Merhaba Arkadaşlar, Cevabını tüm googleyi taramama rağmen bulamadığım bir vergi konusu var.
Geçen yıl toplam 150 bin TL kadar İnternet üzerinden hizmet vererek para kazandım. Bu parayı muhtemelen 250 300 arası havale ile totalde topladım.
Konuya gelirsek.
Ben vergi mükellefi değilim. Bu kadar parayı kazanacağımı bilemedim başta şirket kurmadım. Zaten vergi verildiğini bile sonra öğrendim. Gidip vergi dairesine ödeyeyim diye düşündüm lakin vergi mükellefi olmadığım için endişe ettim. 150 bin aldım 250 300 parça halinde aldım her aldığıma fatura kesilmesi lazımdı felan derken. Fatura başı ceza vsvs, e mükellef de değilim gider 300 400 bin ceza keserler diye korktum. Haliyle vergi ödemek istesem de ödemekten çekiniyorum geçmişe dönük. Hani tespit felan edilmedi muhtemelen havale olduğu için tespit de edilmeyecek. Yinede ben vergimi vermek istiyorum. Korktuğum konuyu söyledim vergi levham yok 150 alıp 300 ceza ödemek istemiyorum.
Zaten ciddi kaygı bozukluğum var bana dert oldu bu konu. Çevremde herkes rahat fiş kesmiyor, onların mükellefiyeti olduğu için tek onun cezasını alır o da düşük zaten. Benim mükellefiyet olmadığı için ne ceza alırım bir türlü öğrenemedim. Vergi dairesini arayıp sorsam kendi kendimi fişlerim diye korktum :). Mali müşavire sordum cevap alamadım havaleden bişi olmaz dedi geçti ama benim sorum net.
-250 300 arası havale ile totalde 150 bin TL kazanan bir mükellefiyeti olmayan kişi ne kadar ceza vs öder toplamda? Benim sorum buydu.-
Vicdanım sızlıyor bu bozuk psikolojim yüzünden umarım yardımcı olabilen çıkar.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer