Jirki aşireti liderinin oğluyla, İranlı bir kadının düğünü yapılmış. Yaklaşık 10 bin kişi katılmış. Damada 5 milyon 300 bin TL, geline 15 kilo altın takılmış. Paralara bak vay be :D

Jirki aşireti liderinin oğluyla, İranlı bir kadının düğünü yapılmış. Yaklaşık 10 bin kişi katılmış. Damada 5 milyon 300 bin TL, geline 15 kilo altın takılmış. Paralara bak vay be :D

Çok gibi görünse de aslında değil. 15 kilo altın yani 8 bin adet civarında çeyrek sayılır 5 milyon lira da 2 adet Passat parası.. 10 bin kişinin katıldığı bir aşiret düğünü için normal. Yani 400 kişinin katıldığı bir düğünde 250-300 çeyrek takılıyor.
1 kg toz bir otoboz (otobüs) derlerdi eskiden. Uyuşturucu, oto galericiliği, tatil beldelerinde eğlence mekanı işletmeciliği, otoparkçılık vb. doğru düzgün vergilendirilmeyen iş kollarından kolay kazanılan para...
Aşiret standartlarında düşük… Katılanların yarısı çeyrek diğer yarısı da 1000 TL (ki gram altın parası bile değil) taksa hemen hemen aynı hesaba geliyor.. Marifet 15 çocuk yapmakta..
Cevap
52Cevap
Nereden gelecek ailelerinden miras falan kalmış olmalı yoksa bulamazlar o kadar parayı zaten evleniyorlar mı kız mı satın alıyorlar belli değil.
Nerden gelecek hepsi kaçakçı gadası
Cevap basit;2041 de olsa asıl aşiret düzeni değişmiyor; Marabalıktan kurtulamayanlar hewallik yapıp kadınlara özgürlük edebiyatı yapmıyacak , bi de pkk baskısı var , kumalık cabası , bu şeytan üçlüsü doğunun kaderi olmamalı ve herkes susuyor , stresin içindeki kürtleri dağa ölmeye göndermek kolay tabiii.
Kaçakçılık uyuşturucu diyenler dinlesin beni bende oralıyım inanın bana hangi işte çalışırsanız çalışın asgari ücret veren yok Max 4000 lira alıp 10-12 saat çalışıyor millet borçta alsa ne yapsa bulup takıyorlar hemen ön yargılı olmayın ha tabi komşu ülkeden ticaret telefon vs de getiriyorlar bazıları o kadar yani gerisini artık siz düşünün her ilde ilçede kötü işler yapan vardır zaten herkes illegal veya legal kazanmıyor
Herkes illegal yollar sıralamış...🤦🏻♀️🤦🏻♀️ kardeşim bunlar zaten çok aşırı büyük aileler bir de her geln kişi onun dugune attığından daha fazla atmak zorunda bu böyle olunca gelen para da fazla oluyor... ayrıca zengin olanlar haber oluyor ve bu yüzden bu göze batıyor insanlari böyle yargılamak doğru değil..
Millet Aşite Laf Etmiş para ya etmiş herkesin Elinde Klawye Saydıriyor Tabi Aşitin Toplulugu Bilmeyince
Elin kızı böyle gelin gelirken bile 15 kilo altınla geliyo 😃😃
Bizim Türk kızlarıda iki meme açıp zengin hwrif düşürme derdinde 😃
Düğün dediğin böyle olur amuugakoyam şimdi evini arabasını alır işini kurar hayata başlar. Bizim düğünlerde toplananla evin eşyalarını anca alabilirsen alırsın.
Kopsun kıyamet hepimiz ölelim ya şu ülkede insanlar işsizlikten borçtan geçim sıkıntısından per perişan oluyor millet bi tarafta zevki Sefa sürüyor yazıklar olsun insan oğluna
Kaçakçılık uyuşturucu ticareti vs her şey var aşiretlerde.
Normal o paralar.
Ayrıca gelinin mutsuzluğu çok belli. Kumaları düşünüyor sanırım sjsj
Silah , sigara ve uyuşturucu kaçakçılığı vs. Bu kadar para nereden geliyor ben de tam olarak anlamadım türkiyenin sefasını kürtler sürüyor cefasini türkler çekiyor 😅😅😁
abartılı bir şey yok ki
kişi başı 530 tl yine kişi başına 0,0015 gr altın düşüyor neden bu kadar büyütüyorsunuz 10.000 kişi katılmış bence az bile
Adı üstünde aşiret kocaman, sonu gelmeyen, kalabalık, bağlantının kopmadığı kalabalık aileler. Sence nerden geliyor olabilir?😊
daimi bir döngü var aralarında
sen bana 50 bin tl takarsan düğünümde bende sana düğününde 50 bin takarım mantığı
Hakkaride herkes varlıklı olduğu için 4 büyük aşiret var orada en fakirinin bile Bi sürü arazisi evleri arabası var
Türkiyenin baş derdi ahmakların çabaları ve ölümü göze alarak yaptıkları ile elde edilen para. Bölgede kaçakçılık en değerli iş kolu..
bu paralar tam nereden geliyor bilinmez ama yaşam biçimlerinin iyi olmadığı ortada. para varsa yaşam biçimide değişmeli bence.
