olsun, olsun hatta 20 TL olsun.. Az bile.. 240 gram ekmek şu an 6 TL. Neyi hak edersek öyle yönetiliriz..
260 grama çıkarılıp 10 TL olmasını istiyorlarmış. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, zam yapmak istediğini söylemiş.

olsun, olsun hatta 20 TL olsun.. Az bile.. 240 gram ekmek şu an 6 TL. Neyi hak edersek öyle yönetiliriz..
260 grama çıkarılıp 10 TL olmasını istiyorlarmış. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, zam yapmak istediğini söylemiş.

Fırıncıların isteğine göre yapamayız maalesef kimse kusura bakmasın. Ancak şöyle de bir gerçek var, fırıncıları zarara da uğratamayız. Bunun en adil çözümü, fırıncılar 1 adet ekmeği kaça mal ediyorlar bunu faturalarla birlikte kanıtlayacaklar. her şey belge ile olacak. Maliyetin üstüne dükkân giderleri işçi masrafları vs eklenecek. Onun da üstüne % bilmem kaç oranında, yasal olarak kaç ise artık kâr eklenecek ve 1 adet ekmeğin satış fiyatı belirlenecek. Eğer ki fırıncılar 1 adet ekmeği, farz ediyorum 9 TL'ye mal ediyorsa 1 TL kâr demektir. Ama tam tersi durumda 9 TL kâr demektir. 1 TL kâr kabul edilebilir bir fiyat ama 9 TL kabul edilemez. Tabi burada örnek olsun diye söyledim rakamlara çok takılmayın.
20-50 olsun diyenlerin gereksiz goygoyınu bi kenara bırakırsak, kâr-zarar hesapları üzerinden yprumlar yapılmış.
Peki, en temel gıda için neden "fırınncılar da kâr etmiyor" deniyor? Kâr etmeyip batsınlar, bana ne, halka ne?
Belediyeler aracılığı ile bu iş ntamamen kamu tarafından ğatlenilmesi gerekir. Vergi kalemi olmaz, onun yerine çok cüzi bir kâr oranı koyarsın. 300 gr ekmeği 5tleiye satarsın. Belediyeler toptan alım yapacağı için lojistik maliyet de düşer. Hele ki talebi belirleyebileceğin için, buğday, un üretiminde fiyat da belirlersin, aracıları ortadan kaldırırsın, çiftçi, küçük köylü de kazanır.
Kapitalizm yerine, kamucu planlı ekonomi çok daha iyi değil mi?
50 TL olsun hiç umurumda değil evine günde 5 ekmek alıp zar zor geçinirken saraylarda yaşayanlara oy verenler düşünsün benim tuzum kuru hiç umurumda değil
hatta havuç 100 TL asma yaprağı 250 TL olsun orası açık kalanlar asma yaprağı bile alamasınlar :D :D :D :D
sakaryada 5 lira tokatta 3 lira. memleketten gelirken millet salça turşu çökelek yaprak getirir biz ekmek getiriyoruz bagaj dolusu. yanyana koysak hangisi 3 lira olan anlamazsın. o da kazanıyo 5 lira yapanda. bence aç gözlülükten biraz fırıncılarnki. ben kapısında lüks araç durmayan fırıncı görmedim.
Cevap
46Cevap
O bunu şu bunu istiyor. Peki geliri sabit olan ne yapsın? Olsun mu arkadaş? Memura , asgari ücrete zam yapıldı. Maaş aynı ama gider kalemleri uçuyor
Bunlarda zeka problemi var sanırım.
Ekmek 10 lira olsa günde 2000 belki daha da fazla ekmek satıyorsun.(kaynaklar 1 fırının günde 2-3 bin ekmek ürettiğini söylüyor Ankara için)
1 çuval 50kg lık undan 300 tane 200 gr lık pişmiş ekmek çıkıyor. toptan çuval unun fiyatı belli. 50 kg 600 tl civarı. ekmeğin asıl maliyeti olan un maliyeti ne eder? 300 e bölersen Tam 2 tl
2 TL ye mal ettiğin ve 5 liraya sattığın ekmekten günde 2000 tane satsan. Günlük 6 bin TL kar. ayda 180 bin tl brüt kar eder şuanki haliyle.
