FORBES 2023 Milyarderler Listesini yayınladı. Türkiye'nin 1. sıradaki milyarderi değişti. Liste hakkında ne düşünüyorsunuz?

FORBES 2023 Milyarderler Listesini yayınladı. Türkiyenin 1. sıradaki milyarderi değişti. Liste hakkında ne düşünüyorsunuz?

Forbes’in 2023 Dünya milyarderler listesi şu şekilde oldu

1-Bernard Arnault 211milyar dolar- LVMH holding
2- Elon Musk 180 milyar dolar SpaceX uzay şirketi Tesla otomotiv şirketi, The Boring Company şirketi, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin gibi şirketleri var.
3- Jeff Bezos 114 milyar dolar-Amazon'un kurucusu
4- Larry Ellison 107 milyar dolar-Yazılımı firması Oracle'ın kurucusu
5- Warren Buffett 106 milyar dolar-Berkshire Hathaway yatırım şirketi
6 -Bill Gates 104 milyar dolar- Microsoft kurucu üyelerinden
7-Michael Bloomberg 94,5 milyar dolar-Bloomberg L. P.'nin sahibi ve kurucu ortağıdır.
8- Carlos Slim Helu 93 milyar dolar-Telmex ve América Móvil sahibi
9- Mukesh Ambani 83,4 milyar dolar-Reliance Industries'nın yönetim kurulu başkanı
10- Steve Ballmer 80,7 milyar dolar-Microsoft'un 2000 yılından beri yönetim kurulu başkanı

Forbes’in milyarderler listesinde yer alan 26 Türk ise sıra ile şu şekilde:

497 – İbrahim Erdemoğlu: 5.3 milyar dolar net servet – Erdemoğlu Holding sahibi

534- Murat Ülker: 5 milyar dolar net servet – Yıldız Holding yönetim kurulu başkanı

580 – Ali Erdemoğlu: 4.7 milyar dolar net servet – Erdemoğlu Holding sahibi

982 – Semahat Sevim Arsel: 3 milyar dolar net servet – Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi

1027- İpek Kıraç: 2.9 milyar dolar net servet – Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi

1104- Mustafa Rahmi Koç: 2.7 milyar dolar net servet – İş insanı, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı

1217 – Ferit Faik Şahenk: 2.5 milyar dolar net servet – Doğul Grubu’nun Yönetim Kurulu başkanı

1312 – Erman Ilıcak: 2.3 milyar dolar net servet – Rönesans Holidng’in kurucusu ve başkanı

1312 – Filiz Şahenk: 2.3 milyar dolar net servet - İş insanı

1368 – Sezai Bacaksız: 2.2 milyar dolar net servet – Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı

(Ben ilk 10 koydum diğerlerine haber linkinden bakabilirsiniz.)

Forbes 2023 Dünya Milyarder Tam Listesi

FORBES 2023 Milyarderler Listesini yayınladı. Türkiye'nin 1. sıradaki milyarderi değişti. Liste hakkında ne düşünüyorsunuz?