
Temel gereksinimlerimizi karşılayıp bunların derdine düşmeyip bir üst seviyeye çıkabilirse insan mutluluğu görmeye başlar. Temel gereksinimlerimizi karşılayabilmek için de paraya ihtiyacımız var. Malum alışverişi öpücükle yapmıyoruz
Benim hala anlam veremediğimi biliyor musun bu kadar ekonomik sıkıntı yaşayıp da insanların bu kadar şikayet edip hala aynı yönetimlerden memnun olmasını ben anlamıyorum Bir de bu da yetmez gibi sokaklara çıkıp oynuyorlar zıplıyorlar seviniyorlar neyine seviniyorlar ben anlam veremiyorum seçtikleri insanlar çok rahat yaşıyor meclise bile uğramadan yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında olan insanlar için asgari ücrette evini geçindiren insanlar oynuyor Gerçekten halk çok acayip
Bu saatten sonra her koyuh kendi bacağından asılır. Ben en azından öyle yapıyorum
Aynen öyle ben de öyle yapıyorum ya ben sana şöyle söyleyeyim aslında mal mülkü ile övünmeyi seven bir insan değilim ama mesela bizim Alanya'da yazlık var Ankara 'da iki tane ev var tamam mı hani o sokağa çıkıp oynayan insanlar var ya ben öyle insanlar tanıyorum ki açlıktan nefesi kokuyor nakliyede çalışıyor adam 200 lira 300 lira para alacağım diye sabahtan akşama kadar canı çıkıyor sonra seçim akşama sokaklarda oynuyor aslında oynaması gereken biziz yazlık desen trilyonluk para oldu evde evlerde sen öylesine ama biz üzülüyoruz insanlar sefaletlerini oynuyor yazık
Belirli düzeyde evet..
teşekkür ederim
Değerli yorumun için ben de teşekkür
Sadece geçici ve suni bir mutluluk getirir gibi, paran varsa dostunda çok olur derler yani sahte arkadaşlar işte, sadece bugünde senden nasıl geçinebilirim havasında yaşayanlar gibi. O yüzden paran varsa da sessiz sakin bir yerlerde yaşa, evcil hayvanların olsun inan daha mutlu olursun hem onların sevgisi de vefası da gerçek...
Ekonomimiz çok kötü o yüzden herkese şu anda para 💸 lazım bakınız şu videoya ekonomimizi nasıl da güzel anlatmış
Video gerçekten efsane kardeşim ama anlamadığım nokta ne biliyor musun insanlar bu kadar şikayet edip de hala aynı yönetimden memnun olup oy veriyorlar ya Ben bunu anlamıyorum ani iki tatlı söze kanıyorlar gör bak bakalım bizleri neler bekliyor şu anda
Bizim insanımız akıllanmaz 24 dönemdir yıldır aynı adama oy veriyorlar yalama yaptı artık değiştirmek lazım o arabanın lastiğini tekerleklerini cantını kaportasını evi de yenilemek lazım ama Cumhurbaşkanı hep eski kalmalı oldu mu bu şimdi hiç iyi olmadı
Ya zaten ben de onu anlamıyorum seçim öncesi bakıyorsun herkes şikayetçi herkes ekonomiden şikayet ediyor herkes pahalılıktan şikayet ediyor ama seçim zamanı geldi mi de herkes bir anda aynı adamı destekliyor arkadaş ne oluyor ya şimdi diyorlar ki yok mülteciler oy verdi yok bilmem vatandaşlığa geçenler oy verdi arkadaş bu memleketin yani %52'si de mülteci değil ki y veren yerlere bak Çorum Nevşehir Niğde Sivas Yozgat hep iç Anadolu iki lafı bir araya getiremeyen insanlar ya ben anlamıyorum Yani bu insanları pazara gitmiyor musunuz markete gitmiyor musunuz yani aklımız yok mu ya
Koyun 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑 bu millet koyun sürüsü 🐑🐑🐑🐑🐑 onlara böyle çoban cowboy 🤠🤠🤠 lazım Cumhurbaşkanı ni Tövbe haşa Peygamber ilan edenler var neyse kardeşim siyaset konuşmayalım lütfen bilen biliyor bilmeyende huzuli baş ağrıtıyor hiç bu polemiklere girmeyelim bir tane şarkı var ya hepinize dert olacam bak gör sen hepinize dert olacam başımız ağrımasın
Aynen dostum haklısın boş ver
Cevap
45Cevap
Mutluluk göreceli bir kavramdır bu kelimenin ucu yoktur maddiyat ve maneviyat denk değildir bu nedenle para mutluluk getirir belki ama her mutluluğu getirmez sana aşkı getiremez ya da safi bir dostluğu parayla satın alınabilecek şeyler vardır satın alınamayacak şeyler vardır... para bazen çok güzel ve özeldir ama her mutluluğun kapısını da para açmaz... mutluluk manevidir çoğunlukla maddi değil..🎈
Haklısın
Getirir tabi ya, getirmez mi ya kimdi onu getirmez diye?
Ne diyeceksin bakkala gittiğinde bir paket tuz aldığında veya başka bir şey aldığında “benim gönlüm zengin mi? diyeceksin? De bakalım bir o bakkal amca sana ne diyecek?
Aynen işte zamanında bana evlen evlen dediler abim evlendikten sonra aynı zamanda kendin bedensel engelliyim abim kirada oturmuyor babamın aldığı evde oturuyor işi var Ben de emekli olmak için 5 yılım var dedim nasıl evleneyim dedim para pul olmadan nasıl evleneceksin aynı hesaba çıkıyor işte kuru kuru Sevgi anlaşma karında yürümüyor
Bak evlenmek konularında parayla alakalı özellikle kadınların dediklerine bakma dostum yok ben para yapıla bakmam yok ben bilmem ne bakmam yok gerçek sevgi koşulsuzdur yok selvi boylum al yazmalım hikayeleri gerçek hayatlarında geçerli değil. Gerçek hayat öyle değil dizi filmlerdeki gibi değil. Evlilik işi hesap kitap işidir çocuk oyuncağı değildir.
Kesinlikle katılıyorum Kardeşim ben bunu abim evlenirken çok gördüm yok adet gelenek örf Kural diye diye milletin tepesine bindiriyorlar ne var ne yoksa ondan sonra da adına mutluluk diyorlar benim abimin oturduğu evi olmasaydı babamın aldığı evi olmasaydı kirada otursaydı işi olmasaydı abime kız verirler miydi adam kandırıyorlar başka bir şey değil
Aslında bence para mutluluk getirir bu devirde eskidendi o azıcık aşım kaygısız başım
Şimdi paran yoksa ne aş var ne de kaygısız baş var
Kesinlikle öyle bak ben sana açık bir şey söyleyeyim seçimden sonra AK Parti'ye oy verenlere ve o akşam oynayan herkesi sildim hatta Instagram'da mesaj yazdım AK Parti'ye oy verip de oynayan zıplayan kim varsa beni silsin dedim beni yormayın hayatımdan çıkın dedim gerçekten ya Bir insan sefaletine bu kadar oynar mı ya 200 liraya bir kıyma alamıyorsun kıyma demek ki insanlar halinden memnun
Hayır maalesef şöyle düşün diyelim ki çok zenginsin ama evinde her gün kavga huzursuzluk demek ki para mutluluk getirmiyor
Gerçekten bu dediğin konusunda katılıyorum
Ben paranın mutluluk getirdiğini düşünüyodum ama getirmediğini görerek yaşayarak anladım. Materyalist düşünüyorsunuz ama hayatım gerçekleri ve sizi asıl neyin mutlu ettiğini henüz bilmiyorsunuz. Bunu bilseydiniz parayı tercih etmezsiniz.
Para sayesinde çoğu şeye ulaşabilirsin... Para doğrudan mutluluk getirmese de parasızlık mutsuzluk getiriyor. İnsan ay sonunu nasıl getireceğinin derdine düşünce, pembe gözlüklerle bakamıyor...
Hayır getirmez. Mutluluk elle tutulur bir şey değildir bir hal bir duygu durumudur dolayısıyla fiziksel şeylerde para gibi, bunun için gereklidir ama yeterli değildir mutluluğa..
Paranın çözebileceği pek çok şey var elbet belki sorunlar çözülünce mutluluk getirir dolaylı olarak
Yani tabii ki her şey para demek değil ama birçok şeyde para
Para ile ihtiyaçım olan her şeyi alabilirim ama geçici bir mutluluk gibi'dir. Para benim için bir ihtiyaç.
Günaydın; elbette daha konforlu bir yaşam alanı sağlar. Bu da mutlu olmanıza neden olur. Mutlu bir hafta sonu dilerim.
Hayır. İnsanlar para ile mutlu olsalardı evvela zenginler alırdı. Ancak fakirler mutluyken zenginler para içinde mutsuz.
Dolaylı olarak diyelim. Yani para mutluluk getirmez ancak imkan getirir, onu da güzel değerlendirirsen mutluluğa dönüşür...
Çok güzel getirir mutlu olmayı ve parayı bitirmeden üstüne koyarak harcamayı bilene.
Üzüleceksem dahi Ferrarimin içinde ağlamak isterim 😎😎
Sağlığın yerindeyse para her türlü huzur getirir bence
Parayla saadet olmaz ama parasız da hiç olmuyor
eğer paran olmasa daha çok mutsuz olursun günümüzde evliliklerinden en büyük sıkıntısı maddiyat maddiyatını olursa huzurun olur
Kesinlikle katılıyorum
Getirir denirse de bi müddet sonra getirmez :D
Paran varken bir şeyler yolunda gitmeyebilir ama parasizlik bambaşka bişey, zengin olayım mutsuz olsamda olur
Kesinlikle katılıyorum artık bu noktaya geldik
Mutluluğu para ile aynı seviyede görmek anlık mutluluk tan başka bir şey değildir ,!!
En İyi Cevap