%100 görülmemiş zam yapıldığında yani 10 tl ye çıkınca hesaplayalım bir de? Günlük 16.000 TL brüt kar yani ayda 480.000 TL
8-10 bin tl maaşla 3-5 işçi çalıştırmayla 16 bin tl günlük kim kaldırıyor da siz kazanacaksınız? çalıştırdıgınız işçi en fazla 3-5. Gözünüz doysun artık.
zaten sadece un masrafı vardı :D Bunun Fırın tarafında veya 3. şahıslar tarafındaki lojistik kısmındaki benzin fiyatları
O Ekmeğin neyle piştiği
un dışındaki diğer bileşenler
Dükkanın diğer giderleri
2TL ye mi mal oluyor sence her şey bu kadar da saçma düşünmemek lazım :D
Hatta Kiraları vs. de ekleyelim olan yerler için
@KnightsSword Tamam hadi seni mi kıracağız. 2 lira un maliyetine 2 lira daha ekstra maliyetleri ekle. o kadar bile etmez de senin hatrına ekleyelim maliyet 4 lira olsun. ekmek fiyatı niye 6-7 tl değil de düz rakam 10 lira hı? 4 koyup 6 kazanmak nerde görülüyor? günde en az 2000 ekmek satışıyla ekmek başı 3 tl den en düşük 6000 tl temiz kar'ı mı beğenmiyorsun?
tamam olması gereken zaten :D her fırın aynı işi yapmaz, aynı personeli çalıştırmaz.
İşletme kazanmayacak niye işletme açsın. ben ekmeği bakkaldan 5 e alıyorum şu an mesela bakkal daha ucuza alıyor.
@KnightsSword Aynı işi yapmayacaksa açmasın doğru yerde açsın. Orası beni ilgilendirmez. Açarken bana sormadı. Araştırmaya göre Ankaradaki bir fırın günde 2-3 bin arası ekmek satıyormuş ortalamada.. demek ki iş yapıyorlarmış. yapamayan da varsa kendi beceriksizliği.
her semtin nüfusu cartu curtu bir mi her semtteki fırın sayısı bir mi :D düşüncelere bak.
hadi eyv. yeter bana bu kadar.
@KnightsSword Kafanda sıkıntı var sanırım semtin nüfusuna göre orada iş yapan fırın sayısını bilip de ona göre açma kararı alan kendileri. İşine gelen açar gelmeyen açmaz. Bunun araştırmasını yapmadan o piti piti ile fırın açıyorsan zaten baştan batmaya mahkumsun. İstatistikler yalan söylemez Ankara için ortalamada 1 fırın 2-3 bin adet ekmek sattığını söylüyor veriler. Bu işin ortalaması bu kimse kemküm etmesin. Bu veriyi Ankaradaki toplam fırıncı sayısına bölerek elde ediyorlar. Zaten bir bölgede nüfus çoksa oraya o sayıda fırıncılar üşüşür ortalamayı düşürür diğerlerine yedirmez. merak etme birine 6 bin diğerine 500 gitme şansı yok. zaten az iş yapan yerde fırın açan o adam canım.
Ben ekmek tüketmiyorum. Çocuklarım yiyor kahvaltıda. 20 olsun bence yaaa.. Zaten 20 de olsa ben alabilirim beni rahatsız etmez. Alamayan kesim de alsın istemiştim. Onlar halinden memnun olduklarını seçimde çok net dile getirdi. 20 olsun 30 olsun... Nedir yani.. Herkes memnunsa halinden... Bana da şaşırmak düşer... Ne de olsa şaşkın omayra'yım. Bu nicki boşuna koymadık 😊
Bence 10₺ bile az asgarş ücret de arttığı zaman 15₺ olması da gerekir
Ailede fırıncı yok ama babam fırıncı idi bend egırıncı idim bıraktık mesleği ama
Dediğim gibi bu zamlar İle elektriğe una tuza suya maya işçiye kiraya zam İle anca kurtarır 15 bile olabilir
Nedense bunu diyen fırıncıların altlarından yat kat eksik olmuyor.
Bilmiyorum ama
Eskiden mesela millet vekili gibi maas alırdı fırıncılar
Örnek ben 7. Sınıfta matematik öğretmeni 2 okula gittiği halde babamdan daha düsük maas alırdı
Sonra
Adamına göre
2016 da asgari ücret 1.300 TL iken usta 6 bin alırdı 7.500 e yükseltti maaşına 2017 de asgari ücret ise 1.600 mü 1.800 civarı iken usta 7.500 maas alırdı
Sen hesap et 1 ustaya bu kadar maas verir se ekmeğin 5₺ kalırsa una elektriğine sigortaya her şeye zam gelirse nasıl 5) de kalsın ekmek. ? 10₺ olmalı ki bu millet akıllanmalı her yer ekmek dol çöple yiyecekleri kadar ekmek alsınlar gazla alıp çöpe atıyorlar
Kesinlikle çöpe atılan israf edilen ekmek konusunda aşırı haklısın.