Helal kazanç değildir herhalde
Az olsun helalinden olsun gözüm yok hiç
Aşiretin adı bi bana mı komik geldi kirli ne beeeğ sjdh
İnsan Güzel Iyi Iken Neden Kendini Köpekten Beter Duruma Getiriyor
Çünkü Şuanda kendinizi Köpekten beter duruma getirdiniz kusura bakmayın Aşiret Kavramı Nedir BI Arastirin Zararları Faydaları Nedir Arastırin arastirmiyorsanız fikrinizi kendinize saklayın aşiret sizin Ordan Basit bir kavram değil
Adı Komik Falan Değil kirli demişiniz Yazdiginız yazıdan emin Olun Sonuç adı var bir çocuk ismi gibi düsunün
Aşiret te para eksik olmaz. Darphane gibi aşiret tir.
O paranın hesabını ahirette vermesi baya zor olur iyi ki fakirim...
Aşiret gelini olmak için başvurular nereden yapılıyor acaba jakxkakal
Ben bu gelenekleri hep sevmişimdir biliyo musunuz😂🙈
@lemaserir boş yapma ya
@lemaserir ama sevilmemenin acısını bizden çıkaramazsın
@lemaserir niye millete sataşıyosun her yorumun öyle sorunda da sevilmediğini belirtmişsin zaten.
Sanırım bu devirde aşiret biriyle evlenmek gerekiyor. Selamün aleyküm aşiretler
neüy 😱 aşiret gelini olma fikri derhal çık aklımdan 😂😂
Aşiret ağalarının düğününde ne bekliyorsun. Birbirlerine böyle böyle çaka satacaklar.
Öyle bi düğün yaptık ki tüm Türkiye'de gündem oldu ama miktar biraz daha fazla eksik girmişler 😁
O altınların çoğu kira oluyormuş, Kürt arkadaşım öyle demişti.
Adamların Allah vergisi bi işleri var devlet bile karisamiyo, kaçakçılık..
bi hayalim var devlet bu işlerden vergi alsın. yani bu kadar para. bilmyiorum baska niyetlerdemi var. bu para nerden geliyor. hani hakkaride iş imkanı yoktu.
Ne var bunda abartılacak, altı üstü 200 bin Euro, ülkede kriz olduğundan büyük para gibi görünüyor.
kaçakcılık :D yüksek kar marjı al sat falan kaçak göçek işler
Bizimkiler ne adamı ne kadını beğenirler ama işte çirkin şansı 🤣🤣
Kaçakçılık sınırda çok oluyor PKK ya destek olanlarda çok nerden olacak başka.
Pkk ile bağları var mıdır yani 🤔
Oradakilerin çoğunun Pkk ile bağı var o zaman
Bölücü Kürtler var maalesef Kürdistan hayaliyle ölen 😂
İyi Kürtlerde var kötülerde kötüleri böyle kanı bozuk çıkıyor işte 😅
Gözlerinle Gördün mü? Kanıtın Sahidin Var mı? Tanımadıgın İnsanların Arkasında Konuyorsun Günaha Giriyosun Topluluk Nedir Ne Yapar Bilmiyorsun Elinde Klavye Saydıyorsun Ayıptır Söyledigin Şeye Sen Sahip Degilsin Emin Degilsin Bizleri Nasıl İnandiracak İkna Edeceksin Yazık..
Sen haklısındır zaten ya
Her şey onlarda o kadar parada normal onlarda bizde batıda bile böyle para yok
Esrar falan işi ya da diğer kötü işler. Bu kadar zenginliğin altında bir şey ararım ben. 🤔
Benim de merak ettiğim bir şeye değindin; bu kadar para nereden geliyor?🙄 Maşallah valla
Aşiret olanlar nereden nasıl geliyor bilmem ama iyi para takılmış
ülke olrak ne kadar cahiliz böyle dügünler yapılabilir abartılı olmamak kaydıyla
Bu tipsiz kızlar bile bu parayı hakediyor bana çiçek alan bile yok
Beyaz kanka beyaz. Doguda meşhur para kaynağı
Devler bunları araştırsın nereden geliyor. Halk vergisini ödeyemeyince üzerine çöküyorlar.
Nereden geliyor hakikaten? Bilen bize de anlatsın 😅
Aşirette yer var mı diyenleri görür gibiyim. Peki çocuk yaşta evlendirilen kızlara sordunuz mu? Zihniyetiniz batsın.
Bu yine azmış Çukur 3. sezonda kızın ağırlığınca vermişlerdi
O.. Ç ler vergi ödemiyor kaçak elektrik kullanıyolar kaçakçılk uyuşturucu
Ot var cigara var ex var toz var sana ne lazım abi
Bu yazdıklarınıza çok güzel cevap yazardımda bilişim suçlarıyla başım derde girmesin die yazmıyorum hükümet bu kürtlere öyle kıyak yapıyoki tayyibin ayaklarını yokayıp suyunu içsinler 😀
15 kilo altınla fıtık olur gelin
Hakkari'ye nasıl gelin olunur? Search 😂😂😂
Gelin altınları verse de biceps çalışsam
Paralar üst üste jenga 💰💸💵💲
Umarım paranın suyu kaçakçılıktan gelmiyordur...
Bülent Ersoy’a rakip 😂
yok mu bi aşiretde ben alayım
Kaçakçılık sağ olsun. Bu nedir bee
Aşiret olanlar zengin olur genelde
Şu seçmece tiplere takılan paralara bak
10 yıl sorun yaşamadan geçinirler.
iran sınırından kaçakçılıktan geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?