Babam harcamalarıma karışıyor, ne yapabilirim?

ardasanka

Üniversite 2. Sınıfım. Üniversite için 2 seçeneğim vardı ya kanada da okuyacaktım ya da İstanbul'da ama ben istanbulu seçtim sunulan imkanlar daha fazla olduğu için. İstanbulu seçtiğimi söyleyince ailem ev ve sıfır araba aldı. Harçlığımı da 10-12bin civarı veriyorlar. Zaten harçlık içinde ev faturalarım da benzim param da yok hepsini gene ailem karşılıyor. Sadece mutfak masrafım var diğerleri sırf harcama. Ama babam harcamalarıma karışıyor. Yeşil pasaport olduğum için elimden geldiğince 2-3 ayda bir yurt dışına tatile çıkmaya çalışıyorum ve çıkıyorum. Babama ben bu ay şuraya diğer ay buraya gidiyorum diyince sinirleniyor. Yeni bir ayakkabı aldığımda da niye aldın diye hesap soruyor. Yaklaşık olarak aylık 3bin civarı yemek vb. 3,5-4bin tl giyim kuşama kalanı da bazen artıyor bazen de nereye gittiğini bilmiyorum harcıyorum. Babam madem para veriyor neden hala harcamalarıma karışıyor anlamıyorum. Derslerimde başarısız olsam anlarım ama dönemi ilk 15de bitirdim. Elimden geldiğince de gezmeye harcıyorum

Babam harcamalarıma karışıyor, ne yapabilirim?
8 Cevap