Dolardan zarar edenler kac kişiydi nasıl unuttular ds halen Akp oy verdiler anlamış değilim kanal İstanbul da yapılacak patlar hep öyle yelrrre gidiyor
Biz ekmeği çuvalla koyuyoruz sofralarına çuvala silkiyoruz köyde hayvanlar var onlara veriyoruz çöpe atmıyoruz
Bugün İzmir'den bir arkadaşla konuştum. Nereye adım atsam Suriyeli var diyip fotolar attı bana... Nereye gidiyoruz biz eyvahlar olsun. . Zama gelecek olursak ee siz istediniz onlar yapıyor 🙂 alım gücü düşük olmaya hamdolsun çok şükür falan
Herkes kafayı yemiş iyice
Zam zam zam başka bir şey bilmiyorlar
Toplumun yarısı zaten asgari ücret ile çalışıyor
Ev kiraları market fiyatları aldı başını gidiyor
Bu yükselişler kimsenin umrunda değil
Zengin olan kesim için hiçbir sorun yok
En sonunda fakirin ekmeğine bile göz diktiler ya başka bir şey diyemiyorum
10 lira çok ucuz.
En a 100 ila 120 lira olması gerekiyor. Fırıncılar birliği derhal önlem alması lazım.
Yemeyin kardeşim, adam yol yaptı o kadar, ekmek de yemeyin. Ekmek 500 tl da olsa, reisçiyiz. Gerekirse aç kalırız, reisi yedirmeyiz.
Aldığımız ekmek 1 saat içinde kuruyor bari güzel yapsalar gam yemeyeceğim yediğim ekmekten tat almıyorum.
Ankara 'da bir fırın günde 2000 ekmek satıyormuş hatta 3000 e de çıktığı oluyormuş sayı.
Ben hesapladım 50kg un çuvalından 300 ekmek çıkıyor her ekmeğin un maliyeti yalnızca 2 TL ye geliyor.
Günde 2000 ekmek satacaksın 3-5 işçi çalıştırarak ve ekmek başı 3 lira kar yetmeyecek öyle mi? günlük 6000 tl kar ediyorlar şuanki haliyle bile.
Hayır bir de 6-7 lira değil direkt 10 tl yani tam 2 katı zam :D
10 tl ye satsalar günlük karları 16 binlere çıkıyor 3-5 adam çalıştırarak hem de. 3-4 günde zaten elemanların maaşları çıkıyor kalan 26 günün kazancı patronun cebe.
Ne kadarda isminin hakkını veren bir bey 😀
ben demiştim valla yakında 10-20 olur die abi şimdi derler yine 5 liraya alıyorlardı nimetin değerini bilmiyordunuk o yüzden zam iyi oldu dersiniz
Ankara 'da bir fırın günde 2000 ekmek satıyormuş hatta 3000 e de çıktığı oluyormuş sayı.
Ben hesapladım 50kg un çuvalından 300 ekmek çıkıyor her ekmeğin un maliyeti yalnızca 2 TL ye geliyor.
Günde 2000 ekmek satacaksın 3-5 işçi çalıştırarak ve ekmek başı 3 lira kar yetmeyecek öyle mi? günlük 6000 tl kar ediyorlar şuanki haliyle bile.
10 tl ye satsalar günlük karları 16 binlere çıkıyor 3-5 adam çalıştırarak hem de. 3-4 günde zaten elemanların maaşları çıkıyor kalan 26 günün kazancı patronun cebe.
enflasyon böyle kötüyken bunların olması normal bence kimseyi suçlamak istemiyorum ama bunların olucağı önceden belliydi zaten herkes bile isteğe onayladılar bu durumu bunlara şaşırmıyorum artık
Ee o zaman asgari ücretle geçinmeye çabalayanlar ölsün fırıncılar kazanmıyorsa.
asgari ücret parası artık ev kiraları evine ekmek alıyorsa şükür etsinler artık
Bana göre 9 .90 olmalı böyle olunca kulağa daha hoş ve daha ucuz geliyor 😂
Aman efendim ne kadar naziksiniz teşekkür ederim 🙏
100 olsun banane asgari ücret alanlar düşünsün ben alabilirim her turlu
Olsun hatta 20 olsun yahu hatta 50 olsun ohhhhh ohhhhh diyenler icin
Halkımızın çoğu ekonomiden memnun olduğunu ifade etti. 15 bile olsa kinse karşı çıkamaz.
