Büyük paranız var neye yatırım yaparsınız aklınızda neler var ben ev alıp kiraya vermeyi tercih ederim?

Büyük paranız var neye yatırım yaparsınız aklınızda neler var ben ev alıp kiraya vermeyi tercih ederim?

Paranız olsa yanlış bir tanımlama herkesin parası var. Sadece bütçesini yönetip bütçesi verenler daha az. Bütçe fazlası verenlerde birikim yapmadığı için paraları yok oluyor.
Birikim yapanların para çok küçük iken bunu sabit tatma eğilimi var. Bundan sonraki en kötü eğilimleri ise değerini korumak için saklamaları.
Artık ihtiyacın olmayan bütçe fazlası para ile yatırım yapılır. Burada önemli olan sepet yapılmasıdır. Risk toleransınız ve nakit akışınıza göre yaptırım yapabilirsiniz.
Ben mortgage yatırımı, dünya borsaları, eurobond gibi bir çok şeye yatırım yapıyorum.
YTD
Herkesin parası var elbette ama yatırım yapacak kadar kaparsın yok.
Kişisel bütçesinde artı verip ufak paralarla yatırım yapmaya başlamadıkları sürecede hiç bir zaman olmayacak. Çok küçük paralarla yapılabilecek yatırımlar var. Yeterki bahane değil çözüm üretsinler.
Mesela?
Türkiyede tefas üzerinde var olan fonlar kuruşla satılıyor kuruşla çok büyük paralarla kurabileceğin portföylere erişim sağlıyorsun. Örnek vermem doğru olmaz yatırım tavsiyesi sananlar olabilir. YTD
Anladım teşekkür ederim
Dünya bir anlık bunu en basiti Kahramanmaraş depreminde gördük Çok şükür şu an kendi işimi kurdum işlerim iyi de gidiyor benim önceliğim dünya hayatı için olmayacak inşallah Rabbim bana verdikçe bende inşallah hafız yetiştireceğim sokak hayvanları için bir şeyler yapacağım yetim ve kimsesiz çocuklar için bir şeyler yapacağım eşim olacak kadınıda buna göre seçmeye çalışıyorum Rabbim inşallah bunları bana yapmayı nasip eder inşallah aksi takdirde bu dediklerimi yapmayacak olursam nasip etsinmesin mal mülk bana
Ben çok zevk aldığım ve huzur bulduğum şey hayır yapmak onun mutluluğu çok farklı bir şey
Eline sağlık
Gayrimenkul, her zaman en sağlam ve risksiz yatırım bana göre
Kesinlikle katılıyorum bende bu işe yönelmeyi planlıyorum açıkçası.
Teşekkürler
Eğitim/👩🏼🏫 sanat/ 🎭hizmet sektöründe 🍽️🍷olabilir.
Eic için teşekkür ederim. 🙂🎐
Cevap
25Cevap
Altın olarak
%70'i tatil ve seyahate olurdu. Hayallerimde karayoluyla Türkiye ve Avrupa turu yapmak var. Birkaç arabaya yatırım yaparım. (Biri klasik, diğeri minibüs, biri şahsi araba, diğerleri tutkuma bağlı olarak alınacak; ama %95'i 2005'ten eski) Evim var, şehirden biraz uzakta arsa alıp, garaj artı iki katlı müstakil bir ev yaptırmak var.
Büyük ne kadar büyük.
100 de büyük
10 bin de büyük
1 milyonda büyük
1 milyarda büyük
Yatırım yapacak kadar.
Gayrimenkule arsa gibi.. Ve bu yönde yatırımlar yapmıştım. 2 arsamı sattım. 1 tane kaldı geriye onada ileride üstüne site yapacağız inşallah.
Laboratuvar kurardım mezun olduktan sonraki hayalim
Butik açabilirim ya da hint yemekleri yapan bir restorant
Bu dediğini yaptım iki yıl önce ev aldım kirada ama üç kuruşa, şeytan kiracı ile devlet de ondan yana olunca aldığın ev hiç oluyor, bunu da düşün
Vestel , Tüpraş , THY , kopol , Europower , Enerjisa ,
Birkaç ev. Para durumuna göre belki bir hisse alımı olabilirdi.
Bi miktarı mülk bi miktarı döviz bi miktarı ticaret bi miktarı ile borsa
Dükkan alırdım kiraya verirdim. Dükkan gelirleri daha sağlam oluyor.
Yatirmam yatirinca kimin ne yapacağı belli olmuyor. Piyasa döviz vs istikrar gelene kadar yatirmam.
Arsa alırdım dursun öyle. Durdukça katlanıyor çünkü. Birde kendime. En büyük yatırım hep kendiniz için olmalı. Kurslar sertifikalar eğitimler.
Ev alırım. Hiç bir şeye bakmam başka. Bıktım açgözlü ev sahiplerinden
Benim değişimim üzerine olur.
Altın ve kripto diyorum.
Galeri ve mutuatlik yapariz
Uzun vadede arsa. Kısa vadede altın, araba, dolar
Sıfır araçlar aldırdım 1 yıl bekletirdim
Dolar falan bilmiyorum valla
Araba, altın , arsa alırım
Altın daha çok.
İş kurarım
Altın
Ev üzerine yatırım yapardım