20 tl olsun belki millet ayaklanır benim için sıkıntı yıllarfır ekmek evime girmiyo😅
1 dolar olsun reisleri belki kafalarına ekmek atar o zaman
Pamuk gibi ekmek satıyorlar zaten. Yarısı kabartma tozu
500 tl olmalı ki akp’ye oy atanlar artık farkına varsın bir şeylerin
düz 50 yapsınlar ben ekmek yemiyorum günde 5 ekmek alıp karnını ekmekler doyuranlar düşünsün bana ne
hak ediyor bu millet az bile inş 20 lira felan olurda 2 ekmek için 40 ₺ verirsiniz
Fırıncılar reisin tokadını yiyecek bu gidişle fazla kaşınmasınlar
Olsun bu millete acımam. Ama yeterki Almanya bizi kıskanmasın
1 kg undan 6 ekmek çıkıyor. ama fırıncıların gözü doymuyor.
Aynen öyle.
Ankara'da bir fırın günde 2000 ekmek satıyormuş hatta 3000 e de çıkıyomuş sayı.
Ben hesapladım 50kg un çuvalından 300 ekmek çıkıyor un maliyeti yalnızca 2 TL ye geliyor.
Günde 2000 ekmek satacaksın 3-5 işçi çalıştırarak ve 3 lira kar yetmeyecek öyle mi? günlük 6000 tl kar ediyorlar şuanki haliyle bile.
Hayır bir de 6-7 lira değil direkt 10 tl yani tam 2 katı fiyat:D
zarar ediyorum diyen bütün patronlara bak , her birinin altında ultra lüks araba lüks evler yatlar katlar. Zincir marketler zarar ediyoruz diye ağlarlar ancak her yıl büyüme kaydederler. Tüccarların ağzına yalan yuva yapmış
Bunları indirmek lazım bir şekilde. evi arabası olamayan Dar gelirli insanlar bunların inisiyatifine bırakılırsa bu patronlar kontrolden iyice çıkar.
Halkın gücü sadece seçimlerde yetebilir kardeş. Şimdilik herkes memnun hayatından sanırım
Bu iş seçimle de olmaz. Başa gelen önce kendi biniyor halkın sırtına. a veya b partisi fark etmez hepsi aynı. Halkı düşündüklerinden değil koltuk sevdaları yüzünden başa geçiyorlar.
Halkımız hazır tüketime çok alışkın olduğundan hizmet sektörü aşırı yüklü paraları kaldırıyor. Biz ekmeğimizi evde kendimiz yapıyoruz. elimizden geldiğince bu kan emicilere para yedirmemeye çalışıyoruz.
Bana kalırsa 15 olmalı. Alamayan insanlar düşünecek ben düşünmem bu saatten sonra.
10 TL az bence 12 falan olmalı
İyide neye dayanarak soyluyorlar afaki cok neye oldu bence biraz da millet gecirme derdinde birbirine
Yakında 50 lira olursa hiç şaşırmam, hak ettik derim.
Boyunları kopsun inş 10 TL ekmek mi olur bu insanlar ne yesin ne içsin ya !
Ekmegin bence uygun olmasi lazim 10tl ne ya onu alamayan birsueuinsan olur
İsterse 60 70 lira olsun hiiçteee umrumda değil artık daha beter olalım çoook daha beter olalım
30 lira olsun bence
30 da olur 40 da olur bu gidişle
20 gramı 4 TL mi yani
Günaydın; ekmek alamayan pasta yesin.
Abartmasınlar onlar da
bence 20 olsun aç kalalım :D
29,90 + KDV + ÖTV + TRT payı
Bize her şey müstehak 😄
Bu gidişle seneye 40 TL de olur
Ohhhhhh demek istiyorum
Sütçülerin aklına karpuz kabuğu getiren bunlar.
50 tl yapsınlar rahatlasınlar canım
Yok daha neler böyle ölmüyoruz top atsınlar yawwww
7 buçuk burada fiyatı.
Bu millete hersey mustehak
isterseler 100 tl yapsınlar kader derim
Canan Karatay’ı dinlemenin vakti gelmiştir…
20 TL bile olsa hakkıdır
Şaka gibi gerçekten...
1.25'e aldığım zamanlar gözümün önüne geldi
Ülkece kilo vericez sjdh
10 a çıkacak zaten bu gdişte
Zaten 15 e alıyorum yqpmayin
Sınırlı olsun herkes bitane alabilsin 😂😂😂😂
10 az ak ya şöyle 1000 tl olsun
Yok 20 lira olsun töbest
25 tl olmalı hak ediliyor
1 lira
Niye 6 7 degil 10
Haklılar. :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?